Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
Fizess be rá. Semmi értelme 5 évi előfizetési díjért venni valamit, aminél pár évente jön jobb. B verzió, megcsinálod az ingyenes gimppel, de akkor több idődbe kerül, ami alatt akár pénzt is kereshetnél...
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
És ha azt mondom, hogy én is kaptam? Tudom az is furcsa, hogy magánemberként legálisat használok...
Nincs magánszemélyes meg céges liszensz. Ha van EU-s adószámod akkor azt meg kell adni, online ellenőrzik és megy a maga útján. Lehet, csak a nettóval terhelik meg a kártyát, nem tudom. Ha nincs ilyen akkor meg kapsz egy számlát a regisztrált névre, amiben benne van, hogy mennyi a nettó és mennyi az ÁFA. Írországi székhelyű cégtől jött a számla, 23%-nyi VAT van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz sonofabitch9 #21818 üzenetére
Adobe Supportot.
-
Lassú Víz
addikt
1 mm a különbség az egyik oldalon az A3 és az A5 nagyítása A3-ra között. Azt senki nem látja meg. De hogy ne pixelesedjen, az A3 legyen a kiinduló, és azt kell A5-re leméretezni.
-
Lassú Víz
addikt
Sziasztok!
Látta már valaki Windows 10-en működni? Elvileg telepíthetném a win frissítést, de ha hazavágja a PS CC 2015-öst meg a hozzá tartozó LR-t akkor inkább kivárok.
-
Lassú Víz
addikt
válasz randras #22962 üzenetére
Nos, erre való az Adobe Support. Egyébként meg fórum alapelvek III. 10. 10.
-
Lassú Víz
addikt
válasz fi:zi'k #23004 üzenetére
Csinálj a rawból 16 bites tiffet az Olympus Viewer 3-mal, azt már szerkesztheted tovább PS-sel. Sajnos nem tud maszkolást mint egy Lightroom, de csinálhatsz több eltérő képet, amit a PS-ben rétegmaszkokkal össze tudsz dolgozni. Nem kényelmes, de a másik út havi 10€ + 27% ÁFA.
A gimp is egy alternatíva, csak fapadosabb, a raw konvertere meg m4/3 rendszerhez biztosan felejtős.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
válasz BonFire #23018 üzenetére
Nem tudom milyen árlistát néztél, de a PS + LR 9,99€ + ÁFA, azaz 12,69€. A teljes csomag magánszemélyeknek bruttó 63,49€, KKV szektor nettó 69,99€.
Ez is csak egy termelő eszköz mint a fényképezőgép. Még nem is a legdrágább. A gimpet is lehet szapulni, de ha valaki gimpet használt, akkor a PS-ben épp úgy nem talál meg semmit, mint fordítva. A megszokott munkamódszerek nem működnek. Ennek ellenére egyértelmű, hogy a PS jobb, így is kell lennie, de a gimp sem használhatatlan. Csak tovább tart a kívánt eredmény elérése.
-
Lassú Víz
addikt
válasz BonFire #23020 üzenetére
Nem, nem világos. Most azért fizetsz 75 fölött három alkalmazásért mert nem kell a többi is összesen 64-ért? Azt értem, hogy neked nem elégséges a Photography, de eszembe sem jutna 3 single app-ot venni, ha az all app olcsóbb.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Jinxb1rd #23027 üzenetére
Ha valakinek kétségei vannak afelől, munka-e a szoftverfejlesztés, az próbálja ki! Sok mérnök sok havi munkájának eredménye egy-egy verzió vagy hibajavítás. Remélem, hogy mindenkinek a munkáját pont úgy fogják kifizetni, ahogy ő hajlandó fizetni mások munkájáért.
Nem mennék bele az összehasonlításokba, hogy a havi nem egészen 13 €-t milyen könnyen lehet elbazseválni egyéb dolgokra a kábeltévétől a benzinen át az élvezeti cikkekig. Tegnap voltam színházban, az autó költsége + a parkolási díj. Már meg is van. Ennyi.
No, kiírtam magamból, lezártam. Többet nem kardoskodom a legális szoftverhasználat mellett, maradok on topik.
-
Lassú Víz
addikt
válasz mokus1 #23058 üzenetére
Szerintem ezt még én is tudom
Új réteg, kitöltöd (festékvödör eszköz) a kívánt színnel (előtérszín meghatározásánál a pipettával ráböksz a képen a kiválasztott színre), aztán variálsz az átlátszósággal meg a rétegmaszkkal, ha nem a teljes felületen kell, hogy elérd a kívánt eredményt.[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz gatesz #23104 üzenetére
Nagyon látnád a különbségeket, főleg ami a színeket illeti. De kegyetlen bolha menük és ikonok várhatók rajta. Ezért a kisebb felbontásút használhatóbbnak tartom. Viszont fotós munkákhoz mindenképpen csatlakoztatnék egy külső, nagyobb, kalibrálható monitort.
-
Lassú Víz
addikt
válasz *Ropi* #23155 üzenetére
A kimeneti teljesítmény meg az áthidalási idő nem ugyanaz. Az egyik az inverteren múlik, a másik az akkun és a töltőjén. Nyilván van egy áthidalási minimum, ami alatt nehéz lenne szünetmentesnek nevezni egy tápot, és azon a környéken ha nő a teljesítmény, nőnie kell a tárolókapacitásnak is, de jobbnak tartom ha a két minimum igény külön fogalmazódik meg. Olyat kell venni, ami mindkettőt tudja.
-
Lassú Víz
addikt
válasz matyi19 #23179 üzenetére
Próbálkozz egy másik topikban. Korábban BonFire javasolta.
Itt kb. segítséget kaphatsz, hogy mit hogyan csinálj ha nekifogsz, de ingyen munkát nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz BonFire #23788 üzenetére
Mai napig kapható ilyen dombornyomásos feliratozó. Szöveg valahogy így nézett ki, mint a képen. Ahol megnyúlt a szalag, ott kifehéredett.
Sajnos azt nem tudom, hogy miként lehet ilyen hatást elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz Rruuer #23873 üzenetére
Külön rétegen a felirat full fehér alapon teljes szélességben. A réteghez meg tartozik egy maszk ami fehérből egyenletesen átmegy sötét szürkébe a hölgy felett. Azért nem feketébe, mert nem tűnik el teljesen a felirat sávja.
-
Lassú Víz
addikt
válasz parkasz #23878 üzenetére
Én biztos nem görcsölnék ilyesmivel, hanem használnám az újat, főleg ha arra akarnék váltani. 9,99€ + ÁFA/hó, még egy egy éves tanuló időszakkal is versenyképes. Ha csak nem kapsz lényegesen olcsóbban régit.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Fotonhámozó #23921 üzenetére
Kért bejelentkezést, de mivel első indítás volt a w10 nagy frissítés után, annak tudtam be. Viszont elfogadta elsőre.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Golota #24002 üzenetére
Szerintem ez a Lightroom topikban is hasznos lenne
-
Lassú Víz
addikt
válasz Sonicgart #24090 üzenetére
Átlag 50 hozzászólásonként előkerül, hogy az ilyen kéréseket egy másik topikba kell beírni.
-
Lassú Víz
addikt
Megjelent az Affinity Photo Beta Windowsra. Szerintetek mennyire alternatívája a PS-nek? A Designer 40€, gondolom a nem beta photo is kb. annyi lesz. Hobbistaként erősen elgondolkodtat, hogy amikor jön az évforduló, akkor újra elkötelezzem-e magam egy évre az Adobe mellett vagy harmadáron egy Affinity licenc egyszer és mindenkorra.
-
Lassú Víz
addikt
válasz BonFire #24302 üzenetére
Nekem affinity-photo-public-beta.exe 287 megás fájlnak jött meg levélben a letöltési linkje, ami fel is telepítettem.
Azért érdeklődtem itt mert finoman szólva PS-ben sem vagyok penge, de hátha ti gyakorlottabbak kapásból kiszúrjátok a gyengeségeit.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
válasz BonFire #24304 üzenetére
Ezzel én is így lennék, különösen a mai zsaroló vírussal fenyegetett korban. (közben kiderítettem, hogy ez egy Mac disk image, és szerintem hiába mókolnék belőle iso-t, attól még nem tartalmaz kódot Windowsra.)
(#24297) tikshow linkjét próbáltad? Mert az alap oldalról kiindulva nekem sehol nem ajánl fel designerre trial letöltést, csak megvételt.
https://affinity.serif.com/en-us/windows/ oldal alsó felében van a photohoz a feliratkozás. Onnan exe fájl jön, windows installer.
https://affinity.serif.com/forum/index.php?/topic/29521-affinity-photo-public-beta-15039-windows/ Hátha innen megy regisztráció nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz repvez #24377 üzenetére
Nem, nem csak a kompozícióra kell figyelned. Szinte mindenre éppúgy mintha jpg-ben készülne a kép. A raw sem csodaszer, csak (jobb esetben) veszteségmentes állomány. Különböző gyártók másképp hangolják a raw állományokat, egyik a kiégést, másik a bebukást tűri jobban, de van az a kiégés és bebukás, ami rawból sem hozható vissza. DOF, fókusz, berázás, bemozdulás (tudatos vagy épp akaratlan), ISO miatti zajosodás, mind megjelenik a raw állományban is.
Egyedül talán a WB az, amit büntetlenül helyre lehet hozni rawból, ha elrontod a beállítását.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
válasz pethob #24456 üzenetére
Érdemes egy pillantást vetni az Affinity Photo-ra is. Nekem augusztusban van az évfordulóm, és nagyon valószínű, hogy át fogok állni, valamint veszek mellé egy dobozos LR-t. Nem használom olyan intenzíven a PS-t, hogy megérje fenntartani az előfizetést, és új fényképezőgép vásárlást sem tervezek a közeljövőben, hogy aggódnom kelljen a raw támogatás miatt.
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz nagy@gmx.com #24942 üzenetére
Ha óriási mákod van és van elég infó a képen, akkor a kontraszt és a fényerő szétrángatásával valamit meg lehet sejteni arról, hogy mi van letakarva. De nagy reményeket ne fűzz hozzá.
Nem lenne jobb inkább randira hívni azt a Juliskát (vagy Jancsit)?
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
Szerintem ne a Photography Plan-t válaszd, hanem csak a single alkalmazást. Ott ki lehet választani a havi előfizetési konstrukciót is 38,09€ áron, nem csak éveset. Van külön éves havonta fizetve 25 valamennyiért, de az ugye éves. A teljes csomag is elérhető egy hónapra 95,24€-ért, ha egy alkalmazás nem lenne elég.
-
Lassú Víz
addikt
válasz oliver7777 #25330 üzenetére
Nézd meg az Affinity Designer-t is. Elég jó ár/érték arányt tud.
-
Lassú Víz
addikt
Előre bocsájtom, hogy nem tudok fotózni, csak szeretnék tudni... Néha kattogtatok.
Analógban is létezett autófókusz, meg automatikus expozíció éppúgy, mint hiperfokális távolságra hangolt fix 35mm-es objektívvel és fix 1/125-ös záridővel működő "gép". Akkor mivel lesz több az analóg gép gombját megnyomni mint egy digitálisét? Semmivel. A vegyszeres lögyböléstől senki sem fog jobban fotózni. Elfogadom, ha valakit ez a része érdekel, de hogy manapság sötétkamrázni kell ahhoz, hogy jó fotós lehess, azt nagyon nem. A mai kor eszközeivel olyan dolgokat lehet létrehozni, amit korábban nem lehetett. Nagyon jó példa rá Tóth József Füles alkotói tevékenysége. Szerintem a kompozíció, a világítás, a színek léte vagy épp hiánya, a kreativitás mind olyan dolgok, amik tudatos alkalmazása elkülöníti a fotóst azoktól, akiknek van pénzük megvenni egy drága kamerát meg objektívet.
Nagyon tetszik a profi fotós - olcsó kamera kihívás (van belőle pár a youtube-on), na persze nem az amikor több milliós cuccal világítja Nánási Pál az autót, hanem amikor max egy rendszervakut visz magával Zack Arias és a kezében tartja slave vakuként. Az bárki számára elérhető. Ott tényleg lehet látni, hogy mivel tud többet egy fotós az átlagembereknél.
-
Lassú Víz
addikt
Pedig bizony, hogy a képkivágás és a komponálás a fotózás fontosabb része, nem az expozíció helyes eltalálása. Ahhoz a profik régebben is fénymérőt használtak. Persze az érzékenység, záridő, rekesz hármast nagyon sokféleképpen be lehet állítani ugyanahhoz a fényértékhez, ami szerintem már a kompozíció része.
Ami a tömegjelenséget illeti, jó dolog. Az persze szar, ha a profi nem tud dolgozni a sok telefonos idiótától. De ezt leszámítva az emberek átélhetik az alkotás örömét, próbálgathatják a gondolataikat képre fordítani. Egy kis boldogság, semmi több. Persze megértlek téged is, amikor jön valaki egy zajtenger agyontömörített mobilos képpel, és a végén még esetleg ő sértődik meg, hogy nem tudsz a szarból várat építeni. Ebből elég hamar kijön az, hogy jobb volt amikor csak azok fotóztak, akik értettek is hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest