Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
Pontosan. Fix kamatozású legyen a hitel. A normális ingatlan értéke folyamatosan növekedni fog, a pénz meg romlani. A most esetleg soknak tűnő hiteltörlesztő részlet lehet 5-10 év múlva inkább a vicc kategória lehet, meg se éri kifizetni előre a hitelt, ha jól forgatod a pénzed.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KubanitoS
veterán
válasz Vision #17958 üzenetére
Én ezt amúgy nem értem. Ha ki akarnak rúgni, akkor ki fognak… Mégis mit akarsz támadni bíróságon? Mi a cél? Hogy állítsák vissza a jogviszonyod? Mókás lenne ezután visszamenni dolgozni.
Nyilván ha már annyi ideje ott dolgozol, hogy járna a végkielégítés és ezt akarják elkummantani, akkor nem szabad annyiba hagyni, de amúgy… most nem mindegy, hogy közös megegyezés, vagy kiskutya farka a neve? A lényegen nem változtat.Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KubanitoS
veterán
válasz dellfanboy #17894 üzenetére
A bérfeszültség pusztán annyi, hogy az egy szinten lévő kollégák fizetése különböző, holott ugyanazt a munkát végzik. Az, hogy a saját fizetését ki mire költi teljesen irreleváns.
Amúgy az én cégemnél sem tudjuk ki mennyit keres. Senkinek semmi köze hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz Vision #17860 üzenetére
Igazad van, de továbbra is ott van a gond, hogy nem csak szoftverfejlesztés létezik a világon. Feltételezem ez mindenhol ugyanúgy néz ki, de pl egy random, új termelési vezető esetében (legyen az bármilyen szektor) fel kell venni a fonalat. Miként működik a gyár, melyik kolléga milyen, alapanyagok beszerzése hogy működik és még ezer és ezer dolog. Na ez nem fog 2 hét alatt menni, hanem feltehetőleg a második, de inkább a harmadik évre már képben lesz az ember a dologgal kapcsolatosan.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz VágniValó #17826 üzenetére
Ahol én dolgozom onnan túl sokan nem akarnak elmenni. A komolyabb pozíciókban nem ritka, hogy 10-15 éve ugyanaz az ember van. Ez szerintem stabilitást ad a dolognak, na meg mondjuk az sem hátrány, hogy céges policy az éves kötelező fizetésemelés, ami jellemzően nem csak az infláció korrigálásról szól, hanem valódi emelés.
-
KubanitoS
veterán
válasz mandleee #17821 üzenetére
Ez mind gyönyörűen hangzik itt az éterben, a valóságban meg azt látják, hogy minek vegyenek fel és öljenek energiát és pénzt a betanításodba, ha két év múlva úgyis elmész. Vagy akár az is lehet, hogy életművész vagy és pár évet sikerül kihúzni mindenhol...
-
KubanitoS
veterán
Ezzel teljes mértékben egyetértek. A kérdező írta is, hogy farkastörvények vannak és ez bizony igaz is.
Szerintem először végig kell gondolni a jelenlegi helyzetet és valahogy elkezdeni pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, mert tényleg az van, hogyha érzik rajtad, hogy nem akarod az adott állást teljesen, vagy "gyengének tűnsz", akkor ott bizony nem sok esélyed van utána. Ugye az a fránya első benyomás.
-
KubanitoS
veterán
válasz BE4GLE #17795 üzenetére
Mondjuk szoftverfejlesztőként, megfelelő tapasztalat mellett Budapesten ezt meg lehet csinálni, mert minden sarkon van egy cég, ahova mehetsz (enyhe túlzással).
Akinek más végzettsége van, netalántán vidéken van kialakult élete, ott azért nem olyan egyszerű… Nyilván ez az egyik oka, hogy mennyire könnyen ki tudják használni egyes helyeken az embereket…
Én az agráriumban dolgozom egy komolyabbnak mondható pozícióban az egyik külföldi multinál. Az eddigi pályafutásom során azt tapasztaltam, hogy ezek a multi cégek biztosítják a valóban korrekt feltételeket… a magyar cégek kb halál. Nyilván bekerülni nagyon nehéz és van országon belül kb 4-5 ehhez hasonló multi a szakmán belül és kb ennyi. Ha innen kiesel és nincs meg a megfelelő kapcsolati tőkéd, akkor meg lehet mehetsz valami magyar gazdához, aki azért vesz fel, mert ő nem akar dolgozni és kell neki egy csicskás 0-24-ben. Agyrém az egész…
-
KubanitoS
veterán
válasz grizlisandor #17771 üzenetére
Na akkor ez így a “nesze semmi fogd meg jól”… Ebbe nem kell beleélned magad.
-
KubanitoS
veterán
válasz VágniValó #17755 üzenetére
Köszi, majd emésztgetem. Szóval akkor ezt mindet egy ember csináljon? Amúgy ha ekkora volt a baj a cégnél, hogy sürgősen kellett volna ember stb akkor lehet érdemes lett volna bepróbálkozni valami irreleváns bérigénnyel.
-
KubanitoS
veterán
válasz bajaki #17643 üzenetére
Tehát jól érzed magad a mostani helyen, változatosabbnak gondolod, nem akarsz csak programozni, nem akarsz kiküldetésekre menni, a bérezés pontosan ugyanannyi lenne, mint ahol most szeretsz lenni és feltehetőleg majd jövőre talán jobb lesz a bérezés (aha). Tehát miért is akarsz átmenni a másik helyre? Mert én nem igazán értem. Azt meg nyugodtan elhieted, hogy béremelés szempontjából az égvilágon semmit sem jelent, hogy egy adott cég mennyire nyereséges.
Fogadd meg a jelenlegi főnököd tanácsát, keress valami képzést, hátha arra majd emelnek (nem fognak) és akkor majd megtapasztalod, hogy az igérgetés mennyit ér.
-
KubanitoS
veterán
válasz Fecogame #17517 üzenetére
Nyilván pozifüggő, de valami olyasmit kellene mondani, hogy elégedett vagy a mostani helyeddel is, de az új hely ezért meg ezért előrelépés lenne neked szakmailag stb. Azt ne mondd hogy a több pénz motivál.
-
KubanitoS
veterán
válasz bambano #17483 üzenetére
Az is egy szintmérő, ha valaki képes arra, hogy keressen valami sablont és “lehazduja a csillagokat az égről”. Nyilván a turpisság itt is kiderül majd. Viszont ha valaki erre sem képes és kap a munkáltató egy olyan motivációs levelet, amelyet inkább nem kellett volna abban a formában elküldeni, az is jelenthet azért valamit.
-
KubanitoS
veterán
Igen, meg volt említve a dolog, nyílván nem olyan sarkosan, mint ahogy te írtad. Itt is emberi időben dolgozunk, de amikor szezonális munkacsúcs van, akkor többet kell vállalni és erre nem mindenki képes.
Egon: nyilvánvalóan elmondja, de nem is ez volt az eredeti felvetésem, hanem az, hogy egy motivációs levél jó szűrő is lehet, mivel ekkor a nem megfelelő ember el sem jut a hr elé.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz bambano #17477 üzenetére
Most nem azért, de vannak pozíciók, ahol a munkavégzés alapköve a bizalom. Egy megbízhatatlan kolléga hatalmas károkat képes okozni. Én nem vagyok ellene éppen ezért a motivációs levélnek, szerintem első blikkre az alapvető intelligenciát azért le lehet szűrni belőle. Ha valaki két értelmes mondatot nem tud leírni, vagy olyan dolgot ír bele, amitől látszik, hogy ezzel az emberrel élből nem akarok együtt dolgozni, akkor már megérte a dolog. Én például olyan munkakörben dolgozom, ahol mindenképpen szükséges a szakmai alázat, vagy elhivatottság, ha úgy tetszik. Vannak munkacsúcsok, amikor egyszerűen nem lehet otthagyni a munkát azért, mert mindenképpen ötre haza akarok érni. Ha pl egy ehhez hasonló munkakörhöz lévő motivációs levélbe valaki beírja, hogy ezt nem akarja vállalni, mert az előző munkahelyéről ezért jött el, akkor ott nincs miről beszélni. Ilyen is van, azért nem mindenki írja a chatgpt-vel a motivációs levelét.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz PuffyDog #17411 üzenetére
Esetleg még tudnám ajánlani a canva.com oldalt, ami kb "alap photoshop a noobok számára" de amúgy nagyon jó! Ott vannak sablonok, amelyeket ingyenesen tudsz szerkeszteni. Az én saját önéletrajzom is ott van, azt szoktam néha frissíteni és a legutóbbi helyemre is annak segítségével kerültem be.
Be is szúrok ide egy random sablont, amelyet a canva kidobott. Ehhez hasonlók vannak ezerszámra (szó szerint) és úgy szerkeszted át, ahogy szeretnéd:
Sok sikert!
-
KubanitoS
veterán
válasz PuffyDog #17409 üzenetére
Szerintem ez a QR kód marhaság és inkább vissza tud ütni, minthogy értelme legyen...
A mai átlag normális önéletrajz rövid, tényszerű felsorolásokat tartalmaz kezdve a legutóbbi munkahelyedtől (és innen haladsz a régebbiek felé), majd végül az iskolai végzettséged. Amúgy ha van normális Linkedin profilod, azt is le tudod menteni önéletrajznak (most próbáltam ki) és kb az nagyjából jó is.
-
KubanitoS
veterán
Nem bizony. Csinálnak egy eventet, ahol a tisztelt munkaadóknak mutogatják majd a végzetteket, mint a bazári majmokat… Megnéztem a linket és ott olyan 100 emberről beszélnek, akiket nem tudtak elhelyezni. Azért ez durva.
szerk: itt is
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz Narxis #17362 üzenetére
Én kb másfél éve voltam nagyon elkeseredett helyzetben, amikor komolyan elgondolkodtam egy efféle kurzus elkezdésén, mert a semminél biztos jobb lesz, ha sikeresen végzek. Úgy néz ki az egyik legjobb dolog volt, amikor kiderült, hogy ez a programozósdi abszolút nem az én világom...
Ezt csak úgy, mert most találtam:
-
KubanitoS
veterán
válasz Qtya123 #17353 üzenetére
Ezeket a dolgokat azért jó olvasni. Kérem ne vegye senki magára, de engem kezdett marhára idegesíteni, hogy csak az IT van tolva, hogy ott vannak efféle fizetések, vagy természetesen a külföldi munkavállalás. Mintha az olyan nagyon egyszerű lenne sokaknak...
-
KubanitoS
veterán
válasz VágniValó #17119 üzenetére
Ettől az egész jattolásditól nagyon kivagyok. Most komolyan azért adjunk extra pénzt (a szolgáltatási díjon felül), mert valaki végzi a munkáját? (Azt elismerem, hogy vannak helyzetek, amikor azért illik, de ekkor azért kapsz valami "extrát" a pénzedért.) Kedvencem az éttermekben, amikor felszámolnak szerviz díjat (milyen alapon?) de azért még adjak neki a végén valamit...
-
KubanitoS
veterán
válasz akela91 #16902 üzenetére
Szia
Kérdésedre a válasz az, hogy valóban a teljes vagyonoddal felesz ügyvezetőként, de ez kb mindenhol így van. (Nyilván ennek azért vannak feltételei, nem vagyok sem jogász, sem ügyvezető...)
Te látod, hol dolgozol, milyenek a feltételek. Feltételezem penge is vagy a szakmádban, eredményeket értél el a cégednél, ha ilyen magas pozíciót ajánlottak. Ha viszont valami kis cégről van szó, ahol gyanús lehet a felkérés, esetleg palimadarat keresnek, akkor ott szívás lehet. Neked kell érezni a helyzetet.
-
KubanitoS
veterán
válasz zeus_2k14 #16863 üzenetére
Én annyi tanácsot szeretnék adni, hogy a kérdésekre mindig szakmai dolgokat előtérbe helyezve válaszolj. Például ha kérik, hogy "meséljen magáról", akkor nem arról kell beszélni, hogy mi a neve a kiskutyádnak, hanem a releváns szalmai tapasztalatodról, esetleg szakmai utadról. Ez a "meséljen magáról" kb ugyanaz a kérdés, mint a "miért szeretne nálunk dolgozni". Figyelj arra, hogy ne fecsegj túl sokat, légy tárgyilagos, professzionális.
Érdemes felkészülni pár tipik kérdésre, tudj mesélni a cégről, ahova mész (mikor alapították kb, mivel foglalkoznak, milyen osztályok vannak, kb hány alkalmazott stb stb --> lássák hogy komolyan ott akarsz dolgozni), tudj fejből 2-3 sikersztrorit a karrieredben, amit te értél el, 2-3 helyzetet, amikor döntést kellett hozni (és persze jó döntést hoztál). Kudarcra is tudj példát, de az ne legyen jelentős fail és legyen ott a válaszodban, hogy miként oldottad meg a helyzetet és hoztad ki a legtöbbet belőle. Tudj a pozitív tulajdonságaidról és szemléltesd azokat munkahelyi példával. Ha negatív dolgokra kérdeznek rá, akkor úgy válaszolj, hogy pozitív legyen a kicsengése. Pl Mondjon magáról negatív tulajdonságot ---> maximalista vagyok a munkámban és ha a kollégáim nem azok, abból ott nem harmonikus a helyzet. Hogy kezeli a stresszt? ---> Jól. (és itt pont nem áztatod magad semmivel tovább...) Hol képzi el magát 5 év múlva: bízol benne, hogy szakmailag itt ki tudsz teljesedni, szeretnél itt lenni a mostani cégnél stabil csapattagként és bízol benne hogy a jövőben nagyobb felelősséggel járó feladatokat is rád fognak bízni.
Hogy miért akarsz eljönni a mostani helyről: új szakmai kihívásra van szükséged, úgy érzed a mostani helyeden nem tudsz fejlődni tovább, vagy tetszik az új helyből xy dolog. Semmiféle módon ne állítsd be negatívan a mostani helyed, sem a kollégákat. Sem burkoltan, sem sehogy.
Ha megkérdik a bérigényed, akkor először megkérded, hogy mennyi a keret rá. Ha ez nem jó, akkor mondasz nekik egy marha tág bruttó bérsávot.
Amúgy így, hogy nem tudjuk a szektort sem, azért nehéz az általánosságokon kívül bármit mondani. Nagyon sok függ attól, hogy kivel kerülsz szembe az állásinterjún, az milyen passzban van, mennyit akar veled foglalkozni stb. Amiket írtam általános dolgok és tipikus hr kérdések, de azért én ezekből felkészülnék a helyedben. Egyszerűnek tűnik a válasz arra, hogy "Meséljen magáról", de korántsem az éles helyzetben.
-
KubanitoS
veterán
válasz Swarcz #16216 üzenetére
Ezekkel az állásokkal az a “baj”, hogy rajtad kívül lehet akár 100+ jelentkező is / állás. Véleményem szerint akkor lehet nagyobb esélyed, ha folyamatosan figyeled az álláskereső portálokat és azonnal jelentkezel, ha felkerül egy-egy jónak tűnő pozi. Ha olyan a HR az adott cégnél, akkor megindítják az interjúkat az első 10-20 jelentkezővel, szerintem ennyiből már ki kellene tudni választani 4-5 embert, akik között jó eséllyel ott van a végső győztes is. Ezt kellene megcélozni. Ha te akkor jelentkezel, amikor az állás már fent van egy ideje és te leszel a 63. jelentkező, akkor felesleges reménykedni.
-
KubanitoS
veterán
válasz Swarcz #16214 üzenetére
Szia, sajnos ez a magyar valóság, nem veled van a baj. Papíron német és angol tudással elviekben könnyen el kellene tudnod helyezkedni ilyen-olyan multihoz, bár azt ugye nem mondtad, hogy pontosan milyen munkáról lenne szó.
Amúgy teljesen átérzem a helyzeted, én fél év után tudtam csak elhelyezkedni a szakmámban egy számomra valóban jó poziban marha nagy szerencsével, ráadásul vidéken, de olvasgatva egyes munkakereső Fb és egyéb csoportokat, szinte országos szinten megy a vergődés a nevetséges fizetések és mocskos munkáltatók miatt. Megoldás nincs, talán csak a protekció, egyszerűen jókor kell jó helyen lenni.
Valahogy úgy kellene mennie a dolgoknak mint ahogy írtad is külföldön és szerintem az, hogy valaki magyarként a hazájában akar érvényesülni inkább tiszteletre méltó dolog, de itthon sajnos katasztrófális a helyzet…Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KubanitoS
veterán
Nem tudom a gyereknek hogy is volt ez a tetkó, de arra nagyobb összegben fogadni mernék, hogy nem is a tetkó volt a gond, hanem az elv. Mert hogy 1960-ban ilyesmi nem volt, bezzeg a mai semmirekellő fiatalság. Hát mi az már, hogy nem egy helyen dolgozza le az életét meg hogy tetovált? Ezért is tart most itt az a cég, a jelenlegi ügyvezető is 70 feletti, vagy 40 éve a cégnél van. Majd csak kikopnak ezek a férgek meg a mentalitásuk is velük együtt…
-
KubanitoS
veterán
válasz Sliderxy #16172 üzenetére
Szerintem fogadd el, hogy ismét belefutottál egy “mi nem olyan cég vagyunk” cégbe, akik aztán mégiscsak “olyanok”. Engedd el a témát, mert amúgy sem téged akarnak felvenni a leírt infók alapján. Komolytalan brigád.
Más: én is voltam egy helyen interjúzni. Vidék, mezőgazdaság, komcsi érából “multisodott” viszonylag ismert magyar középvállalat, középvezetői pozíció.
Első kapcsolatfelvétel vasárnap fél 12-kor sikerül. Sűrű elnézések közötti időpont megbeszélés egy 70 körüli emberrel. Mondom neki, hogy a meghirdetett munkakörben nem dolgoztam még, de egy hozzá nagyon hasonlóban már van több év tapasztalat, kell pár hónap, hogy felvegyem a ritmust, ez problémát fog-e okozni, mert ha igen, akkor most köszönjünk el egymástól. Áá dehogy gond, az a lényeg, hogy akarjam csinálni.
Interjú napja, találkozok az öreggel és annak a főnökével, akinek életkedve nuku és semmi kedve ott lenni, ami már az első perctől nyilvánvaló. Öreg kérdez párat amit már egyszer megbeszéltünk a telefonban, de ugyanúgy meglepődik a válaszaimon (mintha akkor hallotta volna először az infokat), a főnök kifejezéstelen arccal ül tovább. Elmondom nekik ugyanazt, hogy nem dolgoztam még a konkrét munkakörben, de nem gond az átnyergelés. Csönd, döbbent arckifejezések. Nyilván innen nem tartott sokáig az interjú. Az már hab a tortán, hogy a hirdetésben előny volt az xy megyei lakhely, élőben az volt az elvárás, hogy egy adott városban lakjon inkább valaki és igazából csak az a jó nekik. Ez a város a szomszédos megyében volt, hozzám képest kb 120km-te és az interjú is az “előnyös” megyében levő telephelyen volt, ami nekik ugye nem jó.😂 Azért megkérdeztem, hogy akkor minek hívtak be? Erre csak hápogás volt a válasz…
Van belsős kapcsolatom a cégből, akitől hallottam, hogy az ügyvezető (aki szintén a régi világ szülötte) az önéletrajzom 10mp után kukázta, mert nekem felsőfokú nyelvvizsgám van és ezért én biztos ott fogom őket hagyni, jobb lenne a csak középfokú nyelvvizsga, akkor talán maradok tovább.😂😂
A jelenlegi állás: van mindenki számára ideális jelölt, helyi, középfokú nyelvvizsgával és tapasztalattal, de van neki tetkója, így most megy a filózás, hogy emiatt felvegyék-e, vagy sem.
Szerintem jobb, hogy ezeket sikerült elkerülni…
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Szia, ahogy előttem is írták, ameddig nincs előtted konkrét ajánlat, addig semmid sincs. A szó elszáll… Én a saját káromon tanultam meg, az üzleti életben/álláskeresés során csak egyvalakiben bízhatsz: saját magadban.
-
KubanitoS
veterán
Nem akarok beleszólni, de egyértelműen le van írva az eredeti kérdésben mit szeretne “Gondolok itt ez alatt hogy pl valamit elküldenek neki, amit pl hajtogatni kell, vagy szerelni stb...?”
Azt meg remélem te se gondoltad komolyan, hogy egy anyuka majd rábízza a gyerekét valami vadidegenre, ameddig ő dolgozik… Feltételezem nincs még abban a korban a gyerek, hogy bölcsibe/oviba menjen, mert akkor ez se lenne probléma.
-
KubanitoS
veterán
Én nem csodálkozom, hogy ez megtörténhetett. Én is mikor jelentkeztem 10-15 helyre, szó szerint sehonnan nem jött vissza egy "menj arrébb" e-mail sem. Vagy amikor ismerősöm beajánlott egy céghez, ahol azonnal kellett ember, telefonon beszéltem a cégvezetővel, aki gyakorlatilag fel is vett szóban, de azért még küldjem e-mailen az angol önéletrajzom. Erre jött még annyi, hogy megkapták és hamarosan jelentkeznek. Azóta is várom, hogy jelentkezzenek... Nem tartom magam bunkónak, nem is úgy neveltek, de annyi negatív tapasztalatom van álláskeresés területén, hogy most már engem sem érdekelne, hogy visszaírjak-e, vagy sem, vagy hogy ki mit gondol ennek hatására. Posvány az egész rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest