Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz Predator2 #16876 üzenetére
Szia!
Én dolgoztam így főállás mellett két évig beugrósként (havi 4-6 napot csak). Egyszerűsített foglalkoztatásként ment a dolog. A cégnek, ahol dolgoztam minden munkanapomra írnia kellett egy egyszerűsített munkaszerződést, amely így néz ki: [link]
Röviden annyi a lényege a dolognak, hogy ebben a formában évi maximum 120 napot dolgozhatsz. Itt leírják, hogy jelenleg mik a hatályos szabályok: [link]
#16872 Sliderxy: "a munkaidő kérdésemre azt a választ adták, hogy itt nem munkaidő van hanem határidő"
Nem kérdeztél vissza, hogy akkor ugye természetesen a bent töltött minden egyes plusz percre kifizetitek a túlórát igaz? Vagy esetleg az utolsó másodpercig lecsúsztathatják a bent töltött plusz időt a munkavállalók igaz?
Gondolom lett volna hebegés-habogás.... A leggusztustalanabb dolognak tartom, mikor a cégek természetesnek veszik, hogy többet vagy bent, mint a munkaidőd. Amin pedig meglepődök, hogy mennyi cég él is ezzel. A munkavállaló meg ott ül bent és pötyög a gépen, hogy jaaj hiába van 16:30, ezt a munkát még befejezem, nem tudom félbehagyni.Nálunk is az itt töltött eddigi 2 hónapom alatt tán egyszer volt olyan, hogy nem én keltem fel először 16:30-kor. Tudom, hogy próbaidős vagyok, de most őszintén... mit játsszam itt a szorgos jófiút, aki nem mer felkelni és beáll a sorba, hogy tovább nyomja, mint a munkaidő. Eddig még nem szólt érte senki, de már várom, hogy hogyan próbálják esetleg tálalni, hogy figyeld má', az a baj, hogy a munkaidő végén hazamész.
Aztán ki tudja, lehet, hogy semmi ilyen nem lesz, hanem megszokják tőlem ezt, hogy ő az az ember, aki nem fog tovább bent maradni.
Egyébként marha egyszerű nálunk. Nagyjából minden munkafolyamatnak, amibe belekezdek, tudom, hogy mennyi ideig tart. Ha mondjuk 16:10 van és végeztem egy feladattal, de látom, hogy csak olyan elvégzendőek vannak, amellyel biztosan nem fogok végezni 20 perc alatt 16:30-ig (és nem is félbehagyhatóak), akkor bele sem kezdek...
Nincs túlóra, nincs lecsúszás. Akkor minek?
Több pénz? Több elismerés? Előrelépés? Köszi, de kösz nem. Látom a manageremet, hiába kap több pénzt, az az ember munkaidő előtt 1 órával már bent van, munkaidő után 1 órával még bent van, és nincs olyan hétvége és ünnepnap, amelyről visszatérve ne látnám, hogy azalatt az idő alatt is e-mailezett volna a külföldi partnerekkel. Nem vágyom ilyenre.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
-
PazsitZ
addikt
válasz Predator2 #6977 üzenetére
Én is vidékről jártam fel interjúra, fordítva eszembe sem jutott volna.
Azért rugalmasak szoktak lenni a cégek. Szóban többnyire azért mindig rákérdeztek, h "ugye ide költöznék, amennyiben megkapnám az állást".
Egyébként pedig igyekeztem hétfő pénteki napokra tenni az interjúkat, így az aktuális helyen se volt feltünő, úgy tűnt, h csak simán hosszú hétvégéket csinálok magamnak.
Az interjúval pedig viszonylag nyitottak voltak, h mikor legyen. Volt telefonos is.
Személyes esetén pedig jeleztem, hogy ha lehetséges, több kört csináljunk egyszerre, hogy annyiszor ne kelljen ingáznom, arra is nyitottak voltak.
Bár nem tudom ezek mennyire általános dolgok, nem voltam sok cégnél interjún, szerencsére hamar összejött a dolog .[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
Gombinyó
őstag
Én vidékről jártam fel (kb 180km) úgy hogy mellette volt fix állásom. Viszonylag rugalmasan kezelték a cégek az interjúk időpontjait, főleg miután jeleztem, hogy messziről jönnék. Emiatt többen bele is mentek, hogy az első köröket telefonon/Skypeon fussuk le. Személyes interjúból volt, hogy egy napra sikerült 3-at intézni.
Felköltözni és feladni az addigi életed nem éri meg sztem, amíg nincs meg a következő helyed. -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem az a kérdés Bp-n tudnál-e lakni valakinél, vagy rögtön albérlet kéne. Én nem állnék neki albit keresni + költözni + kaukciót fizetni amíg nincsen munkám.
De igen, sok múlik azon is, hogy milyen munkakör, mert pl. infóban nem lehetetlen skype-os interjú, és akkor nem kell 2 naponta felmászni Bp-re, de gondolom pl. ha cukrászként dolgozol, akkor ez sokkal macerásabb -
dellfanboy
őstag
mit meloznal? mennyi munkatapasztalatod van? nyelvtudas? mennyi megtakaritasod van? ha multinal akarsz melozni es nagyon penge vagy az interjun akkor is sztem min1 honap mig kezdessz. raadasul jon a nyar a szabadsagolos szezon..
ha a barmi munkat elvallalnal a cel akkor nyilvan mas faktorokat kell igenybe venni,
de pl. honnan koltozol? butorokat hozol? van mar kecod?jo terv nelkul nem vagnek neki...eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
-
bambano
titán
válasz Predator2 #6296 üzenetére
egyrészt 20 évvel ezelőtti dolgokra nem valószínű, hogy kíváncsiak.
másrészt ha fel tudsz tüntetni valami hasznosat arra az időszakra, akkor beleírhatod, hogy pl. munkanélküli volt, de elvégzett egy továbbképzést a munkaügyi központban.
ha ilyen nincs, akkor egyszerűen felejtsd el az egész időszakot, mondván, hogy irreleváns, mert régi.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
big-J
őstag
Hacsak nem 1993/12/31-ig volt foglakoztatott és 1994/01/01-től 1995/12/31-ig tartott a munkanélküli időszak, majd 1996/01/01-tól lett új hely, lehet kerekíteni.
Ahogy te is írtad elég csak évszámokat írni. Hazudni nem kell, de nem kell kihangsúlyozni a kevésbé jó dolgokat.
Pár hónapos időszakokat fel sem kell tüntetni, főleg, ha 20+ éves időt felölelő önéletrajzról beszélünk. Arra kíváncsiak, mit mikor csináltál és abból mit tanultál, nem azt, hogy mikor voltál két hely között, főleg, ha aktívan kerestél közben.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Írd azt, hogy munkavégzés a családi gazdaságban.
Egyébként a megpályázott munka szempontjából lényeges a 95 előtti meló? Mert, ha nem írhatom úgy is azt a részt, hogy "releváns munkatapasztalatok "Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
addikt
válasz Predator2 #6249 üzenetére
Öt év munkaviszony után megillet téged kettő havi béred, ha munkáltatói rendes felmondás lesz a dologból. Ha megpróbálják közös megegyezéssel megszűntetni a munkaviszonyodat, akkor figyelj arra, hogy ne számodra negatív feltételeket írassanak alá. Illetve ne hagyd, hogy kikényszerítsék a munkavállalói felmondást.
-
Mercutio_
félisten
válasz Predator2 #6249 üzenetére
munka törvénykönyve szerinti kötelező, azon túl a kollektív szerződés - ha van - az irányadó, illetve azon belül is külön szokták kezelni ha csoportos leépítés esete áll fenn (ennek a definícióját is az MT rögzíti)
Még a munkaszerződésedet nézd meg, esetleg abban nincs-e valami plusz.
Negatívum nem lehet, mert az MT kimondja, hogy a benne (MT) leírtaktól csak a munkavállaló számára pozitív irányban lehet eltérni.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest