- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz
ozsvar #16348 üzenetére
Még régebben Silentfrog forumtársunkal beszéltük ki hogy bár az általam használt szűrőknek a legnagyobb az emelő magassága az egymás tetején lévő egyforma medencénél egyforma szűrő esetén hogy alakul a víz áramlása ill. a szűrés. Azok a szűrők amiket néztél az Eheim hez képest érzékenyek a rendszer átfolyását gátló tényezőkre mint a hosszú slag a beépített csap. Mind örvénylést kelt. Ha nagy szemű a kavics a kula közé szorul és sose kerül a szűrőbe
-
biomassza
tag
Hát kinek mi. De a részemről tuti nem vergődnék csap nélküli eheimmel...
-
ozsvar
tag
válasz
bringasisti #16346 üzenetére
Én is csak azért hoztam fel a GA-t, mert ott elvileg elég jól értik a dolgukat, és én belőlük indultam ki. De még nem válaszoltad meg, hogy miért nem kell rá csap. (Tényleg nem kötekedésből, érdekel a véleményed.)
Másik kérdésem: több fórumtárs akvárium fotóját nézegetve jöttem rá, mindenki 1-2mm-es kavicsot használ, nekem meg 3-5mm-es van. Ha lecserélem, jobban járok? Annak idején attól féltem, hogy "megfújtja" a növényeket, és berohad az egész. Így most a növények rendben vannak, de a mulm gyönyörűen megáll a kavicsok közt..persze lehet a külső szűrő áramlata megoldja, erről sajnos csak találgatni tudok..
-
bringasisti
őstag
válasz
ozsvar #16345 üzenetére
Egyszer kerestem valamit és a Pasa fórumát dobta ki. Gondoltam belenézek. Egy srác kérdezett egy megkerülhetetlen lényeges kérdést. Érkezett rá 8 kretén válasz. Emberünk mivel tudta hogy mint vak a hajnalt nem is tapicskálják a kérdést a válaszolók mondta hogy várják meg mit mond a Pasa. Pasa nem reagált pedig előtte rendszeres hozzászóló volt. Nem akart f@szságot mondani az igazság meg üzleti érdekeit sértette volna.
-
-
ozsvar
tag
válasz
bringasisti #16343 üzenetére
GreenAqua fórumon mindenhol azt olvastam, hogy kell a dupla csap, mert anélkül katasztrófa takarítani. De ha így belegondolok..., tényleg! Leállítom a cumót, kihúzom a szűrőből a csövet, és a víz elkezd átvándorolni az akváriumból a padlóra. Persze, szedjem szét a csövezést és lógassam bele az akváriumba addig...de akkor ha ennyi a macera, akkor miért váltok külsőre? De verd szét nyugodtan a fejembe a rossz beidegződést, mert még SOHA nem volt külső szűrőm, azért is kértem segítséget.
-
bringasisti
őstag
válasz
havri1 #16341 üzenetére
Én még sose kentem a tömítéseket és van amelyik csak 20 éve megy. A gond /majdnem szakmám / hogy mikor a műanyag alkatrészt " fröccsöntik " a szer számból mikor a darab kiesik zsugorodik. Ezt a zsugort nehéz belőni és ezért szór a méret. Ezért volt hogy mikor beindítottad másnap is levegőt szívott, írtam is hogy falsot szív.
-
havri1
félisten
válasz
bringasisti #16339 üzenetére
Miért, ott nem kell tömítést cserélni?
-
ozsvar
tag
válasz
bringasisti #16337 üzenetére
Akkor is, ha a Tetrának 6,6literes a kosara és kosaranként kivehető, míg az Eheim-ben egyben van és csak 4 liter? Viszont a kisebb töltet mellett meg talán 2x erősebb motor van benne..
Eheim 2215: 31.290,- Ft (dupla csappal, 3l Substrat Pro-val + 1 liter Eheim Mehfi) - cetrumzoo
Tetra EX-800: 23.700,- Ft (+ "bio szűrő műanyag gyöngyök" helyett 1 liter Eheim Substra ~4000Ft-ért) - abc-zoo -
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #16338 üzenetére
Az Eheim -nél meg se kell előzni.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #16337 üzenetére
Nem volt probléma csak meg akartuk előzni azt.
-
ozsvar
tag
Sziasztok!
84 literes akváriumom van (2x15W fény, 14 szumi, 2 picike anci, pár ördöghínár, pici jávai moha, 1 gömbmoha, 1 anubias), gyárilag Eheim Biopower 130 belső szűrővel . Ezt szeretném kiváltani egy külső szűrővel. Túlszűrt akvárium nincs, viszont túl sok felesleges pénzem sem, így olyan szűrőt szeretnék, ami nem 100x nagyobb, mint kellene. Amiket kinéztem:
- Tetra EX-600
- Eheim Classic 2213
(ezeket még én is határesetnek gondolnám, de ha nem, javítsatok ki)- Eheim Classic 2215
- Tetra EX-800.Mit javasoltok? (Gyári töltetek jó eséllyel cserélve lesznek.)
-
havri1
félisten
Kb 1-2 hete beindítottam egy kis 50-60l akváriumot a piciknek, majd Karácsoyn környékére.
Addig had álljon be, címszóval.
Homok, 2 kiáztatott vasfa.
Kapott egy hasznáőlt szűrőt 3-4 napja, és egy 50W spotlámpát világításnak.
Tegnap reggel 2 növényt a nagy akváriumból, mert a sügerek ették a 2 növényt.
Erre ma reggelre tele van az üveg belülről apró pici fehér kukacokkal.
Ez mi az isten?
Szűrő használatban volt, de átmostam mielőtt betettem. Valamit összeszedtem volna?
Semmi más élőlény nincs a vízben. Mármint hal. -
bull84ghia
őstag
Értem az érveléseket. MAjd próbálgatom hogy lenne a jó.
-
bringasisti
őstag
válasz
bull84ghia #16329 üzenetére
Az a gond hogy a 16/12 csőátmérő egyébként is ha a bacik belakják lassítja a vizet ha még csatlakozók is vannak akkor pláne
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Ne nevessetek
/ennél jobbat nem találtam
/
Tehát ez felülről nézve így néz ki a vízmozgás nálam,a szívó és a nyomó ág egymás mellett van csak a nyomó ág más fele nyomja a vizet.
Így forog a víz a medencébe,de tényleg szó szerint forog.
-
havri1
félisten
válasz
Én is 2 külön csövön tenném.
Nekem most 2 szűrő van, és egy oldalon.
Felül kimenő, alul szívó ág. Forog a víz.
Ha szembe teszed, egymásba dolgoznak, nem forog át a víz. -
bull84ghia
őstag
válasz
bringasisti #16327 üzenetére
Csak azért akarom hogy kevesebb technika látszódjon a halak közt.
Silentfrog: Nálad egymással szemben vannak a beömlők?
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bull84ghia #16326 üzenetére
Tehát,egy szívó és egy nyomó ág lenne csak,és azt elosztanád két fele az egyik menne az egyik szűrőbe a másik a másikba?
A tisztítás biztos nehezebb lenne,meg ha két szűrő, két nyomó és szívóággal rendelkezik átellenes oldalon akkor sokkal jobb a vízmozgás.
Néha használom az Eheim diffúzorát a kisebbik szűrő nyomó ágán és a buborékok elárulják , hogy mennyivel hatékonyabb a vízmozgatás ha két szűrő két nyomóágon a két oldalon nyomja a vizet.
Szó szerint forog a víz a medencébe.
Ha csak egy szűrő van bekapcsolva akkor hosszanti irányba nagyon jó a vízáramlat,de már visszafele közel sem mozog annyira.Nem használok esőztetőt.csak lényegében két két cső van a medence két végén
-
bringasisti
őstag
válasz
bull84ghia #16326 üzenetére
lehet csak nincs értelme
-
bull84ghia
őstag
Volna egy kérdésem.
Tervezgetem az új aksit és 2 külső szűrő lesz bent. 1 nagyobb biológiai és egy kisebb a mechanikai szűrésre.
A szívóág 16mm a bemenőág 12mm mindkettőnél.
Szabad olyat hogy egy beszívó pipát teszek bele majd arra egy y elosztó és úgy a 2 szűrő fele. Befolyó ágnál szintén így??
Remélem érthető voltam?
Mondjuk arra gondoltam hogy az erősebb szűrő elnyomja a gyengébbet. -
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16324 üzenetére
20 vagy 23W van rairva, de mérni nem tudom sajnos.
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16321 üzenetére
https://www.dropbox.com/s/qyf0oo3y7rsfs5y/20141125_134012.jpg?dl=0
Bocs, mobilról vagyok.
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16321 üzenetére
Nem zöld, de van, igen.
Azt tekerni kell, az belehúzza magát, és a nagyot csak rá kell hajtani. -
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16319 üzenetére
Úgy tudom a Plus az új kiadás, nekem nem az van. Tetején ugyanúgy a kallantyú, amivel nem szabad felemelni. Az újon nincs ilyen, legalábbsi képen.
Most nem szedném szét, de ha legközelebb szétkapom, lefotózom. -
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16317 üzenetére
benne van abban a nútban vagyis vájatban, a helyén. Tuti nem én raktam bele, arra emlékeznék.
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16315 üzenetére
Nem lett meg a cetli, de leméri nekem, majd valamikor..
Igen, összesen 2 pár azaz 4 db gumi van ott. A 2 felső vastagabb, nagyobb mint a 2 alsó.
Nem sokkal, de nagyobb.Beszéltem reggel az ABC_ZOO-val, garis hiba, vissza kell küldeni a cuccot ahoyg van, ők kiküldik panaszra a gyártónak. 30 nap minimum szűrő nélkül..igaz itthoni címet kaptam garira. Lehet fake, és valaki rohadtul örülni fog egy bazi nagy szűrőnek
Nyílván nem küldeném vissza, mert az nagy kiesés időben. -
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16300 üzenetére
Vettem vazelint, és bekentem a tömítéseket, hátha nem késő.
Volt rajtuk valami biztosan, lehetett érezni, nem volt száraz.
Ezen rajta van gyárilag mind2 gyűrű a csapoknál, amit a képen mutattál.
Írtam levelet a cégnek, ahol vásároltál, hátha csuklóból vágják a méreteket -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #16312 üzenetére
A hidraulika tömítéseket gyártó és forgalmazó cég jobb mert ott mindenféle méret van. Két csapágyas boltban voltam elsőnek,de nem tudtak jó méretet adni. Pedig ezek tényleg nagy boltok
-
bringasisti
őstag
Csapágy simering szaküzlet a nyerő
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16309 üzenetére
Az lesz az.
Mondjuk nem vágom, hogyha nem mozgatja az ember, mi a franctól tud kikopni egy tömítés.
Akkor a arra jársz vegyél nekem pls egy szettet
Van egy srác facebook sügeres csoportban, ő neki mevannak a méretek, mindjárt elkérem, és az alapján akár weben is lehet rendelni. -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
havri1 #16308 üzenetére
Áá én ehhez nem értem én fodrász vagyok!
Vittem a régit lemérték,hoztam az újat.Az Akvakertész.hu oldalon is volt ez téma és ott sem tudják, hogy hol lehet ezeket megvenni.
Fejtömítés van hozzá oszt csókolom!Ha két darab kb ötforintos nagyságú gumigyűrűt adtak az szerintem az a képen lévő "1"-es helyre való.
Két helyen szokott folyni leginkább a fejnél,de ha az "1'-es helyen lévő tömítés rossz akkor is a fejnél folyik de akkor csak és kizárólag azon az oldalon ahol az csőadapter van.
Tele megy a fej vízzel és a fejből kezd folyni a víz.
Ha a fejben lévő tömítés kopik meg akkor folyik körbe mindegyik oldalon a tartály oldalán. -
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16307 üzenetére
Ráér persze. 2 kis gyűrűt kaptam tartalékba, gyanítom az a 2 alsó a csapon.
Szeretnék jó minőségűt, mert ha egyszer elúszik a lakás, nekem reszeltek.
Vagy ha meg tudom tőlük rendelni, az lenne a legjobb. Csak halvány lila f sincs, hogyan kell ezeket megmérni, meg mi alapján adom le a megrendelést. Milíen típusú az alapanyag stb.
Ezek neked megvannak? -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
havri1 #16306 üzenetére
Ha nem sürgős akkor tudok segíteni.
A fejben lévő tömítés adott, az adapterben lévő zölddel bekarikázott részben is van kettő pár az is tudom, mert megjegyeztem A pirossal jelölt részhez az 1-es jelzésnél nem tudom, hogy melyik van mert én raktam a 2-es jelzéshez is egyet ami gyárilag nincs de láttam másnál is már, hogy használják.
A kettő nem ugyanakkora,de nem tudom, hogy melyik melyik.Csak akkor fogom csak tudni ha szétszedem a szűrőt, ha takarítom
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16305 üzenetére
Nem hinném, hogy ez gond. Tudsz intézni egy szettet? Vagy nagy meló?
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16303 üzenetére
Figy, ha neked van ebből már kész méreted, nem tudnál nekem szerezni egy komplett szettet?
Marha hálás lennék, ha nem kéne kijárnom az utat, amin már végigmentél -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
havri1 #16301 üzenetére
Megvettem kb 7-8 hónapja szoptam vele egy sort,mert amit kicseréltem egy tömítést máshol eresztett.
Így szétszedtem az egészet kicseréltem mindet és azóta nem folyik.
Az a jó ebbe a szűrőbe ha ha folyik akkor minden tömítésnél máshogy engedi a vizet,persze mind a fejél folyik,csak máshogy,máshonnan.
Ha bajod lenne vele keress nyugodtan,biztos tudok segíteni!Egy új szűrőnél ha szétszeded tisztítani akkor csak a tömítéseket meg kell kenni,és csak úgy érdemes összerakni.
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #16296 üzenetére
Érdemes még megemlíteni hogy nem mindegyik hal bírja a turbót, ezért érdemes rákérdezni. A miénk az bírja
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16300 üzenetére
Köszi, futok pár kört. Neked mennyi ideje megy most, hoyg nem folyik még?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest