- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArcherBazsi
lelkes újonc
Ma az XXL GSM-el jártam meg, szerencsére az idegességen és frusztráltságon kívül legalább anyagi károm nem lett. Sztori: Samsung Galaxy S24 Ultrát szeretnék a közeljövőben. Ezért neki is álltam keresgélni. Azonban egy két hete jóformán csak felfelé megy az ára, 370-420k között az olcsóbbak. Ez nekem több, mint amennyit ráfordíthatok. Erre ma jött az értesítő az árfigyelőtől: XXL GSM-nél 348k-ért ott van, a nekem kellő színben. Rájuk telefonálok nyitáskor, hogy látom ezt a telefont ennyiért, rendelhető-e EU-s-e stb... Erre a GSM-es fickó mondta, persze, igen, rendelhető, annyiért, amennyiért látom. Gyorsan kalkuláció, kis családi tanács, mondják, rendeljem meg, segítenek, ha már adott a lehetőség. Megtörtént a rendelés, jött is a számla. Készülnénk utalni, erre csörög a telefon. A GSM-es pali volt, akivel reggelt beszéltem. Mondja, hogy "Sajnálom, de a készülék hibás áron volt kiírva, egy 30k-val kevesebbért, így ha majd hozzá a futár, akkor kiegyenlíthetem nála a különbözetet." Kérdezem, hogy reggel akkor miért mondták, hogy rendben van, erre a kérdésemre nem jött érdemi válasz, csak fölényesen, hogy: "Nálunk még így emelt áron is olcsóbb 10k-val, mint bármelyik konkurenciánál!". Na, persze ezek után vissza is mondtam a fenébe az egészet, a "jóemberek" a beszélgetés után gyorsan át is írták 389k-ra az árat, nekem meg küldték a storno számlát. Ezek után innen se fogok venni semmit, az egyszer biztos!
-
AXisBOLD
addikt
-
Joker88
őstag
A ravenshop.hu vagy RVN Shop nevű céghez tudtok valami kontaktot ?
A weboldalon lévő telefonszám sosem kapcsolható, míg az email re semmi reakció napok óta .A történt röviden, hogy rendeltünk tőlük egy okosórát, meg is érkezett normálisan , azonban se kép,se hang .. Még csak tölteni sem tölt a cucc .
-
viperabácsi
addikt
Üdv !
Szeretnék véleményt kérni a mobilkozpont.hu üzletről.
Köszi előre is a választ -
xtremist
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #4081 üzenetére
Gondolom nem ártana először részükről egy hivatalos állásfoglalás, megindokolva hogy miért nem foglalkoznak veled.
-
-
xtremist
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #4079 üzenetére
Első körben békéltető testület.
-
-
xtremist
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #4076 üzenetére
Ha van adásvételid, (ez elkerülte a figyelmemet) és formailag megfelel sorozatszám stb megvan rajta, akkor viszont el kéne fogadniuk.
-
xtremist
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #4076 üzenetére
Ha ők tesztelik a kártyát, és nem kapcsol be a throttling, akkor visszadobják azonnal. A 40-es szérián egy hulladék a gyári paszta az ASUS-nál, és elég sok eset tanulsága alapján ezt így kezelik.
-
válasz
xtremist #4075 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ!
Másik topikban is kaptam segítséget, konkrétan ez törvényi kötelesség lenne:PTK 6:172. § [Jótállási jogosultság tulajdonosváltozás esetén]
A jótállásból eredő jogokat a dolog tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a jótállást vállaló kötelezettel szemben.
Igen, ASUS a kártya. Mármint Asusnál meleg lehet a hotspot valamiért, vagy garanciális téren nem foglalkoznak vele? Hogy érted? -
xtremist
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #4074 üzenetére
Ügyvédi állásfoglalás szerint a jótállás egy szerződés ami az eladó és a végfelhasználó között jön létre, és az a végfelhasználó, akinek a neve a számlán van. Tudok 3-4 kisebb céget csak a városomon belül, ahol így állnak hozzá, jártam hasonló cipőben, ezért is beszéltem ügyvéddel. Nem tartom valószínűnek, hogy ilyen értékű cikknél megérné belemenni bármilyen jogi procedúrába. Másfelől lehet hogy pont amiatt adták el neked ilyen jó áron azt a kártyát, mert más miatt már visszadobták a gariigényt, és nem akarják veled még egyszer lezongorázni ugyanezt, hanem lekoptatnak. Asus kártya nem? Ott az ilyen hotspotos sztorikat elég rosszul kezelik.
-
Sziasztok!
Egy videókártyát szertnék garanciáztatni, amit az első tulajtól tegnap vettem meg, és nagyon melegszik.
Beszéltem a bolttal, és azt mondták a garanciát csak az első vevő érvényesítheti.
Ez még az alzánál is hitványabb hozzáállásnak tűnik, hiszen ők legalább elfogadnak adásvételit (amit egyébként írtunk).
Komolyan jogukban áll ezt így eldönteni? Vagy ezt csak azért csinálják, hogy lepattintsák az embereket és ne kelljen vele foglalkozniuk? -
zserrbo
aktív tag
Történt egy problémás esetem a Zalandoval, ami miatt senkinek nem ajánlom hogy onnan rendeljen, aki attól tart, hogy nem kapja vissza a pénzét egy esetleges visszaküldés során!
Úgy alakult hogy egy több mint 100 ezer forintos csomagot tévesen nekik adtam fel (összekeveredett 2 csomag) és 2 napra rá már a GLS nem tudta visszafordítani. Az hogy hogyan történt az mindegy is, akkor is jogalap nélküli gazdagodás valósult meg a Zalando részéről, csak jogerősen nem jutottam el oda, hogy bebizonyítsam.
Először kezdődött a hitegetés. Felírtak minden nyomkövetési számot meg majd jelzik a raktárnak. Sosem kerestek, de én többször is. Itt hibáztam, mert szóban tettem mindezt az elején.
Az Európai fogyasztói központtal kezdtem. Először elmondták a Zalando kategorikusan elzárkózik a békéltető testülettől, így ők nem tudnak segíteni. Ez egyébként le is van írva a Zalando jogi oldalán:
"Jogi megjegyzés
A fogyasztói jogviták online rendezéséről szóló
rendelet (ODR) szerint nem vagyunk kötelesek, illetve nem is kívánunk részt venni fogyasztóibékéltető testület előtti vitarendezési eljárásban."Nem kívánnak, mert magasról tesznek azon vásárlókra, akiktől lopnak esetleg a raktárban.
Mondta az egyik ügyfélszolgálatos az Európai fogyasztói központtól, az a baj ha kikérem a hangfelvételeket, ő már hallott olyanról hogy nem tartalmazza az ügyfélszolgálatos hangját...No nálam nem jutott el eddig a dolog.
Írtam a Zalando jogi email címére is, kikértem a hangfelvételeket, meg mindent ami kommunikációt váltottuk, de nem kaptam meg semmit. Kivéve azt amit a weboldalukról letöltöttem adatot. Nem volt nagyon hasznos, de pár dolgot bizonyított.Írtam nekik párszor még, de csak hitegettek, meg hogy nem kaptak semmi Zalandosat stb. Meg várjak, majd keresnek. Egyszer sem kerestek maguktól!
Egyébként tudom bizonyítani, hogy megkapták és azt is hogy több kilónyi súlyú volt a csomag. Leigazolta a futárszolgálat.
Kapcsolatba léptem egy közjegyzővel, aki javasolta az Európai fizetési meghagyást (EUFMH). 7-8 ezer Ft volt, mert az a minimum. Kitöltöttem a papírokat két nyelven. Majd elindult az eljárást.
Itt egy fontos pont. Nyilatkoznom kellett hogy hogyan folytatódjon az eljárás, ha ellenvéleményezi a Zalando. Később kitérek.Végrehajthatóvá vált a kérelmem. Előzetesen már tájékoztatott a közjegyző, hogy azért problémás ez, mert ő nem fogja tudni érvényre juttatni mivel a kötelezett (a Zalando) az nem itthon van bejegyezve. A Zalando egy német cég.
Nem volt kifogása a Zalandonak az EUFMH során. Nyilván nem, mert akkor folytathattam volna a Kis értékű követelések európai eljárásban, amit a magyar bíróságon intézhettem volna anélkül h bármit le kellene fordíttatnom német nyelvre. Ezt biztosan tudják a Zalandonál is Berlinben.
Tovább mentem. Hiteles fordítással, német kísérőlevéllel együtt kiküldtem a német bíróságnak a végrehajtási kérelmemet. Sajnos mivel nem vagyok jártas ebben, így visszajött a levél a berlini bíróságtól, hogy többek között formailag nem volt helyes a kérelmem és előre ki kell fizetnem nem tudom mennyi illetéket (tudtam hogy fizetnem kell persze csak azt nem hogy mennyit és előre). Nem nyújtottak valami nagy segítséget.
Itt el kell engednem, mert már így is sok idő és pénz bánta, hiába nekem van igazam és megtartották a csomagot!
Ennyi a történet. Átszoktam nézni az ASZF-et mielőtt új helyről rendelek, de itt behúzott az egyél szart 10 millió légy nem tévedhet dolog és elhittem hogy mennyi embernek nincs baja vele. Soha többet nem rendelek tőlük.
Persze hibáztam a téves csomagnál, de akkor is vissza akartam kapni a csomagomat, amit máig nem juttattak vissza. A gyakori kérdéseken is találtam már egy hozzászólást aki 50 ezerrel szívta meg. 13/17-es válaszEzen kívül kapcsolatba lépett velem egy másik ember aki szintén megszívta velük. Neki egy 10 ezer forintos termék ára bánta, amit rendelt, majd visszaküldött. Neki is folyton lezárták a beszélgetést. Ő még szerencsés volt.
Felmerül a kérdés vajon más konkurens ruházati cég, mint pl. az About You az hogy áll ehhez. Nos ők nem zárkóznak el a békéltető testülettől sem. Legalábbis a weboldaluk szerint:
https://www.aboutyou.hu/h/egyeb/q-4402174411794
Az Answer.hu kapcsán az ASZF-e alapján szintén lehet mit tenni itthon. -
-
pilu85
őstag
Létezik olyan magyar bolt, ahol korrektek a gar ügyintézéssel kapcsolatban is?
-
pilu85
őstag
Sziasztok. Aqua bolt mennyire megbízható gari szempontból?
Előre is köszönöm. -
Sajnos én is azóta nem vásárolok eMAG-nál.
-
tutis
őstag
két céget nagyon nem ajánlok én megszívtam mindkettővel. Emagon is árulnak, de másodiknak saját honlapja is van
Cég neve: Morele.NET
Székhely: ul. FABRYCZNA, nr 20A, lok. ---, Krakow, Krakow,
elektromos asztalt vettem tőlük, de visszaküldést, cserét, vagy esetleg garit csak úgy tudsz ha saját költségen küldöd vissza Krakkóba az árut, holott magyar piacon árulnak.
rengeteg párbeszéd ellenére se, emag meg elzárkózik.www.mariti.hu
elektromos asztal szintén. Hibás termék érkezett, 1 hónap levelezés, hitegetés után se volt hajlandó csere terméket küldeni, ment kamuzás az eltűnt szállítás közbeni áruról, stb..
jelenleg fogyasztóvédelemnél áll az ügy. -
koby11h
őstag
Szerintem az emag nem, ahogy egy piac üzemeltetője sem fizet, ha te az ott helyet bérelő árustól kukacos cseresznyét vettél. Az emag csak a piacteret üzemelteti, te a forgalmazóval leszel jogviszonyban. Tudtommal, mert nekem az emag ezt mondta reklamációnál, ez 3 éve volt.
-
sgabor
csendes tag
Sandisk Max Endurance 128 GB 8750 Ft-ért elég jó ár az EMAG-on. A forgalmazóra kattintva (Lunyeey) Lunzhu Trading és egy párizsi cím látható. Ez bevállalható? Ha esetleg hamis cucc jönne, vajon visszafizeti az Emag az árát?
-
koby11h
őstag
tok-shop.hu
Nem az van raktáron, amit a webshop mutat. Másik terméknél sem, hiába választottunk másikat. Azt mondják feladják, de nem, csak telnek a napok. Végül nem azt küldik, amit rendeltünk. Köszi! -
válasz
7Heads Drago #4054 üzenetére
Tapasztalat
-
7Heads Drago
veterán
Ez most tapasztalat vagy csak hasra ütés szerint írtál?
Elég népes táborra van az Emag károsultaknak a Facen. Telefon számuk nincs, email vagy chat robot.... Van egy csomagautomatájuk ami sokszor leáll és hiába van ott a csomag nem tudod felvenni. Ha házhoz viszik, akkor meg semmi infót nem kapsz róla hogy mikor érkezik. Jó esetben talán épp otthon van valaki. Persze ha épp jó futárt fogsz ki akkor meg gond nélkül átveszed. Az esetek közel 30%-ban gond van.
Az emailre nincs válasz. Nekem se volt. A chatroboton átjutva tudtam beszélni élő emberrel viszont csak kamuzás ment. Aztán egyszercsak észre tértek. Kb 2 hónapig ültek a pénzemen, miközben nekem maga a termék kellett volna, mivel menet közben szépen felment az ára is. -
thomasa
senior tag
EMAG: rendeltem egy 3000 Ft-os elektronikai terméket valami szlovák partnertól, amikor megjött láttam, hogy hiányos, tartozékok nélküli, de nem is volt helye a csomagban, ezért valószínű a stock fotó volt a megtévesztő. Gombeleme alapból le volt merülve. Mondom ok, nem küldöm vissza, mert a hercehurca sokkal több energia, írtam egy 2/5 csillagos értékelést, erre visszadobták, hogy ellenkezik a vallásukkal, és nem teszik ki. Semmi degradálót vagy üzletrontót nem írtam, csak a tényeket, és mégsem engedik ki. Nem érdekel innentől, csak ki akartam írni magamból, hogy bekaphatják.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- Megújult a PROHARDVER!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest