- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Adóbevallásban kérnék segítséget.
2020.12. hótól dolgozom állami cégnél, beléptem a magánnyugdíj, és az egészség pénztárukba is.
NAV megküldte az adóbevallásomat, de az egyik sorra hibát dob.
Ide mit kell beírni? Mindegy melyiket írom be?
A pénztár honnan tudja, hogy a visszaküldött pénz az enyém?
Az összeget is ki kell számolnom, vagy az jó? -
-=MrLF=-
senior tag
[link] itt azt írják ez egy,
NAV Végrehajtói automatikus elszámolású letéti számla 10032000-01601305
Szerintem utalásnál hagyd üresen a harmadik nyolc számot vagy ha nem engedi akkor nyolc nulla a vége, innen: [link]
"az 5-28. karakter a belföldi pénzforgalmi jelzőszám (16 karakter hosszúságú pénzforgalmi jelzőszám esetében az IBAN képzésekor az utolsó 8 karaktert nulla számjeggyel kell feltölteni)." -
Dicker
őstag
Sziasztok!
Nem találtam mást, úgyhogy itt kérdezném meg.
Kaptam ügyfélkapun egy levelet tartozásról. De nem tételes számlaszámot kaptam, hanem egy ilyet, hogy 10032000-01601305. Ez valami gyűjtő lehet? Mert sehol nem találtam róla semmit.
Köszönöm! -
vnorbi
aktív tag
válasz
inf3rno #1295 üzenetére
Az ÁNYK mindig is működött Linuxon (2008-tól, bár akkor még csak az akkori APEH nyomtatványait kezelte és AbevJava néven futott, 2009-ben terjesztették ki más szervezetekre is, és akkor nevezték át ÁNYK-ra). Az jogos, hogy 2008-ig csak a Windows-os Abev volt, de azóta ez gyenge kifogás a Linux ellen
-
inf3rno
nagyúr
Kaptam most felszólítást, hogy nyújtsam be a 21KATA bevallásomat. Annyi a kérdésem, hogy ez még mindig úgy megy e, mint régen, hogy ÁNYK kell és letölteni, vagy lehet már valahogy online webes űrlapon intézni?
-
syC
addikt
Lehet roszul ertem, de befizetett (levont) szja "pool"-bol kapom vissza az szja visszateritest es a (z utolag, egy osszegben visszaigenyelt) csaladi adokedvezmenyt is? Viszont, ha az szja visszateritesnel kimerotettem ezt a keretet, akkor a csaladi adoledvezmenyt mar nem is tidom visszakapni, tehat az egyik kiuti a masikat, hacsak nem keresek annyit hogy meglegyen a 809k + 480kra a fedezet?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, Revolut-on van pár CFD-m, amiből pár osztalékot is fizet. Ha jól vagyok informált, akkor részvény után csak abban az évben kell adót fizetni, amikor eladtam.
Osztaléknál ugye automatikusan jóváírás történik az értékpapír számlán és Revolut-on egyből látszik is a tranzakciónál az adó és nekem már csak az ezzel csökkentett értéke kerül jóváírásra. Ezzel ugye le van tudva az adó befizetése a Revolut által, nekem már csak fel kell tüntetni a bevallásomban? Ezt az 5-ös sorba (Más nem önálló tevékenységből származó jövedelmek) kell beírni, ugye? (a kifizetés napja szerinti HUF-ra váltással)
Illetve a NAV általi tervezetben az 5-ös sorban nálam szerepel egy viszonylag nagy összeg, amiről nem tudom, hogy miből jön. Ezt tudom ellenőrizni valahol? Mert munkabéren és cafaterian kívüli jövedelmem nem volt tavaly (leszámítva az osztalékokat, de az bagatel összeg)
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Megbízási szerződés esetén iszonyat adóteher van a jövedelmen. Ha átmennék mellékállású KATA-ba és úgy vállalnám el, értelmezésem szerint sokkal jobban járnék.
Kérdés, hogy ez lehetséges-e? KATA-s csinálhat-e megbízási szerződést? Tudnátok segíteni pár KATA-s kérdésben nekem?Nagyon köszönöm,
C -
vzsryl
nagyúr
válasz
-=MrLF=- #1288 üzenetére
Sajnos ez újat nem mondott nekem.
Én ügyfélkapun keresztül töltöm ki az adóbevallásom, de előtte beszélgetek egy NAV-ossal, hogy most mennyit kell írnom a családi adókedvezményre. Az SZJA-mból kivont VISSZADO-ból fennmaradó SZJA-mat, vagy belenyúlhatok-e a TB-be is ilyen VISSZADO-s időkben. -
-=MrLF=-
senior tag
Ez egy jó cikk erről az egészről:
[https://www.azenpenzem.hu/cikkek/sokaknak-oriasi-csalodast-okozhat-a-gyerekesek-szja-visszateritese/8346/]Megint annak jó ez aki havi milliókat keres.
-
-=MrLF=-
senior tag
Ezt még én is számolom, itt tudod próbálgatni:
ÁNYK [itt] letöltöd [ÁNYK közvetlen letöltés] pl. azon belül Szervíz->Frissítés->szűrés a
2153-ra (ez a 21SZJA) "Mind" gomb (nyomtatvány+segédlet hozzá) és "Telepít"Nálunk az felállás hogy nem kérjük év közben a családi adókedvezmény érvényesítését.
Így az SZJA most vissza jött, és jön a bevallás
Ha beírod hogy igénybe veszed a családi adókedvezményt akkor az csökkenti az adóalapod és így a fizetendő SZJA is, ha nem éred el a jövedelmedet az igénybe vett kedvezménnyel akkor nem érdemes igénybe venni mert a járulék visszaigénylésre nem jut már összeg.
Még adó optimalizálok, de az látszik kijönni hogy ha nagyobb a jövedelmed mint a családi adóalap kedvezmény a nagyobb jövedelmű szülőnek nem érdemes igénybe venni idén, az a jó ha kisebb jövedelmű kéri, de csak akkor ha ő ki tudja használni teljesen.
-
Sanyi.mTs
addikt
A gyerek után járó SZJA visszatérítést fel kell tüntetni az adóbevallásban? Ha igen melyik sorba kell beírni?
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Visszado megérkezett, de volna egy kérdőjel még.
Én a maximális összeget kaptam, de ennél több volt az SZJA-m. Két gyerek után még fogok visszaigényelni családi adókedvezményt. Ugye 480k járna vissza, de annyi már nem maradt az SZJA-mból. Ilyen esetben is játszik a 2020.07.01-től behozott rendelet, miszerint ha nem teszi ki az SZJA a visszaigényelhető maximum összeget, akkor a maradékba beleszámolják a TB járulékot? Vagy ha Visszado-val van kombinálva, akkor már csak SZJA-t néznek? Nekem ez logikátlan lenne, de az államkasszának megérné. -
barnidani
csendes tag
Én azt szoktam javasolni az ügyfeleimnek, hogy hogy a cég nevére olyasmit NE vásároljanak, amelyről egyértelműen nem megállapítható, hogy a költség a cég érdekében elszámolható, valamint egy számlában nem keveredhet a magán és a nem magáncélú beszerzés. Ezzel az adózói magatartással azt érik el, hogy a NAV-nak fel fog tűnni, a tevékenységhez nem kapcsolódó tételeket lát, azaz azt fogja feltételezni, hogy a társaságnál gyakorlat a pl.: "bér helyett vegyél magadnak valamit" elv.
Amennyiben a számla már kiállításra került, akkor be kell tenni a könyvelésbe, de nem a vállalkozás érdekében felmerült tételként kell kezelni, TAO alapot kell vele növelni, és az ÁFÁ-t nem szabad visszaigényelni. -
asdf_
veterán
Ide, mert könyvelés topik nincs, de hátha tudja valaki.
Mi van abban az esetben, most, hogy már az összes számla felkerül a NAV Online-ba, ha egy cég egy adott számlát nem helyez be a könyvelésébe (értelemszerűen így se a bankjába/pénztárába)? A könyvelő azt mondja, hogy a NAV esetleg keresheti a vevő cégen (hiszen a másik lábát látja a rendszerben). Szerintem meg ez hülyeség. Áfa be lett fizetve? Igen. Csalt valaki adót? Nem. Akkor hol a probléma?
Példa, hogy milyen esetben történhet ilyen: kéne egy akksi az autóba, tudom a szerelőm kódját valamelyik random alkatrészkereskesbe, bemegyek, bemondom, nekem olcsóbb az akksi és örülök, mittudomén, tudom a TV szerelő ismerős adatait, és hogy törzsvevő egy elektronikai kereskedésben, kell nekem 10 relé, az ő nevére kérem a számlát, megkapom a diszkontját és 350 helyett csak mondjuk 285 Ft darabja. Vagy akár saját munkám során bejáratos vagyok valahova (pl. egy nagykereskedés), saját célra vásárlok ott valamit a cégem nevére, kp-san kifizetem a saját zsebemből és kész, akár azért, mert így olcsóbb egy picivel, vagy akár azért, mert az adott termékhez így pl. sokkal kényelmesebb hozzájutni (két bolt helyett csak egybe kell menni, a nagykerben ugye eleve ott vagyok) vagy az a bolt, ahol az adott termék a lakosság számára elérhetően is kaphatő, az mondjuk elmebeteg távolságra van, vagy nemes egyszerűséggel gőzöm sincs, hogy az adott terméket hol lehet megvenni, de ott, ahova járok, ott pont igen, akkor meg a francért mennék máshova?). Hangsúlyozom, hogy a számla minden esetben összetép, soha nem kerül be a vevő cég/vállalkozó könyvelésébe, pénztárába, bankjába. -
válasz
BornToBePuli #1279 üzenetére
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony WH-1000XM6 - hajtás, pajtás
- PlayStation 5
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OTP Bank topic
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HOPPÁ! SUPREME7 Turkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged