- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
VÁMpír
aktív tag
próbálom kártyával befizetni az ESZJA oldalon a bevallás szerint fizetendő adót kártyával.
délelőtt látszólag minden oké volt, de a Simplepay-es fizetési kérelem és SMS kód után a NAV rendszere elutasította a tranzakciót.
ma este már ezt fogadott: "Az EFER szolgáltatás nem elérhető"Ez most valami hiba a NAV-nál? Vagy csak azonnal (a beadás után) lehet kifizetni kártyával??!
-
korcsi
veterán
-
inf3rno
nagyúr
Katásoknak hogyan megy az Szja bevallás? Van valami határideje?
-
Drizzt
nagyúr
Személyi kedvezmény kérdés:
Laktóz intoleranciáról van igazolásom a 49/2009(XII. 29.) EüM. rendelet alapján.
Node, BNO kód: E7390.
Ezen a listán meg csak más kódokkal szerepel a laktóz intolerancia. Most akkor van személyi kedvezmény, vagy nincs(más is a hozzászólásokban E7390-et írt, neki azt válaszolták, hogy van, bár nem kimondottan a BNO-ra kérdezett rá, hanem a visszamenőlegességre)? -
g@bo
nagyúr
sziasztok
aki dec. 31-ig nem kérte vissza a családi adó-visszatérítést, az most hogy teheti meg?
a https://eszja.nav.gov.hu/app/#details oldalon van a megküldött tervezet, ott módosítás/kiegészítés?
ha ráklikkelek, akkor már nem tudom elfogadni a nav által kiküldött adatokat. hogyan tova?
-
barnidani
csendes tag
A bevallás akkor módosítható helyesbítéssel, ha az nem eredményezi az adózó kötelezettségének változását. A bevallás önellenőrzése pedig abban az esetben lehetséges, ha a módosítás az adókötelezettség(ek) változását eredményezi. Helyesbíteni és önellenőrizni kizárólag a NAV által feldolgozott adóbevallást lehet, azaz benyújtott és a NAV által feldolgozott bevallást vagy élesedett tervezetet.
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Beadott adóbevallás esetén mennyi idő szokott lenni mire feldolgozott állapotba kerül.
Helyesbítést vagy ön ellenőrzést kell végrehajtanom, ha a fizetendő adóm nem változik, de egy tételt rossz helyre írtam? És ha módosulna a fizetendő adó?
Köszönöm előre is!
-
Roklif
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan kellene azt bevallani az adóbevallásban, ha a barátnőm vásárolt kriptovalutát Revoluton, szerzett egy kis nyereséget és aztán átküldte nekem közvetlenül a BTC-t és én váltottam át EUR-ra? Kinek kellene ebben az esetben adóznia?
Azért történt az egész, mert közben átálltam én is a különböző kriptováltókra és tárcákra és bevállaltam hogy én veszek helyette és ezzel átvállalom az adóbevallás részét is.Azt tudom, hogy a Revoluton "vásárolt" kripto - mivel nem tudod saját tárcába utalni, így nem kriptoeszköz, csak egy származtatott termék. Azaz nem érvényesek rá a kripto adózás szabályai. Azonban a nav intézménykeresőn (https://intezmenykereso.mnb.hu/) benne van az Ellenőrzött Tőkepiaci Ügylet feltételeinek megfelelő intézményi listában (Revolut Payment UAB és a Revolut Bank UAB is), akkor az ETÜ szabályok szerint adózik. SZJA bevallás 172.-es sora lesz az itt elért nyereség vagy veszteség 15%-os adókulccsal.
Nyilván egyszerűbb lenne a képlet, hogy ha ő átváltja EUR-ra mielőtt átküldi, mert akkor neki kellene bevallania. Én egyébként nyereségre nem tettem szert, mivel amint átküldte át is váltottam EUR-ra és küldtem binancere.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
NAV Végrehajtói automatikus elszámolású letéti számlára levonták az általuk tartózásnak vélt összeget a vállalkozói számlámról, ami könyvelési hiba miatt keletkezett, de már sikerült tisztázni. Kérdésem, hogy ez a levonás április 6.-án történt meg, és az adószámlám 1-2 napja mutatja a normális reális költségeket, mely szerint nem lenne tartozásom, viszont a levett összeg nem jelent meg pluszként.
Kérdés, hogy most a tőlem elszedett pénzt mikor fogom visszakapni, vagy honnan kell visszakérjem vagy mégis mit csináljak? -
PitLee
őstag
Sziasztok!
A kérdés,
Szocho számlán túl fizetésem keletkezett még 2020-ban,
ezt a túlfizetést automatice beleszámolják pl. most esedékes negyedéves Szocho-ba
és csak a különbözetet kell befizetnem vagy más metódusa van ennek a megoldásnak ? -
vnorbi
aktív tag
A webes felületet nem ismerem, de az ÁNYK-ban a 137. sorban a pénztár adószámát kell kitölteni, amit az önkéntes nyugdíjpénztártól és az egészségpénztártól kapott igazoláson találsz, a többi mezőt (pl számlaszám) ez alapján automatikusan kitölti. Azt írd be, ahova a visszatérítést kéred (nyugdíjra vagy egészségpénztárba), és oda utalják a teljes összeget (mindkettőre nem lehet, csak az egyiket választhatod).
A kép alapján az összeg rendben van, legalábbis ha a 131. és 132. sorban helyes számok szerepelnek, onnantól a többi már jó.
A NAV a kiutaláskor a pénztárnak legalább az adóazonosítódat megadja, ez alapján írják jóvá a visszatérítést az egyéni számládon.
-
w.miki
veterán
Adóbevallásban kérnék segítséget.
2020.12. hótól dolgozom állami cégnél, beléptem a magánnyugdíj, és az egészség pénztárukba is.
NAV megküldte az adóbevallásomat, de az egyik sorra hibát dob.
Ide mit kell beírni? Mindegy melyiket írom be?
A pénztár honnan tudja, hogy a visszaküldött pénz az enyém?
Az összeget is ki kell számolnom, vagy az jó? -
-=MrLF=-
senior tag
[link] itt azt írják ez egy,
NAV Végrehajtói automatikus elszámolású letéti számla 10032000-01601305
Szerintem utalásnál hagyd üresen a harmadik nyolc számot vagy ha nem engedi akkor nyolc nulla a vége, innen: [link]
"az 5-28. karakter a belföldi pénzforgalmi jelzőszám (16 karakter hosszúságú pénzforgalmi jelzőszám esetében az IBAN képzésekor az utolsó 8 karaktert nulla számjeggyel kell feltölteni)." -
Dicker
őstag
Sziasztok!
Nem találtam mást, úgyhogy itt kérdezném meg.
Kaptam ügyfélkapun egy levelet tartozásról. De nem tételes számlaszámot kaptam, hanem egy ilyet, hogy 10032000-01601305. Ez valami gyűjtő lehet? Mert sehol nem találtam róla semmit.
Köszönöm! -
vnorbi
aktív tag
válasz
inf3rno #1295 üzenetére
Az ÁNYK mindig is működött Linuxon (2008-tól, bár akkor még csak az akkori APEH nyomtatványait kezelte és AbevJava néven futott, 2009-ben terjesztették ki más szervezetekre is, és akkor nevezték át ÁNYK-ra). Az jogos, hogy 2008-ig csak a Windows-os Abev volt, de azóta ez gyenge kifogás a Linux ellen
-
inf3rno
nagyúr
Kaptam most felszólítást, hogy nyújtsam be a 21KATA bevallásomat. Annyi a kérdésem, hogy ez még mindig úgy megy e, mint régen, hogy ÁNYK kell és letölteni, vagy lehet már valahogy online webes űrlapon intézni?
-
syC
addikt
Lehet roszul ertem, de befizetett (levont) szja "pool"-bol kapom vissza az szja visszateritest es a (z utolag, egy osszegben visszaigenyelt) csaladi adokedvezmenyt is? Viszont, ha az szja visszateritesnel kimerotettem ezt a keretet, akkor a csaladi adoledvezmenyt mar nem is tidom visszakapni, tehat az egyik kiuti a masikat, hacsak nem keresek annyit hogy meglegyen a 809k + 480kra a fedezet?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, Revolut-on van pár CFD-m, amiből pár osztalékot is fizet. Ha jól vagyok informált, akkor részvény után csak abban az évben kell adót fizetni, amikor eladtam.
Osztaléknál ugye automatikusan jóváírás történik az értékpapír számlán és Revolut-on egyből látszik is a tranzakciónál az adó és nekem már csak az ezzel csökkentett értéke kerül jóváírásra. Ezzel ugye le van tudva az adó befizetése a Revolut által, nekem már csak fel kell tüntetni a bevallásomban? Ezt az 5-ös sorba (Más nem önálló tevékenységből származó jövedelmek) kell beírni, ugye? (a kifizetés napja szerinti HUF-ra váltással)
Illetve a NAV általi tervezetben az 5-ös sorban nálam szerepel egy viszonylag nagy összeg, amiről nem tudom, hogy miből jön. Ezt tudom ellenőrizni valahol? Mert munkabéren és cafaterian kívüli jövedelmem nem volt tavaly (leszámítva az osztalékokat, de az bagatel összeg)
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Megbízási szerződés esetén iszonyat adóteher van a jövedelmen. Ha átmennék mellékállású KATA-ba és úgy vállalnám el, értelmezésem szerint sokkal jobban járnék.
Kérdés, hogy ez lehetséges-e? KATA-s csinálhat-e megbízási szerződést? Tudnátok segíteni pár KATA-s kérdésben nekem?Nagyon köszönöm,
C -
vzsryl
nagyúr
válasz
-=MrLF=- #1288 üzenetére
Sajnos ez újat nem mondott nekem.
Én ügyfélkapun keresztül töltöm ki az adóbevallásom, de előtte beszélgetek egy NAV-ossal, hogy most mennyit kell írnom a családi adókedvezményre. Az SZJA-mból kivont VISSZADO-ból fennmaradó SZJA-mat, vagy belenyúlhatok-e a TB-be is ilyen VISSZADO-s időkben. -
-=MrLF=-
senior tag
Ez egy jó cikk erről az egészről:
[https://www.azenpenzem.hu/cikkek/sokaknak-oriasi-csalodast-okozhat-a-gyerekesek-szja-visszateritese/8346/]Megint annak jó ez aki havi milliókat keres.
-
-=MrLF=-
senior tag
Ezt még én is számolom, itt tudod próbálgatni:
ÁNYK [itt] letöltöd [ÁNYK közvetlen letöltés] pl. azon belül Szervíz->Frissítés->szűrés a
2153-ra (ez a 21SZJA) "Mind" gomb (nyomtatvány+segédlet hozzá) és "Telepít"Nálunk az felállás hogy nem kérjük év közben a családi adókedvezmény érvényesítését.
Így az SZJA most vissza jött, és jön a bevallás
Ha beírod hogy igénybe veszed a családi adókedvezményt akkor az csökkenti az adóalapod és így a fizetendő SZJA is, ha nem éred el a jövedelmedet az igénybe vett kedvezménnyel akkor nem érdemes igénybe venni mert a járulék visszaigénylésre nem jut már összeg.
Még adó optimalizálok, de az látszik kijönni hogy ha nagyobb a jövedelmed mint a családi adóalap kedvezmény a nagyobb jövedelmű szülőnek nem érdemes igénybe venni idén, az a jó ha kisebb jövedelmű kéri, de csak akkor ha ő ki tudja használni teljesen.
-
Sanyi.mTs
addikt
A gyerek után járó SZJA visszatérítést fel kell tüntetni az adóbevallásban? Ha igen melyik sorba kell beírni?
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Visszado megérkezett, de volna egy kérdőjel még.
Én a maximális összeget kaptam, de ennél több volt az SZJA-m. Két gyerek után még fogok visszaigényelni családi adókedvezményt. Ugye 480k járna vissza, de annyi már nem maradt az SZJA-mból. Ilyen esetben is játszik a 2020.07.01-től behozott rendelet, miszerint ha nem teszi ki az SZJA a visszaigényelhető maximum összeget, akkor a maradékba beleszámolják a TB járulékot? Vagy ha Visszado-val van kombinálva, akkor már csak SZJA-t néznek? Nekem ez logikátlan lenne, de az államkasszának megérné. -
barnidani
csendes tag
Én azt szoktam javasolni az ügyfeleimnek, hogy hogy a cég nevére olyasmit NE vásároljanak, amelyről egyértelműen nem megállapítható, hogy a költség a cég érdekében elszámolható, valamint egy számlában nem keveredhet a magán és a nem magáncélú beszerzés. Ezzel az adózói magatartással azt érik el, hogy a NAV-nak fel fog tűnni, a tevékenységhez nem kapcsolódó tételeket lát, azaz azt fogja feltételezni, hogy a társaságnál gyakorlat a pl.: "bér helyett vegyél magadnak valamit" elv.
Amennyiben a számla már kiállításra került, akkor be kell tenni a könyvelésbe, de nem a vállalkozás érdekében felmerült tételként kell kezelni, TAO alapot kell vele növelni, és az ÁFÁ-t nem szabad visszaigényelni. -
asdf_
veterán
Ide, mert könyvelés topik nincs, de hátha tudja valaki.
Mi van abban az esetben, most, hogy már az összes számla felkerül a NAV Online-ba, ha egy cég egy adott számlát nem helyez be a könyvelésébe (értelemszerűen így se a bankjába/pénztárába)? A könyvelő azt mondja, hogy a NAV esetleg keresheti a vevő cégen (hiszen a másik lábát látja a rendszerben). Szerintem meg ez hülyeség. Áfa be lett fizetve? Igen. Csalt valaki adót? Nem. Akkor hol a probléma?
Példa, hogy milyen esetben történhet ilyen: kéne egy akksi az autóba, tudom a szerelőm kódját valamelyik random alkatrészkereskesbe, bemegyek, bemondom, nekem olcsóbb az akksi és örülök, mittudomén, tudom a TV szerelő ismerős adatait, és hogy törzsvevő egy elektronikai kereskedésben, kell nekem 10 relé, az ő nevére kérem a számlát, megkapom a diszkontját és 350 helyett csak mondjuk 285 Ft darabja. Vagy akár saját munkám során bejáratos vagyok valahova (pl. egy nagykereskedés), saját célra vásárlok ott valamit a cégem nevére, kp-san kifizetem a saját zsebemből és kész, akár azért, mert így olcsóbb egy picivel, vagy akár azért, mert az adott termékhez így pl. sokkal kényelmesebb hozzájutni (két bolt helyett csak egybe kell menni, a nagykerben ugye eleve ott vagyok) vagy az a bolt, ahol az adott termék a lakosság számára elérhetően is kaphatő, az mondjuk elmebeteg távolságra van, vagy nemes egyszerűséggel gőzöm sincs, hogy az adott terméket hol lehet megvenni, de ott, ahova járok, ott pont igen, akkor meg a francért mennék máshova?). Hangsúlyozom, hogy a számla minden esetben összetép, soha nem kerül be a vevő cég/vállalkozó könyvelésébe, pénztárába, bankjába. -
válasz
BornToBePuli #1279 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
realist
őstag
válasz
BornToBePuli #1278 üzenetére
kösz!
-
BornToBePuli
aktív tag
-
BornToBePuli
aktív tag
-
realist
őstag
Tavaly a 2053-as nyomtatványban még az "összevont adóalap alapját csökkentő" résznél szerepelt a "a súlyos fogyatékosság miatt levonható összeg", ez a rész az idei nyomtatványban már nincs.
Jól sejtem, hogy ez mint "személyi kedvezmény" a 25. sorban kell szerepeltetni? -
Helló!
Adózással kapcsolatosan szeretnék kérdezni. 2022-ben egy alkalmazott után milyen járulékokat kell fizetnie a munkáltatónak? Ha jól tudom 11,5%-ra csökkent a járulékok összege. Tegyük fel, hogy valakit 150 ezer forint bruttóért alkalmaznak, akkor az a munkáltatónak havonta 167250 forintjába kerül? Jó ez a számolás szerintetek?
Köszönöm szépen!
-
vampire17
addikt
válasz
-=MrLF=- #1273 üzenetére
Sziasztok!
Ma megjott nekem is a "csoda"
Hat eleg erdekes osszeg erkezett (par ezer forint..)
En egyeni vallalkozo vagyok, akkor a 21SZJA nyomtatvannyal az adobevallasomba igenyelhetek meg vissza elv. nem? Tavaj nem fizettem adoeloleget, jol gondolom, hogy ezert ennyi most az osszeg es majd az szja bevallasnal kell a tobbit vissza igenyelni?
-
-=MrLF=-
senior tag
4. Pontosan hogyan kell kiszámítani a visszatérítés felső határát?
A visszatérítés összege legfeljebb 809 000 forint, ami a 2020. decemberi KSH-adatok alapján számolt éves bruttó átlagkereset tizenkétszeresének és a 15 százalékos szja mértéknek a szorzata ezer forintra kerekítve.
A bruttó átlagkereset 449 400 forint, ami azt jelenti, hogy a kedvezmény összege:
449 400x12x15%=808 920 forint, kerekítve 809 000 forint.
Ha a magánszemély összevont adóalapját terhelő adó ennél az összegnél kevesebb, akkor a visszatérítés összege az adó összege.
Ekhós magánszemélynél a 2021-re tőle levont ekho szja-nak minősülő része (9,5 százalék) jár visszatérítésként, ami nem haladhatja meg a 809 000 forintot.
Kisadózónál a visszatérítés összege a 2021-re a kisadózó vállalkozást a kisadózó után terhelő tételes adó negyede, de maximum 809 000 forint.
Ha a magánszemélynek van szja, kata és ekho szerint adózó jövedelme is, akkor a különböző adónemekből visszaigényelhető összegek együttesen nem haladhatják meg a 809 000 forintot!Ha nem adtál be korábban "VISSZADO-nyilatkozatot"
[https://nav.gov.hu/fooldal-elemei/fooldali-csempek/szja-visszaterites]
A VISSZADO-nyilatkozatot már nem lehet benyújtani. Ha a nyilatkozatát nem adta be 2021. december 31-ig, az szja-visszatérítést a 21SZJA jelű bevallásban igényelheti, az adóbevallási tervezet kiegészítésével vagy önállóan benyújtott bevallásban.
További információ: https://www.nav.gov.hu/szja. -
syC
addikt
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy mellékállásos EV-s (katás) ként, az így befizette havi 25-ból is fog visszajárni ( 12x25e * 0.25 ) , vagy ez csak a főállásos katásoknál térítik vissza?
Köszi
-
temporello
tag
válasz
racskobalazs #1270 üzenetére
Tőkepiaci ügyletekre nem vonatkozik a mentesség,be kell vallani,adózni kell utána.
Itt van egy jó leírás:
https://adopraxis.hu/Cikk/szemelyi-jovedelemado-valtozasok-2022 -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van Revoluton egy kis pénzem részvényekben, s ha ki szeretném venni, milyen költségeim/jelentési kötelezettségeim lennének úgy, hogy 25 év alattiak adómentességét élvezem? -
vnorbi
aktív tag
válasz
patus11 #1268 üzenetére
A T+2 napos elszámolás miatt már lekéstél volna róla, ha lehetne ilyet.
A TBSZ-en keletkezett minden hozamod adókötles lesz, ha volt adómentes papírod is rajta, az azon elért hozam is azzá válik a TBSZ feltörése miatt, de erről majd kapod a igazolást.
A TBSZ-es adó a tartós befektetésből származó jövedelemhez tartozik, a tőzsdei nyereség pedig ellenőrzött tőkepiaci ügyletekből származó jövedelem adója alá. Ezek nem állíthatóak szembe egymással.
-
patus11
csendes tag
Sziasztok! 2019. elején vettem az akkor még éppen kamatadó-köteles PMÁP-ból TBSZ-re a Kincstárnál. Két fordulónál (2020. és '21.) megkaptam rá az aktuális kamatot, aztán idén feltörtem a TBSZ-t és kivettem a pénz túlnyomó részét. A jövő év elején a MÁK által küldött kimutatásban arra számíthatok, hogy a két kifizetett kamat összegére be kell fizetnem utólag 15% SZJA-t? Melyik sorba kell majd ezt beírni a bevallásban? De a lényeg: kiüthetem ezt a Revoluton és Random Capitalnél beragadt néhány veszteséges egyedi részvény, illetve kriptó ETP eladásával? Ma, amennyiben még nem késő. Mit gondoltok erről?
-
qdak
addikt
NAV oldaláról:
A gyermeket nevelő szülők adó-visszatérítése annak jár, aki idén akár csak egy napra is családi kedvezményre (volt) jogosult.
Akkor ez nekem bukta ?
A NAV 2022. február 15-ig automatikusan kiutalja a visszatérítést annak a szülőnek, akinek a munkabéréből év közben a munkáltató levonja az szja-t, illetve az ekhót.
Azt meg tőlem vonják, na most akkor mi van ?A visszafizetés felső határa a 2020 december havi adatok alapján számolt éves átlagbér adótartalma
A decemberi, ha több (prémium, egyéb adózott...) mint az év közbeni bér, akkor is abból szorozzák ki ? Majd fizethezek vissza ? -
qdak
addikt
Sziasztok, a februarival kapcsolatban.
Normal esetben, bevallast csinaltatunk, parom a nevemre lemond, igy a gyerekekre (1 ove, 1 közös, nem vagyunk hazasok) jaro reszt is en kapom meg.
Ennel a februari automatikus visszateritesnel, ahogy olvastam a paromnak jarna, mert o kapja a csaladit, viszont o hivatalosan nem dolgozik!
Kerdes:
a) nem kapunk semmit februarba (marad a szokasos konyvelos bevallas, lemond reszemre, igy kapok mindket gyerkoc utan)
b) kapunk, automatikusan megcsinaljak, kiutaljak nekem (amugy is az en szamlamra jon a csaladi, talan onan tudjak ?)
c) kell valami papirt tolteni? -
Mauzes
addikt
Nem igazán akítv a topik, de azért beírok. Az istennek sem tudom felfogni a nav leírásait.
Feleségemmel mindketten jogosultak vagyunk családi adókedvezményre és év eleji közös nyilatkozat alapján jelenleg egyedül én veszem igénybe mindkét gyerek után. Ez módosítható utólag olyan formára, hogy a feleségem vegye igénybe mindkét gyerek után az egész 2021-es évre vonatkozóan? Most a jövőre esedékes szja visszatérítés miatt nem mindegy nekünk.
NAV leírásokban számomra érthetetlen dolgokat találok.
- forrás 1: "Az a házaspár, amely év közben, adóelőleg-nyilatkozattal már érvényesítette a kedvezményt, a keretösszeget az adóévre vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallásban az évközi igénybevételtől eltérően is érvényesítheti. Ez azt jelenti, hogy a házastársak a bevallásban más összegben, más aránynak megfelelően vehetik igénybe a kedvezményt, mint ahogy azt az adóelőleg-nyilatkozat alapján év közben érvényesítették.” - ez alapján elvileg lehetséges
- forrás 2: "Az év közben jogszerűen igénybe vett családi járulékkedvezmény végleges, ez az összeg év végén a bevallásban már nem módosítható. Például, ha év közben az anya veszi igénybe a családi kedvezményt a három gyermek után, de a szülők év végén úgy döntenek, hogy két gyermek után apa kívánja azt érvényesíteni, akkor ezt megtehetik, azzal a feltétellel, hogy az év közben igénybevett családi járulékkedvezmény összege már nem adható át a másik szülő részére." - ezt viszont nem is értem, hogy akkor most mit tehetek meg és mit nem -
Somatom
veterán
Ezt a NAV online számlafeltöltő (vagy mi) felületét használta már vki Androidos böngészőből (Opera, Firefox)? Működik?
-
Somatom
veterán
válasz
BornToBePuli #1261 üzenetére
Próbálom, de EZ még nekem is sok(k), hát még egy 80 éves nyugdíjasnak. Nincs erre vmi szakember, aki ezt rutinból lemanageli?
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Nyugdíjas nagynénémnek van négy garázsa, amiket szeretne kiadni. Tudja vki, hogy ennek mi a legális módja, ügyintézése, adóvonzata? -
dssport
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy nem egyenes ági (csak szimpla) rokonomtól 100%-os tulajdonhányaddal örököltem egy külön hsz. számmal rendelkező panel garázst. A jegyző felhívott, hogy megkérdezze, várhatóan el fogom-e adni, vagy mennyire becsülöm a forgalmi értékét, mit írjon be, mert adózás szempontjából nem mindegy.
Jelenleg nem tudom mit fogok kezdeni vele, eladom/kiadom. Nehéz meghatározni az árat is mert ingatlan.com-on elég kevés és össze-vissza garázsok vannak nulla fotóval, de úgy saccolom, hogy 3-4,5 millió között lehetne piacra dobni attól függően, hogy mennyire sürgős az eladás.
Szerintetek ilyen helyzetben adózás szempontjából hogy jönnék ki a legjobban?
-
fuject
újonc
Milyen következménye lehet, ha feljelentem a munkahelyemet a NAVnál hogy még mindig nem kaptam (kaptuk!!) meg az adóigazolást?
Az a játék megy az elmúlt években hogy nem akarják kiadni, 100. alkalommal kell verni az asztalt és akkor nagy nehezen úgy májusban kiadják.
idén se kaptuk meg (jan 31-volt a határidő)
Elhatároztam, idén nem kérem, nem 100x , hanem 1x se.
Hanem elballagok a NAVhoz és névvel mindennel feljelentem a céget.
Majd nekik elmagyarázzák miért nem kerül kiadásra.
Milyen következménye lehet ennek a cégre nézve? Gondolom semmilyen, majd lesz egy kis bünti azt kiperkálják és minden megy tovább ahogy eddig. -
vnorbi
aktív tag
válasz
Victoryus #1252 üzenetére
Elvileg a TBSZ ettől egyszerűbb. Csak azt kell nézni, hogy a megszüntetéskor a rajta tartott értékpapírok és pénzegyenlegek értéke több volt-e a nyitás évében befizetett pénztől. Ha igen, akkor a számla nyereséggel zárult, és mivel a három éven már túl volt, a nyereségre 10% adót kell fizetni.
Amíg élt a TBSZ, és azon belül nyereséggel zártál egy tőzsdei ügyletet, arra nem kellett volna adót vonnia a brókernek. Ha mégis csinált ilyet, azt vele kell tisztázni.
-
Update, közben zaklattam őket mindenhogyan, az e-papírra (most komolyan, Ügyfélkapuról nem elérhető, és ilyen barom neve legyen egy PDF küldésnek
) egy napon belül válaszoltak, azaz felhívtak. Gondolom írni ott sem tudnak. Kiderült, hogy az a levél azt jelenti, hogy semmi dolgom, összerakták a bevallást.
-
Egy kis segítséget kérnék. Volt tbsz számlám, de tavaly felmondtam még a lejárat előtt, mert kellett a pénz.
Azt írja a nav, hogy volt belőle 216e jövedelmem, meg 333e veszteségem, és azt a 216e jövedelmet adóztatná meg. Jogos ez? Mínusz 117e-be jöttem ki, és még így is adózok? Mire?? Egyébként meg vonogattak az elmúlt 4 évben is adót ezekre a tőzsdei nyavalyákra. Hányszor kell ezekből adózni? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest