Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Den
veterán
Kösz hogy ezeket leírtad, de ezeket én is tudon, ellenkezőjét egynek sem állítottam.
Amit mondtam hogy nem gyártanak 2 ütemű autót. Ez természetesen széria gyártásra vonatkozik. Az is tiszta hogy a 2 üteműt később fejlesztették ki a nagyobb literteljesítmény miatt.
Amivel viszont vitatkoznék, érzésem szerint kevered a fajlagos (liter)teljesítményt és a hatásfokot. Ugyanis a vankel és a 2 ütemű, valóbban a legnagyobb literteljesítményű motorok (rx7 - 1300cc 250 Le, 500-as gp motorok 500cc - 200Le) De sajnos a legrosszabb hatásfokúak is. A kétütemű a résvezérlés miatt csak egy szűk ford szám tartományban megoldható hogy a kipufogó rés záródása előtt ne ömöljön ki keverék a kipufogóba, ezt lehet kompenzálni kipufogó vezérléssel, a gázlengések kihasználásával, de tökéletes megoldást csak a több rétegű befecskendezés jelent, ami viszont a bimota v-due kivételével még csak kisérleti járgányokon műxik.
A vankelnél pedig az égéstér alakja jelent gondot, mert a csúcsaiban olyan nagy felületen érintkezik a keverék a hengefallal és a rotorral hogy kialszik a láng és a csúcskban elégetlen keverék marad, ami a kipufogóban ég el. Ezért izzik olyan szépen a norton versenymotorok kipufogója.
A wankel fő problémáit megoldották (mada rx sorozat) elterjedésének fő akadája az idegenkedés volt, nem volt megfelelő szervízháttér, magas fogyasztás...
Egyébként van dízel vankel, egy ausztrál csapat csinálja, nem dízelolajjal megy de önmgyulladásos. Hidrogénnel vizet permeteznek be az égéstérbe, állítólag eszméletlen jó hatásfokú.
Egyébként ha nem derűlt volna ki, 2 ütemű és wankel fanatikus vagyok :P
Részemről szívesen látnék újra 2ütemű széria kosikat, persze modern technológiával, fogyasztásban és károsanyag kibocsáltásban is lepipálnák a 4 üteműeket.
De az elektromos járgányokat is kedvelem, és is szoktam olyannal menni :P
Aktív témák
- Keychron K4 vezeték nélküli mechanikus billentyűzet
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F17 - 17.3" FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest