Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Volna egy olyan problemam hogy en kozelre nem latok olyan jol,es sokat jatszok PC-n,es nem latok elesen. Megoldas lehetne, ha monitor es en koztem valo tavolsagra keszittetek egy szemuveget? Valoszinuleg sokkal erosebb lenne,mint az utcai szemuvegem.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
robesz87 #2941 üzenetére
1. Részben igaz, 340nm az n=1,50, Cr39 alapanyagú lencse UV-szűrésének felső határa.
2. Attól függ hol használod a szemüveget. Ha csak beltérben ezt az üveget, akkor nem nagy mínusz.
Ha kültérben, ott már számít. (Aki nem visel szemüveget, ugye ott a 340nm sincs meg... attól jobb ez is, de azért nem egy 400nm-es UV-védelem, mint u.e. UV-Control-al, vagy Zeiss bmelyik rétegével (DuraVisonBlueProtect UV, DuraVision Platinum UV, ..Lotutec UV, - ezek itt már cr39 alapanyag esetén is egészen 400nm-ig védenek). -
robesz87
tag
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Dare2Live #2935 üzenetére
Errefel, én ebben gondolkodnék (általános felhasználás esetén):
Zeiss - Digital Lens
HOYA: Sync III
Essilor: EyeZenHa sokat ülsz gép előtt / asztali sz.gép/, akkor oda inkább HOYA Addpower... de sok lehetőség felmerülhet, egy személyes beszélgetés nem árt ilyen esetben, hogy tudjuk, mikor-mire kell (használói/viselői-viseleti szokások).
Üdv: Ferkó
-
robesz87
tag
Sziasztok!
Hilux 1.50 HVLL BLC lencsém lesz. Ebben van alapból UV control is? Ha nem, akkor lehet rá kérni?
-
Dare2Live
félisten
Ezt tudná vki nekem értelmezni? [link]
Vmi javaslat, hogy sima vagy mutifokális, vagy milyet vegyek? Azt érzem, hogy a bal az romlott. Eddig sose volt szemüvegem.
Cég 31.500Ftig téríti gondolom ebbe nem fogok beleférni...
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Kiskoromban szemüveges voltam, 5-6 évesen leraktam mert zavart és azóta nincs. Nagyon jól látok, de a bal szemem tudom, hogy nem a legjobb. Voltam szemvizsgálaton, kb 1 dioptria körüli a bal, viszont annyira jól kompenzál a jobb szemem, hogy jobban látok szemüveg nélkül, mint dioptriás bal lencsével, ha mindkét szememet használom. Aki vizsgált, ő is azt mondta, hogy szerinte tök felesleges a szemüveg jelenleg, viszont idővel biztos kelleni fog.
Gondoltam arra, hogy csináltatok egy sima, dioptria nélkülit, monitorszűrővel, mivel rengeteget ülök képernyő előtt. Ennek egy része képkidolgozás, és egye retusáláshoz nem jó, mert elviszi a színeket, de addig nem használnám. Ez segíthetne, hogy ne érezzem baromi fáradtnak a szemeimet a nap közben/végén?
Van értelme így szemüveget csináltatni, esetleg nem csak képernyő előtt, hanem alapból is hordani dioptria nélkül?
Köszi!
-
Sonja
nagyúr
Idén negyven éves leszek, és bizony éreztem, hogy a szemem már nem az igazi. Elmentem hát szemészhez, és bizony romlott.
Csináltattam is egy szemüveget, ami közelre jó. Távollátáshoz is kellett volna, de az annyira nem érdekel. Vezetni nem vezetek, TV-t meg csak focit nézek igazán.
Így olyan szemüvegem lesz, ami a kék fényt is szűri, ami ugye a monitorból jön. Tényleg jó ez? Valóban használ és kevésbé fog fáradni a szem?
Ja, és +0,25 a két szemem, legalábbis ez van a papírra írva.
-
Skyhunter
őstag
Sziasztok!
Mennyire megbízható webáruház ez a yozz.eu?
Létezik, hogy 27k-ért Oakley Batwolf eredetit adnak? LINK
-
marilllyo
veterán
Srácok!
Ez ér valamit? Jó lehet ez? Tekintsünk el a "gaming" dologtól. Ezt leszámítva jó lehet?
-
0021666
tag
Üdv!
Sosem volt szemüvegem, jogosítványhoz éppen hogy elég volt a látásom, azonban már érzem hogy azóta tovább romlott, így szükségem lesz egy távolra látó szemüvegre. Nincs semmilyen céggel semmi tapasztalatom, nincsenek különös igényeim, csak egy egyszerű szemüveget szeretnék. Szemvizsgálaton sem voltam még, elegendő az optikáknak a saját vizsgálata, vagy menjek először szemorvoshoz? Ezek közül tudnék válogatni: Optic world, vision express, ofotért. Optic worldbe van 30% dolgozói kedvezményem, a többihez nincs semmi. Honnan lenne érdemes szerintetek csináltatni, és árban kb. mennyire számítsak?
-
tusi74
őstag
Esetleg tud valaki segíteni, hogy milyen az a munkaszemüveg? Miben más, mint egy egyfókuszú lencse, vagy egy multifokális? Nekem most Hoya Sync III 9-es lencsém van, blue controllal. Imádom, irtó jól látok benne. Tanárként bementem helyettesíteni egy testnevelés órára, és egy focilabdával jól eltalálták a szemüveget. Elferdült, megcsinálták, az orrtámaszon is ezerszer állítottak, de csak nem jó. A lencse teljesen hibátlan egy karc nincs rajta. Sajnos ez a szemüveg cakkum-pakk 90.000 Ft volt, és mivel ez nem garanciális sérülés, más más megoldás nem lenne, mint új szemüveg, de mégegyszer nincs ennyi pénzem.
Nézegettem az online optikákat, ilyen lencsét sehol nem csinálnak, viszont rátaláltam a misterspex.de oldalra. Ott cakkum-pakk, szállítással, mindennel kijönne 56.000 Ft-ból, viszont ők sem Hoya lencsével dolgoznak, hanem valami saját márkással, viszont náluk van munkaszemüveg stb.. De ugyanúgy van blue controlnak megfelelős stb... Rákerestem a neten, a Hoya III sync 9 +0.95-ös addícióval van.
Ha megrendelek egy ilyen munkaszemüveget a németektől +1-es addícióval (+0,95-öt nem lehet választani),
akkor az ugyanaz, mint a Hoya III Sync 9? Minden más adat ugyanaz lenne, mint a Hoya kártyán? -
zserrbo
aktív tag
Nézem az én szakorvosi leletemet és nem értek valamit. Nekem évek óta van szemüvegem távollátáshoz. Két különböző helyen készítettnél is csak az SPH-t írtál fel a lencse készítéshez. Volt Zeiss lencsém. Ahhoz adtak kártyát és csak az SPH van rajta. Konkrétan, hogy -0,5. A többi 0.0 vagy üres. A -0.5 volt az elfogadható, habár nem látok minden esetben elég élesen távolra. A -0,75-től már kissé szúrt a szemem. Egyszer csináltattam ilyen lencsét is.
Na most ott van a leleten, hogy a Refractomerer résznél: Sph: -1,25 Cyl: +1.0, Ax: 51; bal: Sph: -1,25 Cyl: +0.5, Ax: 81
Miért van az, hogy a többi értéket nem veszik figyelembe? -
Megérkezett az én BlueControllos szemüvegem is.
Érdekes, hogy nincs a piacon minden mentes, csak arra alkalmas szemüveg a Xiaomin kivül....
Az nekem nem lett volna jó. Én a zuglói Érci Optika saját forgalmazású El Nino keretek egyik modelljét választottam Essilor lencsével.
A tegnapi egész napos használat után mondhatom, hogy ég és föld vele az élet. Nincs szemfájdalom, alig van szemszárazzság...
Remek vétel volt.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Műanyag keretes szemüveg eltört középen. Hogyan lehet megjavítani? Tudom ott a gugli, de olyan megoldásra lennék kíváncsi, ami tuti bevált, és tovább bírja pár napnál.
Előre is nagyon szépen köszönöm! -
Teljesen mindegy, zafírból lenne jó - de olyant nem kapsz. Van karcállóbb kivitel, de csodát ne várj!
Természetesen a lencse tisztitás minősége is sokat "ront" rajta. Sok embernél bevált dolog a papírzsepi. Az biztos, hogy kinyírja a porral együtt!
Teljesen mindegy mit adnak neki, smirglivel pucolva neki harangoztak!
Tanítani kellene a helyes pucolásra. Nekem a szolgálati műanyagos lencsés szemüvegem 5 éves. Sok karc nincs rajta. Igaz, én nem bontáson és gépi kőrosta mellett dolgozom. -
Monyos
aktív tag
sziasztok!
Ajándékba szeretnénk adni egy ismerősömnek szemüveget, viszont mivel fizikai munkát végez/építőiparban dolgozik, olyat szeretnénk ami szinte összekarcolhatatlan. A jelenlegi szemüvegét is karcállóként vette, de mégsem bírta a gyűrődést, fél év alatt "elhasználódott" és tele lett karcokkal.
A szemüveget egyáltalán nem éri ütés vagy konkrét éles tárgy, ezért a töréstől nem kell tartani. Inkább a nagy mennyiségű porral lehet gond, vagyis a poros lencse megtörlése okozhatja a karcokat.Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy tudtok-e ajánlani olyan lencsét, gyártót ami megfelelő lehet?
-
xXx--89
csendes tag
válasz
Viperator #2915 üzenetére
Igen tudom, hogy arra van, de én nem azt kértem, hanem színhelyeset. Amúgy ez egy totális baromség, mert már a win10-ben van ilyen funkció. Meg én ezt a fajta lencsét nem ajánlanám csak annak aki ideiglenes veszi fel a szemüveget mert minden nap ilyenbe lenni az a fárasztó hogy még az ég is sárgás.
-
xXx--89
csendes tag
Egyébként kérhetek pénzvisszatérítést, ha nem azt kaptam amit kértem? Ugyan is, amit az előző kommentben leírtam az most történt. Bementem egy régi vision express-es lencsével egy másik üzletbe, azért mentem oda, mert ott csináltattam az 1 napos kontaktlencsémet és most újat kellett rendelni és egyben letudom a szemüveg lencsét mert az előző karcos volt nagyon, gondoltam egy kapta fa ezek a szar lencsék, hát kurvára nem. Kértem hogy színhelyeset adjanak adtak prevenciát mert gép előtt dolgozom gondolom teljesen figyelmen kivul hagyta hogy színhelyeset kértem. Lerakta nekem egy kis fosnyi fehér papírra a lencsét mondta hogy egy kicsit sárgás a lencse. Igen csak semmit nem lehetett látni mert alatta beárnyékolta a lapot és én nem láttam semmi sárgásat benne, de ha ide adta volna a kibaszott kezembe és mutatta volna monitor előtt, mindjárt rájöttem volna milyen sárgáról beszél. Szóval sztem ez is el volt mismásolva nem egyértelmű a sárga. Megcsinálták előszőr jó volt, hazamentem gépnél néztem, ez szar sárgás mondtam, én nem ilyet kértem. Megcsináltattak +19 000 ft-ért egy forte-ét arra azt mondták, hogy ebbe semmilyen baromság nincs, színhelyes. Jó akkor kértem erre most megjött és látom hogy fekete az erőteljesebb és kontúrosabb megjegyzem mivel a prevencia a fortéra épül ezért ott is észrevettem hogy erőteljesebb a fekete de + még rajta volt ez a sárgás szar, de mivel nem értek hozzá laikusként, mint vásárló gondoltam a prevencia réteg lesz a a gyanús, ezért gondolom a forténak van alapból egy ilyen feketés faxsága. ÉN TESZTELEM LE A TERMÉKÜKET??? ÉS EZEK SZAKEMBEREK szóval azt se tudják mit adnak el. Sztem azt se tudják mit jelent a színhelyesség. Behúztak így 70 000 ft-al. Szóval lehet pénzvisszatérítést kérni ezért? Mert én úgy gondolom az ők szakmai és termékismertetésből sem helytálló hisz azt színhelyesnek adják el mindkettőt de ha az elsőt én értettem is félre a 2.at a forte már nem az én hibám. Így elmentem a vision express-be és csináltattam egy ugyan olyan régit ami volt a rendszerben, onnan levették az adatokat aztán remélem az is jó lesz mert már kurvára elegem van. Vagy most már szemüveget is úgy kell elmenni vásárolni hogy utána olvasok milliárdnyi dolog után hogy képbe legyek mert ők képtelenek elmondani az előnyét hátrányát? Amit ha nem mondanak azt kifog derülni amikor a lencse kész csak akkor már baszhatom. Úgy gondolom az egész egy átverés rábeszélik az ember, csak az előnyüket mondják el a hátrányát teljesen eltusolják, elhallgatják, aztán ha panaszod van akkor meg takarodj.
-
xXx--89
csendes tag
Tapasztalatomat szeretném megosztani, aki színhelyes lencsét akar. Az Essilor Crizal Prevenciát nem jó, mert "sárgítja" a színeket (pedig színhelyesnek mondták). Az Essilor Crizal Forte se jó (pedig színhelyesnek mondták), mert a fekete szövegeket kontúrosítja ezáltal még feketébbnek tűnik a való életbe észrevehetetlen, meg mintha egy kicsit kontrasztosítana, de ahogy leülsz egy monitor elé észrevehető. Régen csináltattam a Vision Express-be egy sima rendes lencsét, annak semmilyen "szín abnormalitása" sincs, most is azt csináltattam inkább, még nem jött meg, de ugyan azt kértem ami régen volt. Szóval akit idegesít, hogy nem színhelyes a lencséje az messziről kerülje el a ESSILOR CRIZALT-t.
-
ferkoboy
senior tag
Ne haragudj, de erre nincs most időm.
1 mondat csupán:
- Ha elmúltál 40-45 és ha kell szemüveg közelre illetve távolra is, és ami egyikhez jó(pl.távolra), a másikhoz (pl.közelre) már nem, akkor szóbajöhető dolog a Multifokális lencse. Vagy ha sok időt ülsz gép előtt akkor pedig a Munkaszemüveg lehet jobb választás. Ugyanis nem az lesz a legideálisabb már ilyenkor a monitorhoz (amit távolabbról nézünk) mint az olvasásnál.
Erre ott érdemes rákérdezni, ahol -és akkor amikor- a szemüveget készítteted.Üdv: Ferkó
(A te lencsédet én alkalmazkodást segítő lencsének szoktam aposztrofálni. Azaz egy előszobája ez kvázi a multifokális lencséknek.)
-
ferkoboy
senior tag
Akkor az Orma lesz ott.
Szóval a lencséd meg egy EyeZen lencse. (Ami nem is Varilux, meg nem is munkaszemüveg...)
Ellenben legalább raktári lehetett (ára/típus alapján).
0,6 Dioptria a “lefutása” ennek a lencsének. (Azaz 0,6dioptriával van ‘erősebb’ az alján, mint a tetején.)Bence: na látod, hogy egyikünknek sincs igaza...
-
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #2907 üzenetére
Nem, nem nálam. Akkor nem kapott volna tájákoztatásként Varilux-ot.
- Csupán mukaszemüveget említve, és az árat látva nem nehéz megtippelni mit is viselhet. -
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #2904 üzenetére
•Interview
-
Viperator
őstag
Eyedrive (Pro) lencsékről vélemények? (dioptriás lesz)
Nem csak az autóvezetéshez legyen jó éjjel-nappal (meg fényresötétedő), hanem egyszerű napszemüvegként is tudjak használni (sétáláskor, stb.), tehát az Eyedrive alkalmas arra is?
Előre is köszönöm!
-
fila
senior tag
Ehhez a témához kapcsolódóan.
Az elmúlt 6 évben kínából rendeltem keretet, itthon rakattam bele a lencsét magyarországon, így megúsztam a szemüveg dolgot kb 10 e Ft-ból.
Sima keret, és egyszerű minuszos lencse, tökéletes volt minden.Idén romlott a szemem már szemüveggel nem láttam a közeli doglokat, ha levettem a szemüvegem úgy viszont láttam.
Elmentem megnézetni a szemem kiderült, hogy már nem jó a sima lencse, hanem "munkaszemüveg" kell, hogy lássak közelre is. Multifokális vagy mi a szösz. Közölték, hogy a lencse darabja 30 e Ft-nál kezdődik, de ha jót akarok akkor duplája triplája lesz.
Ennyi elég volt, hogy szétnézzek az alin. Találtam is komplett szemüveget, multifokálisat is lehetet kérni potom 54 dolcsiért. Meg is rendeltem, 15 ezer, nem mindegy mennyit adok ki erre a dologra. Ha nem válik be, akkor majd megreklamálom, vagy jó lesz tartalék szemüvegnek.Közben olvasgattam, rátaláltam a Variluxos dolgokra, facebookon 1+1 akciót hírdettek elmentem így egy ilyen optikushoz. Megnézték ott is a szemem, ugyanaz jött ki mint máshol, viszont volt nekik egy lencséjük aminek párja akcióban 26 volt. Találtam keretet is, klasszisokkal jobbat, mint amit eddig kínából rendeltem, így szumma 70 ezerért komplett szemüveget rendeltem ott is.
Szinte ugyanakkorra lett kész a két szemüveg.
Minőség:
- kínai keret hozza az eddig megszokottat, az itthon rendelt viszont klasszisokkal jobb, kinézetre, minőségre mindenben. Látszik aztért az árkülönbség.
- kínai lencse: nagyon gáz, se közelre, se távolra nem jó.
- itthon rendelt Essilor lencse: látok vele közelre is, távolra is, kicsit "zavart látás" van, de pár nap után sokkal jobb a helyzet. Nem tökéletes, de állítólag ezekhez a lencsékhez alkalmazkodni kell.A kínaival még mindig nem látok, megszokhatatlannak tűnik. Az optikussal megnézettem egyébként, azt mondta ugyanaz a rövidlátó érték, mint az enyém, de szerinte a középpont nagyon magasan van, így nem jó nekem.
Kuka lett a kínai, tanulópénznek azért sok volt...
-
flash-
veterán
Sziasztok
Vision rol mi a velemenyetek?
Ma lett kesz a szemuveg, kozepes vekonyitast kertem aszferikus lencsevel es elegge vastag lett, kilog a keretbol..
Az elozo ugyanilyen dioptrias volt, ugyanugy kozepesen vekonyitott aszferikus de lathatoan vekonyabb(az hoya volt, es egy masik cegnel keszult)
Ez nem tudom milyen...
Vision az ilyen uveget hasznal sajnos ami rosszabb? (vastagabb)?? -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Ma megérkezett a szemüveg. Mivel a fiam suliban van és az övé lesz még várni kell a próbára.
Annyit mondhatok, hogy nekünk is kellene szemüveg, de eddig sajnáltuk rá a pénzt (Asszony és én).
A tévé már homályos a kanapéról. Na felpróbáltuk és tökéletes a kép. Biztosan más értékeim vannak, de működik.
Magunknak is rendelünk ezután.
Tartósságról később.
A keret kényelmes és rugalmas, nem is érzem, hogy a fejemen van.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- One mobilszolgáltatások
- Assetto Corsa EVO
- Armored Warfare
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest