Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
Hello!
Szeretnék újfent egy kis segítséget kérni, ugyanis most lehetőségem lenne egy újságot (havi szinten) megszerkeszteni, betördelni, illetve az arculatát elkészíteni, otthonról.
A problémám az, hogy sajnos nem tudom olyan szinten kezelni az indesign-t, hogy félelem nélkül nézzek elébe a dolognak...
Van ugyan képesítésem, de az sajnos csak egy 3 hónapos tanfolyam (ez idő alatt kellett elsajátítani az indesign/photoshop páros kezelését+egy csomó elméletet), de erről sajnos már a tanároknak is az volt a véleménye, hogy majd egyszer, sok gyakorlás után, és sok segítséggel esetleg dolgozhatunk a szakmában...
Ha tud valaki egy netes linket, ahol le van írva a nyomda ''ready'' újság elkészítése (főleg ez a nyomdakompatibilitás volna a fontos, illetve az indesig apró beállításai, amik nagyon kellenének)
A tervezéssel elboldogulok, csak a fontos beállításokkal nem vagyok sajnos tisztában.
-nem megy pl a betűk(sorok) ''baseline grid''-hez igazítása, mert sajnos mindig üres sorokat hagy ki az írott sorok közt (az elválasztásoknál kellene ehez valamit beállítani, ha jól tudom, illetve ''finomhangolni'' hozzá az indesign-t)
Emlékszek, ezzel már a tanár is nagyon izzadt, mire sikerült rendesen megcsinálnia...
-oldalszámozás, élőfej,stb
Pl, hogyan lehet a mesterlapon úgy beállítani az oldalszámozást,stb-t beállítani, hogy a sima oldalakon is mindig felül legyen, ne takarja le semmi ? Én pl az oldalak háttérszinét, ha homogén, akkor úgy szoktam megoldani, hogy ráteszek egy szines síkot, nem tudom, hogy az indesign-ban is be lehet e állítani az oldal alapszínét, mint a photoshopban?
-stílusok használata sem az igazi, de ezt persze később is ráérek megnézni.
-van még persze sok minden, ami nem tiszta előttem, de még csak azt sem tudom, mit kéne tudnom...
(egyébként a CS2-t használom)
Hálás lennék, ha segítenétek, mivel már a héten vinnem kellene portfóliót, amit igen kritikus szemek fognak vizslatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest