- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
rhonin
senior tag
Sziasztok.
Essilor eyezen szériáról mik a vélemények?
Prevencia helyett ajánlották mivel vékonyitottba ezzel öl sóbánya jövök ki. Kb. 16k lenne dbja.
Munkámból kifolyólag elég sokat ülök számítógép előtt így ebben gondolkozom de mivel vezetésnél is ezt használnám így jó lenne ha nem lennének képi anomáliák
Félek így belevágni mivel ha nem lesz hó akkor a nyakamon marad a lencse.... nem lehet cserelni. -
Jasa
csendes tag
Sziasztok!
Közben visszaolvasva látom, hogy nem egyedi eset.
Múlt héten lett készen a szemüvegem Hoya Bluecontrol lencsékkel. Az a kérdésem, hogy normális, ha este a szembejövő autók fénye (és minden más erős fény is) kéken tükröződik belülről a lencsén. A lencse a rossz vagy a szemem? Érdemes ezzel visszamenni? Akinek ilyen lencséje van esetleg tapasztalt hasonlót?
Köszi! -
Pierre75
senior tag
"hamar szöszös, poros lesz ez a lencse is"
Ha kidől a Hoya, visszaváltok üvegre. Két hete lett műanyaglencsém, mert a 10 éves üveget le kellett cserélnem. Eddig egyetlen előnye van: könnyebb. Szerencsére hétköznapi -2.0 cyl-em van, így gyorsan elkészült és megszoknom sem kellett. Lassan belépek a multifokis korba, az már árban is izzasztó lesz. -
trialboj
őstag
A ti problémáitokhoz képest az hogy kissé szorít a szemüveg szára, és picit recseg a szemüveg ha feszegetem felvételkor, szinte normálisnak tűnik.
Eddig nem is tudtam mekkora szopás szemüvegesnek lenni -
Pierre75
senior tag
Nekem utoljára a crt monitoroknál vérzett be a szemem, a tft-ket szemfáradás nélkül toleráltam, így ezt a blue csodát kihagytam. Hoya longlife lett. A karcállóság még a jövő kérdése, de a portaszító képessége nincs a helyzet magaslatán. Az Essilor-nál ér valamit? Eddig üveg lencséim voltak, azok nem vonzották így a szöszmöszt, mint ez. Cserébe jóval könnyebb, de macerásabb a tisztítása.
-
SOAD19
addikt
válasz
Brigi0813 #2339 üzenetére
Nálam is néha elő-elő fordul, ez a jelenség, de nekem annyira nem zavaró. Pedig nekem Essilor lencséim vannak. Igaz nekem nincs, vagy nem vettem eddig észre a duplázódást telefon nyomogatás közben pl. Főleg kint az utcán, napos időben veszem észre néha, ezeket a kék foltokat.
-
Brigi0813
újonc
Sziasztok!
2 hónapja csináltattam egy Hoya BlueControll-os prizmás, dioptriás szemüveget. Az első napokban feltűnt, hogy minden fényforásnál kék foltokat látok. (Nap, autók fényszórója, lámpák...stb.) Azt hittem pár nap és elmúlik, de nem így lett. Ráadásul akiknek meséltem a problémáról és felvették a szemüvegemet azok is ugyanazt látták mint én. Egy hét elteltével visszamentem az optikába. Ott azt javasolták várjak még 1-2 hetet hátha megszokja az agyam, és eltűnnek a foltok, illetve a kettőződések. De ezt nem lehetett megszokni... Gyakorlatilag egy éjszakai vezetés kínszenvedés volt számomra a kék foltok miatt. Sötétben kellemetlen volt tévét nézni, vagy a telefonomat nyomkodni, mivel ezek is duplázódtak. Erősebb napfénynél mindenhol kék foltok jelentek meg...
3 hét viselés után elküldték bevizsgálásra. Az optikában is mérget mertek volna rá, hogy a BlueControll miatt van, sőt kb. azt hozták ki, hogy én vagyok a hibás amiért nem tudom megszokni. Aki a fenti képeken látott jelenségekkel együtt tud élni, azelőtt leborulok.
A Hoya egy válaszlevélben közölte, hogy nem találtak hibát a lencsében. Mindenféle előzetes egyeztetés nélkül küldtek egy LongLife lencsét. két nappal ezelőtt mentem átvenni, amikor felvettem az első az volt, hogy felnéztem a mennyezetre ami tele volt spot lámpákkal, és a legnagyobb megdöbbenésemre minden kis lámpának volt egy zöld tesója.
Szóval ismételtem kaptam egy szemöveget amivel foltokat látok, a változás annyi, nem kéket látok hanem zöldet, és ami kék fényt bocsát ki (telefon, neoncső) azok nem kettőződnek meg.Hétfőn megyek vissza, hogy beszéljek az optimistával, a hogyan továbbiakról, mert biztos vagyok benne, hogy ez így nemnormális!
-
woolwich
tag
Sziasztok,
Édesapám új szemüveget akar csináltatni magának. Van esetleg itt a fórumozók körében bevált optikus Pesten, vagy nincs köztük nagy különbség (főleg árra gondolok)? Az előzőt Opticworldben csináltatta.
Köszönöm!
-
Aleks782
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg új szemüveg készítése előtt állok. A fő gondom az hogy olyan keretet szeretnék, amire mágnesesen felcsatolható napszemüveg előtét. (A jelenlegi is ilyen, csak sikerült a napszemüveg részt összetörni). Ami fontos hogy a két lencsét összekötő hídon legyen a mágnes (Gyakorlailag láthatatlanul). A lencsében lévő mágneses megoldás nekem nem tetszik.
Konkrétan ilyen megoldásról volna szó:
https://optikshop.hu/szemuvegek/solano-szemuveg-cl-656-2527Tud valaki Budapesten optikát ahol van ilyen? Eddig két helyen néztem, de nem volt.
-
trialboj
őstag
Köszönöm, tényleg sikerült megszokni. Már a szememnek, mert az hogy van valami az orromon és látom a keretet, ha fogatom a szemem, még nagyon sokáig nem tudom természetesnek venni.
-
trialboj
őstag
Ma szemüveges lettem, kb 3-4 órája viselem, és valószínűleg még a nem megszokás, de kicsit fura érzés. Néha néha leveszem és igaz hogy kevésbé látok élesen, de mintha puhább lenne az érzés.
Ehhez nem kell hozzászoktatni a szememet? Pl hogy nem kell egyből egész nap hordani? Nem olyan nagy dipotria, -0.5 és -1 (mondjuk a -1 es szemem elég szarul lát távolra, szóval el sem merem képzelni mit láthat az akinek 3 fölötti van) Nem hinném hogy erős lenne, mert nem egyből jelentkezett ez a fura érzés, lehet csak meg kell szokni?
Van benne valami kékfény szűrős hidratáló réteg, ami a számítógép miatt kell, és ez érződik is, sokkal jobb érzés ezen keresztül nézni a monitort, ez jelenthet rosszat?
-
lorcsi
veterán
úgy alakult, hogy új szemüveget kell csináltatnom..
az elmúlt 6 évben oakley keretet használtam, de kinőttem és szorít
kétszer csináltattam bele üveget..és hihetetlen jól bírja a strapát -fém keretes
1-2 festék lepattogzástól eltekintve olyan mint az új
szeretnék továbbra is ilyen jó minőségű keretet használnimilyen márkák között nézzek szét?
-5,25 lencséket kellene belecsiszolni, ha jól emlékszem 1.67 vékonyítással volt a legutóbbim..és olyan 22-23k/db
jelenleg is kb. ezek az árak vannak?
vagy az októberi látás hónap keretében van-e értelmes akció ? -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Aventador91 #2331 üzenetére
Valószínű cilinderes a lencséd, majd átáll a szemed, és nem lesz torz. Nekem is ugyan ez volt. Lesznek még érdekes dolgok, pl. lejt az asztal meg ilyenek, de majd elmúlik. Nekem most már akkor torz, ha nincs rajtam a szemcsi.
-
Aventador91
őstag
válasz
Aventador91 #2330 üzenetére
a jobb oldali lencse -3,25 a bal -2,5 a jobb oldalihoz 5fok van írva, a balhoz 170. ezért torzít ennyire?
-
Aventador91
őstag
Hi. ma kaptam meg az új szemüvegemet. másfél hete csináltattam, most lett kész. -2,5 talán, nem tudom pontosan, nem ez a lényeg most. a látásvizsgálatnál majd egy órát cseréltettem a lencséket hogy mindkét szememmel jó legyen. meg is lett, még mondta is a nő hogy menjek nézelődjek vele hogy jó-e. jó is volt, tök élesen láttam mindent, kicsit fura érzés volt azért, de gondoltam még majd szoknia kell a szememnek. de élesen láttam. az első szemüvegemnél is ilyen érzés volt. ma amikor felvettem a szemüveget is megvolt ez az érzés, viszont jól látok benne. aztán amikor hazajöttem leültem gépezni. akkor látom hogy a monitort torzítja a szemüveg. szemből a monitor formája trapéz alakú. ennyire torzít a szemüveg, vagy szokni kell a szememnek? mert a régi szemüvegemhez képest erősebbet kellett csináltatni. Facebookon is amikor görgetek kicsit eléggé olyan mint a star wars főcim szöveg effekt.
-
ferkoboy
senior tag
Van itt 1-2 elég különös dolog...
Pl. Hoya - nincs 1,61-es lencséjük! Nincs Trans.VI fényresötétedő verziójuk! És hogy a vízlepergető réteg csak 1,61/1,67/1,74 alapanyagokkal lenne elérhető....hazugság.
Én biztosan nem rendelnék innen semmit sem.De ez az én véleményem.
A döntés a tiéd.- Ferkó
-
alfi95
tag
Hello.
A számlán lévő kódok alapján meg lehet mondani milyen lencse van a szemüvegben ?
Köszi
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Nővérem szeretne magának szemüveget csináltatni. Szerintetek mennyi a reális ára egy olyan Hoya lencsének, ami 1.6-os aszférikus, vékonyított, UV szűrős, van rajta felületkeményítés, antireflex bevonat és páramentesítő réteg + számítógépes réteg?!
A szeme -4.5 és -2.0 és nem bírja a cylindert.
-
Ronam
addikt
válasz
Carasc0 #2322 üzenetére
Sokáig nem kellett keresgélni, ebay-en találtam..
Sziasztok!
Szeretnék új szemüveget venni, a jelenlegi már elég ramaty állapotban van. Szemuvegek.hu-ról rendelném, a keretet már kinéztem, viszont nem tudom, hogy milyen lencsét lenne érdemes venni. Lehet választani hagyományos és Hoya lencsék közül. Érdemes rákölteni a Hoya lencsére azt a plusz pár ezer forintot?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Örülök én is hogy rátaláltam a topicra. Az én kérdésem egyszerűnek tűnik de annyira nehéz is, s félek hogy nem kapok majd kedvező választ! Imádkozva tehát a kérdés:
Ilyen szemüveget szeretnék venni! Hol tudok ilyet beszerezni?
Nem az első nyomozati időszakom ez. Az eddigi vélemények és keresési eredmények szerint a film kedvéért gyártották le. Valahogy nem tudom elhinni! Remélem hogy nem.
-
pászka
tag
Sziasztok! Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a topikra mert úgy látom itt választ kapok a kérdésemre. Eddig 2-szer készítettem szemüveget magamnak VE-ben. Először kb 6 éve vettem észre hogy nem látom a kis betűket.
Nosza elmentem a Vision Expressbe és megállapították hogy kell egy 1-es olvasó szemüveg. Meg is kaptam használtam 2 évig de utána úgy éreztem hogy már nem tökéletes. Nosza vissza a VE-be ott kiderült hogy kb 1,5-nél tartok és valamicskét a távolba látásom is gyengült. Az igazság az hogy idegesített hogy állandóan le és fel kellett kapkodnom az előző szemüveget mert hol messze hol pedig közel kellett látnom ezért ajánlották a multifokális lencsét. Csináltattam egyet és jó is volt de két év alatt széthullott és összekarcolódott a lencse, ezért (mivel kötöttem rá biztosítást) visszamentem a fent említett boltba és csináltattam egy ugyanolyat újba. Tehát ezt a szemüveget 4 éve hordom. Nos ez is darabokra hullott és most ismét szemüveg készítés előtt állok. Ezúttal elmentem egy rendes optikába ott megnézték a szemem. Azt mondták hogy kár volt multifokális szemüveget csináltatnom mert az én szemem nem igényli és csak elrontom vele mert hozzászokik és hogy a VE-nél persze hogy rádumálják az embert a drágábbik változatra mert az bevétel nekik, valamint az ott árult lencsék amiről bevallom nem tudok semmit nagyon gyenge minőségűek.Az optikában ahol megnézték a szemem rögtön ajánlottak is másik szemüveget kerettel együtt és valahol 250.000ft magasságában lenne multifokális és 150.000 körül pedig olvasó szemüveg. ez számomra bazi drága úgyhogy nem vállaltam be.
Kérdésem tud valaki ajánlani olyan optikát ahol jó minőségű szemüveget tudok csináltatni normális áron és megnézik a szemem is valamint a lencse is megfelelő minőségű?
Válaszotok előre is köszönöm.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Év elején csináltattam magamnak egy új szemüveget és most vettem észre, hogy a lencsék felületén olyan, mintha körkörös karcok lennének, de túl szabályos "mintázat" ahhoz, hogy ez valóban karc legyen. 99%-ban mosogatószerrel tisztítom és utána wc papírral leitatom róla a rajtamaradt cseppeket, szóval nem gondolnám, hogy én karcoltam meg, mivel nem is dörzsöltem a felületüket soha!
Szerintetek ez garanciális probléma? (Csak erős fényben látszik a hiba)
-
Lackooo84
nagyúr
A lassan egy éves HOYA lencsémen megjelentek ilyen apró pöttyök, mintha porszemek, vagy csillámpor lenne, és nem tudom letörölni. Mik lehetnek ezek?
-
szőröscica
addikt
Hello!
Budapesten tudtok olyan megbízható optikát, ahol szemész végzi a szemvizsgálatot, és amennyiben csináltatunk szemüveget, akkor nincsen díja?
-
paulo92
tag
Sziasztok!
Szemüveg készíttetése előtt állok, és az iránt érdeklődnék, hogy melyek a leginkább ajánlott fényre sötétedő lencsék?
Jelenleg egy Essilor lencsém van Transitions-nel párosítva, Ezzel egészen meg vagyok elégedveViszont nézegettem a Zeiss fényre stötétedő lencséket is. Esetleg erről van valakinek valamilyen tapasztalat, véleménye?
Érdeklődnék továbbá, hogy számítógép előtt munkavégzéshez ajánlott külön szeüveg készíttetése, vagy létezik valamilyen megoldás (réteg), ami segít a szemnek?
Köszi előre is!
Zoli -
kovsol
titán
Sziasztok!
Szemüveget Budapesten hova érdemes elvinni ha javításra szorul? Olyan keretem ami alul nem tart, és a kis damil szerű valami ami a helyén tartotta a lencsét ma elszakadt. [link] Így semmi nem tartja a lencsét.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
takacsbotond #2308 üzenetére
10/8-9 ember szereti, kb 10/1-2 az, akit zavar. Saját praxisból.
Üdv: Ferkó
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
A Hoya féle kékfény szűrőröl mi a véleményetek?
Van már valakinek tapasztalata vele? -
rushty
őstag
válasz
balazsbence #2306 üzenetére
vigyázni akarok rá, de úgy hogy igénybe is veszem, amennyire lehet
A külön szárakat nem értem.
-kék szemüveg a monitorhoz
-sárga vezetéshez
-nap szabad területen
ez még mind nem a fúrt keretünk
-sütés-főzés helyett étterem? -
rushty
őstag
válasz
balazsbence #2304 üzenetére
Fúrt keret le- fölvételnél nem praktikus:
-hogyne kéne „cserélgetni”... (már aki ugye)
Megbolondulok, ha csak egy kis szellő is van, elkezdek könnyezni, kipirosodni, szúrni. Nekem teljes arcszemfedés kell alul-felül-oldalt különben diszkomfort és tünetek, de sport szempontból is lekerülne az okuláré, még nem láttam ilyenben sportolni bárkit is.Személyre szabott lencse:
ha arra gondolok, hogy még egy PD-t sem tudnak lemérni, megállapítani, ellentmondásos vizsgálatok az emberektől, még látnom kéne egy ilyen szemüveg elkészülését (nem csak a rajz). Nem jutottam el idáig.Kék pápaszem:
-egy szemüveges hogy használja? kettő szemüveg kerül az orrára? Az már akkor zavaróan tükröződne a kettő közötti levegő miatt.Réteg elcsúszás:
-a garancia hány év?
-mit jelent a hirtelen hőhatás?
-az olcsó, illetve a nem olcsó mikor adja be a kulcsot? (hány évet bírnak)
A karcolódás probléma nem tetszik. Üvegben gondolkozok, mert egy polikarbonát lencse "magától" is karcolódik, nemhogy 5 év múlva hogy néz ki..., de ha nem lenne komfortos az üveg a súlya miatt, akkor kiesik, vagy egyébként is damiloshoz esélytelen.
Üveg - ha kirobban egy légzsák, becsapódik valami a szemüvegbe (rovar, labda), akkor szívás van?Oakley
-nincs tapasztalatom, csak kommentek olvasása angol, japán nyelvű oldalakon is, ahol megemlítik, hogy japánoknál nem ugyanaz a szemüveg/arcilleszkedésakármi van.
Itthonta milyen Oakley kerül, mit lehet kapni nem tudom, de az eredeti? japán széria nem az én itthoni szemüvegességemre való, mert a japánok anatómiai kezelése rövidlátásból más.Próba:
Hol van lehetőség kipróbálni lencséket? a réteg, nem réteg közötti különbségek miatt. Meg a cylinder tesztelés.Köszi lenne egyéb kérdés is, ezek csak az utóbbi pár hsz-ban felmerülők voltak.
-
balazsbence
senior tag
Mi a kérdés?
Fúrt keret le- fölvételnél nem praktikus:
Ha jól van elkészítve, nincs vele probléma, a csavart le lehet rögzíteni, a csavar nélküli, stiftes keretek szintén ha a megfelelő alkatrésszel van összerakva nem lazul ki. Azt nem is tudjuk, hogy cserélgetni kell e, reggel fel, este le, attól nem lazul ki.Sárga lencse zavar:
Ez tényleg ember függő, engem pl a barna napszemüveg, vagy fényre sötétedő lencse zavar, mindenki maga tudja mi kellemes neki, avagy a szemének. Nagyon sokáig használtak sárga lencsét sofőrök, illetve téli sportoknál is előfordul. Maga a sárga szín miatt több fény illetve "adat" kerül az agyadba ezért pusztán egy ilyen szemüveg a jó szem látását is javíthatja. Pl s sportlövők is ilyet használnak, élesebb a kép vele.személyre szabott lencse:
nem a görbület a lényeg, az egy opció. Azzal, hogy a pupillád helyét elméletileg tökéletesen bejelölik, nem csak ennyi, hogy pd 63 (pupilla távolság) henem pd j:31,2 pd b:31,7, valamint a magasság is fontos. Ugye senki nem tökéletesen szimmetrikus magyarán az orrod közepétől sem ugyanolyan távra van a pupillád ami előtt a lencse optikai középpontja kellene, hogy elhelyezkedjen. Ezután a keretív, dőlésszög sem mindegy, mert 2 szemüveg sem áll ugyanúgy az ember fején.Kék pápaszem:
Ez egy kék vagy lilás színű réteg
itt olvashatsz róla, nem humbuk, elégedetten használom én is az más kérdés, hogy esztétikailag valóban kék, de nem vicc..glória csökkentés:
ha ez az antireflex rétegre vonatkozik akkor javaslom teszteld le. Egy réteg nélküli lencsén ha átnézel akkor a fényforrások körül fénygyűrűt látsz. Rétegkezelt lencséknél ezek a körök sokkal kisebbek, vagy akár el is tűnnek.Réteg elcsúszás:
olcsóbb lencséken a több rétegű felületkezelés gyengébb minősége miatt a felület esetleg elmattulhat, hirtelen hőhatésra megrogyhat,ha átnézel rajta akkor nem egy homogén áttetsző lencsét látsz,hanem fotokat, csíkozódásokat. hozzáteszem ez drágább lencséknél is előfordulHAT, ellenben azokra ilyen esetben ha jogos akkor van garancia.oakleyt nem értem
-
rushty
őstag
válasz
balazsbence #2302 üzenetére
Nekem se tetszik a tudatlanság(om)...
Olvasnám az új válaszokat, ezek helyett az ócskák helyett, csak még nem láttam, hogy érkezett volna. Amit meg eddig össszeszedtem abból felejtettem.
az utóbbi pár kommentre úgy egyben, mert minden érdekel, amíg nincs letudva a szemüveg kérdés -
rushty
őstag
Mindenki személyre szab. Az, h a görbületről ad a gépük egy rajzot még nem jelent semmit.
Pl. sárga lencse éjszaka jobb
engem pl. idegesít, zavar, de nem is szoktam időt hagyni az ilyeneknek, megszokható?Kék pápaszem a kijelzőhöz hagyjuk már...
A glóriát lehet csökkenteni talán. (Még nem jutottam el, h utánanézzek.)
Ez csak így előzetesen.
Pl. Oakley ezerféle okosság, de japánokra tervezve? Már megbukik, ha európaira kerül.
Hú, jó volna tudni mit jelent egy rétegelcsúszás "olcsóbb lencséknél". Damilos keretbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest