Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #899 üzenetére
Szívesen!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #897 üzenetére
Helló!
1. Tisztítás: folyó csapvíz (kézmeleg) + 1-2 csepp mosogatószer a lencsére (felhabosítva a lencsén) (utána vízzel leöblít + mikroszálas törlőkendő (ezzel a legvégén szárazra törlöd)
2. Cylinderes szemüveghez kell egy kis idő, míg az agyadban is azt érzékeled, amit kell. Ez kb. 1-2 hét után biztosan megszűnik. Hordani kell a szemüveget.
3. Ha cylinderes szemüvegre van szükséged, akkor nem csak távolra nem látsz jól, hanem közelre sem (csak ott nem zavar annyira ez a dolog). Tehát nyugodtan viseld a szemüvegedet távolra is és közelre is!
4. Jó áron - jót?
Mindenki erre törekszik.- Viccet félretéve ezt inkább privátban. Ha gondolod szívesen segítek.
Üdv: Ferkó
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
ha gyorsan és tökéletesen meg szeretném tisztítani a szemüvegemet,mit javasoltok?
Semmilyen kosz/zsír ne maradjon utána.
És a szemüveg keretnek+lencsének se legyen baja.Nemrég kaptam cylinderes szemüveget,eddig nem az volt,elég szokatlan,főleg az,hogyha a számítógép monitort nézem közelről,az domborúnak látszik.
Egyébként nem zavaró.
Meg lehet ezt szokni?
Remekül látok vele,csak ez a furcsa görbülés szokatlan nagyon.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
+1 kérdés:
Hol érdemes jó szemüveget venni jó áron?Nem írtam:távolra nem látok jól,közelre szemüveg nélkül is jól látok.
-
ferkoboy
senior tag
Részemről nincs harag.
Tartom magam annyira józannak, hogy ettől tovább ne menjek el egy vitában. (BAN épp ezért meg sem fordult a fejemben.)0,25D ingadozást már el tudom fogadni. Ennyi a könnyfilm adott állapotától is kialakulhat.
A fórumokkal ugyanaz a baj, mint a az internet egészével - inkognitóban bárki bármit írhat, következmények nélkül. És sajnos az esetek döntő többségében nem az adott szakma képviselői (akik értenek is ahhoz amit csinálnak) írogatnak egy-egy témában a fórumok többségében, hanem lelkes hozzá nem értők, akik hallottak már valahol valamit a témában, vagy a neten olvastak már erről-és-erről, és a felszínes "tudásnak" hála terjednek a butaságok.
Itthon olvastatni vízusjeleket 5m-ről szokás (accomodáció kiküszöbölése végett).
Tehát az "amit 2m-ről kell elolvasni, azt ő 6ról olvasta" nem egy szakmai hozzáértő személyt sejtet.Továbbra is azt gondolom, hogy nem ebben a topicban van ennek helye. Próbálkozz akkor a logout-on!
-
koshmar
addikt
válasz
ferkoboy #894 üzenetére
1.: Nem szokásom fenyegetőzni.
A valamelyikünk rosszul járna kifejezést arra értettem, hogy valamelyik bant fog kapni, ha ezt tovább folytatnánk.
Láttam már ilyen vitákat, tudom, meddig el tudnak fajulni.
Én ezt itt nem szeretném.2.: Topikot már nyitottam neki, de bezárták.
Továbbá már írtam a moderátoros topikba, hogy nevezzék át A nagy szemüveges/látásjavítós topiknak, (mivel akinek szemüvege van, az bizonyára keresett már alternatívákat látásának javítására), de nem engedték.
Ahogy láthatod, az én fejemben is megfordult már a gondolata egy külön topiknak.
Talán a Blogout-ban majd létrehozok egyet.
Talán, ugyanis ha az igényt nézzük, akkor felesleges.
De ezentúl nem fogom itt terjeszteni ezt a nézetet, ha nem szeretnéd.3.: Egy Wikipedia-s cikkben olvastam. Itt van: [link] /napi ingadozása/
(Bár való igaz, lehet, nem hiteles, mert úgy tudom, a Wikipedia-t bárki szerkesztheti).
Most elolvasva a cikket, 0,25 dioptria ingadozást ír.
Hát megmondom őszintén, fogalmam nincs, honnan vettem a két dioptriát.
Lehet, hogy írás közben valami egész másra gondoltam...
Elnézést, benéztem.
A 2 dioptria tényleg sok. Honnan szedtem...Nem tudom viszont, hogy fogok-e tudni hivatalos dokumentumot villantani, ugyanis nem személyesen, hanem egy fórumról ismerem az illetőt. Ráadásul mostanában nem is aktív...
De a szemtrénerrel, aki megvizsgálta már beszéltem a fórumon, és bizony előfrodult már, hogy a 2 méteres sort 6 méterről is elolvasta. Ideális esetben.
Bizony, előfordul nála is, hogy nem lát annyira jól, ilyenkor van, hogy "csak" 3 méterről látja a 2 méteres sort.De az e-mail címét megpróbálom megszerezni, és akkor írhatsz neki ez ügyben, hogy ha tényleg ennyire érdekel.
Továbbra sem gondolom, hogy haragban kéne lennünk.
Üdv -
ferkoboy
senior tag
Első kérés:
Ne fenyegetőzz!Második:
Ne irogass be egy sokak által olvasott fórumba butaságokat!
A topic címe: "A nagy szemüveges topic". Ha tréningről szeretnél meggyőzni másokat, javaslom nyiss egy új topicot, akár itt a PH-n, pl. "A nagy szemtréning topic" néven. Vagy pl. "Dobd el a szemüveged, gyúrj a szemedre"...Minden rosszakarás nélkül, a lényeg: kérlek ne itt!
Mindenki döntse el maga, hogy a te topicodba belép e. Ez szerintem nem erről szól.
Nem tudok dolgokat elfogadni, talán röghöz kötött vagyok, de ilyenben csak a tényeknek hiszek.Harmadik:
Tényleg érdekel, hogy honnan vetted a napi 2 dioptriányi ingadozást!
És továbbra is szívesen vállalom, hogy megnézem az ismerősödet, hogy a 300%-os látásélességéről tanubizonyságot tegyen,illetve én meggyőződhessek. Az általad említett hivatalos papírok is érdekelnek, ha publikusak!Várom válaszod!
Remélem te sem találtad ezt sértőnek!
Csak azt utálom, hogyha fenyegetnek.Üdv: Ferkó
-
koshmar
addikt
válasz
ferkoboy #892 üzenetére
Nem fogok vitatkozni veled, mert azzal valamelyikünk rosszul járna.
Itt csak egy dolog van: Van, aki hisz benne, (én hiszek, mert tudom, hogy a látástréning javítja a látást- saját magam tapasztalom), és van, aki nem.
Köszöntem.Te is állítasz valamit és én is.
Szerinted neked van igazam, szerintem nekem.De szerintem ha most lezárjuk ezt, akkor semmi gond nem lesz.
Remélem, nem találtad ezt sértőnek. -
ferkoboy
senior tag
Hivatalos dokumentum....
Kérlek mutass valamit, vagy hozz el egy ilyen 300%-os, vagy 500%os látású embert hozzám!
Optika és szemészeti anatómia az egész! Amit te állítassz, az fizikailag lehetetlen. Legalább 5x több fényérzékelő receptornak kellene lennie ez esetben a foveola centralisban, ami a csapok fizikai mérete miatt sem lehetséges. Ha pedig tegyük fel valamilyen mutáció során a normálistól 5x kisebb receptorokkal rendelkezne valaki, akkor is 5x annyi idegvezetés lenne szükséges, hogy az onnan kapott jelet az agykéreg felé szállítsa. Tehát a nervus opticus vastagsága is többszöröse kellene, hogy legyen, ami már a foramen opticum-on sem férne át. ....
És akkor még a szem optikai rendszerének felbontóképességéről még nem is beszéltünk...
Maradjunk annyiban, hogy én nem hiszem el, s kérlek téged ne is terjessz butaságot, mert sajnos az internettel ez a probléma. Válogatás nélkül mindenki irhat "böszmeségeket". [bűntetlenül, inkognitóban]
Köszönöm!
szerkesztés:
"ugyanis az ember látása extrém esetben két dioptriát is ingadozhat napközben" - ez is egy akkora butaság. Szeretném rosszallás nélkül megkérdezni, hogy ezt mégis honnan vetted? - Szemtrénerek igazolták?
Még patilógiás esetben sincs ekkora ingadozás. Még kezeletlen hypertonia, vagy diabetes esetén sem!! Nemhogy egy egészséges embernél! -
koshmar
addikt
válasz
ferkoboy #884 üzenetére
Ismerek egy embert, aki papírra is igazolta, hogy látásélessége megközelítőleg 250-300%-os.
Több szemész és egy szemtréner is megvizsgálta.
Ők is értetlenül álltak az eset előtt.
Minimum kétszer olyan jó a látása, mint egy átlagembernek.
Ez jó esetben háromszoros is lehet, ugyanis az ember látása extrém esetben két dioptriát is ingadozhat napközben.
Van, amikor csak 150%-osan lát. Igen, mert a jó szemű ember szemének is lehet "rossz" napja.Ja, ezt 5 év szemtréninggel érte el. 5 év.
Az 500%-os látást szintén egy hivatalos feljegyzés bizonyít.
Asszem még 1984-ben egy általános iskolás diáknál "vették észre".
Mégpedig azt, hogy a 2 méterről elolvasandó sort ő 10 méterről is látta.
Én azért egy hivatalos dokumentummal nem vitatkoznék. -
ferkoboy
senior tag
Szia!
Egy vizsgálat kb. 2000-3000Ft, egy pár műanyag lencse (jó minőségű HOYA) már kb 3800Ft/db ártól már elérhető, ez a lencse normál műanyag, egy normál antireflex (tükröződést csökkentő) réteggel van ellátva.
Becsiszolásnak van még költsége, kb. 1500-3000 Ft lehet az is, saját keretbe.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Szia!
Ha szemüveg mellett is szárad a szemed, akkor én nem javasolnám a lencsézést.
Amennyiben mégis ragaszkodsz hozzá, lehet érdemesebb lenne egy RGP lencsével próbálkozni - kemény, de oxigénáteresztő lencse ez.
3-4 dioptriányi asztigmia (cylinder) gond nélkül korrigálható illyen lencsékkel.Üdv: Ferkó
-
Sziasztok,
Van itt olyan ember akinek nagy cilinder kell(3-as vagy afelett) és kontaklencsét hord?
Az érdekelne, hogy az ilyen típusú lencse kb. mennyibe fáj?
Mert állítólag elég drága, de már nagyon kezd idegesíteni a szemüveg s jó lenne lecserélni.
Meg van-e olyan lencse ami nedvesebben tartja a szemet?
Mert nekem szemüvegnél is naponta legalább kétszer kell szemgélt használni, különben nagyon kiszárad a szemem s kontaktlencsénél ez még fokozódna, viszont olyan havi 3-4e-nél több azért már nem nagyon férne bele a keretbe. -
Mawyx
őstag
A szemüvegem már elég régi, szerintem meg kellene nézetni kell-e erősebb, most (-1.5)-ös van. A keret maradna. Meg tdnátok kb mondani mennyibe kerül manapság a vizsgálat?
És 1 pár üveg? Műanyag lencsére gondoltam mindenféle himihumi nélkül, tehát nem kell rá antistress meg antibakteriális réteg meg antiakármi drágáért, csak legyen meg a megfelelő dioptriájú 1 pár műanyag lencse belecsiszolva a mostani meglévő keretembe. -
ferkoboy
senior tag
E mellett már nem tudok elmenni szó nélkül:
A szemed optikai rendszerének leképzését is tudod javítani? Az nem semmi...
A ingerületet felfogó csapok sűrűségéről nem is szólva. Ha ezt megsokszorozod, akkor jelentkezz valamely gyógyszergyártónál, mert milliárdokat adnának ezért a tudásért.
Jómagam még 1,5-1,6 látásélességnél jobban látó személyt nem igazán láttam. Talán egyszer valakit, aki a 2,0 decimális értékekből egyet-kettőt felismert.
Ami százalékosan lefordítva 150-160 %-ot jelent, vagy 200%-ot.A 300% és az 500% elég nagy balgaság.
Bocsásd meg szkepticizmusomat!
-
-
kangool
tag
Talán a legrosszabbul én látok itt.
Mínusz 6,0 és 6,5 nyomulok.Épp most kell csináltatnom szemcsit mert ami van 4 év után tönkre ment. Szemem nem romlott. Hoya lencséim vannak, a rétegek "szétrobbantak" rajtuk és pont a látóteremben. Ezért akarok újat, mert megcsinálni nem lehet, állítólag.
-
Hali!
Na ma megjott a szemuveg, nagyon jo lett. Igaz meg nem volt rajtam egesz nap, de eddig jol esik a viselese, baromi jol latok vele, nem szedulok meg hasonlok.
Ezeket erti valaki, hogy mit jelentenek?
jobb: 0.00 D Jph -1.00 D apl 170'
bal : -1.00 D Jph -1.00 D apl 10'Lehet, hogy az a JPH es apl nem az, amit irtam, de ezt tudtam kihamozni.
Ja es gerber optika.
-
szőröscica
addikt
No, a múlt héten felküldték a szemüveget a Zeiss budapesti központjába, bevizsgálták a lencsét, annak semmi baja. Azt mondták, hogy mivel nagyon személyre szabott, ezért nagyon jól és tűélesen látok vele mindent, és ezt szokni kell.
Én mondjuk nem azért vettem 130 ezres szemüveget (2*47 a lencse, +35 a keret), hogy hetekig kínozzam magam vele. Dolgozni sem tudok, mert fáj a fejem. Most is felvettem az Individualt az optikában, negyed órába telt, míg hazaértem, és már tompán lüktet a fejem.
Hozzátenném, én semmi hátrányt nem vettem észre az egyszerű, 4 ezer forintos Zeiss lencsével sem, ugyanolyan jól látok vele. Ellenben nem fáj tőle a fejem.
Most egy hétig megpróbálom hordani (úgyis az lesz, hogy reggel felveszem, egy fél óra múlva meg le, mert dobol a fejem tőle), aztán visszaviszem. Már eddig is hordtam bő 1 hetet, és nem javult a helyzet. Tegyenek bele egy szimpla vékonyított lencsét, a különbséget meg adják vissza.
-
neduddki
nagyúr
válasz
Speeedfire #877 üzenetére
hi!
Fenyre setitedonel igen, mert kepesek igencsak mas szine valni, simakat emg cseretlme kulon ott nem volt gond
udv
neduddki
-
Speeedfire
félisten
Hülye kérdés, de lencsét csak páronként szoktak cserélni?
-
szőröscica
addikt
No, szűk két hét Zeiss Individual tapasztalatai eddig. Fáj a fejem tőle. Nem multifokális, szimpla mínuszos lencse, még cilinder sincs benne. -2,75 a bal, -3 a jobb.
47 ezer/db volt a lencse. Fáj a fejem, mintha összehúzná a szememet, olyan érzés fog el pár perccel azután, hogy felvettem.Visszavittem, a bal lencse közelebb volt a szememhez, mint a jobb. Állítottak rajta, ma hoztam vissza. A helyzet nem változott, ugyanúgy nem komfortos, zavar. A sima 4 ezer forint / darabos Zeiss lencsés szemüveggel semmi problémám nincs, azt is most csináltattam tartalékba.
Holnap megyek megint az optikushoz, de már a halálba kívánom, hogy olvastam erről az Individual dologról. Kifizettem egy normál lencse tízszeresét rá, és csak szopok vele. Volt már pár szemüvegem, de egyikkel sem volt még semmi bajom. Ha megoldható, hogy a különbözetet visszakapjam és egy "gagyi" lencsét tegyenek bele, akkor azt fogom választani. Egyszerűen ezt nem tudom hordani, eddig 100 ezer forint pénzkidobás + a keret ára.
szerk.: ami furcsa, hogy a bal oldali a -2.75-ös és a jobb oldali a -3-as, azonban a bal oldali lencse vastagabbnak tűnik, mint a jobb. Létezik, hogy felcserélték volna őket? Na majd ezt mondom holnap, tegyék bele a gépbe, és mérjék meg.
-
Noddy
senior tag
Ár/érték arányban tudtok mondani jó szemüveg keret márkát?
Gondolom az ilyen gucci, armani, hugo boss drágább mint egyéb márkák, de nem feltétlen jobbak is, nem?
Nekem fényre sötétedős lencsém van már lassan 5 éve, de nem igazán vált be, illetve szerintem fárad vagy nem tudom mi, mert mostmár sötét helyen nem lesz átlátszó, egy kicsit sötét marad.
Szóval most visszaváltok hagyományosra. És megcsinálom dioptriás napszemüvegnek a régi keretet. -
NY_A
őstag
Tibii91
Egyszer rákényszerültem, hogy egy napig ne hordjak szemüveget, és másnap elég tűrhetően láttam. De annyira nem jól, hogy nélkülözni tudjam a szemüveget.
Az igazat megvallva már annyira megszoktam a meglétét, hogy már az lenne a nagyon furcsa, ha nem lenne. Úgy értem ha én szemüveg nélkül a tükörbe nézek meg sem ismerem magam!Már el sem tudnám képzelni magam nélküle.
Lauda
Hát az enyém "csak" 42 ezer forint volt, de az sem kevés pénz. 25 volt a lencse, és 17 a keret. A lencse nekem szürke, nem barna. E kettő közül lehetett választani, de nekem a szürke szimpatikusabb volt. A keret pedig titán, valami akció keretében 27-ről 17-re volt leengedve az ára. Nagyon jó. Remélem sokáig fogja bírni. Az előző szemüvegemet is nagyon bírtam, de annak eltört a rugója sajnos.
-
koshmar
addikt
Nem.
A célom a 100%-os látás, és akkor onnan lehet továbblépni.
Az elméleti látásélesség az kb. 500%- ezt bármelyik egészséges szemű ember elérheti.
300%-os látású embert pedig magam is ismerek, azt a sort, amit a látásteszten 2 méterről kell leolvasni, ő 6 méterről is látja.
-
Na az szuper, hasznald egeszseggel! En is ugy kertem, hogy barnara sotetedjen, a masik is ilyen (amit nem hordtam soha, csak probalgattam). Nem olcso, de nem is igazan erdekel, asszem 79k lesz az enyem cakk-pakk.
(#851) Bubee82 Ertem. Biztos belejatszanak azok is, nalam mondjuk a faradas is nyom a latba, mert pl. ittbent villanyfenynel sokkal rosszabbul latok este, mint delelott ugyanolyan fenynel.
(#858) Tibii91 Akkor tenyleg jol latsz a 3 dioptriaval, en sokszor olyan tavolsagbol sem ismerem fel az ismerosoket, bar lehet belejatszik a szelektivitas is.
-
koshmar
addikt
Az lehet, a szemüvegeseknek igen gyakran szemtengelyferdülése is van. Nagyon gyakran.
Ez lehet kancsalság, vagy olyan is, hogy csak az egyik szemtengely "ferde", a másik jó.Ha letennéd 1-2 napra, tuti jobban látnál, ezt én mondom.
Én a 4,5-est is le tudtam tenni. Az első pár hét pokoli volt, de utána simán hozzászokott a szemem.
Ma már képtelen lennék felvenni. -
NY_A
őstag
Hát ez valóban érdekes!
Az igazat megvallva, ha én nem hordanám 1-2 napig a szemüvegemet, akkor sokkal jobban látnék nélküle mint most. De ki bír ki annyit úgy, hogy alig lát.
A rendszámokat én is könnyebben leolvasom, gondolom a fehér alapon fekete szám/betű kombináció miatt! De az arcok nagyon összefolynak!
Lehet az is közrejátszik, hogy a feleségem szerint szemüveg nélkül bandzsítok egy kicsit. Talán ezért mosódik el minden, már 30 centi után. -
koshmar
addikt
Hmm, ez érdekes.
Én Októberben tettem le végleg a 4,5-es szemüvegem, azóta kb. 1,5 dioptriát javult a Bates-tréningnek hála.
Tehát kb. olyan 3 dioptriával élek együtt nap mint nap. Nem túl kellemes, elhiheted.De: A rendszámokat már 5-10 méterről is le tudom olvasni, és 20-30 méterről is felismerem a haverokat.
Ezért csodálkozom, hogy te csak 3-4 méterről, hunyorogva.És már a monitort is 50 centiről nézem.
Ismétlem, Októberben a bal -4,5 volt. -
NY_A
őstag
-2-es a rosszabbik szemem, a másik pedig -1.75-ös!
30 centiig jól látok, onnantól katasztrófa. Van aki azt mondja ez nem is annyira vészes, de nekem nem úgy tűnik!Szemüveg nélkül nem ismerem fel arcról azt, aki 3-4 méterre van tőlem, csak borzasztó hunyorgások közepette.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest