- Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- WLMouse Strider gamer egér - Artisan FX Type 99 egérpad bemutató
- A „két Kína” között - A Matsu-szigetek
- ChromeOS Flex operációs rendszer telepítése lépésről, lépésre.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Merlinclub #1699 üzenetére
Közben rájöttem azért nem lesz jó valószínűleg a Peter, mert ennek az új GPU-nak más a kialakítása (tokozása).
-
agressiv
addikt
válasz
radi8tor #1697 üzenetére
Mondjuk az nem ártana, ha a gyártók oldanák meg a kártyáikra, mert 120 féle nyák van és nem lehet minden hűtőhöz az összes bordáját mellékelni és ez az ami el van cseszve.
Nekem mákom van, mert az enyém nem ref hűtős és külön vrm borda van rajta, amit meg is hagytam, így nem kellett vele foglalkoznom. Amikor meg egy GTX260-ra raktam Heidi-t csináltam hozzá VRM hűtőt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Merlinclub #1687 üzenetére
Mi a véleményed erről a hűtőről?
Aeolus Gamer Storm Dracula GPU hűtő Radeon HD 7970-hezKiköpött Alpenföhn Peter, nem?
Alpenföhn tervezi 7970-hez adaptálni a Peter-t? -
Grafy12
aktív tag
-
Grafy12
aktív tag
Szevasztok! Beléptem a Brocken tulajok sorába kb.két hete
1 hat magos Phenom II-t hűtök vele a jövőben, jelenleg még szerény 10%-al van megkínálva, de még csak az elején járok mindennek, igaz elsősorban a hang amit a gyári hűtő produkált érlelte bennem a gondolatot, hogy beruházzak ebbe a gyönyörűségbe!
Nem bántam meg, még annak ellenére sem, hogy elsőre be sem fért a házba!
minimális átalakítás után azonban pont illeszkedik, így megúsztam a ház vásárlást, bár idővel beruházok ebbe is, mert a hűtő sajna a zárt tető fele nyomja a levegőt, egyenlőre ráér azt hiszem, mivel a 26-27 fokos szobában 36 fokos a proci 800Rpm mellett, úgyhogy minden tiszteletem a fejlesztőké!
-
agressiv
addikt
válasz
Mert igaza van, tényleg annyi.
-
Varoz
addikt
válasz
karlkani #1688 üzenetére
Nem tévedsz, te számolsz jól.
Merlin számolt el valamit. Eleve nem értem az a 28 mit keres az egyenletben nála.jános
Ne haragudj, hogy nem válaszoltam.
Az a baj, hogy nehéz így távolról megmodnani. Sok dologtól függhet. Rossz paszta, rosszul fel kent paszta, rosszul lett felfogatva stb.
Pont tegnap teszteltem egy kicsit az enyémet és 4Ghz-en se ment 50 fok fölé a proci teljes terhelésen. -
karlkani
aktív tag
válasz
1 láb=0,3048 m
1 CFM=1 láb^3/perc
1 CFM=0,3048^3 m3/perc=0,0283168466 m3/perc=1,6990108 m3/h
108 m3/h=108/1,6990108=63,566 CFMJavíts ki, ha tévedek.
-
karlkani
aktív tag
válasz
Merlinclub #1683 üzenetére
A 120-as Wing Boost levegőszállítása 108 m3/h, ami átszámítva 63,566 CFM.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Természetesen a köbméter/óra sokkal megfoghatóbb mértékegység, mint a CFM, csak az a baj, hogy mindenhol cfm-ben adnak meg mindent, így csak ehhez lehet viszonyítani.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Világos.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
3.Aragorn #1682 üzenetére
Az intel tokozásokra minden Alpenföhn hűtő bármilyen irányban felszerelhető
A CFM egyszerűen matekozható:
1 cubic foot/min = 0.0283 cubic meters/min
28 * 0.0283 * 60 = 47.54400Mivel ez Európa, ezért itt nem a láb a méret, hanem a méter, és ezért használnak a németek is európai mértékegységet.
PL Wing Boost:
108m3/h az 50,7 CFM
-
3.Aragorn
addikt
Alpenföhn Matterhorn Rev. B:
Egy kérdés: 775-ös, illetve 1155-ös foglalatnál csak a memória-slotokra merőlegesen lehet fölszerelni, vagy párhuzamosan is, hogy a venti a ház hátulja felé fújjon? -
3.Aragorn
addikt
Az 1. hsz-ban a termék weboldalára mutató linkek nem működnek.
További észrevétel, hogy a légszállítást megadhatnátok CFM-ben is, a más hűtőkkel való összehasonlíthatóság végett. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Giovanny #1677 üzenetére
Angolul:
The VID is the "stock" vCore for each chip, and it varies from chip to chip based on Intel's testing procedures. The VID will tell the motherboard: "This is the voltage I require at stock speeds when the VCore setting is on 'Auto' for proper operation." Nothing more. It is said that a lower VID value will yield better overclocks, but nothing's been conclusively proven.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Giovanny
őstag
válasz
radi8tor #1672 üzenetére
Nem is tudom,jobb hűtőt akartam mint a jelenlegi,sokan dicséték a Brocken-t,és gondoltam csak jobb lehet mint az enyém...De Te nem találod magasnak a hőmérsékletet a procinak? Valakinek 70 fokos 4.6-4.7 Ghz-en,nekem 4.3Ghz és 1.25V ami szerintem egyáltalán nem mondható nagy fesznek.
-
Giovanny
őstag
válasz
Merlinclub #1670 üzenetére
Szia,hát nem is tudom..biztos nálam van valami hiba,de hogy mi azt nem tudom
Brocken-el ugyan ilyen eredményre jutottam mint Thermalright Ultra-120 eXtreme hűtővel,pedig sokkal jobb eredményt vártam.Paszta MX2 rendesen kenve volt a procira,rendesen fekszik rajta,2000rpm ventivel. 2600k 4.3Ghz 1.256V és 68-70 fokos,szerintem ez sok...A házam egy Thermaltake VN10001W2N Level 10 GT.
-
Giovanny
őstag
válasz
Merlinclub #1668 üzenetére
Köszönöm a hűtőt,most folyik a szerelés
-
Giovanny
őstag
Köszi
Most éppen olvasom a használati utasítást,és lga1155 rögzítéshez nincs is merevítő lemez? Csak simán 4 csavar?
-
Giovanny
őstag
Ma én is belépek a klubba egy Brocken-el,Merlin-nek köszönhető
Este megnézem mit produkál 2600K alatta.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Merlinclub #1659 üzenetére
Hogyne számítana.
Varoz:
-
Recon666
Közösségépítő
Köszönöm merlinek a gyors csomagfeladást, tegnap meg is jött a venti, jóféle.
-
joci221
tag
Sziasztok! Nem tudja valaki véletlenül hogy ehhez a hűtőhöz lehet e kapni 1155-ös lefogatást valahol? Köszi ,üdv!
-
karlkani
aktív tag
válasz
Merlinclub #1650 üzenetére
Viszont a kék jobban megy a RAM-okhoz...
(#1648) Recon666
Nem ártana kicsit megtisztítani a lapátokat. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
Merlinclub #1650 üzenetére
Már meg is rendeltem.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Merlinclub #1647 üzenetére
Még szerintem úgy is szűkös lenne: [link]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Merlinclub #1644 üzenetére
Jóféle, de annyira azért nincs rá szükségem, és nem is férne be a pocihűtő alá.
-
hermanyi
addikt
válasz
Merlinclub #1644 üzenetére
Kicsit OCZ feling
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
agressiv #1609 üzenetére
Tudnak azok melegedni, nekem az 1600-as Kingstonokat nem nagyon kell fogdosni a gép kikapcsolás után, mert sütnek, igaz ezeken nem magasított borda van, de akkor is tudnak melegedni, magasított bordának meg főleg nagyobb tuningnál lehet értelme, "amúgy" elegendő a sima lemez is.
-
Varoz
addikt
válasz
Merlinclub #1636 üzenetére
Igen ez is egy szempont. De az ominózus gép inkább játékra van ott meg zéró a dual előnye, inkább választanám a hűtő bármilyen módon való felszerelését, mint, hogy a dual miatt variáljak.
-
Merlinclub
senior tag
Az, hogy nem tudja betenni duálban, azért így nem igaz. Rátehet slim ventit, teheti a másik oldalra akár szívó vagy fújó módon is, kicsit lehet a venti magasság állítással is csalni.
Fantázia és kreativitás kérdése.
Szintén magánvélemény, de ha veszek spéci ramot, puccos hűtőt, akkor nem fogom visszafojtani az potenciálisan nagyobb teljesítményű rendszeremet még 1%-al sem, nemhogy 5-10%-al, mert kicsit agyalni kéne a dolgon. Lehetőség van.
Hangsúlyozom, ez az én véleményem. -
Varoz
addikt
válasz
Merlinclub #1634 üzenetére
Én is ezt írtam.
Ha már tud ennyit a rendszer, miért ne használjuk ki? Ez az antituning!
Igen, ezzel egyetértek. De a fórumtársnak ehhez ramot kell cserélni vagy nem megy fel a venti a hűtőre. De ha single-be rakja akkor felmegy és nem kell ramot se cserélni. Az a pár % meg nem ér annyit, hogy most még külön vesződjön a megfelelő memória beszerzésén és a régi eladásán. -
Merlinclub
senior tag
válasz
agressiv #1633 üzenetére
Varoz vs Agressiv:
Dual channel vs Single channel
Nem sok előnye van s dualnak, de mindenképp jobb, mint a single. átlagosan 5-10% javulást eredményez, de akadt, ahol semmit.
Valószínüleg nem fog szárnyalni a gép a single módhoz képest, de átgondolandó dolog.
Ha már tud ennyit a rendszer, miért ne használjuk ki? Ez az antituning!Mielőtt engem is verbális és cyber pofonok érnek, ez csak egy vélemény, és nem állítom, hogy így van
-
Varoz
addikt
válasz
agressiv #1631 üzenetére
Bizonyísd!
Tessék a RAM-os topik első hsz-e is:
"Mennyivel növeli a teljesítményt a dual channel?
Socket A rendszerben 3-5% teljesítménynövekedés
Socket478 és LGA775 rendszereken 20-80% teljesítménynövekedés
Socket939 rendszeren majdnem annyi mint az inteles rendszerekenEzek azonban csak a mért sávszélességre igazak! Az alkalmazások futási teljesítményében (tipikusan):
Socket A: ~0% növekedés
Netburst architektúrájú procik (P4 és a megfelelő Celeronok): 10-70%
Socket 939 és AM2: 3-5%
Core2 Duo architektúrájú procik: 2-5%Fenti százalékok csak általános esetben érvényesek, amikor például nincs a rendszer memóriáját használó integrált VGA.
Konklúzió: A Dual Chaneles működésre igazán nagy hangsúlyt a Pentium rendszereken érdemes fektetni, mert a teljesítménynövekedés ezeken a rendszereken látványos."
Mivel itt nem egy Pentium rendszerről beszélünk, így semmi értelme a dualnak.
-
agressiv
addikt
Jesszusom, ha szerinted nics előnye olyan alkalmazásoknál, amik nagy mértékben használják a memóriát, akkor próbáld ki és meglátod, hogy mi a kükönbség. El nem tudom képzelni, hogy ki a francnak képzeled magadat, de az értelmi képességed gyengesége olykor ámulatba ejtő.
Konvertálj át valamit dual és single chanelben, majd akkor nyílváníts véleményt, addig ne nagyon erőltesd a linkelést, mert nem vagy képes felfogni azt sem amít írnak.
-
Varoz
addikt
válasz
agressiv #1629 üzenetére
Linkeltem, idéztem (a 1526-os hsz-emben), a többi nem érdekel. Tarsd meg magadnak amit gondolsz. Köszönöm.
Egyébként igazad van, mert abban a hsz-emben amire írtad ezt, ott tényleg hülyeséget írtam, mert még a tervezői programokban se jön kia dual előnye. De ragaszkodja csak nyugodtan a befásult butasághoz.
-
Varoz
addikt
"Egyébként sem K10 (Phenom, Phenom II), sem Core i3/i5/7 esetén nem nagyon érezhető a gakorlatban a dual channel jelenléte."
Nekem ugyanolyan procim van mint neked, csak eggyel kisebb.(955)
Én próbáltam és nincs érdemi különbség a dual meg a single között.Mivel, hogy már adott a memória, így mindenképp azt javaslom, hogy rakd őket single-be és kalap kabát. Teljesen felesleges lenne lecserélni őket, csak azért, hogy pár pontot kapj egy mérőprogramban. Miközben a valós teljesítmény alig vagy egyáltalán nem növekszik.
-
peetyy
őstag
Szeretek ide járni,mert általában hallgatok a szakik véleményére
De ilyenkor erőt vesz rajtam a bizonytalanságA gép csak játékra lesz használva.Egyelőre egy SAPPHIRE VAPOR-X HD 4890-es kártyám van,de nemsokára egy 6950-esre lesz lecserélve.
Ha van lehetőség rá,hogy a ramok is gyorsabbak legyenek,hát nem bánom.
De akkor legyen eldöntve,mert ha dual lesz,akkor másik oldalon lesz a venti,de ha nem lesz dual,akkor normálisan lesz felszerelve,elkerülve így az újabb memovásárlást -
Varoz
addikt
-
peetyy
őstag
válasz
agressiv #1621 üzenetére
Pont erre gondoltam én is,hogy fordítva teszem a ventit.
A másik oldalon ebben a magasságban nagyon nincs semmi(ha jól emlékszem),mivel éppen nem használok optikai meghajtót sem(jó lenne most már pendrive-ról feltenni a 7-est),így nem fújná nagyon a meleg levegőt fontos alkatrészre(remélem).
Bár szimpatikusabb a hátsó venti felé hajtani a levegőt -
peetyy
őstag
Giga 970A-UD3
Phenom II X4 965
CORSAIR Vengeance
Brocken hűtő Coolermaster ventivel
THERMALTAKE Element T házikóHát ha nem nagy gond a dual kihagyása,akkor baj már nem lesz
Viszont csak 2 slot használható,több memo nem fog így belemenni.
Gondolom nem mintha kéne -
peetyy
őstag
Köszi srácok,lehet jobban oda kellett volna figyelnem vásárlásnál.
Bár többen megerősítettek benne,hogy bele fog menni,na mindegy.Akkor vagy marad a nemdual,vagy másik hűtő,vagy HyperX
Vékonyabb profilú venti nincs véletlenül,ami nem 2 cm vastag?
-
agressiv
addikt
válasz
radi8tor #1610 üzenetére
Magasról letolják, mert a nép hajlandó a nagy bordás ramokért csillagászati árat fizetni.
A DDR1 vagy 2 az más azok tényleg tudnak fűteni, bár azokra is indokolatlan a hatalmas borda, lásd crucial ballistix ramok, amik nagyon mennek és egy vékony alulemez van rajtuk és kész.
-
jocek91
aktív tag
válasz
Merlinclub #1606 üzenetére
vagy flexeld le a ram bordákat
-
peetyy
őstag
Dejóóó...nem fér el a Brocken és a Corsair Vengeance ramok,csak ha nem dualban mennek
-
xigris
őstag
válasz
Merlinclub #1600 üzenetére
Köszi szépen akkor valszeg ha megjön a proci akkor megrángatom a szarvát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Könyvajánló
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest