Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pubwart
aktív tag
Sziasztok? Valaki fogalakozik ilyen dolgokkal. Mert én igen. Érdekelne, kinek mije van.
Én pl most szeretném újrakreálni az akváriumom, ezt is megbeszélhetnénkWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Én most egy ilyen délamerikai jellegű akváriumot fogok berendezni magamnak, mert a csajom fizeti Ezt kapom karácsonyra, mert amostani eléggé le van fukkadva...
Szóval lesz benne rajhal 10-10-10 külön(fekete, vörös, kék)féle noenhal. 2-2 diszkoszhalpár (piros-kék). 5-5-5 albínó, barna, panda páncélosharcsa 3-4db óriásalgaevő meg pár sima algaevő. kb. ennyi Így elsőre
Szerencsére a taknika aparátus megvan hozzá, márcsak pár növényt kell beledobni, addig meg majd lesz valahogyWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Sziasztok!
Ahogy említettem, ilyenek halaim lesznek 6db:
És még lenné lesz pár (30db) vörös neon hal
5-10 páncélos harca 2-2 óriásalgaevő
és ennyi
Meg sok szép növény.
Tetszenek?Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Hopp túl nagyon a képek, mindegy, A Szín a lényeg...
Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Aha értem, énis akartam ilyet tervezni, csak az állatok miatt nem a legjobb...
Pár kérdésem lenne:
a 36V hoz hány ampert dukál? Mert azért jó lenne, hogyha a macsekok nem feküdnének a tóban döglötten
Ez a szondás talajba vezetést hogy oldottad meg?
Mit takar a tó szigetelése
A fűtésre meg azt tudom mondani, hogy télem sem kell a halaknak, csak elég nagynak kell lennie a tónak...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Hmmm, elég rideg megoldás lehet ez a műanyagos dolog, de biztosan jó. Bár szerintem ha csak simán kibetonoznád az alját az sem lenne rossz
Persze nem kell megfagyni hagyni a vizet és bírják a koik szerintem, de tökmindegy. Bizonyosan kircsi lehet a dologWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Itt Miskolcon tudnak. Gondolom ez helyileg nem megfelelő
-
pubwart
aktív tag
Visszatért a topicnyitó, bocsi, hogy nem volt időm. Szal, nagyon szép lett az akváriumom, képek nagyon nincsenek, mert nem csinál jókat a gépem, lehet velem van a baj, de majd próbálkozok, és akkor linkelek, gyönyörűek a diszkoszaim, már ittvannak egy hónapja, nagyon überek, a 30neonnal együtt, nagyon szépek, majd csinálok képeket, van valami taktika,, hogy ne legyen homályos a dolog?
Ezek a neoncsövek amúgy nagyon gázak, bocsi, sok helyen mondták. Én rendes Sera csövet használok, az elég jó, mondjuk...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Az állomány:
6 diszkosz (3redtürkiz-3redroyal)
30 vörösneon
1 triceratropsz. (óriás algaevő)
3 rendes algaevő (ebből 1algaevő)
3 tányéros algaevő
5-5-2-1 páncélos sima-ablino-swrazi-panda
2 csigaevő (vörösfeket-feketeszürke)Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Bővebben: link
Van még sok ilyen, ha érdekel valakitWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
A halakkal kapcsolatos nézet nagyjából nem igaz, miszerint tú leet őket etetni. Mert minden állat, így a halak is annyit esznek, amennyit bírnak,d e nem annyit, hogy megdögöljenek tőle. Az akkor lehetséges, hogyha a halaknak a vizébe a megmaradt táp elkezd bomlani (gyengébb minőségű tápok)...
Persze az etetés fúgg a hőmérséklettől is, mert a diszkoszoknak 28-30fok az ideális, ez azt jelenti, hogy nagyon gyors az anyagcseréjük, így a többi halak és gyorsabban nőnek és persze sokkal többet is esznek, meg a növények is gyorsabban nőnek, persze, hogy bírják ezt a hőfokot (nemsok ilyen van). Így hogyha kishalaid (is) vannak, akkor szerintem ajánlatosann a melegebb víz (28fok), mert így sokkal gyorsabban is nőnek és hamarabb elérik azt a méretet, amikor már a többi hal nem tudja megenni őket
Persze egy másik eset, hogyha mindig annyit adsz, amennyit a halak csak megbírnak enni, kicsi az akvárium, ezért keveset mozognak, ekkor előfordulhat, hogy a halak elhíznak (labirinthalak)
Ajánlom a jó minőségű Sera/Tetra tápokat. És én a diszkoszok neveléséhes, etetéséhez maarhaszivet használok. Ezt megveszem a boltban, megpucolom és cíkokra vágom, majd lefagyasztom. És minden nap reszelek a faszott húsból. Ha úgy reszeled, akkor nagyon kicsi csíkokra lehet lereszelni (sajtreszelő+nem nagyon annyira). Ekkor olyan, mint valam mini tubfex, mármint a kisebb fajta tubik. Csak jelzésképpen hozzáteszem, hogy a neonhalaim megőrülnek a reszelt szívért. És, hogy mégis sok lenne, akkor a páncélosok összeszedik, ha még ők sem, mert annyira jóllaknak, akkor nem kezd el bomla a dolog, mert a tiszta hús vízben oldhatatlan
Jah, és olcsó isWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
a sajtreszelőnek olyan a lyuka, hogy kicsi Ez eddig OK. Majd mivela szív fagyott, így elég kemény. Ha erősön nyomod a szeletelőre és úgy reszled. Úgy kcisi csíkok keletkeznek. Kishalaknak neon/guppi/molli azoknak tökjó
a 28-30fok nem sok. Van olyan hal aminek 32 fok kell. 42fokig jó minden Persze ez erős túlzás, mert ott már kicsapódik a fehérje, de a 28-30 fok bőven okés. Csak jelgyen sok dús levegőztetés. 32fok párzáshoz kell a ''nemesebb'' halaknak
A Tetra menü táp nagyon jó. az nem bomlik el, csak 2nap után. Azok jól bírják a túletetés. Ha mégis bomlik a cuccos, vagy zavarosodik a víz, vagy valami, akkor fel 28fokra és ne adj nekik egy napig enni. olyan rendet csinálnak, olyan kristálytiszta lesz a víz, hogy csak csoda...
A tubikból nincs baj, hogyha bemásnak, de nem ajánlatos, mert a gyökeres növényeket tönkre tehetik... Szóval vigyázni kell vele. A Szív jobb.. Olcsóbb sokkal, nem másik el... És sok hal meg is betegedhet tőle. Meg szennyezi a vizet. És ha a diszkoszoknak megfelel a szív, akkor mindennek megfelel.
És a fagyasztóba nem is figyelnek nagyon oda rá Meg nem is köthet bele a család... Merthát színhúsWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Ennek több fajátja van.
Van a tányéros algaevő, ami olyan max 6-8cmre re nő meg lassú növésű...
nekema 28as vízbe olyan fél év alatt nő meg
Van a Gibiceps. Az óriás algaevő 40-60cmre nő meg. Nekem a 3cmes eredeti méretéből olyan 4hét alatt nőtt meg tenyérnyi méretűre. De lesz nagyobb is
Az eredeti sima algaevő, ami anci néven fut a halasokban az is lassú növés. Mert annak a max mérete a tenyérnyi. Az is fél év!
Ezek az adatok olyan 28-30fokos víz mellett és jó táplálás mellett érvényesen, ha erek a paraméterek változnak, akkor a többi is...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
válasz Norbertpower #209 üzenetére
Készülj fel, hogy kegyetlenbüdös a dolog, de nagyon megéri, nagyon szeretik a halak. És ez tenyésztő recept. Ha neki jó, nekem bőven
-
pubwart
aktív tag
én most tervezek (mérnök lévén) egy 5000 literes akváriumom. Persze nem írtam el. 400cm*150cm*80cm. A 80cm felett már erősen változnak a fizika törvénye. 5 köbméternél pedig ez már veszélyes játék...
Ott olyan nagyon az ökológiai egyensúly, hogy már szűrő sem kell neki, csak olyan nagy kevés. Pl egy 100l-hez való beső szűrő bőven elég neki... Nem lehet rossz
Csak kegyetlen kihívás egy ilyen cuccot megtervezni, a villanyozást, növények halak (mennyisége) kb 500neont szeretnék bele Meg ilyenek. Ott már a diszkoszok is jól fogják magukat érezni... Szóval ott az egész egy nagyon nagy nagy dolog.
Csak maga, hogy az akksi mekkora, milyen üvegből, ragasztás... Stabilitás, súly... A világítás szerkezete. Ne legyen nagy súlya. Szóval várom az ütleteket, már vannak tervek, de szívesen várok minden jó ötletet...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
válasz Norbertpower #211 üzenetére
Milyen halak? és mennyiben a 65 apróság?
-
pubwart
aktív tag
olyan 3 év múlva lesz (ha minden összejön) házam és akkor eköré lesz építve a nappali. Lényegében már minden fontosdolog, ötlet elképzelés megvan. Az asszony apja üveges..., így az akvárium maga nem nagy probléma. Inkább a fűtés, ami a legnagyobb kérdés.
5000 liter víz 28-30fok. Ez rettenet. Nincs az a fűtőszál és az a villanyszámla, ami ezt elbírja. Azt mondták a szobát fűtsük.De bazzz 20-30fokra? Majd tözet rakunk mellette...
Az üvegről. Ezt lassan elkezdem beszerezni 15 négyzetméter üveg Majdnem mint egy kis garzon. 30as laminált üvegből, ga minden jól megy 0,1-es k-val
[Szerkesztve]Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Hát a betegség rázós dolog, nekem még nem volt sosem ilyen jellegű problémám. Azt lehet mondani, hogy ami jól van tartva az nem betegszik meg. Persze be lehet hozni betegséget növényekkel és minden egyébbel, de ha a halak kondija okés, akkor szerintem nincs esély arra, hogy bármi baj lehessen.
Ha mégis történne valami, akor meleg. Ezt a baktériumok nem bírják. És fertőtlenítő oldat.
persze ez a betgségtől is fögg, mert van olyan baci, ami a hideget nem bíraj. Leviszed 20fokra a hőt. És kimegy magától...
A betegséget mindig rendellenes vieslkedésről, beteg úszókról, nem szokványos viselkedésről lehet felismerni.
Vannak képek a diszkoszokról. Nemsoká felteszem őket...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
a ''k'' állandó az üvegnél a hőátengedési tényező. Minél kisebb annál jobb, a 0,1 az már jó, van ennél kisebb is, Szal nem kell az a külön üvegtábla, amit mondtál...
Mellesleg lesz 1 szűrő. 1 külső szűrő, meg 2 belső keringtető...
A vízhűtés nem rossz dolgo, elgondolkodtató...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
tető??? Nekem üvegből van az akvárium teteje...
Ha pedig az akvárium feletti dobozról beszélsz, amiben van a lámpa Akkor tudom ajánlani az aluminium nevű fémet, ami könnyebb a fánál és nem korrodál és nem is vetemedik. Plusz az egyik ragasztható fémek egyike...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Új akváriumom lesz. Sajnos még nema köbméteres medence. Csak egy fél köbis lesz
Majd küldöm a képeket... Most még Under Construction. Azaz under DEsign. Azt pedig én csinálom
Viszont lenne egy nagy kérdésem hozzátok...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Bővebben: link
Ezen az oldaon a Cikkek/CSináld magad/ külső szűrő építése + más akváriumi szűrő készítése
Olvassátok el ezeket
És is ilyet akarok... Csak nekem nincs helyem az akvárium mögött, csak alatta. És ugye, amikor a cső belép fentről... Akkor elindul a víz. Nah, most nekem az a nagy kérdésem, hogy szerintek , hogy lesz lesz ez a külső szűrő, nem lesz baj???
Attól félek, hogyha fentről megindul a víz, akkor, mint mikor szívjuk le az akváriumot, nem akar majd megállni, és kiönt a kis tisztitótartályból.... Szóval szerintetek ezt hogy lenne érdemes megoldani, mert nincs kedvem kiadni 20k-t egy külső szűrőértWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Egy tipp és egy kérdés!
A kérdésem az lenne, hogy meg tudnád adni nekem a címem, ahonnan tudnék én is szivacsot rendelni? Mert sajna itt nincs ilyen lehetőség... Szóval előre is köszi a címet
A másik dolog meg az lenne, hogy nagyon állat tud lenni egy olyan 400l/órás gép, nekem is olyan van egy nagyobb akváriumban és ott is tud állatságokat művelni... Szerintem hamar összebaszná a szűrőt, vagy nem tudom. A fele akkora bőven elég lenne.
SzerintemWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Aha. Sajóbábony Ez a mellettünk lévő falu. Múlt évben voltunk itt gyárlátogatom... Mert etémában tanulok.
Te ezek közül a Filtren-t választottad...
Amúgy súgom, hogy ezek az anyagokat a világ legtoxikusabb alapanyagából csinálják... Majd mesélekWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
A cuccost itt gyártják a mellettünk lévő faluban. Ott van az oldalon is róla a kép Azért volt olyan ismerős nekem.
A habokat amúgy MDI és TDI ből gyártják. A rövidítésből csak az I betű lényeges. Izocianát...
Amúgy diszkoszos akvárium lesz. Olyan 350-500 literes Illetve van is, csak kinőtték már a halak.Where you go how is up to you
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest