- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
0utsider
tag
Egyébként nem saját kútfőből mondom, hanem a ChatGPT-t kérdeztem meg a dologról.
Úgyhogy tőle idézek:"A HP Reverb G2 2020-ban jelent meg, tehát 2025-2027 között még jogilag is elvárható lenne a támogatás fenntartása. A Microsoft viszont 2026 márciusában leállítja, ami éppen a minimális határon van, de így is lehetne támadni, hogy túl korai a megszüntetés."
-
0utsider
tag
Ha jól látom az adatlapodon akkor sima reverb-ed van.
Úgyhogy annál a joglag nem igazán lehet szerintem semmit tenni.A G2 tulajok viszont indíthatnak pl csoportos pert a Digitális tartalomról és szolgáltatásokról szóló irányelv (2019/770/EU) megszegése miatt.
Az irányelv számodra fontos lényege röviden, hogy a HMD megjelenésétől számított 5-7 évig nem szűntethetné meg az M$ a WMR-t.
-
-
Laby
őstag
Volt G2-höz szerencsém, de eléggé beteges és rohadt drága a kábele, amiből kellett is vennem egy újat annó. Ráadásul nagyon nehezen tudtam beállítani vele, hogy valamennyire kényelmesen álljon a fejemen, de mégis élesen lássak. Q3 is volt egy pár hétig, ott ilyennel nem volt gond valószínűleg a pancake miatt.
Így gondoltam ha P4 PCVR-ra ugyan úgy megfelel, mint a Q3 és a lencséje is ugyan olyan, de 50-nel olcsóbb akkor arra kéne rámennem.
+ windows támogatósdi is megszűnik ugye előbb-utóbb, bár ez egyelőre még nem érintene.
#64386zsozsa74
Majd ha lesz további fejlemény, vagy ez a végleges megoldás még azt írd be, mert engem is érdekel hogy mi a bibi. -
gulasoft
őstag
Hát ezt rossztól kérdezed, mert nem szimulátorozok, de milyen szimulátorra gondolsz? A ms flight 2024-hel még a 4090 is birkózik, de autóversenyekhez kevesebb is elég, de programja válogatja. Én spec az Nidiát preferálom, de cpu-ban az új amdk meg verik az intelt. Bár az átlag VR játékok legingább gpu igényesek a szimulátorok gondolom igénylik a cpu-t is.
Arra van valami teszt, hogy miután visszavették a core feszültséget a biosban mennyivel lett lasabb az intel? -
kozmy
őstag
Igen HTC próbáltam 2 x is alkalmanként 1 órát tuti és egyszer sem volt problémám vele, ezért is vettem most meg a Q3-at. Itt hp-ról vettem a Q3-at, már beszéltem az eladó sráccal, vissza veszi a Q3, monda azért próbálgassam hátha meg szokom, de minden egyes alkalommal szó szerint hányingerem meg fejfájásom van, ennyire mazoista nem vagyok, hogy minden másnapra hányingert meg fej fájást okozzak magamnak.
-
Márton
nagyúr
Mert meg mertem említeni (smiley-val!), hogy pont egy napja, szóról-szóra ugyanezt a kérdést feltette? Úristen, nem jött azonnal válasz, hétvégén!.. Ehh.
Ha nagyon s.o.s. neki, akkor legalább máshogy kérdezné, vagy sürgetné a segíteni tudókat, de hogy ugyanazt bemásolja ilyen rövid idő alatt, számomra picit a topiklakók lenézése.
bocs
offoffoff: arról nem is beszélve, hogy épp folyamatosan téma a kérdésre adott válasz, tehát csak egy minimális görgetés kéne.
Na mindegy, én vagyok a paréj. Értettem. Kérem a kitiltást. -
Laby
őstag
Az adapter rész ami megy oldalról bele az USB elosztóba, azt próbáltam ki, meg az a kábel lett kimérve multiméterrel, hogy áramot egyáltalán kap-e. Nekem is egyre gyanúsabb az az átalakító kis dobozka. Csak azt nem tudom kizárni sehogy, alkatrészt is alig kapni már ehhez, ha meg van is, akkor az meg aranyárban van.
-
Necc
addikt
Resistance is futile, you will be assimilated.
Én pontosan ezért rá se voltam hajlandó nézni a questekre mikor VR után kutakodtam.
#59537 - mivel droidmentes telefon és webkameramentes laptopom van valamint a VR-em működik bármiféle account nélkül, nincs szükségem alufóliára.
-
Raymond
titán
Ezeket az emaileket hogy kovertald mar 2020 ota kuldik, a Q2 megjelenese elott volt bejelentve. Akkor a Facebook fiok kapcsolassal ami sokaknak nem tetszett, nekem se ezert en se valtottam es vartam a 2022 december vagy 2023 januari vegso hataridoig. Akkorra aztan lett a Meta fiok es nem kellett Facebook kapcsolas es 2022 vegen konvertaltam a fiokot, talan 2 perc volt es semmi plusz adatot nem kellett megadni.
-
Bunken
tag
Örülök, hogy szemüveggel is jó!
Win 10-et használok és még nem tervezem a 11-re váltást, nagyjából tudom, hogy mi is az a WMR de nem tudom, hogy ez autós szimulátorokban kell-e nekem.
Nem szeretem a low grafikát így most valószínűleg hanyagolom akkor a dolgot, nincs pár száz ezrem új VGA-ra és a headset-re is használtan max egy 100-ast szántam volna. A Q3 nekem már drága.macy: jelenleg az ETS2, Dirt Rally, GRID 2019 és az F1 22 van telepítve, de szemezek az ACC-vel, iRacing-el és bármi más is érdekel ami autóverseny.
Dyingsoul: autóversenyek érdekelnek engem. Gondolkodtam már a RAM bővítésen is, de jelenleg FHD-ban játszom 60 Hz-es TV-n és a fentebb említett játékokat Full grafon még bírja.
-
JoolsNOS
veterán
Én anno mikor az első verzió megjelent 2013 körül talán, akkor megvettem. 40 font körül volt Angiában. Akkor még persze vr nélkül, csak annyi jött le, hogy jópofa, de egér helyett marha macera és 5 perc után már zsibbadt a kezem a levegőben hadonászástól. Persze a vr miatt már hozzászokott az ember. Akkor kb 1 hónap után túladtam rajta.
-
szacsee
nagyúr
Első részéről a hozzászólásodnak tudok írni.
Quest PCVR módban Linken keresztül kapcsolódik, ez lehet egy USB kábel (Link) , vagy egy pc-re kötött wifi router is (air Link).
Mindkettőnél a windowsban telepített Oculus programban kapcsolódsz egy azt hiszem 5 jegyű kóddal amikor összekötöd, utána nem is kell vele foglalkozni többször.
Questet bekapcsolom, rámegyek a csatlakoztatott eszközre (saját pc-m) és csatlakozás.
Onnantól már a telepített játékaim egy gyűjtőmappába rakja és innen is játszhatok, vagy akár a windows asztalt is megjeleníthetem, onnantól meg mintha windowsban lennél.
Kb ennyi.
VD pedig a Virtual Desktop nevű program.
A Quest 2 több mint egy éve airlinket használ vezeték nélküli kapcsolatra, ez előtt a VD-n keresztül lehett csatlakozni csak vezeték nélkül pc-hez. Mivel már Airlink benne van a HMD beállításaiban, így nem sokan használják.
HMD beállításai nem bonyolult, kb egy android teló menüjét képzeld el, de YT-n biztos van videó róla, én pl ha bekapcsolom a kezelőpulton rákattintok az órára, airlinkre és kész.Itt egy videó VD és Airlink-ről. Ha shortsba befért nem lehet olyan bonyolult. (Airlinkről szóló rész 25 másodperctől látható )
petymeg : Köszi! Héten ha lesz időm ránézek.
-
-
Raymond
titán
De mid van Rift CV1 vagy Rift S? Ha az utobbi akkor szerintem jobb lesz a hangzas. Ha CV1 akkor termeszetesen nem mert ahogy irtam ezeken nincs fules, igy max akkor lesz CV1-el egyenlo audio ha rakotsz egy Koss Porta Pro-t.
Teljesen mindegy hogy kabelen vagy wifi-n hasznalod, a kep ugyanaz lesz mert video stream. Ezeken nincs HDMI vagy DP bemenet.
-
Raymond
titán
A P4-en nincs beepitett fules hanem speaker van mint a Go, Quest1 es Quest2-nel. Szerintem eszrevehetoen jobb a hangja mind a Go vagy a Q1 (Q2-m nincs). Fules kimenet nincs rajta igy kell egy 5Eur-os USB-C to 3.5mm Jack ha fulest akarsz hasznalni. PC-vel ugy mukodik mint a Quest - nem kell hozza kabel, van sajat streaming szoftver is es van a Virtual Desktop is. A sajat szoftver megy USB-vel is mint a Quest-es Link es wifin is mint az Air Link. En csak a VD-vel hasznalom.
-
kevike576
senior tag
Akkor passz, gari már nincs gondolom...
https://bestware.com/en/hp-reverb-g2-replacement-cable.html -
Raymond
titán
Na igen, hacsak nem hasznaltan van nagyon jo aron valami 3090 akkor $799 (899EUR) 4070Ti a jovo heten jobb lesz. Ujonnan nincs a piacon semmi a 3080 12GB-tol es a 3090Ti-ig normalis aron. Elfekvo keszletek vanna irrealis arakon ahol mar tobb ertelme van egy 1350EUR-os 4080-nak.
-
Laby
őstag
Eléggé érzékeny a szemem ha nincs magas hz. 144-es monitort használok, és kifejezetten idegesít ha 60-75hz környékén látok már egy monitort.
Szóval jó lenne ha elbírná a 90hz-et mindkét szemen. Csomó játékot nem úgy hajt ki ahogy specifikáció alapján kéne a gépnek, úgyhogy kicsit azért tartok attól, hogy nem futna rendesen a Reverb-n. -
beci43
senior tag
Én 2 hete vettem egyet, de a kijelzőn nagyon csúnya hiba volt. Vadiúj, originált csomagolás. Visszavittem, a szerviz megállapította hogy gyári hibás, de cserét jelenleg nem tudnak biztosítani, mert hiánycikk. Mindegy, elálltam de headsetem továbbra sincs, az új év után berendelem újból. Persze biztosan többért, az áremelkedések miatt.
Egyébként nekem bejön, kényelmi szempontból is. A képminőség bődületes, mondjuk egy Samu Odyssey+-hoz képest mindenképp.
Annál sokkal kényelmesebb, kezelhetőbb. Vettem hozzá Widevision gasketet, sokkal nagyobb a FOV és kevésbé torzítanak a lencsék. (Csak szimulátorozom, DCS World) -
kiskuplung
őstag
Én annyiban igazat adok neki, hogy ha tehettem volna, én se adtam volna el a CV1-et, ha ki lehetett volna cserélni benne a kijelzőket nagyobb felbontásúra. Ez a srác pont azt éli meg, hogy volt egy tényleg prémium érzetű headsete+a tökéletes kontrollerek. és nekem is ez volt a bajom anno a Quest 2-vel, amire végül váltottam, hogy minden ízében érződik az olcsóság. De amúgy igazad van, elég pöcs, és "jól" felkészült, mikor megemlíti, hogy meglepődött, hogy nem működik sötétben az inside out tracking, elég jól jelzi, hogy nem sok köze van a témához.
-
Magyarfarkas
tag
Hát de ez van már mióta...az emberek hazamennek és online érzik jól magukat, társaságban meg alig várják hogy szabaduljanak egymástól! Megvannak a kivételek "még" de a jelenlegi társadalmi reakciók akár egy vírushelyzetre is bohózatba illő, ami miatt még több ember fog elidegülni egymástól. Én pl a fél rokonságom szerint meghaltam az oltástól és most azért nem állnak velem szóba mert élek és mert fertőzök és chip van bennem és szerintem(bár nagyon is örülök neki) ugyanúgy ahogy régen bármelyik járványnál, ők reagálták egy kicsit ezt túl
. Mi történik? A rokon megbolondult 300 főből lassan 100 alatt van az ismerősök száma facebookon, kimegyek az utcára és mint a Brian életében szónokok énekelnek az apokalipszisről, meg a háttérhatalmakról...
Persze hogy az emberek elmenekülnek a virtuális világokba...már a legelső hónapokban 4 évvel ezelőtt találkoztam olyannal akit a társadalom üldözött be a vr-be és ha az nem lett volna már régen öngyilkos lett volna, mert annyira elnyomták szerencsétlent ,mert testileg nem úgy született ahogy azt elvárták! Beteg a világ és sokan így fognak elmenekülni belőle -
-
izomman1
senior tag
ja plusz még megy a Openspace VR calibrator program is a lézeres követéshez is.. na ez az egyes játékoknál egész borzasztó a teljesítmény még reprojection esetén is.. Pedig annyira azért nem gyenge a gép.. mi a lenne a fórum? Igen Vive.com on olcsóbb néztem.. egyenlőre nem tudom megéri e berántani, mert tartok attól, hogy a lencse rossz lesz és akkor vissza sírom a G2 őt.. Lehet megvárom a teszteket meglátjuk.. G2 nagy előnye, hogy vidékre is tudom vinni tudok akár otthon is játszani és a hangzása is egészen szuper.(kép mellett). De a szoftveres támogatás egészen katasztrófa már kezdem feladni a küzdelmet még kínából jön egy USB hub aztán ha azzal is vált a Vive hang és a G2 hang között akkor feladom.. Inkább jöjjön a Vive Pro 2... Forum linket tudsz átdobni?
-
Lacielvtárs
nagyúr
értem, hát igen ez opció lenne bár így viszont nem szeretek "visszaélni" a vásárlás lehetőségével, számomra ez nem opció, mert mi is gyártó cég vagyunk ahol dolgozom és az azért kicsit bosszantó hogy utána meg adjuk el a terméket áron alul, mert bontott
ettől nem ítélek el senkit, csak én magam nem csinálomvalóban nem volt olcsó a vga és persze hűteni sem eCCerű feladat az a vga-t
azért bosszantó hogy ennyi pénzért nem tudja megoldani a gyártó a két oldalon lévő Vram-ok vízhűtését
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VR topik
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest