Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27151) Vesa válasza kacsento1 (#27150) üzenetére


Vesa
veterán

Ezekhez a programokhoz eleve nem jó választás a Ryzen...Intel javasolt, egyébként összefoglaló első link!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#27152) SharpSA


SharpSA
veterán

Sziasztok!

Erre tudtok valamilyen megoldást? Mi lehet a probléma?

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#27153) SharpSA válasza SharpSA (#27152) üzenetére


SharpSA
veterán

Azt nem írtam, hogy MacBook-on kapom ezt a képernyőt és a telepítés után a CleanMyMac segítségével töröltem a creative cloud appokat. Jelenleg így maga az Adobe Photoshop 2020.app és az AdobeIPCBroker.app van telepítve. A nyomtatás más programból rendben működik.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#27154) Balinov válasza SharpSA (#27153) üzenetére


Balinov
félisten

Első körben visszaraknam a creative cloud dolgokat

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#27155) SharpSA válasza Balinov (#27154) üzenetére


SharpSA
veterán

Lehet, hogy az lesz. Csak azok korábban eléggé bekavartak, sok processzoridőt fogyasztott.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#27156) robi1979 válasza Vesa (#27151) üzenetére


robi1979
aktív tag

Ryzen 5 3600 van nekem MSI Mortar alaplappal, semmi gond a PS-el. Megy mint a karikacsapás.

(#27157) aldebaran válasza robi1979 (#27156) üzenetére


aldebaran
őstag

Nem is értem ezt a nagy Ryzen ellenességet. Nekem Ryzen 7 1800x van és még egyik Adobe progival se volt problémám. Videókari pedig Geforce GTX 1060 3GB.

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#27158) HellGreg


HellGreg
őstag

Sziasztok. Tavaly februárban vettem akciósan All Apps előfizetést az adobe honlapon 38 eur/hóért, a normál 63.5 eur helyett. Lassan lejár, és hosszabbítani kell. Vagy ha nem nyúlok hozzá, automatikusan hosszabbít. A kérdés csak az, hogy mennyiért hosszabbít. Marad a 38 eur, vagy 63.5 lesz? Az előfizetés kezelése menüpont alatt erről nem ír semmit, mármint hogy mennyi lesz az annyi. Hogy tudhatnám meg? Írjak a supportnak?

(#27159) *Ropi* válasza HellGreg (#27158) üzenetére


*Ropi*
félisten

Kérdezd meg a supportot, aztán mondd el nekünk is! :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27160) HellGreg válasza *Ropi* (#27159) üzenetére


HellGreg
őstag

Chateltem a supporttal, azt mondta az ügynök, hogy automatikus hosszabbításnál vissza fog állni a normál (63.5 eur) árra, és mivel jelenleg még aktív az előfizetésem, nem tudja megnézni, milyen promók jöhetnek szóba. Általános akció most nincs. Szóval majd kapok egy emailt arról, hogy meg lehet hosszabbítani vagy lemondani XY összegért, akkor okosabb leszek, de most alapjáraton semmi jóval nem kecsegtet.
Nagy tragédia nem történik mert végülis csak a fotó+illustrator a fontos, ami ugyanannyi, kb 40 euró, csak ugye jobb lett volna ha az összes app jön ugyanennyiért :)

[ Szerkesztve ]

(#27161) Vesa válasza HellGreg (#27160) üzenetére


Vesa
veterán

"Szóval majd kapok egy emailt arról, hogy meg lehet hosszabbítani vagy lemondani XY összegért"

Erre érdemes figyelni, mert sok a panasz, hogy nem mindig jön az a levél...Amivel csak az a gond, hogy éves hűség esetén csak a lejárat előtti 30 napban mondható le az előfizetés, különben vagy meg kell tartani még egy évig, vagy büntetésből egyben lehúznak a számláról többszáz dollárt. Szerződésbontásnak minősül ugyanis, és ilyenkor a különbözetet egyösszegben megfizettetik.

A tudomány a valóság költészete!

(#27162) BonFire válasza HellGreg (#27160) üzenetére


BonFire
veterán

Én lejárat előtt egy hónappal akartam lemondani, ugyanis egy csúnya baleset miatt több hónap táppénzre kényszerültem. Felmentem az oldalra, és rányomtam, hogy lemondom az előfizetést. Nehéz szívvel tettem, de akkor az tűnt a legkézenfekvőbbnek.

Egyből kérdezte, miért akarom lemondani. Leírtam, hogy nem vagyok keresőképes állapotban. Erre feljött a cset, hogy mondjam el, mi a baj. Szépen elmeséltem neki, mi is a helyzet. Erre felajánlott 3 ingyenes hónapot. Ami azt jelenti, hogy január, február és március hónapokra nem kell fizetni, legközelebb csak áprilisban. Úgyhogy nyertem 3 hónapot, és remélhetőleg vissza tudok menni munkába, mielőtt lejár, és utána már lesz pénz rá.

Csak még januárban rám fér a gyógytorna.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#27163) Vesa válasza BonFire (#27162) üzenetére


Vesa
veterán

Ez így van, amikor valaki le akarja mondani az előfizetést, mindennel meg akarják fogni. 3 hónap ingyen, de ha nagyon erősködik valaki, hogy menni akar -és korábban mondjuk full pack előfizetése volt éveken át-, akkor még többet is felajánlanak, mert attól is függ, milyen plan-ja volt valakinek, tehát mennyire "értékes" ügyfél.
Fórumokon olvasni 6 hónapos ajánlatról is...

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#27164) HellGreg válasza Vesa (#27163) üzenetére


HellGreg
őstag

Igazából nincs veszíteni valóm, mert nekem csak a PS + Illustrator kell, ami eleve 38 sur körül van havonta, tehát most hogy adják-e az összeset ugyanennyiért vagy nem, az szinte mellékes, de persze azért ezt nem említettem a szupportos csávónak, csak a lemondást, futott is pár kört az érdekemben, úgyhogy szerintem még nincs vége ennek :)

(#27165) BonFire válasza HellGreg (#27164) üzenetére


BonFire
veterán

Az a baj, hogy én sok videót vágok, és a Premiere (az összes hülye logikájától eltekintve) tényleg a legjobb videoszerkesztő, ami az én vasamon nagyon optimalizáltan fut, rettentő gyorsan renderel, és van benne olyan pár kényelmi szolgáltatás, amit nagyon hiányolnék, ha vissza kéne állnom Sony-ra.

Ezzel párhuzamosan, ha néha valamit trükközni kell, akkor is jól jön az After Effects, ami olyat tud, amit más programok nemigen.

Az Adobe Media Encoder szintén sokkal jobb, mint bármilyen ingyenes csoportos konverter. Régen a FormatFactory-val szüttyögtem, hát ég és föld, milyen pluszt képes egy fizetős szoftver nyújtani. Néha sérült fejléces, lejátszhatatlan videókat sikerült vele újrakódolva életre kelteni.

És bár van rendes DAW, amiben zenélek (BandLab by Cakewalk), ha már rendelkezésre áll az Audition, akkor nem fogok az Audacity-vel szüttyögni apró audiófeladatokon.

Az Acrobat néha életmentő tud lenni.

Tehát Ps, Ai, Ae, Pr, Au, Acrobat DC, Media Encoder, ezek nekem hiányoznának.

A legnagyobb probléma, hogy nincs olyan, hogy összeválogatod magadnak a csomagot, és adnak egy árajánlatot. Én például a fotós csomagból a Lightroomot nem használom. Fel sincs telepítve, pedig fotózom, mégpedig raw-ba, csak nekem pont elég a Photoshop Camera RAW pluginja.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#27166) Vesa válasza BonFire (#27165) üzenetére


Vesa
veterán

"A legnagyobb probléma, hogy nincs olyan, hogy összeválogatod magadnak a csomagot,"

+1
Ez kb. a legnagyobb szemétség az Adobe-tól...

A tudomány a valóság költészete!

(#27167) *Ropi* válasza Vesa (#27166) üzenetére


*Ropi*
félisten

Egyetértek veletek, viszont sajnos nekik ez benne az üzlet.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27168) Vesa válasza *Ropi* (#27167) üzenetére


Vesa
veterán

Ez pontosan így van. Igen ritka, hogy valakinek minden Adobe program kell, tehát sacc/kb. az emberek/cégek mondjuk 70%-ka csak válogatna magának, amit értelemszerűen olcsóbban kéne adni mint a teljes csomagot. Így viszont az is kénytelen kifizetni a max. árat, akinek csak 3-4 program kéne az összesből. Üzletileg érthető megoldás, de tény, hogy ezt is csak azért tudják meglépni, mert monopol helyzetben vannak.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#27169) BonFire válasza *Ropi* (#27167) üzenetére


BonFire
veterán

Persze, hogy ez nekik üzlet, csakhogy az üzletpolitikájukat hamis statisztikára építik, mert olyan programokat fejlesztenek és értékesítenek ez úton, amelyekre szinte már nincs is igény egyáltalán. Azt hiszem, a Flash-nek van valami örököse, nem tudom a nevét, mindenesetre része a csomagnak.

Aztán az összes app közül mégiscsak vannak olyanok, amelyekért külön kell fizetni, plusz a felhőben külön kell előfizetni a stock fotókért, vektorokért, videó tranziensekért, AE kompozíciókért és overlay-ekért stb. Nekem az Adobe felhőjében konkrétan semmim sincs elmentve. Ha hirtelen kell valami háttér, vagy más grafika, a Freepikről és hasonló helyekről kell összevadásszam, mert a Creative Cloudban amit ingyen adnak, az szar. Gagyi fontok, nincs magyar nyelv támogatás, hungarumlautok stb.

És azokat a programokat, amelyekre egyébként a kutya nem fizetne elő, abból fejlesztik, amit te meg én fölöslegesen kifizetünk a nem használt programokra.

Ez az üzletpolitika stabilnak látszik, de csak idő kérdése, és összedől.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#27170) *Ropi* válasza BonFire (#27169) üzenetére


*Ropi*
félisten

Hiába no, a marketingeseiknek és a részvényeseiknek is élni kell valamiből kell az új Tesla... :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27171) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Kicsit off,de mindennapos átlagos használatra (amiben pici minimális ps is benne van) milyen panellel rendelkező monitort érdemes venni?VA,IPS? /gondolom TN felejtős mivel nem játszom,csak net és filmezés van.

(#27172) Dluinet válasza ToBeY (#27171) üzenetére


Dluinet
nagyúr

IPS
oaziscomputer-nél kérheted kalibrálva

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#27173) ToBeY válasza Dluinet (#27172) üzenetére


ToBeY
nagyúr

De nagyon pici rész lenne a ps,inkább multimédia és és egyéb munkák akkor is ips a mva helyett?

(#27174) *Ropi* válasza ToBeY (#27171) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha szeretnél valódi feketéket (nem csak olyat, ami a specifikációban létezik ;]), akkor VA panelest vegyél!

Cikkem a PS hardver igényéről + cikkem a monitor kalibrálásáról.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27175) *Ropi* válasza Dluinet (#27172) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ebben nem értünk egyet: minden fotós tudja, hogy sokkal többet nyer a VA panel feketéjével, mint az IPS színhűségével, mert a VA panelek sem rosszabbak annyival. Másrészt a legtöbb IPS még az sRGB színteret sem adja vissza korrektül - akkor meg miről beszélünk? A monitorkalibrálós topikban azt is levezettük, hogy miért nem kell elhinni minden marketinget, vagy annak látszó BS-t. :) Egyébként több fotós kolléga jött már úgy az Oázisos kalibrálása után, hogy nagyon nem stimmeltek a színeik - egy laikus nem veszi észre, de nekünk olyan, mint az abszolút hallás. Ezért nem tudnak sokan kalibrálni, mert nem tudják, hogy mit kell látni - nem elég a "next" gombot nyomkodni. :N

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27176) SharpSA válasza *Ropi* (#27175) üzenetére


SharpSA
veterán

És a VA panel függőleges és vízszintes betekintési szöge milyen a IPS-hez képest? Mert ebben az nagyon zavar, ha függőlegesen kicsit lejjebb vagy feljebb nézem a monitort és már torzul a kép.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#27177) ToBeY válasza *Ropi* (#27174) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Köszi a választ,akkor VA vagy MVA paneles lesz a meghalt monitor helyett.

(#27178) Dluinet válasza *Ropi* (#27175) üzenetére


Dluinet
nagyúr

VA panelek az áruk miatt vonzóak, ebből fakad, hogy az olcsókat veszik, amik inkább rosszabbak az IPS-nél
Drága VA panel valószínű jobb, mint egy IPS.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#27179) ToBeY


ToBeY
nagyúr

De hogy On is legyek.Pólóra szeretnék nyomtatni egy képet,és kíváncsi lennék,hogy milyen felbontás,formátumba kéne ezt leadni nyomtatásra?Minta szerintem elég komplikált,egy pillangóban egy tigris feje van

[ Szerkesztve ]

(#27180) *Ropi* válasza SharpSA (#27176) üzenetére


*Ropi*
félisten

Geometriai vagy színtorzulásra gondolsz? A pixelek négyzet alakúak, tehát azzal nem tudsz mit csinálni, a színek pedig a TN paneleknél vertikálisan, az IPS és a VA paneleknél horizontálisan változnak, de jóval kisebb mértékben.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27181) *Ropi* válasza ToBeY (#27179) üzenetére


*Ropi*
félisten

Olyanban, amit a nyomda kér / elfogad: egy kérdést megér tőlük. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27182) ToBeY válasza *Ropi* (#27181) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Én ilyen auchan-ös póló bodegára gondoltam,nem tudom mennyire expertek benne majd megkérdem tőlük

(#27183) *Ropi* válasza ToBeY (#27182) üzenetére


*Ropi*
félisten

Azt én sem tudom.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27184) Dluinet válasza ToBeY (#27179) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Sorban a műveletek:
Felbontást 300 DPI-re,
Szín mod: RGB
Egy háttérrétegbe olvasztod és PDF-be mented, majd a felkínált opciók közül a kiváló minőségű nyomtatást választod (angolban a max qulity)

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#27185) SharpSA válasza *Ropi* (#27180) üzenetére


SharpSA
veterán

Szín torzulásra gondoltam. Tehát akkor TN az, ami nekem nem tetszik. És akkor azt mondjátok, hogy a VA jó, jobb mint az IPS? Játékra, némi photoshopra.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#27186) ToBeY válasza Dluinet (#27184) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Inkább beteszem ide képet,hátha lehet még rajta javítani,esetleg png csinálni belőle.[kép]
Azt mondta a pólós elég 1000x1000 kép,ez pont a duplája,de annyira nem jó minőségű.

(#27187) Met válasza ToBeY (#27186) üzenetére


Met
nagyúr

Direktbe a pólóra nyomtat vagy fóliára?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#27188) ToBeY válasza Met (#27187) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Nem tudom milyen technikával dolgozik a pólós...Én csak szeretnék egy sima fekete pólót ezzel a mintával.

(#27189) Met válasza ToBeY (#27188) üzenetére


Met
nagyúr

Mutattad neki?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#27190) ToBeY válasza Met (#27189) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Még nem,ma csak megkérdeztem hozott képet nyomnak-e pólóra, és hogy mekkora felbontásnak kell lennie a hozott képnek.

Ps: Miért lesz anyázás,milyen kép kéne hogy frankó legyen? :F

[ Szerkesztve ]

(#27191) Met válasza ToBeY (#27190) üzenetére


Met
nagyúr

Ha közvetlen a pólóra nyomtat akkor nincs gond, viszont ha fóliára nyomtat és azt vasalja fel akkor lesz anyázás:)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#27192) *Ropi* válasza SharpSA (#27185) üzenetére


*Ropi*
félisten

Játékra a TN a legjobb (leggyorsabb), a VA a legrosszabb (leglassabb): sajnos nincs mindenre -is- jó megoldás.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27193) SharpSA válasza *Ropi* (#27192) üzenetére


SharpSA
veterán

Akkor marad az IPS. :)

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#27194) spanyoll


spanyoll
addikt

Anno kaptam a PS-hez egy prerelease buildet, hogy tudjam értelmesen használni a subject selectiont.
Most frissítettem az appot, de valahogy még mindig a 2.02-es prerelease van fent, nem pedig a 2.08 amire most frissült és az istennek nem tudom előszedni a 2.08as, éppen frissített verziót.
Van valakinek ötlete?
Support anno azt írta, hogy ha jön új frissítés akkor rakjam csak fel és minden el lesz intézve.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#27195) *Ropi* válasza spanyoll (#27194) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az véletlenül nem 20.0.8? És valószínűleg más (saját) mappába telepítette, hogy kerülje az ütközéseket.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27196) HellGreg válasza BonFire (#27165) üzenetére


HellGreg
őstag

Én még olyat megpróbálok bejátszani, hogy a páromat beregisztrálom az Adobe-hoz, hátha feldobja neki is ugyanazt az akciót, amit nekem tavaly.

(#27197) BonFire válasza HellGreg (#27196) üzenetére


BonFire
veterán

Ezek az akciók csak régi ügyfeleknek járnak ám. :)

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#27198) spanyoll válasza *Ropi* (#27195) üzenetére


spanyoll
addikt

És tényleg. Valamiért azt hittem, hogy 21.08, már csak örültem, hogy megjött a patch és rendes hivatalos verzió van, nem prebuild (nem mintha számítana).

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#27199) HellGreg válasza BonFire (#27197) üzenetére


HellGreg
őstag

Aznap regisztráltam amikor adta a 38 eurós all appst. :)

(#27200) BonFire válasza HellGreg (#27199) üzenetére


BonFire
veterán

Szerencsés vagy.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.