Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oly
őstag
Sziasztok
Van egy nagy táblázatom ilyesmi értékekkel:
Alma - Piros
Alma - Zöld
Szilva - Kék
Szilva - Sárga
Paprika - Édes
Paprika - CsípősOlyat akarok csinálni egy űrlapon, hogy amikor beírom az egyik textboxba az Alma szót, akkor egy másikban kiválasztható legyen a hozzá tartozó másik érték.
Valami lekérdezés kellene közé, de nem tudok hivatkozni az űrlapon lévő értékre

-
Oly
őstag
Sziasztok
Van egy táblám, amiben vannak dátumok és egy Yes/No oszlop is.
Ki akarom listázni a Yes értékkel rendelkező tételeket, de úgy, hogy legyen valahogy háromféle módon legyen jelölve a rekord.
A mai dátum, a múltbéli és a jövő beni dátumok.Akár úgy ,hogy a lekérdezés "csinál" egy újabb oszlopot.
Majd ezt számolja meg... (ezt már tudom hogyan...)Tud valaki segíteni?
-
Oly
őstag
Sziasztok
Egy HTML alpú táblázatból szeretnék vágólapon Access különböző celláiba átmásolni 11 oszlop tartalmát.
Excelben ha beillesztést választok, akkor ugye a 11 oszlopban külön jelennek meg az adatok.
Ezt hogyan tudnám megoldani Access-ben?
Konkrétan amúgy az lenne a lényeg, hogy a 11 tételből csak minden másodikat akarok az űrlap megfelelő vezérlőjébe automatikusan áthelyezni.
remélem érthető voltam
A segítséget leőre is köszönöm.
PS: Először azzal próbálkoztam, hogy egy text boxba bekopizom, majd azt valami makróval átpakolgatom, de nem megy,mert a beillesztés után nincs semmi "elválasztó", a cellák tartalma pedig nem mindig egyforma hosszúak, így a karakterszám sem jó kiindulópont.

-
Oly
őstag
Sziasztok
Ismét egy kis segítségre lenne szükségem:
Van egy űrlapom, amibe, ha beírok egy adatot, akkor arra lenne szükség, hogy a beírt adattal egyező rekordokat kilistázza az űrlapon belül.
Megtudtam oldani SubForm-mal, de az nem illik a képbe.
Egy List Box megoldást szeretbék összehozni, csak nem tudom megoldani azt, hogy a ListBox-hoz csatolt lekérdezés kritériumát az űrlapont található vezérlőtől kapja. -
Oly
őstag
Sziasztok
Űrlapon egy TextBox esetén megoldható az, hogy ne tudja a felhasználó módosítani a tartalmát, de kijelölés és vágólapra másolás működjön?
Ha az Enabled NO-ra van állítva, akkor nem lehet kijelölni...

-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
stLinkCriteria = "[BillDay]=" & "'" & Me![Lista12] & "'"
A # helyett ' ?
Nem jó...

-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia
IF nélkül sem megy.
Nincs Debug.
Ezt kapom:
Próbáltam úgy is, hogy kivettem a # -eket.
-
Oly
őstag
Sziasztok
Private Sub Command21_Click()
If Lista12.Value > 0 Then
On Error GoTo Err_Command21_Click
Dim stDocName As String
Dim stLinkCriteria As String
stDocName = "data Lekérdezés"
stLinkCriteria = "[BillDay]=" & "#" & Me![Lista12] & "#"
DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria
Exit_Command21_Click:
Exit Sub
Err_Command21_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_Command21_Click
Else
MsgBox "Válassz dátumot!"
End If
End SubA fenti kódra Syntax errort kapok.
Az lehet azért, mert a mező dátum formátumú, a Lista elem pedig 2010.10.10.-es formátumbad adja vissza az értéket?
Szám formátumú mezőkkel simán működik a dolog. -
Oly
őstag
Megtaláltam...
Function AZjog()
Dim rst As Recordset, dbs As Database, LUser As String, TUser As String, nev As String, jogsi As Long
Set dbs = CurrentDb()
Set rst = dbs.OpenRecordset("users")
r = rst.RecordCount
rst.MoveFirst
For x = 1 To r
LUser = "Admin"
TUser = rst("login_name")
If LUser = TUser Then
AZjog = rst("jogID")
nev = rst("user_name")
GoTo Vege
End If
rst.MoveNext
Next x
Vege:
MsgBox "Szia " & nev & "! Jogosultság: " & AZjog
End FunctionCsináltam egy ilyen fgv-t és csak erre kell hivatkoznom minden lekérdezésnél...
-
Oly
őstag
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Amiket felsoroltál az egyik sem hiba.
Direkt vannak így.1. A dátumokat direkt így fogom megadni, mert szűrni kell majd gyakran külön a hónapra és külön a napra is.
tehát lesz olyan lekérdezés ami csak a hónapok 13. napjára vonatkozó rekordokat listázzák ki. Ez így rendben van.2. Nincs két külön tábla a USER-ekre, csak a kapcsolatok megadásánál látszik kétszer.
A felhasználónevet már megtaláltam, hogy hogyan tudom bekérni, csak azt nem tudom, miként tudok vele dolgozni.
-
Oly
őstag
válasz
cellpeti
üzenetére
Ha tudnám, hogy merre induljak, akkor már megcsináltam volna.
Már ott elakadtam, hogy az aktuális felhasználó adatot behívjam, aztán pedig hozzá kellene rendelni valahogy a USER_ID-t.
Ha jól gondolom, akkor valami macro-val kellene megoldani, amiben már azt is tudnám ellenőrizni, hogy az űrlapon melyik mező legyen szerkeszthető az ACC_LEVEL-nek megfelelően. -
Oly
őstag
Sziasztok
Van egy adatbázisom:
A data táblában lévő adatokat akarom űrlapon módosítani, úgy, hogy egy lekérdezéssel töltöm be az adatokat. A lekérdezésben viszont csak azoknak az adatoknak kellene megjelenni, ami az adott felhasználóra érvényes.
Valami olyan megoldás kellene, hogy mikor megnyitom az űrlapot, megnézi a USERS táblában az NT_USER (CURRENT_USER-ből nézve) alapján milyen USER_ID tartozik a felhasználóhoz.
Ezt követően a DATA táblából csak azokat a sorokat tölti be, amelyiknél a USER_1-nem az adott felhasználóhoz tartozó ID van.
Egyszerűbb lenne, ha a DATA-ban a username lenne, de ezzel is csökkenteném a tábla méretét, mert több 10ezer rekord lesz.
Ugyanakkor az űrlap utolsó 2 mezője (Check, User_2) Csak akkor legyen módosítható, ha az adott USER_ID-hoz tartozó ACC_LEVEL (ez egy szám 1 és 5 között) kisebb, mint 2.
Ha azt is lehetne szabályozni a hozzáférési szinttel, hogy a VAR_1 változót legördülő listából csak az első 4-et tudja kiválasztani az a felhasználó, akinek 2-től nagyobb az ACC_LEVEL-je, akkor nagyon örülnék.
Remélem érthető voltam.
Segítséged előre is köszönöm.
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És visszacsinálni lehetséges ezt valahogy?
Gondolom nem, mert akkor mondtad volna...

-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A baj, hogy az ő gépén sem nyílik.
Asszem a készítés óta már új rendszer van a gépén...
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A főnököm csinálta ezt az adatbázist, de azt mondta, hogy nincs jelszóval védve...
Ha van is, akkor hol lehet ezt kikapcsolni?
-
Oly
őstag
Sziasztok!
Accessben a VisualBasic szerkesztőben azt a hibaüzenetet kapom, hogy "Project is unviewable".
Miért nem lehet megnyitni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Milyen videókártyát?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Mikrotik routerek
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest