Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz lolal #7245 üzenetére

Nos, nem tudom, hogy mennyire lesz "okosság", de két dologra lettem figyelmes a videót nézve:
    Egyrészt, két hangosabb, s egy halkabb ciripelés-sorozatot hallok, amely gyanúm szerint minden egyes szíj-fordulatonként jelentkezik. Emiatt első körben kizárnám, hogy valamely csapágy ad hangot. Vagy megsérült valahol a szíj, esetleg idegen anyag került a bordák közé, (Ez terepjárókon gyakori, hogy apró kavicsokat szeg fel a szíj. Az is lehet, hogy a szíj külső, sima felén van olyan kopás, tükrösödés, ami miatt megcsúszik a szíj az adott szakaszon.
    Másrészt, feltűnt, hogy a szivattyú szíjtárcsáján kilátszik a szélső borda. Fényes, tehát valamikor ott is futott vélhetően a szíj. Nézd meg, nem kopott-e a szíj széle, ez akkor szokott előfordulni, ha lógó csapágy, vagy szíjfeszítő miatt ferdén fut a szíj, s beleér valamibe. (Sajna, konkrét típusismeretem nincs.)
    WD40-et, s más olajos dolgot ne fújj a szíjra, csak óvatosan nedvesítsd be vízzel, célszerűen valami pumpás flakonból. Ha akkor megszűnik a hang, az csúszásra utal. A csapágyak hangja ilyenkor még megmarad. Ha marad a hang, vedd le a szíjat, s vizsgálj át mindent!

Új hozzászólás Aktív témák