Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stefano82

csendes tag

Sziasztok!

Teljesen új vagyok ebben a témakörben szóval pls segítsetek. A lényeg adott egy Access tábla, amelyben vannak duplikált sorok. A duplikált sorokat már meg tudom különböztetni, de mivel minden sorban olyan adat van, amelyre szükségem van, ezért itt a hiba. A dolog további problémája, hogy nem szám adatokat kellene összegeznem, hanem szöveges mezőket. A megoldás, amit kitaláltam, de sajnos programnyelven nem tudom megfogalmazni neki, hogy abban az esetben, ha egy sor duplikálva van, akkor hozzon létre annyi oszlopot, ahány fajta adat van és szépen egy sorban legyenek az adatok. lehet, hogy nem tudtam pontosan megfogalmazni, hogy mit szeretnék, ezért szemléltettem. Adott 3 sorban ugyanazzal az azonosítóval rendelkező zöldség, de mind a három sorban más más beszállító szerepel. A cél: 1 sorban legyen a zöldség, a kódja és mellette 3 külön oszlopban a beszállító. Valaki esetleg? Sajnos már minden reményem meghalt. Elsősorban Excelben és/vagy Accessben kellene megoldanom méghozzá sok adattal és úgy, hogy frissíthető legyen. (Gondolom valami kis VBA "progival" meg lehetne oldani, de sajnos azt nem tudtam még megtanulni :(( )

Új hozzászólás Aktív témák