Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Scale
őstag
Lehetséges, de most igazából nem erre irányult a kérdésem, a lényeg kivehető a kérdésemből.
A Loxon álláshirdetésében az szerepelt, hogy junior és legfeljebb 2 év tapasztalat,szóval ilyen követelmények mellett friss diplomásként beleesek a junior kategóriába.Abban igazad van, hogy nem minden junior frissdiplomás.
-
Goose-T
veterán
Bár én 35 éves vagyok, de nemrég toltam be egy 2007-es Audi A8-as árát a lakáshitelembe, hogy hamarabb kipörgessem. Nem olyan drágák azok a kocsik, sőt, igazából szaré'-hugyé' árulják az újkori árukhoz képest. A fenntartásuk viszont drága, így inkább nem veszek A8-ast, és a szervizelésére szánt pénzt inkább félreteszem, hogy egy-két éven belül még egy A8-as árát bele tudjam forgatni a lakásba. Addig meg járok egy 2003-as Ford Focus-szal.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Mercutio_
félisten
Az speciel nincs kizárva, hogy pénzügyesként emocionális alapon hoz döntést valaki, vagy épp szimplán hülye
De tele van trollokkal a gyk[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MrSealRD
veterán
Szerintem itt apró félreértés lehet. A napi munkaórán senki sem pörgött... Én arra voltam kíváncsi, hogy akár szerződés szinten akár közös megegyezés alapján az ebédre szánt időt hogyan számolják el egyes helyeken... Nincs szó semmi másról.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
-
Directors
senior tag
Jól írja Because kolléga. Ilyenek a gyárak.
A létszám 10 fő alatt van. Ezért így nincs lehetőség tovább bent maradni dolgozni. Itt egymás keze alá kell dolgozni és egyedül nem jutnék egyről a kettőre.
Sok cég amúgy beossza a szabikat. Bár nem ennyit mint itt.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
zsambek
aktív tag
Az egyetememen van egy ilyen. Kezdesnek, akkor ezt meglatogatom. Esetleg irok par tesztet, ha lesz lehetoseg. Tavaly az egyik levelezolistankra bekuldtek par gyakornoki programot (SAP, meg talan Ericsson), de szerintem az csak ilyen majd ha mar a BSc-t majdnem elvegeznetek, akkor jelentkezhetnetek hozzank es esetleg felveszunk.
-
törölt tag
Már a korábbiak kapcsán is akartam mondani, diploma vs eq, h azért alapvetően egy nagyon szubjektív dologról van itt szó. A szakmai rész még vmennyire objektív, de amúgy abszolúte szubjektív az egész, kivéve 1-2 nagyon magas eq-val és ön- és emberismerettel bíró egyénnél, akik képesek viszonylag pártatlanok maradni, és adott esetben egy nekik unszimpatikus egyedre is igent mondani, mert képesek meglátni, h a csapatba beleillik, és képesek maguktól elvonatkoztatni. Csak ebből a fatából igen kevesen vannak, és nem feltétlenül ilyen pozíciókban.
Ja, és a tudomány, amíg ilyen tudományosnak álcázott személyiségteszteket jelent... Hagyjuk is...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Látszik, h fogalmad sincs az egészről, se olvasni nem tudsz. De tudod, mit? Csak annyit kívánok neked: kerülj te olyan helyzetbe, aztán majd meglássuk, mit szólsz, van-e ilyen...
Azonkívül lehet, h te nem tudnál smit az adott cégről utánaolvasás nélkül, más viszont ismeri a legfontosabb dolgokat, csak legfeljebb a legfrissebb fejleményeket nem, de van olyan tudás, amivel az ember már megengedheti magának, h ne tudjon mindig mindent...
Úh garantáltan nem ezen fog múlni.[ Szerkesztve ]
-
KMan
őstag
Az oraszamra annyit tudsz mondani hogy rendelkezesre allas, vagy csunyabban fogalmazva fizetetlen keszenlet. CV-bol szerintem egyertelmuen kitunik ha valaki evente ceget valt vagy cegen belul evente egyre tobb felelosseget es uj, ertekesebb, osszetettebb feladatokat kap. Szerintem ezt kell domboritani. Olyanrol meg nem hallottam,hogy valaki benyitott a fonokhoz, hogy tobb felelosseget szeretne es kibasztak ugy kellenek a cegeknek a huzo emberek mint a falat kenyer. Persze nekem is voltak olyan kollegaim akik 30%-on uzemeltek reggel 8-16 ig percre pontosan, aztan fizuemelesert sirtak mindig januarban amit nem kaptak meg. Valahogy az uj pozik is masokat talaltak meg aztan a fizu majd jon magatol...
[ Szerkesztve ]
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
KMan
őstag
Szerintem ha atombrutal a felelossegi korod az adja magat. Erdekelt vagy benne hogy guruljon a szeker es nem csak potyautas vagy... Ebbe beletartozik a delutani es hetvegi munkavegzes is a merleg egyik serpenyojeben, a masikban pedig az eloleptetesek es premiumok. Sztem ez megjelenik a CV-ben.
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
addikt
-
Mercutio_
félisten
A mondanivalóm egy konkrét példa volt, mindenki olyan következtetést von le belőle amilyet akar.
Részemről itt lezártam a témát, ha akarsz még rugózz rajta, de abban már nem veszek résztEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Tök jó, hogy te mondod meg, hogy én mit hogy súlyozok mindegy, szerintem aki akarta értette a mondandómat, aki nem az meg részletkérdéseken rugózik...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Látom nem sikerült értelmezned amit írtam....
Gondolok itt pl.: "és nem csak a tudása, de a fellépése is azt üzente a cég számára...."
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Igazából szerintem két eset van:
1. Kevés jelentkező (akár munka típusából adódóan, akár mert nem Bp-i munka, akár a minimum elvárások miatt, akár mert rosszul lett meghirdetve). Ekkor gyakorlatilag mindegy milyen az önéletrajzod, ha kiderül belőle hogy akár valami kicsi esély is van arra, hogy megfelelsz az állásra, akkor behívnak. Tök mindegy, hogy 5 vagy 6 embert hallgatnak meg, nem jelentős plusz idő.
2. Sok jelentkező van az állásra (népszerű hely, nem egyértelmű álláskiírás, alacsony elvárások, népszerű szakma, vagy csak pont peched van és amúgy kevés jelentkezős állásra sok megfelelő jelentkező adta be). Ekkor elvileg nagyon sok múlik azon, hogy milyen az önéletrajzod, mert nem hívnak be mindenkit. Gyakorlatilag viszont tök mindegy milyen az önéletrajzod, mert nem fogod kitalálni, hogy a HR-esnek, fejvadásznak, a főnöknek, a szakmai vezetőnek, vagy a takarítónőnek akinek odaadták az önéletrajzokat mert nincs kedvük 200-at végignézni, mi a szimpatikus és mi nem. Lehet úgy nézel ki mint Brad Pitt és ezért a fiatal HR csajnak bejössz és behív. Lehet egy 40-es pasashoz kerül az önéletrajzod, aki a cég nagy nőcsábásza és nem hív be, hogy ne jelents neki konkurenciát. Lehet a szakmai vezetőnek szimpatikus hogy QR kódot teszel az önéletrajzodba meg részben valami programozási nyelven írod, de lehet HR-eshez kerül aki semmit nem ért belőle és inkább kidobja. Had ne soroljam tovább Szóval úgyse tudod kitalálni mivel tudsz nyerni, szóval érdemes egy normális, szolid, vállalható önéletrajzot összedobni, aztán reménykedni hogy téged hívnak be. Esetleg lehet próbálkozni éjfélkor bárány és fekete kakas áldozásával is, az is segít annyit, mint az önéletrajz "tuti tippek" Nyilván más a helyzet ha van belsős informátorod, aki meg tudja mondani, hogy az adott helyen mik a nyerő ötletek.Kicsit komolyabbra fordítva ami segíthet (de ezt kb. mindenki mindenhol leírja, de nem sokan fogadják meg...), hogy ha legalább minimálisan cégre szabod az önéletrajzod. Ha van egy cég, ahova C# programozót keresnek, és van 3 ember aki hasonló arányban szerzett tapasztalatot Java-ban, PHP-ben meg C#-ban, de 2 bead egy olyan önéletrajzot, ahol egyenlő arányban szerepel a 3 nyelv, használati sorrendben, 1 pedig bead egy olyat ahol a C#-os részről többet / részletesebben ír, és azt veszi előre, akkor ez utóbbinak sokkal jobb esélyei vannak.
Hasonlóan ha nem pályakezdő / 1-2 éves tapasztalattal rendelkező emberről beszélünk, hanem olyanról akinek nem gond megtölteni egy önéletrajzot, akkor célszerű az állás szempontjából irreleváns tapasztalatokat (még ha szakmába vágóak is) háttérbe szorítani, vagy akár teljesen kihagyni. Ugyanis olyan érzést kelthet, hogy a releváns tapasztalatot nem érzi elégnek a jelölt, ezért megpróbálja mással felturbózni az önéletrajzát. -
djgeg
őstag
Hogy ha a munkáltatónak vaj van a feje füle mögött és tényleg nem küldte ki /adta oda a munkavállalónak a papírokat időben akkor nem fog válaszolni a CC zett hivatalos xy emailcímre... , "hogy sorry, hogy nem teljesítettük a törvény által megszabott időkereten belül hamarosan küldjük" Ha csak nem olyan hülye.
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
axioma
veterán
En spam-elokkel szoktam ezt megjatszani, hogy a megszokott szovegemet a regen valid, de mar nem letezo spambejelentes@nmhh.hu cimre kuldom, bejelenteskent megfogalmazva, oket csak cc-zve. Az elso cimrol visszapattan, de a cc-s szokott idegeskedni Az esetek nagyobb reszeben engem probalnak gyozkodni, hogy vonjam vissza a feljelentest... [megj. a bejelentes az nem feljelentes, de ezt se szoktak tudni], viszonylag ritka me'g az is - bar elofordult -, hogy a hatosagot akarta gyozkodni es nekem csak CC-t kuld, na akkor persze o is rajon. Raadasul azok az esetemben ismeretlen emberek, egy volt munkaltato eselyesebb, hogy plane eloszor a nemhivatalos utat valasztja. Akar egy visszadatumozott papir elkeszitesevel... de az a kerdezonek mar jo, mert akkor elkeszul.
-
KergeK@csa
tag
Azt, ami az igazság: Bocs, de még függőben van egy másik lehetőség, és mondasz egy időpontot, amíg eldöntöd.
Van olyan, hogy a cég nem tud várni, ekkor vagy elfogadod, vagy próbaidő alatt felmondasz. (Én ezt az utóbbit nem kedvelem....)
Ha a cég besértődik ezen, hogy máshova is jelentkeztél, akkor olyan remek hely nem lehet. (Hangulatilag.)Én is mondtam olyat, hogy két hét múlva tudok választ adni már interjún is, én miután kiderült, hogy én kellenék nekik, viszont amikor szóba került, hogy lenne más jelöltjük is, akkor mondtam, hogy ha ő megfelelne nekik, akkor nyilván nincs sértődés a részemről, ha mégis őt választják. Én meg végül nem őket választottam.
Korrektnek kell lenni, és felnőttnek, vállalni a döntéseidet. Úgyis tudod valszeg, hogy melyik cég tetszik jobban, felméred, hogy milyen esélyed van nálad, és eldöntöd, hogy kockáztatsz-e, vagy megelégszel a gyorsabb, de talán rosszabb hellyel.
Meglévő munkahelynél én kockáztatnék, viszont munkanélküliként szerintem fontosabb a gyorsaság. (Ahonnan próbaidő alatt még távozhatsz, bár mint említettem, én ezt a megoldást nem kedvelem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest