Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
myk74
senior tag
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13753 üzenetére
Értem. És az akasztós szűrő miben különbözik ettől?
A belső szurokből az Eheim modelleken kivul melyik marka jo meg? Egyre többen ajánlják a Powerhead tipusut a garnélákhoz. Nektek mi a véleményetek róla? A tul eros se jo mert annyira neg nem nagy az akvárium. Bocs ha esetleg már kérdeztem valamit ezek közül csak mar annyi különböző helyre irogatok meg annyi valaszt kaptam, es mind különböző kb, a szurok terén(hogy mi legyen a garnélákhoz) már teljesen osszezavarodtam mindenki mást mond az előzőt meg fikazza, nem találok jo belső szűrőt ami jo lenne...
Hát igen megérkeztünk. Meghallgatom, hogy mennyi is lenne egy külső szűrő. Ha lehet irjatok több alternatívát (árfekvésben).
Viszont én is egy jo belső mellett döntenének. De melyik? Te mit javasolsz?
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13762 üzenetére
Üdv! Igen az jónak tűnik. Mondjuk mint mondta lehet hogy egy jobb első jobb mint egy olcso külső. Amugy ez az Eheim amit linkeltél nem hangos? Meg mi ezeknek a működési elve? Ez akkor nagyon be se tudja szívni a garnélát?
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #13779 üzenetére
Kevés sügér agresszív a szomszédokkal. Mint korábban neked írtam esetenként és " személyenként " azért változó. Az viszont nem kérdés hogy családon belül elrendezik a rangsort, de ott se veszélyes. A porcelán nem agresszív ha párba áll, egymást nem fogják kiütni mint más Neolamprologus
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
Nagymelák
senior tag
válasz Silentfrog #13784 üzenetére
Nem. Valódi élőnövény.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13699 üzenetére
Üdv! Az alap Eheim classicnál jobb ez? [link]
Még most sem túl drága.
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #13815 üzenetére
BENEFON DELTA--------N8
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #13863 üzenetére
Hm, az is elég? Esetleg a belsőnél is elég lehet akkor ugyanez, nem kell buborékoztatni?
Mert nekem iszonyatosan veri a vizet így kifelé, nem tudok posztert tenni mögé, mert folyamatosan bevizesedik a fólia és az üveg között..havri
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #13929 üzenetére
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13958 üzenetére
Üdv!
Elvileg működnek, gyakorlatilag meg ki kell próbálni, az ára ha jól tudom nem vészes, és akiknek van jókat írtak róla. Ha jól tudom egy növényhez egy golyót kell dugni, persze ha sok kicsi van egy helyen oda se kell több szerintem. Legalábbis én ezt olvastam róla.
_seth_és farkas26 is használt elvileg ahogy nézem.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13960 üzenetére
Én is de fórumon is írták, bár az kérdéses, hogy tapasztalatból mondták-e, nem derült ki.
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #13960 üzenetére
Hát arról még nyilatkozni nem tudok,hogy 1évig jó e.
"A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
-
turbulencia8
őstag
válasz Silentfrog #13964 üzenetére
Nalam nem szennyezett semmit, meg egy ev utan is egyben volt nagy resze, mint egy atazott agyagdarab. Valisneria megtaltosodott es az anubiasoknak is nagyon jot tett.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13970 üzenetére
Üdv! Igen néztem köszönöm, csak az a baj, hogy T8-ból kicsit több kéne 15 wattnál és sehol se találok dupla t8-at, vagy egy csöves t5-t, ez miért van? Egyszerűen nincs a kettő között.
Vagy 48 watt vagy 15W. 30W körül miért nincs vajon?
Bár ha lenne itt valakinek Odyssea Dual Pro és meg tudná erősíteni, hogy megy egy csővel.Mert van aki azt írja, hogy megy van aki azt, hogy nem, és most nem tudom, hogy igen vagy nem, vagy át lehet-e alakítani, hogy menjen egy csővel. Mert később úgy is jól jönne a 48 watt T5 de most kezdésnek sok szerintem nem kockáztatok.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13972 üzenetére
Ez akár jó is lehet.
Valaki azt írta, hogy lehúzta a sarut vagy mi, ez mit jelent? Nem nagyon buheráltam még ilyet
Amúgy a nagy kutatás során ezt találtam: [link]
Nem akarok leszólni senkit, de azért a harmadik sor bal oldali kép
Meg az alatta lévő szöveg...Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #13976 üzenetére
Hát erről még nem hallottam bexarok.
Akkor miért nem ad hozzá rendes X db izzót X x300,- -ért.
Na ez jól megaszondtam, ez legalább annyira érthetőre sikerült
Egy 20-40.000,- -os átlagos lámpánál marha nagy kiadás +1000,- Értem ezt a csillárra, mert persze a PC az 2000,-/db[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #13981 üzenetére
....és a várromot sem érdemes erőltetni.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #13989 üzenetére
Húú ez is marha jó. Mondjuk én valamiért a növényes vonal felé húzok inkább, de mondjuk itt nagyon a halak így ez a sziklás is szép. De szerintem rákokhoz meg Nano halakhoz csak ilyen sziklás nem lenne túl jó, olyan üres lenne. Itt inkább a halakra koncentrálsz, ott az állatok inkább csak kiegészítik és a monumentalitás érzetét keltik, legalábbis szerintem.
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #14014 üzenetére
Mondjuk túl sok rosszat én se olvastam róla. Van más külső 20 körül? Nem hinném. Amúgy milyen szűrőanyagot vegyek az Atmanba szerinted? Az elrendezés jobb mint az Eihemnél és 4 év gari...
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #14017 üzenetére
Üdv!
Köszi ezeket néztem a Tetra jo lenne de az meg már 26 korul van.A tobbi közül meg akkor inkabb az Atman a szimpatikus. Kérdés hogy az Eheim 440l/h teljesítményéhez kepest milyen az Atman teljesítménye. Van aki azt írta hogy 40 százalékkal gyengébb.
Tuti senkinek nincs eladó szikla? Seiryu, Manten, Dragon kő? A sok kicsi összejön.
Ja es ha valaki innen Pesti es tudna adni növényeket az nagyon jo lenne, azok eleg drágák. Iwugami aki a kéne tehát HC, Az a Tenellus, nem emlékszem most a pontos nevére es telefonról vagyok, pervula, egyeb alacsony növény. Ha kell fizetek is értük de biztos olcsobb lesz mint a bolti. Nagyon hálás lennek ha valaki tudna adni.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #14022 üzenetére
Ezt jo tudni Köszi, bar valahogy az Atman szimpatikusabb meg a Tetra Elvileg hamar eltomodik, valamelyik csoresz es nehez kitakaritani. Én csak olyan hibat Hallottam az Atmanrol hogy 2-3 év után elkezd zorogni. De Elvileg az alkatrész olcso es meg lehet javítani hogy megint csöndes legyen.
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14038 üzenetére
Ááááá...olyat nem szabad.
-
mdk01
addikt
-
myk74
senior tag
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Silentfrog #14043 üzenetére
ááá szerintem kizárt dolog, hogy 6 os üvegből meg lehessen csinálni..
min. 10 es kell hozzá szerintem.. bár nem vagyok üveges.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
ivana
Ármester
válasz Silentfrog #14049 üzenetére
Ha nem ragasztott lapokkal dolgozol akkor szerintem bőven elég lesz a 6-os. De már nem nagyon emlékszem, hogy mit ír a Horn féle Akvarisztika könyv abban szerintem van ilyen üveg méretezés, és nagyobb akváriumokhoz már fém merevítést ajánl, ha meg tudod szerezni valahonnan, azt a könyvet tudom ajánlani, nekem sajnos nincs meg (én is a könyvtárból vettem ki egyszer).
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14043 üzenetére
Ennek az anyaga vhol ~35k körül van 10mm-es üvegből és még össze kell ragasztani. 8mm-esből meglehet úszni ~30k körül sztem, de azt 2helyen megkellene merevíteni keresztbe.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14062 üzenetére
Ezt ki mondta?
2-2500,- egy tubbus normális akvárium ragasztó. Ezen felül van még a munkadíj a ragasztásért ami 10k körül lehet.
Buszmegálló üveg nem jó, mert az edzett.[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
válasz Silentfrog #14057 üzenetére
Nem szeretnék lámpát kompletten, amúgy is csak egyet árul.
Régen az 1W/l megoldással kellett számolni, így akkor 40-es izzó elég lenne, bár annak a fényét kevésnek találom. Itt találtam 3év garanciával 1k körül kompaktokat. -
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14064 üzenetére
Igen ott akkor az üveget számolták vastagon. Egy normálisan összerakott akváriumot nem lehet 3000,- megcsinálni. Ezt úgy értem hogy odafigyelve a ragasztás minőségére, szépen megvágva a felesleges sziló, meg kihúzva a belső élek. Ez időbe kerül az idő meg pénz.
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14080 üzenetére
Akkor valószínű hogy mindegyik valami sügér lehet.
A legszebb az volt aminek a hasán volt egy lila folt.
Kár hogy nagy medence kell nekik.
Van olyan sügér ami 60l-ben is elvan?Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14083 üzenetére
Igen ez volt az.
Szép a csigasügér is kár hogy nem színesebb.
Azon gondolkodom hogy elajándékozom a jelenlegi halaimat és sügereket fogok tartani.
Bár nem tudom a törperákommal milyen viszonyban lennének.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14085 üzenetére
Nem volna jó ötlet?
Bringasisti: csak a sügerek számítanak halnak?
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14096 üzenetére
Mindenképpen szét lesz túrva mert az egész aljzatot kicserélem mert bármit csinálok nem szűnik meg az alga.
Most kapni fog rendes aljzatot manado vagy ada, világítás 15w helyett lesz 36w, szűrőbe siporax kerül.
Ha eek után sem lesz változás akkor több ötletem nincsHazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14098 üzenetére
Ledes témában alapból kisebb a kockázata egy algavirágzásnak, de köszönhető a gyártástechnológiának az elkalibrált fényspektrum, ami később vissza tud ütni, mikor gyengül a led, smd, stb. fényereje az elhasználódás miatt.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #14115 üzenetére
Szia!
A szűrő vmi aquael cucc ami kb.15-20 éves(szivacsot cseréltunk, de már nem most)
Nincs túltelepítve 3 tő növény van benne(2 tőt vettünk, de még kiültetésnél ketté vettük az egyieket)
Képet csak rossz minőségben tudok csinálni.(defy kamera)Üdv.HTCX715
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #14117 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, de jelenleg nincs lehetőségem egy teljes akvárium takarításra. Azt nem sejted mitől rohadhatnak a növények? Ez vmi vírus? Visszafordítható? Amugy mivel ujjonan összarakott akvárium nem koszos és vízcserét is mindig csinálok. -
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #14128 üzenetére
Szia!
Nálunk nemhiszem mert elég kicsi a halasbolt. Még élőnövény sem tudtam venni.(azt meg nemondjam, hogy Debrecenben 5neonhalat vettem anyiból amennyiből nálunk 2-őt[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14151 üzenetére
Jaja, alakul....a 20k-ból meg 150k
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14154 üzenetére
Azért ezt megcáfoltam fentebb tudod, de persze én sem most kezdtem ezért sikerült valszeg úgy ahogy. Meg szánok időt az utána olvasásra.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz Silentfrog #14167 üzenetére
Amennyiben 130-240L közötti az akváriumod és nincs külsőszűrőd akkor igen.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14177 üzenetére
Készítve lesz.
Manado talaj lesz, akkor ennek utána olvasok hogy enged-e ilyen anyagokat
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14180 üzenetére
Értem, átlátszó sziloplastal akarom beragasztani.
Akkor a halak 2 napig vödörben laknak majdHazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14182 üzenetére
Sajnos ez van vagy előkeresem a régi 20 literest arra a pár napra.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz Silentfrog #14194 üzenetére
Köszönöm, ez ígéretes. A 15W kevés a növényeknek, a ledes megoldás is az lesz. 3 15W-os fénycső kellene, ilyen kis helyre (60x30) 45m ledet nem lehet berakni.
-
havri1
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest