- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbertpower
aktív tag
ezennel eldőlt hogy zártszelvénybűűűl lesz
)))
már csak meg kéne venni és összekéne heggeszteni)) (tudok úgy ahogy de nincs mivel
)
valaki tud esetleg lakatost occsóé meg helyet ahol árulnak ilyen zártszelvényt???
A 14.kerületben vagy a 15. ben leginkább a kettő határában lenne jó
Köszi.. -
sasa311
veterán
válasz
Norbertpower #695 üzenetére
Norbertpower: Ha zártszelvényből csinálod, nem lesz drágább, mintha fából, de sokkal-sokkal erősebb! Utána már csak burkolni kell. Az akit meg hungarocelre és bútorlapra teszed és kész.
Szvsz bárhol megcsinálják, ahol van hagasztő (pl. meló után maszekbe
) Érdekmes bepróbálkozni pl. karosszéria-lakatosnál is... De ha alapszinten tudsz hegeszteni te is meg tudod csinálni
TomDog: De ismerős ez az akvárium az akvaristáról -
TomDog
tag
válasz
Mennyibe kerül?[link]
Szerintem teis összetudnád hegeszteni, ha nem tudsz most megtanulsz jól jöhet még -
TomDog
tag
válasz
Már csak a készről van kép de ottis csak az aki látszik[link]
-
TomDog
tag
válasz
Norbertpower #693 üzenetére
nekem is zárt szelvényből van 40x40 270l akvárium van rajta, az alját meg beburkoltam butorlappal.Visszább van kép ha érdekel
-
Norbertpower
aktív tag
köszi a válszt bár ekkor én már úton voltam
Lényeg hogy kőrbejártam mindent a városban.... de a philips meg a tungsram az zárva van szombaton hogy a ro...na mind.
Egyedüli ami nyitva volt az az osram bolt de ott meg nincs 105 cm-es csak 90 vagy 120
szal ma ezt buktam de majd akkor marad ez is hétfőre..
Ellenben lenne egy olyan kérdésem hogy van valakinek tapaszalata állvány építésben???
Mert most tervezgetem de nem egyszerűűűűmert hát el kéne bírni a 400 kilót legalább
Ha valaki csinált ilyesmit akkor az kérem ossza meg velem !!!
Előre is köszi Norbertpower....
ja nekem is eszembe jutott a zártszelvény de ki az aki össze heggeszti nekem ?? -
sasa311
veterán
válasz
Norbertpower #691 üzenetére
14-15 kerben nem tudok róla, hogy lenne, de google csodákra képes:
[link]
TUNGSRAM Márkabolt 1097, Budapest Király u. -
Norbertpower
aktív tag
nah akkor útrakélek oszt majd csak találok valamit
-
Norbertpower
aktív tag
UPP!!!
Léccike valaki
Indúlnék
Please -
Norbertpower
aktív tag
SOS!!!!!!
TUD VALAKI MONDJUK ELSŐSORBAN ''PHILIPS'' VAGY ''TUNGSRAM'' BOLTOT 14. 15. KERÜLETBEN????
KÉNE 2DB 105 CM-ES NEONCSŐ AZ AKVÁRIUMOM FELÉ MERT A RÉHIEK MEGPURCANTAK((
PLEASE : NEM ÉRDEKELNEK SIMA HALASBOLTOK MERT AZOK DRÁGÁN ADJÁK
VALAKI LÉCCCCCCCIEGY BÓÓTOT MOST!!! MERT MINDJÁRT ZÁRNAK :s
-
TomDog
tag
Mik a jelek hogy szülni fog?
-
TomDog
tag
Sziasztok
Nekemis szépen belakták az aksimat a halak.Megis lepődtem hogy ivtak a Betták , a Paradicsomhalak persze a többiek egyből kaviár partyt rendeztek felzabálták az összes ikrát.Ezt még nem is bántam,de éjjel leellett a xifom tuti hogy megfogják öket zabálni és ez most elkeserit.Az ikrát nem sajnáltam de látni ahogy uszkálnak a picik miután kimentettem öket a szürőből.Ez a természet rendje?
1 kép az aksimról[link]
A minőség nem a legjobb
[Szerkesztve] -
zsborbas
aktív tag
Na úgy néz ki a nehezén túl vagyok, és megúsztam halveszteség nélkül
Eltűntek a pöttyök minden halról. Tegnap megcsináltam a 30%-os vízcserét, meg holnap megint egy 20%-osat csinálok ahogy javasolta sasa. Elképesztően sokat piszkolnak most a halak, a meleg víz jól felgyorsítja az anyagcseréjüket
Ja meg még 2 napig 28 fokos vízben fognak úszkálni.
-
zsborbas
aktív tag
Tegnap töltöttem ki kannákba 15L vizet gondolva a vízcserére.
Eddig még nem kellett szerencsére semmilyen gyógyszert alkalmazni, csak most mikor már 4 halon is megjelent, meg olvastam hogy a kicsikre különösen veszélyes a darakór, akkor döntöttem az alkalmazása mellett.
Köszi a tanácsokat, majd jelentkezem hogy alakulnak a dolgok. -
sasa311
veterán
válasz
zsborbas #674 üzenetére
A darajór kórokozója minden akváriumi halon ott van. A betegség csak akkor üti fel a fejét, ha valami stressz éri a halakat (hirtelen vízminőség-változás, direkt sressz, stb...)
Itt valószínűleg ugye az anci védelmezi a kicsinyeit, ez lehetett a stresszforrás. A malachidzöld jó gyógyszer, de gyógyszert lehetőleg akkor kell alkalmazni, ha már minden kötél szakad.
A vízcserét csináld meg nyugodtan állott -
zsborbas
aktív tag
Mit lehetett volna tenni a lötty helyett?
Tegnap este egyébként többet is kajáltak a halak mint szoktak. A levegőztető/víztisztító szinte folyamatosan megy, a vízet most kezdtem felfűteni. A vízcserét megcsináljam ma délután? Mert a malachit zöld dobozára az volt írva másnap 30%-os vízcsere.
Mivel hurcolhattam be a darakórt mikor semmi nem került az akiba? Lehet hogy 2 hétig lappangott valamelyik halban (akkor hoztam 4 szumátrait)
A kis harcsáknak ugye nem fog megártani a megemelt vízhőmérséklet?
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
válasz
zsborbas #672 üzenetére
Ha már beleöntötted azt a rémes lötyik, akkor maradjon... Addig is emeld a hőmérsékletet 28-29 fokra és porlaszd a vizet egy légpumpával (ha nincs légpumpád akkor a motoros szűrővel!) És etesd az állatokat bőven lehetőleg élő vagy fagyasztott kajával. Ha ez nincs, akkor jó minőségű szárazzal, de inkább szerezz élőt.
Ez így mehet 3-4 napig, valószínűleg elmúlik a betegség. 2-3 napon belül csinálj azonos hőmérsékletű vízzel 20% cserét, majd 2 nap múlva megint 20-at.
Ha nem múlna el a betegség, akkor ismételd meg a gyógyszerezést, de addig ne! -
zsborbas
aktív tag
Kb 4-5 napja elpusztult az a szumátrai amit megharapott az algaevő. Kivettem a vízből. Csak a harapás nyoma látszódott rajta, semmi más.
Tegnapelőtt reggel fehér pöttyök jelentek meg az egyik szumátraim farkán és testén, csak 1-1 darab, meg az egyik xyphon is vagy 4-5 db. Nagyon megijedtem, utánanéztem a dolognak, darakór jellemzőjét tapasztaltam a halakon. Elmentem beszerezni ellenszert. Mivel sajnos a legrosszabbkor jött ez a nyavaja, egyedül az OBI volt ami számításba jöhetett. Vettem malachit zöldet, mivel arra volt ráírva hogy az használható darakór ellen. Mire hazaértünk a pöttyök nem voltak sehol, így nem öntöttem a malachit zöldet az akiba. Estére megint előjött, de már 4 halon. Akkor lekezeltem őket. Kérdés meddig maradjanak a malachit zöldes vízben, illetve mikorra fognak a pöttyök eltűnni a halakról? A kis harcsáknak szerencsére nem lett semmi bajuk. A javasolt 30%-os vízcserét megcsinálom.
Van-e még ezen kívül valami teendőm? Ha nem múlik el a darakór, meg lehet-e ismételni a kezelést ismét illetve milyen gyógyszert javasoltok ellene?
A furcsa az egészben, hogy semmi új élőlény nem került az akváriumba 2 hete, így nem értem hogy kaphattak el darakórt? -
zsborbas
aktív tag
Na előbújnak lassan a kis ancik. Eddig 7-et láttam egyszerre, de a hím még mindig őrzi a búvóhelyet.
És volt egy kisebb balhé is. Az egyik szumátrai megpróbált bemenni a búvóhelyükre. A hím anci meg rátapadt az oldalára, és véraláfutásosra szívta. De szerencsére már lassan elmúlik a szumiról.
És egy másik örömhír, a lerágott farkú szuminak nő vissza a farka
És a leopárd dánióm is hasas. Arról is van valami leírásotok esetleg? Mit csináljak vele? Rakjam külön? Vagy elég úszó májmoha az aki tetejére amiben a picit elbújhatnak? Anno a xyphoim bújtak el közé. -
sasa311
veterán
válasz
barbikenje #665 üzenetére
Cory-k tenyésztésére az összes válaszod:
Bővebben: link
Növények:
Attól függ milyen. Van olyan, aminél megéri. De pl. egyre több anubias fajt kapni a boltokba. Ezeket tilos beültetni, mert elrohad a gyöktörzsük! Csak ezt a boltban mindig elfelejtik mondani...Fel kell őket kötözni egy kőre vagy fára és faszán ránő, nagyon szép tud lenni.
Bővebben: link ==> itt sok növényfaj részletes leírását találod angolul. -
sasa311
veterán
válasz
zsborbas #664 üzenetére
Bővebben: link
Itt találsz egy rövidke kis leírást az ancikról. A lap alján van 2 link 2 nagyon jó cikkhez(egyik videó, ha érdekel a szaporításuk ezt mindenképp nézd meg!) és egy másik link a fórumhoz (elég velős, van mit olvasni benne)
A spriulina tabletta igen, az a zöld, amit kifejezetten algázóknak árulnak. De csak a made in hungary tabletta ilyen olcsó, és az elég sz@r is, mert kb fél perc alatt szétázik a vízben, és nem tudják megenni az ancikVan egy Japán márka (bocs, nem ugrik be) az nagyon pöpec, kb fél órát is bírja szétázás nélkül.
Nézd meg, hány % a spirulnia tartalma. Mert hiába 300huf a magyar, annak csak 10%, míg a japónak 30%! Ha így nézed, már nem is olyan drága az sem. De akkor is érdemes a jobbat venni szvsz
jó olvasgatást és sok-sok kisancit
[Szerkesztve] -
barbikenje
aktív tag
Na most legyetek okosak, mert ezt a gondot én nem tudom megoldani:
Helyzet a következő:
A páncélos harcsáim (hogy melyik alfaj arról fogalmam sincs, de előveszem otthon a Zsilinszky-féle Akvarisztikát, oszt majd megmondom) lepetéztek... az akvárium oldalfalára. Ez nem lenne gond, ha az idegbeteg rózsás díszmárnáim nem oda járnának kaviár partit tartani... Már korábban is volt ilyen, (a harcsák éjszaka nyomják az ikrarakást, amikor mindenki alszik, csak néha hallatszik a csobogásuk, egyébként tök csendben nyomatják...) akkor azt a megoldást választottam, hogy a lebegő növényzetet elé húztam, aminek az lett a következménye, hogy az összes ikra megpenészedett, és ráadásul azt is megették a márnák...
Tök szívesen leválasztanám a harcsákat, HA TUDNÁM valami isteni jelből, hogy le kell őket választani, mer' kezdődik a dzsembori... és itt a buktató, mert nem ismerem a jeleket... Illetve le lehet-e, vagy le szabad-e szedni a lerakott ikrákat, hogy más medencében keltesse ki őket az ember fia?
Más kérdés, ez nem annyira nyomasztó:
A szaporításra szánt vizinövényeimet homokba, vagy inkább tuningos (értsdőzeges) táptalajba nyomassam? Csak mert sok panaszt hallani a tápos növényekre(főleg a nagykerektől származókra), amiket az ember megvesz drágapénzér', beteszi a medencébe, két hét múlva meg a kirohadt csonkjait zabálják a halak/csigák...
-
zsborbas
aktív tag
Igen, több is van
Eddig már 3-at láttam egyszerre
De nem akarom a búvóhelyüket megbolygatni, úgyis kiderül hamarosan mennyien vannak.
A növényeken van alga bőven, a két nagy algaevő nem kajálta kb 2 hétig. Most viszont előjöttek és nekiestek rendesen. Ilyen fű, sás szerű növényem van ami indákkal szaporodik és nagyon szapora (már 4 kis hajtás van rajta, olyan 10 cm-esek és mindezt 3 hét alatt produkálta az egyik növény, a másikon még csak 1 hajtás van de az még pici), meg egy másik bokrosabb fajta, nagy levelű. A fű szerűből 3 tő, a másikból 2 tő. Nem tudom a nevüket. Majd csinálok képet róluk és feltöltöm valahová. A hajtásokat gondolom majd egy idő után le kell választani a nagy növényről. Gyökerük már úgyis van.
Két kérdés: a lány anci hasa közepéből lóg ki valami. nem tudom mi lehet az, bár van egy sejtésemkb olyan hosszú mint maga a hal, kb 9 cm. Ha nem tűnik el róla, csináljak vele valamit? Megpróbálok képet csinálni róla, de nem lesz könnyű, nem szereti a rivaldafényt
Másik kérdés: mennyi időnként párzanak az ancik?
A szumátraira visszatérve: hoztam ma még 4 db-ot hozzájuk, így már 6-an vannak. A kicsi lerágott farkú is szépen beállt közéjük és most együtt bandáznak
Szóval zajlik az élet az akibanÉs a legszebb az egészben hogy 3 hete lett berendezve
Az a spirulina tabletta az a zöld színű kerek valami ami kifejezetten algaevőknek van, és olyan 350-400Ft körül van?
[Szerkesztve] -
-
zsborbas
aktív tag
válasz
#25954560 #661 üzenetére
De az a poén, hogy nem is nőtt meg a hasa
Legalábbis nem volt észrevehetően nagyobb. Egyébként van ilyen sás szerű növény az akiban, arról szoktak kajálni az ancik, meg az üvegről. A picit is ott vettem észre, kajált az üvegen
Mennyire aggódjak a pici miatt? Mármint a többi hal miatt gondoltam, hogy megkajálják-e vagy sem. Van két db thoracatum harcsa is, olyan 10-12 cm-esek, kaját kapnak rendesen. Remélem nem bántják majd a picit.
Meg remélem van még több pici is, csak eddig még nem vettem észre. A hímet jó rég óta nem láttam előbújni a helyükről. A nőstényt is csak kb 2 napja.
Meg mégegy kérdés. Találtam 1 db fekete tornyoscsigát (nem tudom mi a pontos neve) is az akiban. Gondolom 3 héttel ezelőtt került az akiba mikor berendeztem. Mennyire fog az szaporodni, ha fog egyáltalán? -
zsborbas
aktív tag
Ma reggelre egy nagyon kellemes meglepedés fogadott!!! Egy pici anci
Egyelőre még csak egyet láttam, de az már olyan 1,5-2 cm méretűA fiú már egy jó ideje nem jött elő, és még most sem látom, még mindig a búvóhelyükön van. Ekkora méretű halat ugye már nem falnak fel a többiek? Vagy mit csináljak most vele? Mivel etessem? Szépen mászkál az aki falán.
Lássatok el tanácsokkal, kezdő 'halapuka' vagyok
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
válasz
Motion_Blur #658 üzenetére
abba nem hal bele, hogy nincs farka, hacsak nem fertőződik el. A baj abból szokott adódni, hogy nem hagyják a többiek enni.
-
mityku
aktív tag
válasz
Motion_Blur #653 üzenetére
Neked és sasa-nak is köszi a választ, akkor egy ugyanolyan cső lesz betéve.
Azért kérdeztem egyébként, mert pár helyen olvastam, hogy különböző csöveket tesznek be egymás mellé némely esetben. -
sasa311
veterán
attól függ milyen növényeid vannak. szvsz az aquarell elég jó a legtöbb növénynek. A kényesebbeknek valami oylat tehetsz mellé esetleg, amiben több a piros spektrum (ilyen pl. az előbb írt aqua-glo is). Csak ilyenkor megvan az esélye, hogy ezen jobban nőnek az algák, azokat le kell küzdeni .
Ha optimális mennyiségű növényed van, és azoknak megvan minden tápanyag (ásványi -pl. vas, CO -, nitrát, foszfát) akkor azok ''eleszik'' az alga elől a tápanyagot. Ha nem akkor jön a harc -
sasa311
veterán
válasz
Motion_Blur #650 üzenetére
rossz link, másold be amit mutatni akartál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest