Hirdetés

Aktív témák

• TitiRii

senior tag

válasz Den #78 üzenetére

ezzel vitatkoznék :)
    a 2 ütemű sokkal bonyolultabb mint egy 4 ütemű de egyszerűbbek éskevesebb az alkatrésze.
    jóval késöbb is jelent meg a 2 ütem a 4 ütemühöz képest
    ezen kívűl sokkal jobb a hatásfoka
    ha azt nézük hogy a befektetet energiából menyi hasznosúl akkor a sorend a következő:
    4 ütemű benzin, 2 ütemű benzin, wankel, 4ütemű dizel, és elektromos, itt a legkevesebb a hőveszteség, és fékezéskor viszafele müködik tehát energia nyereség van.
    mégis a 4 ütemű benzin terjedt el és nem a 2 ütemű
    ez azért van mert a 2 ütemű környezet szenyező a hajtó anyagba kevert olaj miatt ami nem ég el tökéletsen és ha el is ég mérgező.
    DE nem igaz hogy nem gyártanak 2 üteműt, sőt a high tech tanulmány autok ujabban 2 ütemű motorokkal vannak(honda kisautok pl), ez azért lehetséges mert át dolgozták és már nem kell ahajtó anyagba keverni a kenő anyagot, egymástól elszigetelve dolgoznak,ugy mint a 4 üteműnél, mégis nagyobb a hatásfoka, kevesebb az alkatrésze és egyszerűbb a gyártása is ezáltal(a kisebb suly és formárol nem is beszélve)
    és ez már nem is oylan high tech.
    az uj Piagio zip robogok már ien 2 ütemű motorokkal vannak szerelve csak mivel ujdonság kicsit borsos az áruk.
    amiért a wankel sem tul tömeg cikk bár kétségtelen a leg jobban hasznosítya a benzin energiáját az a rövid életartalma, mivel nagyon sok a kopo surlodo felület benne és drágáa az elő álitási költsége is, viszont a lehető leg egyszerűbb szerkezet!
    mégis a sima 4 ütemű dizel lepipálja öket ugyanis a dizel akár a 35% is hasznosíthatya a befektetett energiának!!!! (sajnosa 2 ütemű dizel alul maradt minden téren:)
    én már vezettem is elektromos járgányt:) nagyon tud gyorsulni csak hamar a végéhez ér
    és semmi zaj! :)

Aktív témák