Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz kazsmerlaca #27650 üzenetére
Hogy hol? Hogyan?
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
jack982
aktív tag
válasz kazsmerlaca #27650 üzenetére
volt olcsóbb is, de BF alkalmából felvitték az árakat:
https://www.g2a.com/adobe-creative-cloud-pc-1-year-adobe-key-global-i10000195108001 -
Vesa
veterán
válasz BonFire #27651 üzenetére
Újabban feltűntek ezek valahogy...Itt is hirdetik, 70-110k között megy HA-n számlával (vagyis a 70k-s nem tudom, ad-e számlát, a 110k-s igen, azt megkérdeztem), all apps/1years CC licence. Nekem nics bizodalmam ehhez akkor sem. Mert ugye itt még az sem játszik, hogy használt licence-ről lenne szó mint mondjuk a Windows esetén. Újabban feltűntek netszerte, sokkal olcsóbban is, 100Euro-ért is láttam már az éves előfizetést az összes programmal. Szerintem az itteniek is ezektől vethetik, mert ugyanaz a csomag. Úgy meg már nem annyira vidám az a 80k sem, a rizikója szeritnem azonos. Képtelen vagyok elhinni, hogy ebben nincs semmi simli, amikor a hivatalos oldalon 180k/év körül van az ára.
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
-
jack982
aktív tag
Kár, hogy egy hónapja senki nem írt ide a natgeo-s 2 éves ingyen licenszről.
-
kuyarashi
őstag
Írja is a hirdetésben, hogy számla nélkül nincs üzlet.
Beszéltem vele pár hete. Idézem:
"Ez a legális - nem legális dolog inkább szemszögtől függ. A Microsoft szemében szinte semmi sem legális, de az EUs törvények megengedik a továbbértékesitést szerencsére és ezáltal az MS nem avatkozhat közbe, vagyis szigorúan tilos deaktiválniuk a licenceket csak mert szerintük nem legális, mivel az EU Kúria döntését nem birálhatják felül.
Az Adobe szemében teljesen legális ez az egész, bár a supportot felesleges megkérdezni, nem valami jól informáltak, ahogy tapasztaltam :/
Mindeg igényt kielégitő választ én sem tudok, pontosabban nem szeretnék (Mert egyértelműen tudnék) adni , mert van amit nem előnyös elárulni Ellenben ameddig a vásárló, NAV, az EU Kúria és a kibocsátó cégek vagy boldogok vagy nem tehetnek semmit, minden rendben van, nemde? Pl a beszerzést nem lenne előnyös elárulni, mert akkor semmi értelme nem lenne számodra, hogy tőlem vásárolj, ha tudod honnan lehet olcsóbban isNos hát igen, az Adobe esetén az van, hogy fizetsz nekik sokat évente, vagy fizetsz nekem kevesebbet évente Megjegyzem, az előzifzetés stackelhető, szóval akár 5 évet is megvehetsz egyben "
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Vesa
veterán
.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz kuyarashi #27662 üzenetére
Ebből a hsz.-ből nekem az jön le amit sejtettem. Megveszik ott ahol 35k, itt meg eladják 70-ért. Ami önmagában rendben van, csak továbbra sem értem, honnan vannak az elvileg legálsi kódok, mivel a hivatalos oldalon még akcióban sem érnek a közelébe sem ilyen akacsony áraknak. Azt pedig már megtanultuk, hogy csodák nincsenek...
-
gaben75
tag
Sziaszok, olyan problémába ütköztem tegnap hogy a gyors maszk nem akar működni
Előtte csináltam 20 db képet nem volt gond vele. Most meg hiába nyomkodom a Q betűt nem csinál semmit. Mit nyomhattam el hogy nem működik?Köszönöm szépen
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
kuyarashi
őstag
Ők nem a 35.000 Ft-os "kamut" veszik, hanem eleve legálisat (legalábbis ez az elmélet, de teljes körűen használható a Cloud rész is stb.). Ráadásul számlával vásárolják, különben ők sem számlázhatnák tovább. Nyilván az a poén, hogy honnan szerezik, ha a hivatalos oldalon is drágább. Talán valami 100 db-os céges vásárlásból származnak a licencek. Ilyenkor lehet, hogy nagyobb kedvezményt kap a vásárló.
gaben75 #27665
Próbáld a paletta alján lévő gombbal!iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Vesa
veterán
válasz kuyarashi #27666 üzenetére
A 35k-ról is adnak számlát, csak nem hazai cégtől kapod, aminek nincs jelentősége. Ugye ha az Adobe-tól rendelem a webshopban, hivatalosan, akkor sem egy magyar cégtől kapok róla számlát. Arra kell csak figyelni, hogy legyen róla számla. Be fogok húzni egyet próbából, mert 35k-t simán megkockáztatok. Nekem mondjuk van előfizetésem természetesen -ráadásul még 7hónapig ki se szállhatok belőle, mert éves csomagot vettem-, de a fiam nevére veszek egyet és kipróbálom...Pl. nagyon érdekes, hogy ez milyen licence, nehogy mondjuk az Edut adogassák el.
-
kuyarashi
őstag
A számla itt atekintetben érdekes, hogy csak akkor számlázhat tovább, ha ő is kapott róla számlát, vagy ha ő állítja elő magát a terméket vagy szolgáltatást (de mivel nem ő írta a programot...).
Ha előfizettél, reméljük megírod mi lett a vége.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Chipmunk.
csendes tag
Szia(sztok)!
Szeretném megvenni a Photoshopot, de szükségem lenne a Bridgere is. A listán nem találtam a Br-t, de ha jól tudom/gondolom, akkor a PS camera raw-t használja. Jól gondolom, hogy jár hozzá alapból? Előre is köszönöm a válaszokat! -
BonFire
veterán
Sziasztok. A legfrissebb Adobe CC van fent, és sajnos nem működik benne a refine edge, illetve a refine hair tool Sem Open GL-lel, sem azt kikapcsolva nem látom festés közben a valós idejű változást. Nem mutat semmit. Pedig az ezelőtti variáció az tökéletes volt.
Nem tudom, mitévő legyek. Most újra visszakellett térjek a Ps 6.0 világába, amikor még színcsatornák alapján kézzel választottuk el a hajszálakat egymástól. Ez a mesterséges intelligencia nem kedvez nekem.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz kazsmerlaca #27672 üzenetére
Igazán nem azért a 64 euróért, amit minden hónapban lepengetek érte, de most update available, szóval lefrissítem, és meglátom, működik-e. Ha nem, akkor downgrade lesz, de azt is csak 21.2.4-ig lehet, tehát nem biztos, hogy visszakapom az egy évvel ezelőtti változatot, ami még működött.
Bár nem szokásom ilyesmi, de ki fogom verni a hisztit a supportnál, ha nem oldódik meg. A hardverkörnyezet nem változott. Tehát a hiba nem az én készülékemben van.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Vesa
veterán
válasz BonFire #27673 üzenetére
Miért nem szokásod? Fizettél érte, tehát oldják meg, hogy működjön. Ha nem tudják, akkor adjanak kedvezményt a havidíjból, vagy lehetőséget a számodra megfelelő verzióhoz hozzáférésre..
Nálam ez alap, persze kulturált módon kezdek minden esetben. A továbbiakat pedig a reakció minőségétől teszem függővé.[ Szerkesztve ]
-
berkilac52
újonc
Sziasztok Hölgyek, Urak!
Fotó feldolgozásával kapcsolatos kérdésem lenne hozzátok.
Photoshop cs4-em van. Számomra elég. Eg dologra azonban nem jövök rá.
Megnyitok egy fotót. A (objektiv miatt) cromatikus abberáció eldeformálja a csatornákat. Vagyis szétcsúsznak egymáshoz képest a piros, zöld és kék csatornák. Szeretném ezeket egymásra illeszteni. Sima csatornánkénti elmozdítás alkalmatlan, hisz ezek nem elmozdulnak, hanem torzulnak.
Ha esetleg van valaki, aki tud ebben segíteni? -
nagyúr
válasz berkilac52 #27675 üzenetére
ps camera raw kell hozzá, és automatikusan javítja, ha felismeri az objektívet
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz berkilac52 #27677 üzenetére
ps camera raw-ban fél manuálisan
Mit értesz az alatt, hogy a nem tudja kezelni a RAW conv?"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
berkilac52
újonc
válasz Dluinet #27678 üzenetére
Budai Petru videója remek megoldást mutat, azonban az én egyszerü özönvíz előtti PS RAW-ommal ezt nem lehet megtenni.
Egy Sigma 18-50mm f2.8-4.5 hsm-em van amit fix 2.8-asnak tekint. Az persze egy teljesen más optika.
Próbáltam több megoldást, de nem tetszett egyik sem.
Mikor a csatornák ablakban kapcsolgatom a színcsatornákat, azok egymáshoz képest torzulnak. Ugy viselkednek, mint egy anaglif felvételnél "elcsúszott" színek (kár hogy nem az). Ezért gondoltam, hogy akár egy egy kézből lőtt HDR esetében is össze lehet pászítani a fotóka (az élek átfedése miatt) talán a csatornákkal is meglehet ezt oldani PS-ben. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Szeretném, ha tudnátok ajánlani Photoshop verziót, hogy pontosan melyiket használjam?
Csak egyszerűbb műveleteket végeznék vele, kezdő vagyok.
Egy 2012-ben vásárolt gépen használnám, melynek paraméterei az adatlapomon olvashatók.
Mindezidáig az Adobe PhotoShop CS4 11.0 Extended-et használtam, de mivel újratelepítettem a rendszert, gondoltam, talán újat kéne feltennem.
Szerintetek próbáljam ki az 2019.v20.0.4-est?
Köszönettel várom a válaszotok. -
BonFire
veterán
válasz peter889 #27680 üzenetére
Aki tud, az mindennel tud...
Engem már inkább az zavar, hogy évről-évre folyamatosan újragondolnak bizonyos funkciókat, és alapjaiban változtatják meg. Például behozták a Maszkok panelt, aztán összevonták a kijelöléssel, majd a hajkijelölőt eltüntették, és lecserélték valami másra, amely nálam ráadásul nem is mutat eredményt real-time-ban, vagyis hiába húzom az ecsetet, nem rendereli, tehát csak miután leokéztam, akkor derül ki, hogy egy nagy szar lett az egész.A múltkor komolyan akartam vele dolgozni, de sehogy se akarta a jót. Végül nekiálltam és színcsatorna szerint a régi Levels szűkítés, kézzel maszk pepecseléssel tudtam csak kijelölni a hajat. Ahogy anno a 6.0-val csináltuk. Telefonos fotó volt zűrzavaros háttérrel, nem fotós által bevilágított homogén hátteres, amivel demóznak.
Ma a netre (és kinyomtatásra) kerülő képek elsöprő többsége mobiltelefonnal készül. Ebből kell jót kihozni. CS4 óta nem láttam olyan egetrengető fejlesztést benne, amire azt mondtam volna, hogy "Ejha!" Cserébe rettentő nagy lett a gépigény.
Ma is visszatenném a CS4-et, ha lehetne rá downgrade-elni, de CC-ben nem lehet. Na jó, a CS6 volt a legjobb nekem.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #27685 üzenetére
Úgy rémlett, hogy AMD, ezért most meg is néztem az adatlapodat. Még nem módosítottad.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Sziasztok!
Photoshop-ban szeretném használni ezt a betűtípust.
Bejelentkeztem az oldalra, aktiváltam is, de sehol nem érem el a programban. Van esetleg letölthető TTF fájl belőle?
Csak olyat találtam, ahol az egész fekete, de nekem fontos lenne a fehér fekete kerettel, vagy fordítva. Vagy tudtok ajánlani egyéb betűtípust, ami ilyen tulajdonságokkal rendelkezik és letölthető TTF?Előre is köszönöm!
But who is watching the guardians?
-
-
gaben75
tag
Sziasztok,
Már pont akartam kérdezni hogy lehet visszaállítani a helyi javító ecset "ecsetfejét" hogy ne célkereszt legyen, mindenhol néztem elbasztam vele vagy fél órát. Gondoltam írok ide mégis Ti jobban értetek hozzá.
Kezdem írni a kérdést hát nagybetű be volt kapcsolva a capslock, ekkor villant be lehet hogy azért? Hát igen hogy kapná be aki kitaláltaIntel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
gaben75
tag
válasz kazsmerlaca #27694 üzenetére
Annak könnyű aki 20 évvel ezelőtt is használta
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
mdk01
addikt
Sziasztok,
Shutterstock-kal kapcoslatban lehet itt kérdezni? -
mdk01
addikt
válasz kuyarashi #27697 üzenetére
Köszönöm
Egy egyszerű kérdésem lenne csak.
Szükségem lenne egy képre céglogónak, de kicsit kusza nekem a letöltés, megvétel, mert egyszer ingyenesnek mondja az első 10 képet, aztán havi díjat ír és ebben kérném a eligazítást.
Nekem úgy jött le, hogy 29dollár/hóra elő kell fizetnem ami 10 kép letöltését engedi egy hónapban, de ha egy hónapon belül lemondom az előfizetést akkor visszaadják a 29 dollárt. Ha nem mondom le akkor pedig valószínűleg így jártam.
Egyet nem szeretnék, hogy a későbbiekben vonja a 29dollárt havonta. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- LEGO klub
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Suzuki topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5 Pro teszt
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest