Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
tudom, hogy arra értetted
csak én foglamaztam a választ bénán ... bocsesz!!!!
ha lenne írási jogosultsáom a library adobe fonts mappára ki is próbálnám
de lehet mindjárt megcsörgetem az IT-t -
Én azt MAC OSX-re értettem, de ez az OS nem az én birodalmam.

-
rii
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi ... win alatt neke is ez a megodlás rémeltt ... és osx alatt is van télleg ilyen mappa ... csak jogosultságom nincs hozzá .-) majd az IT megkérem ...
köszi!!!!
-
-
rii
nagyúr
PFM, PFB fontokat hogy lehet betenni OSX alá?
-
válasz
Hujikolp
üzenetére
Valami ilyesmi kellene? De egyszerűbb lenne ha elküldenéd a színes verziót és a háttér színét venni le ff-re és a virágot meghagyni, mint így rakosgatni egymásra...
(#11976) BioNiCMaN
Direkt ez a kép kell... mert így először "leszedni" a csávóról a szemüveget és rá a napszemcsit, hogy okés legyen. Vagy mivel kicsibe kell nem lényeg?
-
HollyBoni
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Erre nem is gondoltam, pedig annyira egyszerű...
Köszi a segítséget! 
-
válasz
HollyBoni
üzenetére
Mivel ugye PS topikba írtál, ezért gondolom az a kérdés, hogy ezt PS-el hogy lehet megoldani....
Betöltöd a képet, csinálsz egy Selection-t, ezt átméretezed Full HD-re, majd mozgatod, ahova kell, majd Crop és Save.
(csak ha sok képed van, akkor ez elég időigényes feladat) -
HollyBoni
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ekkora felbontású képet csinál a fényképezőm, és ebből szeretnék 1920x1080 felbontású képet csinálni, de ha simán átméretezem persze összenyomja. Szóval úgy szeretném hogy levágok belőle annyit amennyit kell. EZ így lehetséges?
-
válasz
HollyBoni
üzenetére
Ez a home user kategóriánál lényegesen nagyobb felbontás alapban. Ha HD/Full HD esetleg Display Port-nak megfelelő felbontást szeretnél létrehozni, akkor képkonvertáló progikat javasolok, ahol az Aspect ratio-t kell engedélyezni.
(Tavalyig AutoCAD-el dolgoztam, de csak 1x kértek ennél nagyobb felbontást, és bár 50"+ NEC displayem volt, kellett kérnem egy ennél is izmosabb display-t hozzá) -
HollyBoni
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kicsit nagyon hülyén fogalmaztam. Normál: 3072 x 2304
-
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Egy "normál" képarányú képet hogy tudnék levágni 16:9-es arányúra?
-
Inv1sus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Először a Xarához, de ahogy kipróbáltam az Illustrator, utána ahhoz. Ha már megvettem akkor inkább azt használom, több lehetőség is van benne. De persze ez a Xara is nagyon jó, főleg ingyen.
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
Mármint az Illustrator vagy a Xara használatához jött meg a kedved? (Igen, a Xara ránézésre elég egyszerű, "puritán" kinézete megtévesztő, mert már a kezdetektől az egyik legjobb vektorgrafikus motor dolgozik benne, és bár a promóban egy régebbi változatot adták ingyen, ennek ellenére több olyan ismerősöm van, aki Xara-val dolgozik web-re, mert nagyon jó alkalmazás)
-
Inv1sus
addikt
Meglestem ezt a xara-t. Mondom ejha, de szépen lehet rajzolni benne, megnézem már Illustratorba mit lehet csinálni ezen a téren. Szinte sose használtam még ezt a programot alkotásra. Hát most megjött a kedvem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BioNiCMaN
addikt
Urak tudna nekem valaki segíteni?

Horst Fuchs orrára kellene egy ilyen napszemcsit biggyeszteni.

Orrhegyre, ha lehet.

Nem sürgős, ráérek, 184x184-es méretben használnám (Steam).
Előre is köszönöm.

-
Inv1sus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, rálesek. Nem is tudtam hogy van promo-s topik

-
Bár nem PS, és nem is Illustrator, de talán jól jöhet pár emberkének: Xara Xtreme 5 promo (csak ma)
-
Inv1sus
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Ezért nem jó, ha az ügyfél beleszól a design-ba, mert nem ért hozzá. Viszont teljesen joga van megszabni, mit akar látni a pénzéért...
Úgy gondolom, hogy egy ilyen design-nel több ügyfelet lehet szerezni, mint egy átlagos sok más honlaphoz hasonló megjelenéssel.
Ha az ember keres valamit a neten, megnyitja sorba a linkeket a keresőben, amik szóba jöhetnek. Végigmegy az összes fülön, ráfog menni erre grafikahiányos az oldalra és már megy is a következőre. Kiszervírozza azokat, amelyik őskövület kinézettel rendelkeznek (nem megbízható, trehány, épphogy megélő cég érzés), a többinél meg az árak fognak dönteni, semmi más. Viszont ha talál hasonló szinten mozgó árakat, akkor már a Design-ra fog hagyatkozni és a szebb honlap sugározni fogja a minőségi szolgáltatást... és azt választja.De az ügyfél azt hiszi jobban el tud adni, ha beledobja a vevő arcába az összes ajánlatot egyszerre. 30% 50%-os akció... jah, mint mindenhol máshol. Ergo ugyanott vagyunk.
Ez meg hogy eltereli a tekintetet... Nem, nem tereli el, csak "Z" irányban szokták az emberek a honlapokat áttekinteni. Nyilván nem zárja be a linket anélkül, hogy megnézte volna az oldal tartalmát.
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
Nehéz megérteni, mert a látásmód más. Neked az összhang, a (sok)tucatnyi honlap közül kiugró megjelenés a cél. A megrendelő látni akarja, hogy AKCIÓS lófedeztetés Simagöröngyösön, meg AJÁNDÉK
vibrátorszopó autómatalókefe 10000 Ft feletti vásárlásnál, ilyesmik. Neki a háttér és a design elemek azok, amik elviszik a tekintetet a szerinte lényeges dolgoktól. Pedig meg kell szokniuk, hogy amikor pl. travel honlapból csak hazai van vagy 300, akkor qrvára nem mindegy milyen a kinézete, használhatósága és milyen extra szolgáltatásokat nyújt (rendelés, online fizetés, a rendelés követése, visszajelzés, fotók, linkek)... Az igénytelen honlapok nem fognak eltűnni, de profitot sem fognak termelni. Ennyi sztem. -
Inv1sus
addikt
Van egy új design munkám. Ennél is csináltam (szerintem igazán mutatós) hátteret a honlapnak, mint a Rockbook-nál.
Lő minta:És ugyanaz a helyzet. Vérpezsdítő háttér, a fejlesztőnek, akinek bedolgozok, annak tetszik, a megrendelőnek nem, egyszerűsíteni akarja.
Szerintetek mi okból válasszák az egyszerűbbet? Mi pszichológiai háttere ennek vajon?

Vagy lehet nem is annyira jó, mint gondolom?Szerencsére úgy tűnik, a többi rendben lesz.
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
így is lehet, de akkor vágójelet rakj rá. Esetleg .cdr -t is küldhetsz, de fontokat alakítsd görbévé.
Ha nem raksz vágójelet, akkor a kifutós méretet küldjed .tiff-ként, és írd be a fájlnévbe:
nevjegy_invisus_cmyk_4+0_3mm_bleed.tiff aki érti az tudja, kész -vagy a darabszámot is. Majd a montírt már a nyomda megcsinálja. -
Inv1sus
addikt
Hogy érdemes elküldeni a névjegykártyát? Némi üres térrel vagy a kifutón túl ne legyen semmi?

A képen 3 mm belső margó, 3mm kifutó majd üres fehér rész.
-
delta9
senior tag
-
Met
nagyúr
Joomlahoz nem ért valaki?
-
Rota
tag
Hello.
Meg tudjátok mondani, hogyan hívhatom elő az photoshopcs6- ban a deblure filtert? Ki próbálnám ezt a csodát . Benne van egyáltalán vagy ez, vagy egy külön plugin?
-
2 Pen Tricks in Adobe Illustrator
3 A Live Trace gomb mellet van egy lefelé mutató nyíl, abból a legördülő lista legalján lévő Tracing Options-t választod, majd kedved szerint állítgatod a vektorizálást.
Profi módon:
Live Trace for Better Gradient Meshes -
mutyi
senior tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Köszönöm a segítséget, hasznos volt!
Három dologban kérném még a szakértésetek:
1. Szeretnék gradients-t állítani egy-egy résznek,de mikor rámegyek és beállítanám a bal és jobb oldal gradiensre vonatkozó részét, mindig átvált szürkére és azzal csinálja meg.
Ez mitől van?2. Hogyan tudom ügyesen megtanulni a görbék használatát,mert hiába nézem a videokat,nem érzek rá a lényegére.
3. Ha egy raszteres képet be importálok Illustratorba,majd a live trace-en belül a make and expand pontot választom,akkor ugyebár átalakítja vektorossá a raszteres képet.
Sok esetben totálisan rosszul alakítja át,már ez is zavar,de van hogy csak egy picit kellene utána javítani a görbéken. Ilyenkor melyik eszközt kell választani, ha 1-1 pontjánál egy picit szeretnék javítani,mert pl. nem elég tökéletes a görbület, hanem van benne némi görcs? -
mutyi
senior tag
A segítségetek szeretném kérni.
Illustratorban szeretnék egy dolgot megcsinálni, de gondolom Photoshopban is hasonló lehet a művelet,így hozzátok fordulok.
Lenne egy nagy színes kör,melyben több kisebb színes kört szeretnék elhelyezni úgy, hogy a kisebb körök nagyrésze kilóg a nagy körből. Nekem viszont csak a nagy körben levő részek kellenének, a kilógó részeket el kellene tüntetnem.
Fedniük is kellene egymást, így olyan hatást érnék el,mintha dombocskák lennének előttem.
Azt még meg tudtam csinálni, hogy két kört létrehozok és a nagy körből kilógó részt eltüntetem,de ha 4 kört próbálok egymásba ágyazni nem megy.
Köszi előre is! -
delta9
senior tag
Mi úgy szoktuk, hogy feltöltjük saját tárhelyre és csak linket küldünk, mert akkor nem tudja kitiltani a csatolt állományt a levelező beállítás, és press minőségű pdf-ből csináljuk a lapozható digit prosikat, így nagyításnál nem esik szét a pixeles kép és nem kell többtíz megás pdf-et küldeni, csak egy linket.
-
-
delta9
senior tag
Ha Indesignban jól elboldogulsz, akkor (azt hiszem) CS4-től fölfelé interaktív pdf-et tudsz csinálni, ahol be tudod állítani a bookmarkokat, aktív linkeket, mail címeket, sőt, mozgó képet, avit, swf-et be lehet szúrni. Itt csak arra kell figyelni, hogy kizárólag az Export menüből tudsz interaktív pdf-et választani print pdf helyett, postscriptből írott pdf-nél nem működnek az interaktív funkciók, ez esetben mindent 'kézzel' kell megcsinálni:
[link]Vagy másik lehetőség, hogy szintén beállítod ID-ben az aktív linkeket, bookmarkokat, interaktív pdf-et exportálsz és egy speciális alkalmazással megcsinálod a lapozhatóságot, hangot, hátteret stb. Pl. ez eléggé profi, csak 200 eurótól fölfelé kaphatók a különféle változatok:
[link] -
Bady
csendes tag
Hy!
Színcsere hiba ügyben kérdeztem már itt pár hozzászólással feljebb.
Készítettem a jelenségről egy videót, hátha érthetőbb így a problémám:
Színcsere hiba
Ha a szín kódját írom be, akkor is ugyanez a hiba jön elő.köszi előre is a segítséget.
-
-
delta9
senior tag
Alább egy saját munka, már elfogadott borítóterv, a napokban jött ki a nyomdából:
Ez csak a front, a hátoldalon csak elérhetőségek vannak.
Borító: 200 g fényes műnyomó, fóliázva. A4
-
delta9
senior tag
Inspiratív blogajánló:
Antonio Carusone (Associate Creative Director at Ogilvy, NY) – An inspirational resource focused on graphic design, typography, grid systems, minimalism and modernism. -
Küld el a csajokat, megoldom
Állványt lerak -lehetőleg jóminőségű, 3 lábú. Ha fúj a szél, akkor súlyoz (igen, ezért van alul a kampó, nem azért, h felakasszuk amikor nem használjuk
)
Gyorsnak kell lenni (kvázi) az árnyékok miatt.
Step 1. Gyerek 1-es pozícióba, fixre a fókuszt, meg amit lehet (iso, záridő, stb.) így minden képen hasonló lesz az élesség és a DoF.
időzítővel fotóz -> gombnyomás nem mozdítja be a gépet.
Step 2. gyerek 2-es pozíció, időzítő, katt.
3 goto step 2, if sd card full goto end
Utána PS-ben egymásrahúz a fotók, elhalványítva szépen be lehet állítani a helyes pozíciót.
Ezután maszkolás. Ismétlés.
-
-
Inv1sus
addikt
Sose értettem, miért nem a téma tárgyával kezdenek az emberek segítséget kérni.
"Tud valaki segíteni? Az keressen meg pls."
Mit? Cementes zsákot cipelni? Kipucolni a WC-t? Kivinni a szemetet?
Mit, mégis mit? -
BarHo
csendes tag
Profi Photoshop-ost keresek!
PÜ
-
mutyi
senior tag
Illustratoros topciot nem találtam, így itt kérném a segítségeteket.
Hogyan kell egy olyan rácsos felületet rajzolni, ami úgy néz ki,mint egy napelemes rendszer és mintha oldalról lenne tekintve? -
Bady
csendes tag
Hy!
Van egy kis problémám. Photoshop cs4 Extended 11.0.2-ben
a csíncsere eszközt (kép\korrekciók menü) használva nem azzal a színnek festi át, mint amivel szeretném. linkeltem képet a jelenségről.a válaszokat köszi.
-
BonFire
veterán
válasz
Orionk
üzenetére
Hát vágd körbe azt a játékost, mi a probléma vele? Rá egy maszkot, aztán választasz egy szimpatikus kijelölőeszközt, és jöhet a mehet. Aztán az átlátszó hátterű képet elmented PNG formátumba. Az jó lesz.
A másik képen egy vektoros ábra van, ami teljesen másképp készül.
Azt is vedd figyelembe, hogy otthoni körülmények között te FEHÉR színt nem fogsz nyomtatni, mivel olyan tinta nincs az otthoni nyomtatóba, a fehéret mindig a nyomathordozó (alapesetben a papír vagy a póló) hozza. Ha fekete pólóra próbálsz házilag nyomtatni fényképet, az igen furcsán fog festeni.
-
Orionk
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
Itt akarom csináltatni, Szegeden:
Tudom, hogy egészben is képet rányomtatnak, de az nem olyan, mint a boltokban. Nem hasonlítana, a boltokban levőkhöz.
Kivágom a hátteret, az oké, de ha háttér nélkül nyomtatják pólóra, attól még nagyon fényképszerű lesz.de, egyébként köszi.
Azért akarom én előre összehozni, mert akkor talán olcsóbb lesz, ha nem nekik kell, a képpel babrálniuk.
Például nézzétek meg, ezt a képet: MINTA 1
A MINTA 1 képen is körbe van vágva, a zöld motornak a háttere, de mégis fényképszerű lett rajta a motor.Viszont itt egy MINTA 2 : MINTA 2
A MINTA 2őn, már körbe is van vágva a nyomtatás, és nincs is fényképhatása, mintha egy fénykép lenne.
köszi
-
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Itt van ez a kép: KÉP 1
Ebből a képből hogyan lehet olyan grafikát csinálni, amit pólóra lehetne nyomtatni ?
Így is lehet pólóra nyomtatni, de akkor egy az egyben rányomják ezt a képet, és az nem olyan szép.
Először quickselection tool-al körbevágnám, és utánna ?
Itt van egy másik kép: KÉP 2
Ezen a képen, bal oldalon van egy kis kép, a játékosról, és fekete fehér lett, és mégis jól látszik, az arcának a karaktere.Vagy rosszul közelítem meg a dolgot ?, hogyan lehetne a fenti KÉP 1 ből pólóra nyomtatható képet készíteni ?
köszi, a segítséget !
-
BonFire
veterán
válasz
artiny
üzenetére
Tessék, itt van egy magyar nyelvű videó az egész folyamatról. Direkt a te kedvedért csináltam. Egészségedre!

-
válasz
artiny
üzenetére
Bár javasoltak megoldást, de ilyen feladatra léteznek speciális alkalmazások, amik tökéletesen dolgoznak, kötegelt feldolgozást támogatnak és mindezt user beavatkozása nélkül. 1 képnél el lehet játszadozni ezekkel a megoldásokkal (főleg ha időd is van rá), de ha több képről van szó, akkor csak időpazarlás.
-
válasz
bcrics
üzenetére
Ahogy BonFire is írta: ez nem arra való. Ehhez kell egy 3D rács váz, amit "felruházol".
Kérdezd meg magadtól van-e rá elég idő? Megérné-e, hogy profi megcsinálja belátható időn belül?
Mert kezdőként azért ez elég nagy feladat, bár vannak "template" alakok, amiket lehet textúrázni, de az azért nem 100%-os. 3D progik topikjában többet tudnak segíteni. -
-
bcrics
tag
Hello, Egy kérdésem lenne a hozzáértőkhöz.
Hogyan Tudok egy 2d-s képet térhatásúvá tenni a programban? (CS5.1)
3dmax-ni nem szeretnék, van erre lehetőség a Psben?
Egy Emberi alakot szeretnék több szögből fotózva összefésülni hogy azt a térben mozgatni tudjam, így szerkesztve azt.
Kb mint a panorámaképeknél.Tehát nem a szemüveges 3d-re gondolok.
Lehetséges ez, ha igen akkor mi a teendő?
Leendő tetoválást szeretnék elhelyezni a testen, térben mozgatva a képet kicsit jobb képet adna róla. -
BonFire
veterán
válasz
kovimre
üzenetére
Ezek szerint még csak nem is a te telepítőd, hanem valaki másé… Hm. Bátor ember vagy, ha a gépedre engeded, vagy minimum csak szereted a kihívásokat.
Amennyiben nem ez a helyzet, javaslom a program újratelepítését az itt leírtak szerint.A telepítést mindenképpen előzze meg egy alapos nagytakarítás (különben előfordulhat, hogy el sem indul a telepítő…) Leírom ennek is a módját.
1) Letöltöd és telepíted a Revo Uninstaller nevű ingyenes szoftvert. Elindítod.
2) Megkeresed a Photoshopot, és eltávolíttatod vele. A negyedik (legalsó) opciót pipáld ki. Takarítson alaposan. Kitakaríttatod vele az összes bejegyzést a registryből is.
3) Letöltöd és telepíted a CCleaner nevű ingyenes szoftvert. Elindítod.
4) Megkeresteted vele a registry hibákat, és kijavítod.
5) Mindezek ellenére előfordulhat, hogy még marad Photoshop nevű üres mappa a Program Files mappában, vagy a Documentsben. Ezeket kézzel kigyomlálod.
6) Újraindítod a rendszert!
7) A blogposztban leírt módszer szerint telepíted a Photoshopot.Ui.: nekem a Photoshop CS5.1 Extended HUN eleve gyanús, mivel magyar nyelvű telepítője ennek a verziónak még az Adobe oldalán sincs. Ez egy afféle „csinált” szar. Egyáltalán nem meglepő, hogy nem működik megfelelően.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

csak én foglamaztam a választ bénán ... bocsesz!!!!

Köszi a segítséget!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
köszönöm mindenkinek!