Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
válasz
Motion_Blur #1396 üzenetére
Jópofa!
Van egy kb 130as akváriumom eladó. Sajna eltört a vízmelegítő és 43fok lett az aksiban aztán armageddon. Mennyit kérjek érte? -
rien
senior tag
válasz
Retro11 #1378 üzenetére
Hát én is nagyon sajnálom, még mindig. Nem tudom, hogy a másik vitorlás terrorja okozta-e a vesztét vagy én rontottam el valamit, vagy már alapból beteg volt szegényke???
112literes az akvárium vörös neon, pink dánió, guppi és molly csapat lakja két pici ancival, két almacsigával és egy vitorlással. A guppik lettek a kedvenceimkét kislány van és három cseppcsávó
Az egyik kislány már szült, de valószínű elfogytak a kicsik mert napok óta egyet se láttam. Az ancik, almacsigák megeszik a kicsiket?
neduddki #1397: Nekem meg pont az ellenkezője a bajom. Mindent megesznek, és gyorsak. Kajálás után ők az elsők akik rárontanak az anciknak, csigáknak szánt spirulina tablettának, és addig eszik míg tart belőle, bár mindegyik hal beáll a sorba, de a mollyk a legfalánkabbak. Ők kergetik el szegény ancikat is a tablettától, kajálás után is még órákig csipegetnek a kövek közül -
neduddki
nagyúr
HI!
Van vkinek molly-ja, es ha van annak is ijjen balfaszok mint az enyemek??? esznek ezek mindenhonna vizfelszin, vizkoz, fenek, de hat ojjan lassa, hogy addigra a daniok mar regen bepusztit minden:- )
udv
neduddki -
Motion_Blur
félisten
Jelenleg 3 halam van. Egy anci [link], egy kék gurámi (ők az őslakosok, vagy más néven túléők
) és egy új lakó, egy vörösszemű
pontylazac [link], aki 4 napja van nálam, úgy kaptam barátnőmtől
Sajnos egyedül van és általában a képen látható helyzetben, azaz a medence jobb felső sarkában a szűrő mögött. Kajáláskor megélénkül és eszik rendesen. Jó lenne, ha már meglenne az új aki, mert a lazacok rajban szeretnek lenni, szerintem egy 5-6 db lenne ideális
-
neduddki
nagyúr
HI!
Ugy tunik eletre nevelt (!!!!) malabari, zebra /szurke alap kek csik, piros alap fehet csik, piros alap kek csik / es leopard /piros/ daniok , vad es fekete molly kojjkok lesznek eladok:- )))
udv
neduddki
p.s. felteve ha ne lesz beloluk reggeli:- ))) -
sasa311
veterán
válasz
Motion_Blur #1393 üzenetére
sz@rt vettél.
Nekem 10 éve ilyenek vannak, csak csövet cseréltem bennük.
De ha szívesen költesz egy 6.000-8000es tető helyett 20-at egy gyárira isten lássa lelked én csak segíteni akartam -
Monya78
veterán
Köszi Srácok!
Megnyugodtam, hogy elvileg kibírják kaja nélkül...(viszont azt az egy napot ki kell hagyni az etetés dolgot még soha nem csináltam..., de ha ez úgymond közelező akkor rászoktatom magamat és a halakat)
-
AMD Power
titán
Érdemes üvegessel akváriumot csináltatni? Olcsóbb mint egy ''szakboltban'' nem?
-
hoby36
senior tag
Szerintetek ez milyen kő?Állítólag valami lávakő.
[link] -
sasa311
veterán
válasz
Motion_Blur #1384 üzenetére
számolj kb 120 huf / literrel az akváriumra.
Én biztos nem vennék gyári tetőt / lámpát, egyrészt mert rohadt drága, másrészt mert szar.
1800 pénz egy komplett 18W-os neon armatúra, kicseréled benne a fénycsövet, 2 csavarral felfogatod és már kész is. 1-2 kell belőle attól függően, hogy mennyi növényt szeretnél.
Daylight megnevezésű 6.500-10.000K közötti csövet keress, a növényes csövektől óva intelek. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Retro11 #1380 üzenetére
2 csöves kell mindenképpen, Sera csövek nagyon jók, nekem is volt olyan
Sajnos nagyobb akváriumot nem tudok venni, mert a bútor alá nem elég széles+ kb. 100L-es aksihoz van fűtőm, szűrőm is
Köv. héten bemegyek pár szfvári boltba, és kérek árajánlatokat. Én 3 boltot ismerek eddíg, abból csak 1 vállal ragasztást + komplett armatúrát. Otthon ragasztgatni + armatúrát faragni egyszerűen nincs időm. Inkább legyen valami gyári cucc.
Monya78: a halak többsége simán kibírja
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
Monya78 #1381 üzenetére
Monya78!
Ez nem semmi kérdés!De ha belegondolszhogy minden héten kell 1nap amikor nem esznek(Mert ugye kell) akkor végülis kibírják csak ez legyen a legutolsó megoldás.
Mielőtt elutazol,talán próbáld meg azt,hogy többet adsz nekik.Kikellene bírniuk de gondold csak magad a helyükbe!
Szóval sztem uccsó megoldásként legyen.
Üdv: Retro11 -
Monya78
veterán
Sziasztok!
Érdeklődök hogy 4-5 napot kibirnak a halak etetés nélkül? (nyaralás miatt)
A fény ki-be kapcsoláshoz van automata, etetőhöz nincs... -
Retro11
senior tag
válasz
Motion_Blur #1379 üzenetére
Hi Motion_Blur!
Mivel 112lityóshoz elegendő a 6os üveg ezért maga az akvárium simán benne lesz a 12e-ben az armatúra az más.
2csöves vagy 3csövesre gondoltál?Hát komplett tető az kicsit drága,olyan 20e körül mozog+a csövek.Én nagyon tudom ajánlani a Sera és Sylvania csöveket.
Ha szeretnél növényeket,mindenképpen legyen alacson K számú (Pl: 4900) cső mert a növényeknek az lesz jó.Ha 2ilyen csövet teszel be akor vigyáznod kell az algásodással.
Tehát kompletten benne lesz 40e forintba.
Üdv: Retro11
P.S: Ha már belevágsz lehet jobban járnál nagyobb akváriummal.Én a 200literesemet 2csővel 20bol kihoztamcsak keresni kell
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Egy 80x35x40-es /112 literes/ medence elkészítése armatúrával együtt szerintetek mennyit kóstál? Mondjuk egy klasszikus városi halasboltban?
-
-
rien
senior tag
Két vitorlás került az aksiba pont 1 hete.
A kisebb folyamatosan az egyik sarokban kuporgott, nem tudtam sokáig mi baja, miért nem érzi jól magát, majd megláttam, hogy a másik kergette. Nem igazán evett, nem is úszkált napokig, úgy látszott fél a másiktól, de azért szépen-lassan ő is kezdte kiismerni magát az akváriumban és tegnap már nem is hagyta magát beszorítani a sarokba, ő is úszkált, lerázta a másikat. Örültem is nagyon, hogy csak kialakul a helyzet. Mondjuk enni nem nagyon evett.
Ma arra jöttem haza, hogy az áramlat sodorja szegényt, majd az aljzaton feküdt. Na mondom ennek annyi, de nem felkelt és úszkát, csak hát össze-vissza, nem tud irányt tartani és elég erősen veszi a levegőt. A másik is érezheti, hogy baj van mert már nem hajtja, nem is tudna védekezni. Az összes halas bolt bezárt, nem tudtam szegénynek hozni semmitKivettem egy befőttes üvegbe, de gondolom vissza kell tennem, mert felszerelés nélkül meg fog fulladni. Függőlegesen lebeg szegényke, vagy az oldalán úszik. Mit csináljak?
-
neduddki
nagyúr
válasz
Retro11 #1370 üzenetére
HI!
A napi 10 szal cabomba /700ft/ az siman lemenne neki, de csak ketszer kap hetente, amugy kedtol fuggoen a 10 szal 15-30 perc:- )
udv
neduddki
p.s. ncisn vmi hejjetek ahonan nagy mennyiosegben lehet ocson beszerezni? /igye gyujti az embervmi vizbol pl:- )/
mod: a malabarikkal valoszinulag nem tudna mit kezddeni, de a mollyat megneheziten a bisztos, es egy halvadasz boven eleg az en ki tocsmaba, koszi az infokat:- )
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
neduddki #1369 üzenetére
Ha jol értelmezem a kisteknőccel boxolnak a halaid
?Vagy fordítva?Jól birod anyagilag elég prémium kaját kap ezáltal a teknőcöd
!
Mekkora lesz az új aki?
P.S: Bicolor?Na azt nem fogja hamar kinyírni:fficial%26sa%3DN" target="_blank">[link]
Csoda egy jószág (Párban jó) és kegyetlenek a kishalakkal
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
válasz
Retro11 #1368 üzenetére
HI!
Kb 60l viz van benne, de ez a dog /teknyo:- )/ ugy no minth ahuznak, de komojjan masfel-ket honap alatt masfel-ket centi a pancel aljan merve:- ) Csak nem tom hova akjam az uj akvariumot
A novenyek kerdese sajnos meg a halaknal is nehezebb:- ((( azok ugyanis nem tudnak eluszni, szoval addig vannak mig meg nem tanajja oket:- )
Amugy a daniok kenyeservalasztas, habar a malabarikat nagon megszerettem, mert folotteb elelmes es eletrevalo banda, csak megszmaoni nem birom oket:- ), mongyuk ahol aranyhalakkal vannak egyutt ott kicsit bekesebbek, mint nalam a telnonel:- )
Az akvarita ismerosok kisse csunyan neznek ram a halfogyas miatt, de hat ugy szereti oket a kis draga:- )
udv
neduddki
mod: az anci-kat es egyeb fajtaikat birom, de esejjuk sincs a tulelesre igy azok nincsennek, es agy tunik a 2 fekete molly-bokl is csak 1 van mar:- (
''2Bicolor (Iszonyat virgoncok)'' ezek mik? hatha birnka a kikepzes? habar a szurketol nagyon elutokkel gondok vannak:- )
Az a ksiteknoc most 14cm a pancelja aljan merve:- ))) amikor bekotooztt a 22cm-es vizbe par honapja meg uszott, most mar alldogla benne:- ))) [link] ez az akvarium mar lecserelve es meg van egy 115*70*40-esem csak nincs hova tenni:- ((( /fel eve mikor benne lakott akkor meg utalta:- (/
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
neduddki #1367 üzenetére
Neduddki!
Én is szeretem a dániókat,csak sajna nekem nem illik az akiba!Én így vagyok a Nannarca Anomala-kal imádom
!Csak nem akarnak lebabádzani
!
Amúgy hány literes akid van?Nekem 200nagyon nagyon sűrűn növényes,eleve azt akartam hogy holland típusu legyen,de nem volt szivem ki/eldobni a vitorlásaimat főleg hogy ikráztak is.
Az én lakóim most: 4Nannarca(2l+2f) 4vitorlás (2l+2f) 6vörösneon,6törpeszájú(nagyon cukik) 2Bicolor (Iszonyat virgoncok) és 2Alga evő,ebböl az egyik Vitorlás Algaevő.
És nemrég Ismét felbukkant a garnélám ami kb csillaghullás sűrűséggel látható az akiba!
Nah ennyi,rendet kellene rakni mert kicsit tulszaporodott az Echinodorusom,az e legjobb hogy a legnagyobbnak[link] kinőtt egy olyan ága amin már (NEM VICC) több mint 8kis echi jött létre ezekből kezdek kicsit telítődni,sött ma vettem észre 3echin is kinőtt ilyen ág!
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Orommel latom hogy vannak itt meg mas daniokedvelok is:- )))
ongyuk en kisse kenyszerbol, de hat en biormoket, es hogy mirol is van szo: [link]
azota annyi valtozott, hogy a 2 molly-bol elosszor 3, majd 4 es vegul 5 lett /na jo az egyik kicist tepett farku:- )/.
A heten az egyik molly-m besotetetedett es elkezdte hakuraszni a tobbit.
Majd beszereztem meg 2 fekete molly-t, abbol 1 allndoan megvan de a masikat utljara tegnap lattam:- (
udv
neduddki
mod: nalam a lemezes haltap melle, voros szunyoflarva van, azt versenyeb eszik a teknyo-vel:- ) es ezert bezzeg lemenek a fenekre is.
[Szerkesztve] -
rien
senior tag
Köszi mindkettőtöknek! Na akkor legközelebb veszek valamit nekik.
Más. 30 fok van az akváriumban
Ti mit csináltok, nálatok hány fok van? Estére leveszem a tetőt, hogy jobban tudjon hűlnimeg beöntök egy üveg jó hideg vizet, ma reggelre az ugyancsak 30 fokról így ment le 28-ra
Halacskák egyenlőre jól vannak
-
frame>24
addikt
válasz
Monya78 #1360 üzenetére
hát igen, az internet szemete...(még rák is volt a képek közöt...)
mivel régen akvarizáltam, a következőt tetterm: sok képet átnéztem a linkjeidből, egyértelműen látszik, h összességében a Crossochelius estében a találatok döntő többsége egy nyúltabb formájú halat ábrázol, egyenes, folytonos csíkkal a test közepén, kifejezettebb pikkelysorokkal az egész testen. Az uszonyok nem foltosak. Az Otocinclus a képeken többnyire 1 ''bunkósabb fejű'' (kevésbé nyúlánk alkatú) hal, pikkelyei nem látszanak oly határozottan, a csík a testközépen nem tökegyenes, a háton fekete foltok is kirajzolódnak, amik megjelennek a hátúszón és a farokúszón is.
szerintem a Crosso..lesz a te halad, amúgy is azt ismertem fel egyből, mint gyakori ''algaevőként'' árult jószágot. -
Monya78
veterán
válasz
frame>24 #1359 üzenetére
Köszi!
Tehát ez a sziámi algaevő (Crossocheilus Siamensis): [link]
Totál olyan hal amit régebben kerestem a barna alga ellen: Otocinclus Affinis : [link]
Ahogy látom keverednek a googlés képek a két faj között...Most melyik melyik?
Nem lesz egyszerű menet, a legjobban fertözött leveleket már levágtam... -
Monya78
veterán
Sziasztok!
Az #1339 üzit végre ki tudom egészíteni, szereztem fényképező gépet tehát erre a szöszökre gondoltam [link] és elég sok fekete alga van a környékén...
A fekete algát melyik hal szereti? -
rien
senior tag
válasz
sasa311 #1352 üzenetére
Hát hallod szárítva is iszonyat ronda ez a lárva. Mikor felbontottam a dobozt, hogy mi van benne erősen legondolkodtam a szemöldökcsipesz, kiskanál használatán
[L]Pedig horgászom is, de ott se fogok meg se gázsót, se csontit, ha másra nem megy a hal megkérek valakit tegye fel a horogra az izgő-mozgókat.[/L]
Fagyaszottat hol lehet kapni?
Sera tápokat vettem, a lárva meg AquaFood. -
sasa311
veterán
Ne szárított szunyoglárvát vegyél, az nem az igazi...
Akkor inkább hogyha az élő nem szimpatikus akkor kb ilyen a ''minőségi'' sorrend a kajákban:
1., élő
2., fagyasztott
3., jó minőségű díszhaltápok (nem az ungarishe 100 pénzes béla bá féle hallisztturmix)
4., stb.
Az sem árt, hogyha legalább 2-3 féle kajával eteted őket, és heti 1 nap szünnapot tartasz. Pl:
H-Sz-P fagyi kaja (szunyoglárva -fehér, vörös - sóféreg [artemia], vizibolha, stb..)
K-Cs-Szo díszhaltáp (lemezes, granulátum)
Vasárnap meg szünet
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest