Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
válasz Vision #17601 üzenetére
Attól még a promptokat gyűjtik a cégek és felhasználják. Meg létezik prompt preprocessing, prompt rejection, meg nagyon sok technika. Érdemes megnézni a Copilot logjait mennyire megváltoztatja amit kiküld. A modellhez nem kell hozzányúlni, hogy ezt a sok magicet változtassák, ahhoz viszont érdemes gyűjteni a promptokat hogy finomhangoljanak.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Ja ez érthető. Én általában user manual kiegészítőként használom. Egyszerűbb megkérdezni, mint végigmenni az egész manualon. Az SO-t szintén. Most tanulom a Laravelt és a Pythont, és mindkettőben egész használható válaszokat találok. Mondjuk ha nem tanulnék nyelvet vagy keretrendszert, akkor ellennék a saját jegyzeteimmel is többnyire. Az SO erőssége szerintem a debug, szinte minden hibaüzenetre van fent magyarázat és javítás. Persze, ha valaki felelőtlenül használ ilyesmit, akkor valóban veszélyt jelent.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Sziasztok! BCA Hungary Kft.-vel van valakinek tapasztalata?
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
nagyúr
Egy kis vigasztalás azoknak akik nehezen találnak munkát vagy nehezen tudnak váltani...
Gen Z Grad Faces The Brutal Reality of Job Search In 2024 [link]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
grizlisandor
veterán
Az új munkahelyen sajnos nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy terveztem. Irodából száműzve lettem vidékre(fogalmazhatok úgy, hogy elő lettem léptetve, mert sokan így látják ), persze meg lettem kérdezve, meg dolgoztam művezetőként, csak nem ilyen komoly munkaterületen. Főnököm elmondása szerint ideiglenesen, de az emberek azt mondják mindig így kezdődik és valahogy tartósan vidéken marad az ember. Munkaterület elvileg maga a pokol, az építésvezető is fura egy ember, az vidékezéssel járó pénztől nem vagyok hanyatt esve. Az a terv, hogy megpróbálom mit mutat a valóságban a szituáció és beszélek a főnökkel, hogy az alapbéremre adjanak 20-25% emelést vagy én ezt nem fogom csinálni és viszontlágytojás.
-
bambano
titán
válasz grizlisandor #17608 üzenetére
naiv vagy.
minél több esélyt adsz neki, hogy átverjen, annál többször fogja kihasználni és fog átverni téged.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
inf3rno
nagyúr
Nagyobb emelést mondanék a helyedben (pl. 40%) ha ez a célérték, mert hajlamosak elfelezni, amit a delikvens mond.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
grizlisandor
veterán
válasz inf3rno #17611 üzenetére
Szerintem felakasztaná a szemét a vezetőnek.
Nem volt melóm, de régóta szerettem volna itt dolgozni így elvállaltam egy közepesnek mondható pénzért, hogy majd decemberben újra tárgyaljuk címszóval; mint kiderült, mindenkinek ezt mondják.
Fizetésemelést sem nagyon osztogatnak, mondjuk sokan nem is mernek kérni.Szóval most felkértek új pozícióra, ami most hiánycikk a cégnél, azt beszéltük megpróbálom. Jövőhéten kiderül milyen lesz a meló és ennek függvényében akarok tárgyalni a bérről, vagy tegyenek vissza a régi pozíciómba, ha nagyon nem jutunk dűlőre, akkor szevasztok.
-
greggae
tag
-
nagyúr
Jópofák ezek a belépő szintű álláshirdetések az aldinál: [link]
"Relevant work experience is not required. We welcome applications from fresh graduates and career changers!"
Fél-1 óra alatt sikerült elutasítani a jelentkezésem, semmi baj, hallottam hírét, hogy a bolti eladótól kezdve a raktárosig itt minden területen megválogatják az embereket. Csak mivel tegnap azaz vasárnap jelentkeztem(gondolom vasárnap a HR nem dolgozik) és ma reggel fél 10-kor már kaptam az elutasítást akkor úgy sejtem nem lehet sok a jelentkező bár mérget nem vennék rá, arra viszont mérget veszek, hogy szerintem erre csak huszonéveseket keresnek, tehát lehetsz karrierváltó 30 évesen, ide biztos nem jöhetsz csak hát ezt a vonatkozó törvények miatt nem lehet kiírni. Csak azért érdekelt mert úgy tudom havi egyszer kell irodában bent lenni náluk, amúgy full home office és 400 nettó + cafetaria a fizetés. Az azonnali kezdés miatt gondolom nagyon kellene az ember de inkább hirdetik tovább. Érdekes."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
dellfanboy
őstag
válasz Narxis #17615 üzenetére
"a nagyon kellene ember" úgy kell érteni, hogy átlagfizuért/esetleg annál kicsit kevesebbért kell nekik az ember...megfelelő tapasztalattal+motivációval.
ám ha kértek bérigényt és leírtad, lehet simán range-en kivul voltal. orulj neki hogy hamar visszajeleztek. sztornozhatod ezt, és mehetsz a kovetkezore.. (ez sztem jobb, marmint hogy visszajeleztek, minthogy hetekig,honapokig nem csinalnak semmit)
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
nagyúr
válasz dellfanboy #17616 üzenetére
Nem írtam bérigényt, ja amúgy ilyen szempontból az Aldi normális, mindig visszajeleznek. Csak a home office miatt érdekelt.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
bostone
addikt
Nem teljesen biztos, hogy jó helyen járok a kérdéssel.
A jelenlegi cég, ahol dolgozom kivonul az országból, a HR három választási lehetőséget kínált fel:
1. Felmondás
2. Közös megegyezés azonnali hatállyal. A felmondási idő letöltésére nem tart igényt
3. Közös megegyezés, a felmondási idő végéig állományban maradnék, de a munkámra nincs szükség.
Melyiknek milyen hátulütői lehetnek?Amióta melózok, csak valamilyen multinacionális, gyártási tevékenységgel foglalkozó vállalatnál helyezkedtem el.
Fogalmam sincs milyen más lehetőségek adódnak 2024-ben az országban. Léteznek-e egyáltalán vagy merre kellene nézelődni? -
axioma
veterán
-
addikt
válasz bostone #17618 üzenetére
Az 1. és a 3. értelmében a felmondási idődre jár a fizetésed, csak a 3-as opciónál eltekintenek a munkavégzéstől. Hova tovább, közös megegyezésnél akár több havi fizetésed is beleírhatják, bár a komment alapján nem valószínű.
1 vagy 3, közben nézelődhetsz más helyeken.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
axioma
veterán
válasz bostone #17621 üzenetére
Marmint gondolom fixen fuggetlenul attol, hogy mennyit vagy allomanyban? Tehat az osszes, mondjuk mai nap utani idoszakra jaro osszeg allando? Akkor csak azon mulik, hogy mennyire gondolod neheznek a munkakeresest, munkanelkulire akkor tudsz bejelentkezni ha mar nem vagy allomanyban, es ezt a 2-nel elobb kezded meg (hamarabb lejar), mint a masik kettonel. Amugy ha nem fizetnek pluszban tobbet a kozos megegyezesert, akkor a 3 helyett az 1-est valasztanam. A 2 meg gyorsitosavosnak jo. (Azt is vedd figyelembe, hogy szezonalisan mikor van a szakmadban nagyobb esely, pl. ahol decemberben a fu se no inkabb kezdd most, de ha januarra terveznel ujra meloban lenni akkor meg huzdd el a mostanit es osszel keresgelj.)
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz bambano #17609 üzenetére
Igazad van.
Megszívtam, mert a főnökkel nem jutottam dűlőre(lenyelt keresztben), felmondani meg fostam, mert új munkakörömben szükség van rám, így nagy gázt hagyva magam után, meg át van itatva a cég politikával és nem kockáztathattam meg, hogy eciségből biztos alám tett volna.Legalább kiharcoltam egy dátumot, hogy x ideig vagyok itt és utána visszatesznek az eredeti pozíciómba. Ha mégsem, akkor felmondok a ecibe.
Amúgy meg a munkakör tetszik, jól fog mutatni az önéletrajzomban, ha csak pár hetet leszek, de ne kellene végtelen munkaórát tolni bele vidéken, van egy fix bérem, amivel felvettek és erre jön rá ottalvós pénz(ottalvós lóvéval is kevésnek érzek ezért a munkáért).
-
bambano
titán
válasz bostone #17618 üzenetére
általában ilyenkor az a szokás, hogy kb. ugyanazt a pénzt adják. ha közös megegyezés, akkor adnak valamiféle jutalmat cserébe, hogy csendben eltűntél.
én azt nézném meg a helyedben, hogy melyik verzióhoz milyen munkanélküli támogatás jár, és aszerint döntenék.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
d3zs0
tag
[Ez] (mármint a folyamatos munkarend) hogy néz ki a gyakorlatban? Tud vki vmi hasznosat mondani? Hibrid munkarendben heti 2 napot a Telekom Székházban, 3 napot pedig home office-ban.
Hétvége?
Lehet éjjeles is itt? -
BE4GLE
aktív tag
Nem tudom, hogy a Telekomnál pontosan hogy van, de általában úgy néz ki, hogy a hét bármely napjára boszthatnak és bármilyen idősávba (tehát éjjel is). Jellemzően azok a munkahelyek szokták elvárni, ahol ügyelet szükséges. De a munkaórád nem lesz több, csak máshogy oszlik el, és természetesen pihenő idő is van a két műszak között.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
addikt
Sziasztok!
NNG-ről bárkinek bármilyen tapasztalata véleménye? Ismerős pajtinak kell nem nekem, privátban is örülök az infónak, ha itt nyilvánosan nem akarod.
Előre is köszönöm!https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
addikt
Köszi mindenkinek! Itt és privátban is!
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
inf3rno
nagyúr
Aki az önéletrajzzal akad el, annak azt tudom tanácsolni, hogy vágjon le mindent belőle, ami csak lazán kapcsolódik, aztán ami marad, azzal fényezze magát. Bemutatkozásnál nem szabad túl sokat írni, 3-5 mondat elég és az is munkával kapcsolatos képességeket soroljon fel. Alája meg a munkatapasztalat az konkrét cég és ha van projekt lista legyen kronológiai sorrendben. Ha csak az érdeklődés felkeltése a cél, akkor lehet ezeket az interjúra is hagyni, nekem az is jól működött, amikor csak 3 nagyon releváns projektet emeltem ki, és azokról beszéltem, de azok után mindig rákérdeztek a teljes listára...
Ha valaki vállalkozó volt, akkor ki lehet találni fantázia cégnevet, ahogy én is tettem, bár én annyira nem szoktam tagadni, ha rákérdeznek. Illetve nálam még régebben hátráltató tényező volt, hogy az információbiztonság lazán kapcsolódik a szoftverfejlesztéshez, ezért mindkettőt beletettem. Mostanra kiszórtam a fejlesztő önéletrajzomból teljesen az információbiztonságot, mert nem vevők rá. Csak a szoftveres rész érdekli őket, az, hogy azon felül még milyen lazán kapcsolódó papírom vagy tapasztalatom van egyáltalán nem. Pedig hát lehet security first mindsettel is fejleszteni, de ez van.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
válasz inf3rno #17633 üzenetére
Fantázia cégnevet nem túl jó ötlet kitalálni, én legalábbis minden hozzánk jelentkező esetében megnézem Optenben, milyen cégeknél állt alkalmazásban, vagy milyen cégekkel volt kapcsolatban. (Ugyanígy ajánlatoknál, szerződéseknél is az az első, hogy ránézek a cégekre.) Ilyen esetben nagyon hülyén jön ki, ha valaki egy nem létező céget ad meg korábbi munkahelyként, ellenben azzal nincs semmi gond, ha valaki EV volt, vagy egy adott időszakban nem csinált semmi szakmait.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
inf3rno
nagyúr
Gerillások azt mondják, hogy jobb elfedni, ha vállalkozó voltál és úgy kell leírni, mintha másik cégnek dolgoztál volna, mert végülis ugyanazt a munkát csináltad. Lehet ebben nincs konszenzus a piacon. A mostani önéletrajzomba belenéztem, abban már vállalkozó van, csak a LinkedIn-en van ez a fantázia cégnév.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
dellfanboy
őstag
válasz inf3rno #17635 üzenetére
amúgy most sikeresen pályáztál és elnyertél egy új állást (ergo saját + tapasztalatod van),
VAGY
ahogy írod gerillások/akárkimás/hrszuperfejvadászok üzeneteit továbbítod? mert ahány tanácsadó annyi vélemény...
pl. mai napig jön szembe olyan hogy cv-be rakj professzionalis fotót vagy ne. linkedin-n ugye (általában)van most akkor legyen a cv-be vagy ne? cv-be nem raksz de lecsekkolnak linkedin-ahol van akkor meg lehet az ok a diszkriminaciora. ha sehol nincs akkor az jo?szvsz én nem értem ezt a fantáziacégnevesdit, de ha elém kerülne egy ilyen jelentkező nem hívnám interjúra...
[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
inf3rno
nagyúr
válasz dellfanboy #17636 üzenetére
Egyelőre az interjúknál vagyok elakadva, a CV alapján általában be szoktak hívni. A HR-esek általában projekt listát kérnek tőlem interjún vagy előtte olyan CV-t, amin van projekt lista. Gyanítom, hogy ez nem egyéni vállalkozó specifikus dolog, hanem mindenkinél így van, ezért írtam.
A fantázianeves cégnél nagyobb részt gerillás véleményt továbbítok.
Kép terén nincs tapasztalatom. Én raktam ki képet, de azt profi fotós csinálta. Előnytelen képet semmiképp nem tennék bele, mert lehúzza az egészet.
Buliban hasznos! =]
-
bambano
titán
ez az egész arról szól, hogy fogalmad sincs, az a konkrét hr-es, aki majd látja az önéletrajzodat, mit szeret. tehát találgatsz, mint a lottószámokkal.
ennek megfelelően gyakorlatilag az összes ajánlás ugyanúgy találgatás.ezért nekem az a véleményem, hogy nem érdemes foglalkozni vele, írj olyan cv-t, ami szerinted jó, oszt jónapot. súlyosbítva azzal, hogy a hr-esek zöme nem hr-es, csak valahonnan valami szalajtott bölcsész. szerintem lakcímet, fotót ne rakj a cv-be.
egy dologban látszik egyetértés: a szabvány önéletrajztól (europass) mindegyik hidegrázást kap.
-
dellfanboy
őstag
válasz bambano #17638 üzenetére
azt vágom, hogy arcra megy, csak amikor látok egy jó feladatkiírást egy jó nevű világcégnél, profilba vág, van +10év tapasztalatom, ők is ennyit kérnek. jelentkezek, és akkor jön egy sablon rendszer üzenet, hogy nem kellek (semmi konkrétum nélkül) akkor kinyílik a bazooka a zsebembe.
de persze csínáljak most nekik áll a zászló de majd -talán- egyszer fordul a kocka..eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
bambano
titán
válasz dellfanboy #17639 üzenetére
ne viccelj, te kivételezett vagy, hogy kaptál az elutasításról értesítést...
-
la_cc
addikt
Pontosan ez jutott nekem is eszembe... Mindenki mást gondol, mindehol mások a "szokások" a kiválasztás során, szerintem az egész CV téma túl van gondolva eléggé.
Eleve meg van a véleményem a fogalmatlan fejvadászokról és a mindenféle HR-eskről, de valótlant állítani egy CV-ben, azért nem semmi, én nem elvből nem csinálok ilyet...
Igen, így.
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Bocsánat, kicsit hosszú lett.
Kíváncsi vagyok mások/kivülállók véleményére is munkahely/pozícióváltást illetően.
Egy német tulajdonú autóipari cégnél dolgozom vidéken, Kecskeméttől ~55 km-re.
Azt kell tudni a cégről/cégcsoportról, hogy két részre vagyunk osztva, egy telephelyen.
Az egyik - ahol jelenleg vagyok - automata és kézi szerelésű gyártosorokat üzemeltet, autóipari beszállítók vagyunk.
Jelenlegi munkakörömben ipari kamerarendszereket állítok be, tartok karban, kisebb PLC programozási feladatokat végzek (főleg hibaelhárítás, folyamatoptimalizációk, néha-néha egy-egy nagyobb projekt van; pl. új kamerarendszer üzembehelyezése az adott gyártósoron), van egy (illetve lesz/lenne a későbbiekben még egy) gyártosorom, aminek "folyamatmérnöke" vagyok, ezeken kívül ha kell, fizikailag is a gépekhez nyúlok, karbantartok, munkahengert újítok fel...stb. Szóval elég sokrétű, ilyen mindenes.
Szeretem csinálni, jó a légkör, nem vagyunk agyonhajtva.
Hátránya a munkakörnek, hogy nehéz így specializálódni, jobban elmélyülni bármelyik témában. A másik negatívum, és ez a nagyobb, hogy a fizetés nem fejlődik olyan mértékben ahogyan azt szeretném/jól esne.
6 éve vagyok itt, egyetem után kezdtem.A másik cégrész: automata gyártósorokat építenek a nulláról, teljes kivitelezés.
A lényeg a lényegben; most lenne lehetőségem átmenni a másik cégrészhez, teljes állású PLC programozónak.
Karrier és szakmai fejlődés szempontjából jó lehetőség (bár nagyon barátkoznom kell a gondolattal, hogy ott csak programozás lenne, mert a mostani helyen tetszik a változatosság).
Pozitívum, de egyben hátrány is, viszonylag sok kiküldetésre kellene menni (havi 1 hét szerintem símán benne van), ami a fizetést megdobná, de az amúgy is egyre fogyó szabadidőmnek így 30 évesen nem tenne jót.
A jelenlegi cégvezető azzal a feltétellel engedne át, hogy probléma esetén visszajárnék supportálni (gyakorlatilag egy telephelyen van a két cég, ~100 méterre egymástól).
Persze az új hely ezt kiszámlázná...Már egyeztettem a leendő fönökömmel, meg is kaptam az állásajánlatot. Nem akarnak a jelenlegi béremre ráemelni, gyakorlatilag bizonyítás után, a jövő tavaszi emléssel lenne csak esedékes. Ők is, én is tudom, PLC területen sokat kell még tanulnom, mélyíteni a tudásomat, de ez akkor is szarul esik, mert egy csomó olyan háttértudásom van ami ott kamatoztatható.
Amivel elégedett lennék hosszabb távon (mondjuk jövő tavaszra), az kb. ~20-25%-os bérfejlődés lenne. Pedzegettem a témát, úgy érzem az új helyen lenne erre esély, ott most jól megy a szekér, nyereségesek.A jelenlegi helyen is volt szó pár hónappal ezelőtt a bérfejlesztésről, de ez itt nehezebb téma. Nem ismerem a számainkat pontosan, de nem a legjobbak a mutatóink cégszinten, ezért nem is áramlik be nagyon tőke.
A felettes annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy keressek témába vágó képzést, arra hivatkozva talán átvihető egy nagyobb emelés.Most mindenképpen egyeztetni akarok a jelenlegi helyen a felettesekkel képzéssel/jövőképpel kapcsolatban, de nem igazán érzem, hogy mi a jó döntés. Menni vagy maradni.
Mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz bajaki #17643 üzenetére
tehát a jelenlegi helyeden fizikai munkát végzel, ennek megfelelően nem annyira becsülnek meg (nincs bérfejlesztés), és ráadásul két gyártósorral még meg akarnak pakolni. hááát...
az új helyeden kvalifikáltabb munkát végeznél, viszont ha vissza kell járnod supportálni, akkor a szabadidődnek lőttek, miközben konstans bért kapnál. az milyen már, hogy visszamész, ezzel megrendelést és bevételt generálsz az új helyeden, de neked nem jut belőle?
szerintem mindkettő pocsék ajánlat. optimális választás: szétnézni a piacon más munkahelyek felé, és vagy lelépni, vagy legalább az ajánlatokat a főnökök orra alá dörgölni.
szerintem:
1. menni máshova
2. menni házon belül új helyre
3. maradni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
KubanitoS
veterán
Tehát jól érzed magad a mostani helyen, változatosabbnak gondolod, nem akarsz csak programozni, nem akarsz kiküldetésekre menni, a bérezés pontosan ugyanannyi lenne, mint ahol most szeretsz lenni és feltehetőleg majd jövőre talán jobb lesz a bérezés (aha). Tehát miért is akarsz átmenni a másik helyre? Mert én nem igazán értem. Azt meg nyugodtan elhieted, hogy béremelés szempontjából az égvilágon semmit sem jelent, hogy egy adott cég mennyire nyereséges.
Fogadd meg a jelenlegi főnököd tanácsát, keress valami képzést, hátha arra majd emelnek (nem fognak) és akkor majd megtapasztalod, hogy az igérgetés mennyit ér.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
AlteredBeast
csendes tag
Én körbe néznék a piacon, hogy milyen lehetőségek vannak PLC területen.
Voltam hasonló szituációban és a felkínált lehetőséggel szerintem az a probléma, hogy rövid időn belül természetessé válna, hogy két munkakört látsz el és a továbbiakban ez lenne az elvárás. Nekem az a véleményem, hogy az igyekezetedet ennél a cégnél csak még több feladattal honorálnák, a fejlődésed nem prioritás. A képzéssel és a jövőképpel kapcsolatban biztosan kapnál ígéreteket, azért, hogy maradj.
-
Roviden, tomoren:
Nem veletlenul szokas azt mondani, hogy igeretekkel tele a padlas.
Reszemrol valtanek, egy evet kihuznek, megtanulnek mindent, amit csak tudok, a CV-ben nagyon jol fog kinezni, aztan amikor -surprise surprise- nem kapod meg a beigert emelest, dobbantani zoldebb mezokre.Amit meg hozzatennek, hogy en meg nem lattam olyat, hogy ennyire hardware-kozeli kornyezetben az olyan programozo, akinek "ugyes a keze" es van is hozza affinitasa csak programozzon. Kontraproduktiv is lenne, mert nagyon hasznos, ha ismered a gepeket, amiket programozol. Ok, eltolodik ez 90% programozasra, de akkor is, amit fentebb irtal, az nem az a munkakor, ahol reggel beulsz a szekbe, aztan nap vegen kihamozod magad onnan.
Amibe erosen ajanlott belegondolnod: 6 evvel vagy egyetem utan. Ez alapjan kozel 30 lehetsz. Ha nem kezdesz el karriert epiteni most, akkor nem is fogsz tudni. Vagy ha kesobb fogsz is, sose fogsz eljutni oda, ahova eljuthattal volna. Igazabol ezt 3 eve kellett volna elkezdeni, de meg most se keso. Ezt mondom olyan emberkent, aki hasonloan elcseszte ezt a reszet a dolognak fiatalon - 30 felett ezerszer nehezebb kitorni, elkezdeni megmaszni a rangletrat, mint ha fiatalon nekiestel volna.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #17637 üzenetére
Kicsi update, sikerült szakmai interjúra bejutni a projekt listás CV-vel, szóval tényleg ilyet keresnek a cégek. Mondjuk nem meglepő, mert interjún is rákérdeztek és az állás közvetítő is direkt ilyet kért. Én beleraktam opensource és saját célra készült projekteket is, hogy egy kicsit kiszínezzem pl. saját kereső motor, e2e testing framework, REST HATEOAS framework.
Buliban hasznos! =]
-
net84
őstag
Szia!
Elsősorban Neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél. Előrelépés -szakmailag - biztosan lenne a váltással.
A jelenlegi helyeden, pozíciódban mérnök vagy technikus a munkaköröd?
A munka leírásából az utóbbira tippelnék. Az új hely, új pozíció pedig inkább mérnöki. A tapasztalat, hogy technikust mérnökre emelve elsőre nem szeretnek nagyon bért felhúzni mérnöki szintre. Majd, amikor megismerik és bizonyít, akkor elkezdik felhozni a szintre (általában ezt is több lépésben).
Jártam hasonló cipőben más területen, sőt én bér tekintetében visszafele léptem. Igaz egy rossz légkörből mentem egy akkor még jobbnak gondoltba. Végül minden elromlott .
De ez utóbbi a későbbi váltáskor jól mutatott az önéletrajzomban és adott annyi tapasztalatot (pedig már akkor sem voltam kezdő, csak közben kicsit eltávolodtam az alap szakmámtól), hogy sokkal kisebb ideggel és bátrabban váltottam még feljebb.Szoktam javasolni: csinálj pro-kontra táblát mindkét opcióra. Beleveheted azt is, hogy rövidebb-hosszabb távon melyikből lehet továbblépni, akár más helyre.
Read only...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- E-roller topik
- Kés topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest