- Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- WLMouse Strider gamer egér - Artisan FX Type 99 egérpad bemutató
- A „két Kína” között - A Matsu-szigetek
- ChromeOS Flex operációs rendszer telepítése lépésről, lépésre.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
-
válasz
szab.tam #2895 üzenetére
Kulonosebben nem erdekel ez az oldala a pc hasznalatnak, en pontosan annyit erzekelek ebbol amit te is irtal, jo a hofok es kesz
amugy ha egy venti megforditasaval meg tobbet tudok javitani a helyzeten akkor holnap pikk pakk megcsinalom.
Amikor megforgattam a ventit nekem ugy tunt hogy ennel a helyzetnel fujja a levegot a tap fele, a tap pedig beszivja a levegot es kifujja hatul. Nekem igy logikusnak tunt a koncepcio, de ezek szerint rosszul gondoltam valmit?Vagy most alapbol az a gond hogy a venti nem a memoriak fele nez? Ugy nem tudom rakni mert nem fer el a vga....
-
szab.tam
nagyúr
valóban.
hát akkor nagyon nem véleményezném a dolgot....
(szegény levegő. elszédül, mire kiszédül....)
ilyen légáram anomáliákban jól mutat a befújt füst levideózása. tanulságos, mesterséges, erőltetett örvényeket lehet látni.****
igaz, a mért és tapasztalt hőfokok, ha a felhasználó megelégedésére vannak, felülírják a hisztijeimet.
-
válasz
szab.tam #2892 üzenetére
A cpu hűtő fúj a táp venti szív és tólja ki a hőt hátra, a gépház hátsó részén lévő venti szintén szív. A ház elejében van még egy venti az pedig szívja be a levegőt.
A hőmérsékletek alapján én elégedett vagyok ezzel a felállással, nem is lehetne másként mert a gigabyte H55M-UD2H lap matx-es és kevés rajta a hely.
Ház típusa: gigabyte poseidon -
Beszereztem egy matterhorn rev b-t merlin kollégától, felaplikáltam az i5-650re és hát igencsak hozza az elvárt szintet
Idle: 27-29 fok a proci overclock 4,15 ghz-en, 1,3vcora-al.
Prime és intelburn test alatt max 63fok..A stabilságon viszont még durván gyúrnom kell :S
-
pcsabat
őstag
válasz
Merlinclub #2888 üzenetére
Köszönöm
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
AM3+ -ra fel tudom valahogy varázsolni a Brockent? Nem baj ha a ház teteje fele néz a lényeg, hogy rá menjen.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Merlinclub #2884 üzenetére
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Merlinclub #2881 üzenetére
(#2882) andras888
ez elég off, mert vga. de sok mindent megmagyaráz. nem kell sokat problémázni. kell csavar, csavarhúzó, és némi erő. és nem kell annyit körülményeskedni.
és lehet, hgoy csak 2 átlós csavar fogja, abból az egyik ferde, de működik...tessék már az apró dolgokon túllépni, bátraknak és kreatívnak lenni. pláne, ha valamit megvesztek inkompatibilsien, tehát olcsóbban...
-
andras888
aktív tag
válasz
Merlinclub #2881 üzenetére
Én csak egy puci bordát vettem, mégis felment kb 1 perc gondolkodás után, de az már a gányolós topicra tartozik
-
thboxx
aktív tag
-
gyuromoj
veterán
válasz
Malibutomi #2875 üzenetére
Ezt már láttam, de azóta egy fórumtárs segitett priviben és holnap nekiállok. Majd teszek fel képet.
Köszönöm szépen mindenkinek aki segített. -
gyuromoj
veterán
válasz
Malibutomi #2869 üzenetére
Próbáltam a leírás alapján, de nem sikerült. Esetleg nem tudsz olyat ahol esetleg képekkel illusztrálják hogy kell felrakni egy S1155-re a Brockent?
Esetleg ha valaki jár Szarvason valamikor akkor az szóljon és elugorhatna hozzám hogy segítsen. -
válasz
lecsokolbi #2871 üzenetére
gigabyte poseidon és a brocken még beleférne a keretbe
-
gyuromoj
veterán
válasz
Malibutomi #2869 üzenetére
Köszi szépen, de ez nekem kínai...
Youtube-on is kerestem videót de nem találtam. Majd lesz valahogy. -
A kérdésemre tud esetleg valaki okosat mondani?
-
Sziasztok!
I5 650en szeretném lecserélni a hűtőt mert a gyári hangos és szar, a brockenre gondoltam. Jó ötlet? Tuningolni szeretnék de nem ez a cél, inkább a halk üzem.Konfig:
GIGABYTE Alaplap S1156 H55M-UD2H INTEL H55 FSB2000,Matx
INTEL CPU S1156 Core i5-650 3,2GHz 512kB L2 Cache, 4MB L3 Cache BOX IGP
GTX 460 768mb oc -
lecsokolbi
aktív tag
-
SpZ
senior tag
válasz
Malibutomi #2856 üzenetére
-
Beretvás
veterán
válasz
Malibutomi #2858 üzenetére
Kell nekem egy ilyen hűtő...brutál nagy dög...
-
Beretvás
veterán
válasz
Malibutomi #2856 üzenetére
Link nem jó.. de ám tetszik nagyon a masina, benne van mind két kedvencem,,K2/TY140
-
Malibutomi
nagyúr
Meg egy ráadás a K2-ről..hívhatjuk mondjuk őőő félpasszív üzemnek
[K2 videó] -
Villy
tag
Sziasztok!
Ma én is Alpenföhn tulajdonos lettem. Ma érkezett meg a Matterhorn Pure hűtőm, amit rögön ki is próbáltam egy i7 2600 procin. 10 perces AIDA teszt közben a következő eredményeket produkálta:
Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, semmi hangja nincs. -
Beretvás
veterán
válasz
lecsokolbi #2848 üzenetére
Hallod az efféle linkelgetéssel jobb lesz, ha leállsz mert baj lesz. Másrészt meg teljesen hülyeségeket beszélsz. Gondolkozz el azon amit írtál mert egy adta baromság, a bordákról soha nem szívassuk a levegőt hanem fújassuk keresztül, és ezzel másokat vezetsz félre..sokat érne ha vízszintes elrendezésnél a két felső házhűtő venti alá a borda tetejére odatennéd a másik ventit..
Ahogy Malibutomi is linkelte az a helyes elrendezés...Függőleges elrendezésnél meg a ház eleje felőli oldalra teszed hogy fújja hátrafelé a levegőt át a bordán keresztül amit majd a hátsó házhűtő kivisz..
-
SpZ
senior tag
válasz
Malibutomi #2852 üzenetére
Várom a képeket
, én téliesítettem. Kiszedtem 4 ventit, 12cm Cooler Master maradt a Brockenen, Wing Boost 800rpm-en fújja a vinyókat. Vga idle 26fok proci 30fok szóval csend és hűvösség.
-
Malibutomi
nagyúr
Igen van előlap meg oldallap is.
Viszont mostmár a két felső venti eltávozott. A Brocken helyét átvette egy K2. A hátsó venti maradt, és az 5,25-ös helyekre bebújt egy TY-140, ami a lyukacsos előlapon át nyomja a friss levegőt a hűtőnek.
Elölről hátra szép légáram.
Majd csinálok képet. -
SpZ
senior tag
válasz
Malibutomi #2849 üzenetére
Van némi szellőzés a Brocken-nak
gondolom normál esetben van előlap a házon.
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
Malibutomi #2849 üzenetére
Igen! De nem egyel fújatják át a bordát
(akinek van egy kis sütnivalója)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
lecsokolbi #2848 üzenetére
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
Beretvás #2847 üzenetére
Már nem azért de ha szívja a meleget róla akkor sokkal rosszabb lesz mint ha tolná keresztül mivel, hogy pont olyan ventit ajánlasz neki aminek nagyobb a légnyomása, így a mondandódnak semmi értelme.
Olvasd már el legalább még egyszer amit írtálA meleg levegő felfelé száll arany bögyörőm. Mi a bánatért kellene átfújatni a bordát, nehogy egyből letudja szívni róla és ahogy írtam ha a ház tetején kialakított nyíláson mehessen is kifelé! ááááh minek
-
Beretvás
veterán
válasz
lecsokolbi #2841 üzenetére
Már nem azért de ha szívja a meleget róla akkor sokkal rosszabb lesz mint ha tolná keresztül mivel, hogy pont olyan ventit ajánlasz neki aminek nagyobb a légnyomása, így a mondandódnak semmi értelme. Gondolkodj ezen el mielőtt leírod, a bordára mindég úgy rakjuk fel a ventit hogy fújja rá a levegőt nem pedig szívásra..
-
zodo
nagyúr
Végül megvettem a Matterhorn Pure-t és mit mondjak , több mint tökéletes.
-
gyuromoj
veterán
válasz
csucsbicep #2843 üzenetére
Sandy-s topicban említetted hogy 3.4GHz-et ki lehet hozni a CPU-ból, ezért kell valami jó hűtő. Ventit úgy is tudom szabályozni. TY-141-nek pedig 900 - 1300 RPM a fordulata.
-
SpZ
senior tag
válasz
lecsokolbi #2841 üzenetére
Tökéletesen egyetértek! Enermax Magma UCMA12, Cooler Master 120mm Fan R4-L2R-20AC-GP én ezt használom a Brockenen hatalmas légtolás és csak szélzaj, Alpenföhn 120mm Wing Boost PWM ez teljesen kussol. Remélem segítettem.
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
gyuromoj #2840 üzenetére
Enermax Magmát használtam a gyári wingboost helyett, nagyobb a légtolása.
A felrakás attól függ milyen a házad. Ha hátrafelé oldható meg akkor értelemszerűen a borda házvég felőli oldalon legyen és szívja le a levegőt. Ha pedig felül is van kialakított hely akkor és az alaplap hűtőbordája sem zavar és a lefogatás is megoldható akkor elfordítva a bordát és szintén elszívva lesz a leghatékonyabb.
-
gyuromoj
veterán
válasz
Malibutomi #2839 üzenetére
Részemről egy próbát megér, aztán ha nem lesz korrekt akkor veszek egy 120-as WB ventit.
Amúgy hogy érdemes felrakni a ventit? Merről szívjon? -
gyuromoj
veterán
Veszek egy Brocken-t venti nélkül 7k-ért és rádobok egy Thermalright TY-141 PWM-et.
-
gyuromoj
veterán
Köszi a segítséget mindenkinek.
Merlinhardver-en elolvastam a teszteket és a Brocken elég meggyőző, szóval szerintem az lesz. Remélem el fog férni a ramoktól.(távolabbi slotokban vannak) Beszerelés mennyire macerás? -
gyuromoj
veterán
válasz
Merlinclub #2830 üzenetére
Akkor a Brocken jobban megéri mint a sima Matterhorn? Pure nem tetszik...
Brocken 8,5k
Matterhorn 9,5k -
Vigneau
félisten
válasz
Merlinclub #2826 üzenetére
Köszönöm az infót, akkor más utat kell választanom.
-
-
gyuromoj
veterán
válasz
Merlinclub #2828 üzenetére
Akkor ezek szerint a Brocken a legjobb választás hosszabb távra, akár K-s proci mellé is?
Esetleg Matterhorn Pure vagy más gyártótól valami jobb választás? -
gyuromoj
veterán
Hali!
i5-2300-at tervezem 3.4GHz-re tolni majd, 24/7-re.
Melyik hűtő lenne a jobb hozzá:
Xigmatek Loki
Alpenföhn Matterhorn
Triglav vagy Brocken: mind a kettő van aprón 8-9k környékénAztán ha majd kevés lesz a proci, akkor K-s proci megy a gépbe. Szerintem 3.4-en a 2300 elég lesz egy darabig.
(#2828) Merlinclub
Melyik lenne a legjobb a procinak? Lényeg hogy halkabb legyen mint a mostani gyári cooler. Ha megéri valamelyik a ~10k-t akkor inkább most kiadok érte több pénzt hogy ha később cserélem a procit, hűtőt már ne kelljen. Melyik lenne a leghatékonyabb hosszú távon? -
Vigneau
félisten
válasz
Merlinclub #2824 üzenetére
Hát ez elég szomorú...
Sajnos pont egyedül az elforgatott részt nem méretezték be, a többi korrekt. Viszont ahogy látom, a testvér Drakulán már csak köralakban marták be az új talpazatot. Érdekes...
Itt nézegettem pár képet egy sima kivitel HD 7950-re történő átalakításáról. A talp lebontható roncsolás nélkül - pl. csavarok rögzítik a hőcsöves részhez -, vagy újra kellene forrasztgatni a csöveket a talphoz?
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Alpenföhn Peter HD 79xx Edition-ról kering fent a neten bármilyen méretekkel is ellátott tervrajz? Főleg a talpára lennék kíváncsi, hogy milyen méretű a sarkokon a bemarás (elfordítás/helyzet és a négyszög oldalai) és milyen mélységű (1 vagy 2 mm). Sajnos, mostanában nekem nem jön be a gyártói oldal, máshol pedig nem találtam használható adatokat (pedig még a Prolimatech MK-26-ot is nézegettem már).
Vigi
-
SpZ
senior tag
válasz
Merlinclub #2820 üzenetére
Addig is ha lesz ideje Lecsonak lejön hozzám és megnézünk egy Wasser vs Brocken vs EKL Cold Tower tesztet, egy meleg fejű x4 630-on.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
lecsokolbi #2819 üzenetére
Kíváncsi leszek rá!
-
lecsokolbi
aktív tag
Alpenföhn Wasser megérkezett
Merlin Ezer hála és köszönet
Beszerelési képekkel nem tudok szolgálni mert február elejére lesz meg minden
-
Montesantos
senior tag
-
gyuromoj
veterán
A héten rakom össze az új konfigomat majd, amiben lesz egy 2500K vagy ha találok jó áron akkor egy 3570K.
Nézegettem hűtéseket és az Alpenföhn-ről sok jót olvastam. Kérdésem az lenne hogy mit ajánlotok innen apróról a procihoz ami lehűti ha 4-5GHz közé van húzva.
Árban kb. 8-12k
Gondolkodtam hogy veszek egy bordát és hozzá külön valami ventit.
Pl.: Matterhorn borda
vagy
Himalaya borda
rá pedig egy Thermalright TY-141 PWM Silent Fan - 140mmMelyik verzió az ajánlottabb?
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #2814 üzenetére
Már csak kisebb feszen kéne megnéznem, hogy mit tud. Majd a napokban megnézem, aztán felrakom az eredményt
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #2812 üzenetére
Akkor a szobában nálad 1-2 fokkal melegebb volt.
Hasonló szinten van a 2 hűtő, ahogy látom -
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #2811 üzenetére
Na lemértem: [link].
Szobában 24 fok volt.
-
andras888
aktív tag
válasz
csucsbicep #2805 üzenetére
Akkor megnyugodtam, köszi.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #2808 üzenetére
Hát lehet
De holnap megpróbálom lejjeb vinni, ha ma nem csinálod meg. -
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #2805 üzenetére
Fesszel megpróbálok majd szórakozni, aztán ha lejjebb tudom vinni, akkor lemérem úgy.
-
sznoopy1977
tag
Himalaja egy AMD6100-es meddig - GHz) - tud stabilan tartani?
-
andras888
aktív tag
válasz
csucsbicep #2799 üzenetére
Triglav jobb a Brocken-nél?
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #2802 üzenetére
Nálam a fesz miatt jobban melegszik, az biztos.
Itt is amúgy szabályozza (még max fordulaton is meglepően halk), de néhány másodperc múlva visszaáll 822RPM-re. Gondolom csak Z77-es lapokra van ez a progi.
A BIOS-ban 1,165V van beállítva a procinak, mégis 1,25V-on megy. Nem tudom ezt mi okozhatja
A szobahő 21 fok körüli, mert annyin van a fűtés. -
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #2799 üzenetére
Ez a Fan Xpert 2 nálam nem akart normálisan működni. Csak Z77-es lapokkal működik jól? Mert akárhányszor a minimumnál nagyobbra raktam a fordulatot, rögtön visszarakta minimumra. Más használható progit meg nem találtam.
Ezért egyelőre csak 822 RPM-en (jobbra látható, hogy annyin van, hiába 1000-ret ír) tudtam csak letesztelni:
Nálam nagyobb feszen van a proci, mint nálad, úgy nézd.
(az alaplap és a magok min hőmérsékle nem gyenge
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Könyvajánló
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest