- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsborbas
aktív tag
válasz
Retro11 #1198 üzenetére
Hát a 2 nőstény max kergetni fogja egymást, de mást nem
szerintem ne várj arra hogy átalakuljon az egyik hímmé, vigyél hozzájuk 1 'gyári' hímet. Szerintem elég lesz 1 hím is, ha 2 van akkor inkább egymással vannak elfoglalva hogy ki az erősebb
A spirulina gyártója a bioTOP (no reklám)és Spirulina tabletta a neve. Zöld színű hengeres dobozban van. Nem túl olcsó kaja, ezért nem szeretik mindenhol tartani.
És BÚÉK! -
Retro11
senior tag
válasz
zsborbas #1197 üzenetére
Oké köszönöm a válaszod!!!!Kiprobálom csak az a baj hogy spirulinát nem lehet kapni vagy vak vagyok
!
NEm tom mi van a halakkal nekem is a vörös fajta van csak az a gond hogy már csak 2nöstény jo ideje de azelött se csináltak semmit amikor 2him volt!Szoval valamit kitalálok max hozok 2himet azok csak elnáspángálják
!!!
És hátha valaki olvassa!Még Mindig keresek 200liter feletti aksikat
!Debrecen elöny
!Bocsi offért!!!
ÉS BUÉK MINDENKINEK!!!
[Szerkesztve] -
zsborbas
aktív tag
válasz
Retro11 #1196 üzenetére
Az átalakult xyphom az valami spec fajta volt, teljesen piros volt még a szeme is. A farka megnyúlt és kergette az új nőstényt is. Elég hamar termékennyé válnak, nálam már a 3 hónapos hím kergeti a nőstényeket. Nálad valami nem igazán tetszhet nekik. Illetve hallottam olyat, hogy ha túl gyorsan nőnek a halak ivadékkorukban, az káros lehet a szaporítószervekre és emiatt lehet terméketlen. Próbálj meg a kaján változtatni szerintem. Spirulinát előszeretettel csipkedik, gondolom van algaevőd is az akváriumban. Az is díjazni fogja
Illetve most adtam nekik is liofilizált vörös szúnyoglárvát, hát nagyon ízlett nekik. A lemezes haltápot is szeretik. Illetve van ilyen vörös színű granulátum amit elvileg bolti kereskedelemben nem igazán szoktak árulni, de ha jó ismerős a boltos akkor hozzá lehet jutni. Eredetileg etetőbe szánt kaja, picit szúrja a halak száját első pár alkalommal, de hozzászoknak, illetve picit meg kell morzsolgatni hogy összetörjön, de ne legyen belőle por. Én ezekkel etetem őket. Illetve néha adok nekik sütőtököt is. Kis kockákra vágva a sárga részt lefagyasztom. Csak ki kell venni a fagyasztóból 1-2 kis kockát, mikróba berkani, csak annyi vizet rárakni hogy épp ellepje, és 1 percig maximumon főzni. Utána folyó hidegvíz alá tartani hogy kihűljön és utána mehet az akiba a halaknak. Szinte mindegyik hal szeretni.
-
zsborbas
aktív tag
válasz
Retro11 #1194 üzenetére
A vitorlásokhoz nem tudok hozzászólni, ellenben a xypho átalakulásást alá tudom támasztani, nálam előfordult az eset. Párban hoztam kb 1 éve 2 xyphot. Aztán az addig nőstény szépen átalakult hímmé. Nem tudom miért. Hoztam hozzájuk egy nőstényt, azzal elvoltak szépen, most kb 1 hete az átalakult nőstény eltávozott az élők sorából... viszont az eredeti hím és az új nőstény az szépen teljesít, egy-egy szülésnél 80 db kicsi szokott születni és mind meg is marad, nincs elhullás. Egy turnust épp most viszek majd az üzletbe eladni ahonnan vásárolni szoktam. És megint 'hasas' a nőstény
Nekem is lenne kérdésem: gyerkőc kapott az üzletből ahol vásárolni szoktam a tulajtól 2 db törpe gömbhalat, mert a fiam rajzolt neki 4 vagy 5 halas rajzot. Azt mondta táppal lehet őket etetni, csak olyannal ami lassan süllyed. Próbáltam többféle kaját is, míg végül javasolták a liofilizált vörös szúnyoglárvát. Na erre ráharaptakVan-e még esetleg valami amit meg lehetne próbálni nekik, mert ahogy észrevettem 3 nap koplalás után a szúnyog ízlett neki, de ma már nem akarták megenni. Bár lehet majd sötétben megeszik. Raktam be hozzájuk egy xypho ivadékot, de nem igazán foglalkoztak vele. Illetve a mostani szúnyogos etetés után a nőstény gömbi elkezdte kergetni a xyphot. Élő kaját kérdezgettem több helyen is, de azt mondták inkább nyáron szokott lenni. Talán tubi lenne de azt is ritkán tudják beszerezni. A boltban a tulaj szokott sórákot keltetni, ha lesz neki legközelebb, majd megpróbálok a gömbiknek adni.
-
Retro11
senior tag
válasz
sasa311 #1192 üzenetére
Sasa bácsi segitesz nekem
!Azt szeretném tudni hogy a fenébe tudom megkülönböztetni a vitorlásaimaT?Nöstény -- Him?Mert jo lenne tudni
?!
Esetleg tudsz képet küldeni a kettőről?
Nagyon megköszönném!
És az igaz hogy a xipho nöstény képes himmé alakulni?Ezt olvastam könyvben!
Üdv: Retro11 -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Nincs valakine jól bejáratott szőlőtőkéje?
Mert megvenném! -
sasa311
veterán
válasz
Retro11 #1190 üzenetére
én sem akarlak elkeseríteni, de az még olcsó is...
Hogyha utánaszámolok a mostani üvegárnak és egy normális ragasztó árának akkor vagy puszira csinálja neked vagy még gynaúsan olcsó is. 8as üvegből itt pesten 130 körül szokták csinálni asszem mostmár /L mert nemrég csúnyán megemelték az üveg árát. -
zsborbas
aktív tag
válasz
Retro11 #1190 üzenetére
Szia!
Hát el kell keserítselek, de ekkora méretnél már ennyi az ára. Nem csak Debrecenben hanem itt Egerben és környékén is. Nem túl rég volt épp áremelés.
Ha jól emlékszem Sasa régebben írt ide egy BP-környéki akvárium készítő címét akit javasolt nekünk. Szerintem ha picit keresgetsz akkor meg fogod találni.
Üdv:
zsborbas
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
Hi Mindenki!
Nem tudna valaki egy jo cimet adni ahol jo minöségben csinálnak akváriumot?Mert szeretnék 300literest de itt debibe 30ezerért csinálnának..Ecsém ennyiért 400ast lehetne...Azért 110ft 8as üvegért kicsit durva...Várom az ajánlatokat hátha tud valaki vagy akár vennék is aksit...
Sasa esetleg tudsz segiteni?
Üdv: Retro11 -
sasa311
veterán
válasz
Intruder A 6 #1188 üzenetére
a vasfa mindig is fogja főzheted ítéletnapig.
Ecsetalga ellen sziámi algaevő, ha szerencséd van (és nem eteted külön) megeszi. -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Ecsetalga ellen nemtudtok valami hatásos megoldást?
Amugy a vasfával kapcsolatban:
már egy hete aztatom és 2X kilett főzve, de még mindig engedi a színét egy kicsit! -
warmaster
aktív tag
válasz
Intruder A 6 #1176 üzenetére
Ha ki akarod számolni, hogy mennyi hal megy bele, akkor ált. az akvarisztika könyvekben van egy táblázat, hogy mnnyi litert kell számolni egy halra, szellőztetéssel vagy anélkül. Ha van normális szellőztetés, akkor akár 40-50 hal is beleférhet, bár szerintem az már kicsit túlzsúfolt lenne.
Csak pár példa a számolásból:
-Labirintus kopoltyús hal (pl gurámi)-0L
-A többi ált. 1,5-2,5L
-Nagyobb halak 3-4L -
nRu3
addikt
A minap bekapcsolnám a akvárium világitást és nincs fény
Szerintetek mi mehet tönkre egy Juwel tetös világitásban? a csöveket cserélgetem akkor sem müködik, a drot elvileg nem törhetet , vagy van benne még valami biztositék a zárt részben? Holnap beviszem a juwel forgalmazoba és mitt lehet javitani .
-
Fisha
őstag
válasz
Arra keszulj fol, hogy a vasfatol bebarnul a viz.
-
sasa311
veterán
válasz
Kavics+háttér+nővények+halak kellenének még mag valami dekoráció faág vagy vasfa!
Ebbe mit segítsek?
20-30 kistestű halat simán elbír egy ekkora akvárium. -
Intruder A 6
aktív tag
válasz
sasa311 #1175 üzenetére
Szia!
hogy olvasgattam a topikot ugy vettem észre, hogy te nagyon otthon vagy az akvarisztikában!
Segitenél nekem?
Amiket eddig megrendeltem:
Akvárium: 112l 80X35X40
Tető: Aqua El 2X18W fekete
Szűrés: Eheim Aquaball 2212
Fűtés: Jager 150W
Levegőztetés: Sera Air 275
Kavics+háttér+nővények+halak kellenének még mag valami dekoráció faág vagy vasfa!
Halakra valami kissebbekre gondoltam:Guppyk,neon,gurámik szóval ilyen békés halak.
Kb hány db halat lehet beletenni ekkora akváriumba? -
sasa311
veterán
válasz
Intruder A 6 #1174 üzenetére
az más
-
sasa311
veterán
válasz
Intruder A 6 #1172 üzenetére
nem is fog egy se mert a posta összetöri.
-
Intruder A 6
aktív tag
Tudtok mondani olyan webshopot ahol akváriumot is lehet venni!
És ki is szállítják!
Idáig 3 ból egysem válal akvárium kiszállítást! -
Fisha
őstag
válasz
Intruder A 6 #1168 üzenetére
Nekuk van most egy elado akvariumunk, 60x30x50-es. Felcentis uveg, fekete ragasztas. Van benne merevites is, es van hozza egy uveglap teto. 7500HUF.
Megvalas oka: atkoltoztek a diszkoszok a nagyobba.
Ha erdekel, keress meg priviben.
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Sziasztok!
Pár hete elkezdett fakulni az aranyhalam. (több egyéb hal között van egy 200 literesben). Korábban tényleg narancssárgás - aranyszine volt, most meg szinte fehér, csak a ''tarkóján'' (hátúszótól a fejéig) van narancs, meg alul az úszóinál, fején...
Kb 3-4 éves. Lehet a kor?
A többi halnak semmi baja. Semmit nem változtattam hónapok óta a vizen. (tisztitáson kivül)
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
13 éves korom óta tartottam halakat akváriumban, de 2 éve abbamaradt egy sajnálatos baleset miatt!
Sajnos elengedett a ragasztás!
A maradék felszerelést elajándékoztam!
Pár napja ismerősömnél megláttam az akváriumát, és kezdenek megint előjönni a régi élmények, ezért ugydöntöttem veszek egy akváriumot ismét!
Bizony most mindent vehetek meg ujjbol!
egy 112 literes akváriumra gondoltam, 80X35X40cm-es!
Kellene bele valami szürő és fütttő is!
Ezeket néztem:
[link]
[link]
[link]
Fűtövel kapcsolatban tanácstalan vagyok milyet kellene vennem és hány Wattosat, gondolom egy 150W-os bőven elég de egy 200 vagy 300 wattos hamarabb felfűtti az akváriumot!
Légpumpa is kellene, van itthon egy kb 10 éves Ciklon de az baromi hangos!
Ha valaki tudna nekem segiteni azt nagyon megköszönném!
A Légpumpánál és a füttőnél a márkánál vagyok tanácstalan! -
sasa311
veterán
1., Ne kösd be fordítva mert szétcseszed
2., járasd át 1-2 órát mielőtt használdnl először
3., Heti legalbb 2X használd, de legjobb ha midnen nap megy (szóval ne csináld meg a vizet negy nap alatt egy hétre) ha gyakorta használod tovább tart.
4. Ha van rajta visszamosó szelep használd.
5., Előszűrőt előírásnyi Liter után cseréld.
Ha nagyon hideg a csapvíz (télen sajnos az) akkor szerezz a betápra egy hosszű csövet, tekerd fel egy 10L-es vödörbe, töltsd fel vízzel és tegyél bele egy fűtőt 25 fokra állítva. Így jobb lesz a hatásfoka, ha meleg víz megy bele és kevesegbb lesz a szennyvíz. -
Fisha
őstag
Megjott az RO, de meg nem volt idom osszerakni. Esetleg valami jotanacs elore is?
-
nRu3
addikt
válasz
sasa311 #1160 üzenetére
pont ez a macera vele , agyon kell mosni éheztetni, vacakolás és ezekután még mindig lehet benne pioca. én nem hitem a szememnek amikor elkeztem takaritani az akváriumot.
A száraz eleséget pedig hozá kell keverni a szunyoglárvához vagy azal a kajával kell összekeverni amitt megeszenk ,igy szépen hozászoknak az izéhez és szép lassan megeszik azt is. -
Fisha
őstag
En eddig is a tubi nelkuli tartas fontolgattam, mar csak a macera elkerulese miatt is, de mindenki annyira ajanlotta, hogy agyaltam rajta, hogy mi lehetne a jo megoldas. De ezekszerint azert nem eletbevago, sot.
Most ilyeneket kapnak, amiket irtal, de sajna a szarazat nem eszik valamiert.
Talan jovo heten megjon az RO, addig megy a vizcserebere a csapbol, utana meg jon a hawaii.
koszi a segitseget,
Fisha -
nRu3
addikt
Tubival inkább ne etesd a diszkoszokat, sok kosz van az eleségben,inkább szunyoglárva és valami mást.Mig tubival ettetem a diszkoszaimat sok gondom és betegség előfordult, de miután csak szunyoglárvát és néha bolhát és egyébb száraz spéci eleséget adtam jobban is érezték magukat a halak.
A lágyviz és a savas viz inkább szaporitásnál kell, tartásnál elég a csapviz, amitt tényleg erősen szürni és cserélgetni, frissitgetni kell. -
sasa311
veterán
nem büdösek, a víz alatt nincs szaguk (meg ha tiszta amúgy sincs).
Beteheted csöpögő csap alá is őket, de az elég nagy vízpazarlás
AMúgy jó kaja a tubi meg a szunyoglárva, de törekedj a változatosságra, a vitaminos diszkosztápok is nagyon jók mostmár (és ugyan drágának tűnik, de ha átváltod 1 kg táp árát 1 kg tubi árára már nem is tűnik olyan vészesnek...).
És marhaszívet is szoktak kapni tudtommal, bár én ilyet sose adtam még halamnak
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
A tubit azért szokták pihentetni, hogy a beléből kijöjjön az a sok ''szar'' amivel amúgy táplálkozik
Nem is kell feltétlenül hűtő hozzá, a legjobb, hogyha beteszed őket a wc tartályába egy finom lyukú hálóba / gézbe / plankonozóba, bármibe amiből nem potyognak szét. Persze ehez feltétel, hogy használjátok a wc-t
Még ha hűtőben is van a tubi akkor is a lehető leggyakrabban kell rajta a vizet cserélni.
GreenIGod:
Hát nem tudom, én még szép diszkoszt nem láttam Pesti csapvízben...
Persze olyat, amit a plázában meg a mezei halasboltban lehet kapni, olyat lehet. Annak mind1. -
Fisha
őstag
válasz
GreenIGod #1153 üzenetére
Csutortokon vittuk haza oket. Eleinte nagyon meg voltak ijedve szegenykek, osszealltak egy nagy diszkossza.
Folyamatosan egyre nyugisabbak lettek, tegnap mar eszegettek, de ma reggel mar kifejezetten jo etvaggyal fogyasztottak, es kulon-kulon uszkalnak. Szoval ugy tunik minden rendben eddig.
Ugy hallottam, hogy az egyik legjobb kaja nekik az oreg tubi. Ehhez 3 hetre be kell vagni a tubikat a hutobe. Egy kerdesem lenne. Ti ezt hogy csinaljatok kulturaltan? Nekunk csak egy pici kajas hutonk van, es megmondom oszinten, hogy nem szivesen pakolom be a reggelim melle a tubikat.. -
GreenIGod
csendes tag
na azert nem kell azt hinni hogy hogy ezek a motyok feltetlenul kellenek egy jo akvariumhoz
a diszkoszokat siman budapesti csapvizben tenyesztik.... ergo hozza vannak szokva
na persze jobban erzi magat a lagy vizben de eleg ha a viz nem kemeny
es nem kell a vizet hetente meg kethetente cserelgetni ha van egy jol mukodo mechanikai szuro es eleg szurofelulet hogy bio szures ki tudjon alakulni
egy diszkoszom van jelenleg. csap+eso vizkombinacioban nott fel es vigan elvan. mostanaban fogok meg venni 4-5 darabot. egyedul arra kell figyelni hogy a kis diszkosz jo kondiban van e
es mas kajat soha nem kapott mint szunyoglarvat meg tubifexet. foleg az utobbit, a larvat legtobbszor fagyasztva
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- EA Sports WRC '23
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest