- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nem találtam sajnos relevánsabb topikot, bár egetverően talán annyira offos a kérdés:
Főállás mellett szeretnék "számlaképes" lenni, amivel házilag készített termékeket tudnék szabályosan értékesíteni. Szerintetek mi lenne erre a legjobb megoldás? Ismerős az "adószámos magánszemély"-t javasolta. Fontos, hogy mivel nem folyamatos és tervezett forgalom lenne, így pl olyan megoldást kevésbé szeretnék, aminek rendszeres, fix díja van. Az lenne a preferált, amivel a forgalom függfényében kéne a terheket fizetni. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
1-2 hete adtam be az szja bevallásom, aminek kapcsán befizettem x összeget árfolyamnyereség miatt. Viszont most jutott eszembe, hogy elfelejtettem felvenni a tartós betegségem miatti adókedvezményt. Most beadnék egy korrekciót, viszont így a form nem kalkulálja az általam már külön befizetett adót, hanem a visszaigényelhető adóm ugyan ennyivel van csökkentve. Ezt hogyan tudom korrigálni? Olyan mezőt nem látok, ahol be tudnám írni, hogy x összeget már magam befizettem. Esetleg külön kell visszaigényelnem a "kézzel" befizetett összeget?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nem ekte bevallós kérdésem lesz, de sokkal relevánsabb, aktív topikot nem találtam:
Ha én (mint magánszemély) cégtől bérlek egy autóbeállót, akkor jogosan számol a közös ktg-re is ÁFA-t?
Pontosabban, hogy nekem a nettó ár az, amit mindenki más fizet a legvégén. Pl. aki a saját beállója után fizeti a kktg-et vagy magánszemélytől bérel az fizet x összeget. De én az x+ÁFA összeget fizetem a bérbeadónak. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, Revolut-on van pár CFD-m, amiből pár osztalékot is fizet. Ha jól vagyok informált, akkor részvény után csak abban az évben kell adót fizetni, amikor eladtam.
Osztaléknál ugye automatikusan jóváírás történik az értékpapír számlán és Revolut-on egyből látszik is a tranzakciónál az adó és nekem már csak az ezzel csökkentett értéke kerül jóváírásra. Ezzel ugye le van tudva az adó befizetése a Revolut által, nekem már csak fel kell tüntetni a bevallásomban? Ezt az 5-ös sorba (Más nem önálló tevékenységből származó jövedelmek) kell beírni, ugye? (a kifizetés napja szerinti HUF-ra váltással)
Illetve a NAV általi tervezetben az 5-ös sorban nálam szerepel egy viszonylag nagy összeg, amiről nem tudom, hogy miből jön. Ezt tudom ellenőrizni valahol? Mert munkabéren és cafaterian kívüli jövedelmem nem volt tavaly (leszámítva az osztalékokat, de az bagatel összeg)
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ha betegség miatt adó-visszatérítésre vagyok jogosult, akkor miben módosul a kitöltés?
A főlapon a D-hez beírta, a számlaszámomat és a bankom nevét, ott elég ennyi, ugye?
Valamint B 45.-höz beírtam a betegség megállapításától számolva a jogosult hónapok szerinti összeget. Van még ezen kívül valami dolgom? Ha ügyfélkapun adom be a bevallást, akkor az orvosi igazolást hogy adom be, be kell scannelni és feltölteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest