- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sihaya
újonc
meglepően amatőr kérdés következik: meglévő szemüvegen be tudják mérni a lencse törésmutatóját? sajnos elhagytam a Hoya lencsém garikártyáját, és évekig csináltattam úgy szemüveget a 15 éve megszokott optikusomnál, hogy nem tudtam róla, létezik különféle vékonyítás (nekem mindig tökéletes volt, nem is érdekelt), de most az új helyen az eladó majdnem elájult mikor megmondtam, hogy nekem gőzöm nincs ez milyen... elég nagy dioptriájú lencsék, 7 és 9, és ha nem muszáj, nem akarnám hogy rám sózzanak ennél "vékonyabbat" mint ami most van, jókora felárért (így is borsos lesz).
köszi a válasz előre is! -
negyedes
addikt
sziasztok megkaptam az elso szemuvegem.
-0.25 -2.25 cilinderel
-0.75 -2.0 cilinderelnagyon furcsa es szedulok vele. eleg rossz elvemeny. kicsit torznak latom a vilagot, melysegerzetem alig van.
ez normalis? meddig tart a hozzaszokas?
-
balazsbence
senior tag
Azért nem tudtak mondani kézzel foghatót, mert egy keretbe illesztett lencsénél nem lehet. Csak abban az esetben, ha a keret ugyanaz, és értékekre is.
Ha másik keretet választasz, esetleg a pupillád feljelölik, míg a másikon nem, már akkor lehet eltérés. Ha csak abba belegondolsz, hogy egy mínuszos lencse ugye kifelé vastagodik, akkor egy szögletes keretben alul, illetve felül általában ugye vékony, orr,illetve halánték felé viszont vastagodik.Jellemzően sarkoknál a legvastagabb.
Ezzel szemben ugyanaz a dioptria ugyanolyan pdre elkészítve egy ovális keretben teljesen máshogy néz ki. Pl egy Lennon, vagy mostanság Harry Potter formájú mondhatni kerek szemüvegben lehet, hogy egy -6,00 dptr lencse szebb lenne ugyanabból a törésmutatóból, mint ami a tiéd.
Főleg ha a lencse optikai középpontja éppen a keret középpontjára esik.Ezért nehéz összehasonlítani..
Az, hogy egy nyers lencse milyen vastag egy ilyen képen, amit linkeltek, iránymutató valamelyest, de lecsiszolva nem fedi a valóságot. 2 keret közt 1 mm eltérés is számít! -
majnz
tag
egy két optikában van 1:1 méretarányú keresztmetszeti minta. nekem több helyen is mutatták már.
egy üveglapra rá van nyomva egy bizonyos dioptria, és az x féle törésmutatóval,
valami hasonló módon
-
madgie
titán
-
Exom
tag
válasz
ferkoboy #1770 üzenetére
Igazad van, de az én problémám az volt, hogy az általam ismert optikusok az égvilágon semmi kézzelfogható dolgot nem mondtak arra, mennyit is jelent az 1,6 kontra 1,67 törésmutató a szemüveg lencse vastagságban. Ha megmondják, hogy ez a jelenlegi szemüvegemre és dioptriámra vetetve 0,4 mm jelent, akkor egy pillanatig sem gondolkodtam volna azon hogy ki akarok e fizetni 10000 Ft / lencse felárat.
Ebben gondoltam segíteni azoknak akik elolvassák egy laikus véleményét. -
ferkoboy
senior tag
Szia!
Egy pontosítás:
Csak akkor tudod objektíve összehasonlítani a két lencse vastagságát:
1. Ugyanabba a keretbe került. (ugyanaz a keretszélesség ill. a pupillatávolság is, amire készült)
2. Ugyanolyan a két lencse dioptriája (beleértve az esetleges cylinder nagyságát és tengelyállását is!).Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #1763 üzenetére
Keress meg privátban részletekkel! Hátha tudok segíteni...
Üdv: Ferkó
-
bringasisti
őstag
Köszi az értékelés, de egy gondolat: sajnos a hőhatást kicsit lazán kezelik a gyártók, és olyan kritériumokat adnak meg ami kicsit durva. Az hogy a gőz kicsinálja a lencsét arra könnyű hivatkozni, de mi van akkor ha a fényre sötétedő lencsével a nyári melegben letekerek 150 kilométert. Nekem behalt egy korábbi szemüvegem, persze azt mondták hogy sütőbe dugtam a fejem
-
Exom
tag
Élménybeszámoló Essilor Prevencia lencsés szemüvegről.
Azért írom, hogy segítsek azon sorstársaknak, akik érdeklődnek az új lencsék után, és nem találnak semmi tapasztalati infót róla. (én is így voltam vele.)
Egy hete használom az új szemüvegemet.
A szemüvegkeret SPIRIT márkájú. A lencse Essilor Prevencia. A teljes készítési költség 60000 Ft.
A garanciakártyán a készítő nevét satíroztam ki, mert nem reklámozni szeretném őket, ha nem a forumozókat segíteni.Az első pozitív tapasztalatom, hogy a lencse bevonata elég jó víztaszítónak tűnik. Konkréten jobb mint eddig bármelyik szemüvegemé, mivel egy mosogatószeres tisztítás után gyakorlatilag nem marad rajta vízcsepp. A lencsével teljesen jól látok, a szélein is teljesen tiszta és torzításmentes a kép.
Ez a lencse 1,6 -os törésmutatójú, a korábbi 1,67 -es volt. A legnagyobb vastagsága az új lencsének 3,5 mm, a réginek 3,1 mm. (Tolómérővel mérve). Ezt azért tartottam fontosnak leírni, mert a szemüveg készítők igyekeznek a nagyobb (drágább) törésmutatójú lencsére rábeszélni, emiatt én is féltem attól, hogy ez majd esetleg valami brutál vatag lencse lesz. És arra a kérdésre, hogy mennyivel lesz vastagabb az olcsóbb, soha nem adtak konkrét választ. (függ ettől meg attól... stb..) Aki megnézi az árlistákat, azt láthatja, hogy a nagyobb törésmutatójú lencsék lényegesen drágábbak.
Szóval -3,5 es dioptriánál a vastagság különbség 0,4 mm, azaz kb 10 % az 1,6 és az 1,67 *es lencse között a lencse legvastagabb pontján mérve.
Nézzük a Prevencia bevonatot. Aggódtam, mert korábban egy fórumtárs panaszkodott a lila foltokra. A lila foltot én is látom, de csak akkor vehető észre, ha a fény a szemüveg belső felületére esik, azaz a hátam mögül jön a fény. DE! számomra egyáltalán nem zavaró ekkor sem. Ha normál módon elölről érkezik a fény, akkor semmiféle lilaság nem látszik.
Kívülről szemlélve (mint egy beszélgetőpartner) egyértelműen látszik a kékeslila, szokatlan szín. Szokatlanul erős intenzitással.
A szemüveggel még nem vezettem éjszaka, emiatt nem tudom, hogy ott hogyan viselkedik.
Viszont használtam elég sokat számítógép előtt. Úgy tűnik, az új lencse jobb mint a régi (lényegesen magasabb árfekvésű 1,67-es Essilor Aszférikus közel dupla ennyibe kerülő) 5 éves lencsém.
Hosszú, (8 - 10 óra) számítógép használattól kevésbé fárad el a szemem, mint a régi lencsémmel, és ez a lényeg. (azért csodára nem kell számítani, de tényleg jobb vele mint nélküle)Felvetődött még a Hoya Blue Control is, mint választási lehetőség. Úgy tudom a Hoya 3 év garanciás, az Essilor 2. Én mégis ezt választottam, amit nem tudok megindokolni. (talán ezért mert nem volt még Hoya lencsém)
Összesítve örülök, hogy ezt választottam!
Egy dologra azért szeretném felhívni minden új lencsés (ez nem csak a Prevenciára vonatkozik, hanem minden új lencsére) szemüveg használó figyelmét. És ez pedig a hőhatás!
Nekem sikerült már 2 lencsét is kinyírnom ilyesmivel, és ekkor a lencse felületén mikrórepedések keletkeznek, amik nagyon zavaróak tudnak lenni. A lencse teljesen eldobható lesz miatta. Ráadásul ez nem garanciális hiba.Mitől tud ilyen keletkezni:
- Hajszárítás
- mosogatógépből kicsapódó hő
- sütőből kicsapódó hő
- főzés során a tűzhelyből felszálló hő
- autóban hagyott és túlmelegedett szemüveg
- tábortűz
- és összességében minden hirtelen fellépő nagy hőmérséklet változás, legyen az hideg vagy meleg. -
kew
senior tag
Csak érdekességképp: Tegnap bementem egy Vision Expressbe kereteket nézegetni, közben ugye jött egy eladó segíteni tukmálni az árukat
Kérdeztem, milyen lencsékkel adják alapból a szemüvegeket, mondta, hogy Hoya-t használnak. Ó mondom az remek, és megkérdeztem milyen áron lenne egy alap Hoya lencse Blue Control réteggel. Kerekedett a szeme, hogy mivel? Mondom Blue Controllal. Erre mondja, hogy ő még arról nem hallott, de megkérdezi. Majd visszatért két perc múlva, és mondta hogy olyat ők nem árulnak
Na mondom jólvan, akkor köszönöm, és kijöttem.
Kicsit érdekesnek tartom, hogy ennyire hozzánemértő eladókat hogy lehet oda betenni, azt meg méginkább, hogy egy ilyen keresett réteget hogy hogy nem tudnak alkalmazni egy hoya lencsén, ha már azt árulják? -
bringasisti
őstag
Üdv. Komoly gondom akadt és tanácstalan vagyok. Rendeltem szemüveget a Optic World Budapesti üzletében. Elmondtam hogy olyan minőségű multifokalis szeretnék mint ami rajtam van. 138 ezerért megszámolták. Mikor felpróbáltam akkor szembesültem hogy az ígerettel szemben a látócsatorna keskenyebb mint a régi szemüvegnėl és az olvasó lencserėsz függőleges irányba csak két sor olvasását teszi lehetővé fejbólintás nélkül. Nem vettem át, kérdezni szeretném hogy van valakinek tapasztalata hogy mi a megoldás? Ez az ötödik multifokális szemüvegem, fel akarták ajánlani 21nap megszokás garancia esetére egy másik lehetőséget de megmondták hogy az egy minőséggel gyengébb lencse, vagy tegyek rá 150ezret és személyre szabott szemüveget kapok. Ha tudtok segítsetek. Köszi.
-
McReay
aktív tag
Sziasztok!
Szemüveg vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket, hogy hol érdemes készíttetni. 3 fontos szempont van:
-értelmes keretek között lehessen válogatni
-ne kérjenek el horribilis összegeket a szemüvegért
-a számla kiállítását tudjuk megbeszélni -
Exom
tag
Elkészült az Essilor Prevencia lencsés szemüvegem.
Ha van érdeklődő, akkor egy hét múlva írok róla beszámolót. -
fanci
tag
Sziasztok!
Egy hete csináltattam szemüveget de valami probléma lehet,mert a jobb oldalon tökéletes viszont a bal oldalon éles de egy picit "szellemképes" a kép.
Vissza lehet vinni a szemüveget ezzel a problémával? Tudnak vele valamit csinálni,vagy csak a lencse cseréjével oldható meg a probléma? -
ferkoboy
senior tag
Valószínűsítem, hogy annak a cégnek, ahol ezt mutatták neked, jobban megéri az Essilort eladni, mint a HOYA-t. Ugyanis nekem pozitívak a tapasztalataim mindkét gyártó rétegeivel.
Nagyon ritkán azért persze előfordul itt-is és ott-is gond, de ez esetben szó nélkül cseréli is a gyártó. Pont ezért van a garancia. Legyen ez 100-ból egy eset (ettől azért ritkábban fordul elő), de akkor is ott van a tudat, hogy 2-3 éven belül ha probléma lenne, akkor nem lesz ablakon kidobott pénz a lencsére fordított összeg.Van olyan gyártó is, ahol nem 100/1 az arány, hanem 1 év múltán 100/60-80... ami tipikusan az olcsó húsnak...esete.
De vedd azt, ami neked szimpatikusabb. Én "csak" a saját tapasztalataimat tudom megosztani.
-
hNor
csendes tag
válasz
ferkoboy #1753 üzenetére
Akkor ár/érték arányban nem jártam túl jól..
Nekem is az első gondolatom ez volt, hogy miért nem a hátsó részén lóg ki a vastagabb rész. (sőt van ahol nem is lóg ki hanem bentebb van..) Így kevésbé esztétikus szerintem is, nem így képzeltem el...
Igen jól sejtette, a csavarozásnál nem ér teljesen össze a keret. Bár én eddig úgy gondoltam hogy ezt a csiszolási műveletet manapság 100%-osan gép csinálja. Ezért a lencse tökéletesen illeszkedik a keretbe.Köszönöm a felvilágosítást!
üdv. CSH
-
ferkoboy
senior tag
Üdv!
Máshol ennyiért pl HOYA n=1,50 lencsét kapsz, SuperHiVision réteggel, 2 év garanciával.
Ez valószínűsítem egy normál HMC réteggel ellátott 1,50-ös lencse lehet náluk (Basic.). Ez nálam pl. 1200/db-nál indul...
A keretben meg lehet feszül a lencse, ha a csavarozásnál nem ér össze teljesen. Tehát nem pontos a mérete. Még csiszolnia kellett (illett) volna le belőle a "műhelyes" látszerésznek, ha valóban ezt a hibát látod, mint amit én leírtam.
Az pedig egy másodlagos dolog, de nem elhanyagolható, hogy a lencsét úgy is be lehetett volna tenni ebbe a keretbe, hogy csak hátrafelé - a szemed felé - lógjon ki a vastagabb része a lencsének, s ne előre. (Mert ez utóbbi esetben azért feltűnőbb, jobban látszik, illetve kevésbé is esztétikus. Szerintem.)- Ferkó
lorcsi - Essilornál a raktári Crizal Prevenciára van most 20% kevezmény. Ezért kb. annyi, mint a "sima".
-
ferkoboy
senior tag
-
hNor
csendes tag
Sziasztok! Megcsináltattam az első szemüvegem. Négy évvel ezelőtt egyszer már betévedtem egy szemüvegekkel foglalkozó üzletbe.Akkor nem csináltattam, mert drágálltam a kereteket és annyira nem éreztem még rossznak a szemem. Akkor valami 0,75 cilinderes lencsét kaptam volna, úgy emlékszem azt mondta a szemész hogy nem rossz a szemem csak a cilinder miatt látok rosszul. Most már kevésbé láttam jól, ezért úgy döntöttem csináltatok. A Vision expresst választottam. Saját szemüveggel érkeztem az üzletbe. Olcsóbb lencsét választottam ami 1,5 törésmutató,műanyag lencse, karcálló,és antireflex bevonatú. Azon elgondolás alapján hogy semmi különleges dolgot nem kell tudnia a lencsének, csak jól lássak vele
Meg első lencsének megteszi... 15e lett a két lencse csiszolással együtt. Lencse adatai Vision expr basic (HP 50N2 7070): jobb. -1,25 /+1,00 /80 /00
bal. -1,50 /+1,00 /92 /0,00
A lencsén a fények visszatükröződései zöldesek.
Furcsa így elsőre.. néha úgy érzem jobban látok vele, néha meg úgy mintha ugyanúgy látnék mint eddig. Mikor felteszem akkor érzem hogy jobban látok sokkal. Előfordulhat olyan, vagy jól veszem-e észre azt a dolgot, mikor fordulok a dolgok betorzulnak egy kicsit, az egyenesek mintha nem mindig lennének egyenesek?+ mintha az arányok is változnának egy kicsit (szemüvegben és a nélkül).
Ha 1,6 vagy 1,67es lencsét választottam volna, az feltűnően vékonyabb lenne? Így látszódik a lencse széle.
A lencsét úgy rakták bele a szemüvegbe hogy egy kicsit el torzult a keret(a csavaroknál közvetlen), nem venni észre,nem kell nagy dologra gondolni, csak én veszem észre mert előtte sokat nézegettem a keretetEz a torzulás lehet a lencse vastagsága miatt is?( A keret lencsebefogó része titánium)
Pár képet mellékelek.
[a lencse pereme/széle][ minimális torzulást próbáltam lekapni ]
üdv. CSH
-
lorcsi
veterán
szemüveg csináltatás előtt állok
pár szegedi boltban már utána kérdeztem..hol mi mennyi
jellemzően az essilor crizal prevencia amit ajánlanak
érdekes hogy a prevencia réteg nélküli is kb ugyanannyiba kerül (- 5,25 erősség j és b, 1,6 vékonyítással)
17k/ darab plusz 3000 becsiszolási díj reális ?a hoya blue control miylen minőségű az essilorhoz képest ?
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Utolsó szemüvegem kb 4 éve csináltattam a vision expressnél "akciósan" olcsó kerettel aminek meglett az ára, de mivel a lencsékkel nem volt gondom így hordtam. Az akkori vizsgálati lapon szereplő értékek van olyan hogy mért adatok B M 3.25 cyl 00.50 ax 58 / J M 02.00 cyl 00.25 ax 153 , a szemüveg szekcióban pedig J 1.75, cyl 0, B 2.50, cyl 0. ax mindkét esetben 0. Szeretnék egy normálisabb szemüveget csináltatni egy erős közép árkategóriában. Folyamatos használatra kellene a szemüveg, illetve digitális szűrővel Elsőre egy Hoya bluecontrol+Hi-Vision LongLife kombinációt néztem ki, de ajánlott fogyasztói árakat sehol nem találtam. Gyömrő és környékén esetleg tud valaki egy megbízható boltot, ahol eredeti Hoya lencséket is árulnak? -
-
Gerzsi
tag
Milyen gyakran szoktatok szemüveget cserélni?
-
Exom
tag
Sziasztok
Új szemüveg készítése előtt állok, és a forumbeli infók alapján lekezdtem érdeklődni az Essilor Prevencia / Hoya BlueControl lencsék után.
Sajna kis városomban, ez még ritka mint a fehérholló.
Szóval nem tudtam megnézni élőben.Olyat mondott az egyik boltos kislány (nem hinném hogy látszerész lett volna) hogy ezeket a lencsék kimondottan nem ajánlottak utcára. Inkább csak számítógép használatra.
A kérdésem az lenne, mennyire igaz ez? Nekem egy általánosan, minden célra megfelelő lencse kellene, amit sokat használnék számítógép előtt. Mennyire felel meg ennek a Prevencia?
Köszönöm
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Speeedfire #1736 üzenetére
Ismerek. Magam is megbízható vagyok. De nem pesti.
Ellenben nem akarok itt senkit sem reklámozni.
No meg volt ott egyéb kritérium is...Egyébként a helyes megnevezés látszerész. (És nem optikus.)
Ha érdekel, h. kit javasolnék, keress meg ptivátban.
Üdv: Ferkó
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1727 üzenetére
Senki nem ismer megbízható optikust?
-
ferkoboy
senior tag
Egyedileg készül.
Ellentéte a raktári, aminél egy adott dioptriájú/típusú lencséből legyártanak szalagon pl. 1000-10000 darabot...majd ezt követően raktározzák a világ különböző pontjain, és az igényeket raktárról tudják kiszolgálni.
Gyártott lencsénél csak ahhoz az egy darab lencséhez állítják be a gépeket, majd külön rétegzik, stb... Tehát nem 1 nap alatt lesz kész... ált. 5-10 mnap szokott lenni a gyártása - gyártó függvényében.
-
ferkoboy
senior tag
Szia!
Igen, jók az iScription-ös Zeiss lencsék.
De van mögötte marketing is.
Jómagam teljesen jól megvagyok a "hagyományos" nem személyre szabott szférikus lencsémmel is.
Az iScription felára egy "sima" lencséhez képest +12500ft/lencse. És csak gyártott lencse esetén rendelhető így!Üdv: Ferkó
-
majnz
tag
Üdv! több írásban is olvastam hogy az egyik legjobb törlőkendő a nagy szürke hoya, tud valaki rá mutató linket esetleg egy cikkszámot ami alapján kereshetem
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a szemüvegemet. Az optika, akivel a munkahelyem szerződésben van Zeiss lencséket árul. Néztem a Zeiss iScription lencsét.
Ez tényleg ennyire király és sokkal jobb a többinél vagy csak marketingduma az egész? Milyen költségekkel kell számolni egy ilyen pár lencsénél?
Köszi!
-
Speeedfire
félisten
Budapesten tud valaki jó optikust/szemészt? Romlott a látásom és el szeretnék menni megnézetni/új lencséket készíttetni. Lehetőleg nem csillagászati árban.
-
ferkoboy
senior tag
Azt gondolom sejted, hogy erre így látatlanba mondani valamit is, elég meredek lenne.
Először is nézd meg fény felé tartva több szögből is (oldalról), hogy nem látsz e rajta valami elváltozást. (pl. kopás a közepén, vagy hajszálszerepedések a felületen)... Sokszor csak erős fényben látszanak ezek a problémák.
Másodszor pedig ha gondod van vele, akkor oda lenne célszerű visszavinned, ahol vásároltad.Üdv: Ferkó
-
nhpeti
tag
Most hogy így utólag visszagondolom azóta ilyen furcsa, hogy megtisztítottam az Ofotértben hozzá kapott szemüvegtisztító spray-vel, amiben alkohol is van az összetevők szerint. Olvastam olyat, hogy ez kikezdheti a műanyag lencséket. Érdekes mert a spray-re rá van írva, hogy műanyag és üveg lencsékre. Nagyon szomorú lennék, ha tönkretenném az új drága szemüvegemet, ráadásul azzal a spray-vel amit ők ajánlottak hozzá.
-
majnz
tag
-
nhpeti
tag
Üdv !
Lehet, hogy most nagy hülyeséget fogok kérdezni, de most csináltattam az első szemüvegemet.
Az a problémám, hogyha nagy a fény (napsütés) akkor mintha kicsit elmosódottan látnék. Lehetséges ez, vagy csak én nem tudom megszokni a szemüvegemet?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Gerzsi
tag
Mennyire szokás a cégeknél új szemüveg vásárlását támogatni?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
tisszekreny #1706 üzenetére
3x-os különbség nincs.
De lehet már fúrt/damilos keretbe is 6990/db áron "vékonyítot" (n=1,59) ibolyakék-szűrős lencsét... de ez erősen keret ill. pupillatávolság függő.- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Ha az eddigi rétegzett lencséid nem sínylették meg ezt a magas hőmérsékletet... (persze ha volt rajtuk egyáltalán antoreflex réteg)...
Mert egyébként már 80' feletti igénybevétel esetén sem javasolnám a rétegzett lencséket.
Max. műanyag lencse, egy keménylakk réteggel. Attól is függ, hogy pontosan mit jelent itt ez az igénybevétel. Pl. apró forró fém (?) darabka is pattoghat ki? Mert az pl. az üvegbe jobban bele fog égni, mint a műanyagba...Üdv: Ferkó
-
Soma01
veterán
válasz
balazsbence #1709 üzenetére
Köszi!
Ez olyan multifokális-szerű? -
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Tavaly áprilisban csináltattam a VE-nél szemüveget és most problémák lettek a lencsével. Olyan mintha zsíros lenne a lencse és emiatt homályosabban látni a középsô részen. Nemtudom hogy bevonat hiba, vagy mi lehet, de most már egyre zavaróbb, fôleg este vezetés közben.
Próbáltam róla képeket csinálni : [link]
Mindig a hozzáadott kendôvel tisztítottam, illetve maximum langyos vizzel.
A kérdésem, hogy joggal hivatkozhatok-e a lencse cseréjére? Igaz, hogy letelt már az 1 év gari, de vettem hozzá VE plussz garanciát(+1év).Nem lenne kedven most 60 rugót kipengetni a két lencséért megint
-
-
majnz
tag
Üdv! A minap rendeltem meg az új szemüvegem. Jelenleg 2 szemüvegem van, egy hétköznapi, egy munkára. Sajnos egyiksem egy minóségi darab, olcsó keret olcsó lencse. Mivel elég megviseltek már, és most van lehetőségem nagyobb összeget költeni szemüvegre, vásárlásra adtam a fejem. Egy Oakley Currency-re esett a választás a Hoya bluecontrolos lencséjével, gondoltam ezt fogom használni munkára is mivel jó portaszító, karcáló, könnyen tisztítható....de a hőre nem is gondoltam...😤 a fórumot olvasgatva találkoztam egy hozzászólásal miszerint a lencséket óvni kell a hőtől is, munkámból eredően akár a 260 fokos kemencébe is be kell hajoljak. Mivel emelkedett a dioptriám gondoltam megúszom egy szemüveggel is, de egy majd százezres szemüveget nem akarok hazavágni. Kellene egy munkás szemüveg, de a rétegekre is szükségem lenne, a szemem sűrűn száraz és véres, egyre jobban fáraszt a műfény és a porosodás keltette szemeröltetés. Valakinek van valami ötlete? Előre is köszönöm a segítséget!
-
tisszekreny
tag
Sziasztok,
Kék szűrős szemüveget szeretnék vásárolni.
Két típus között gondolkodom:
- Hoya Blue Control;
- Ofotért kék szűrős lencséje (tudtommal ez nem Hoya).A kettő közül eddig számomra az Ofotérté tűnik jobb választásnak azért, mert az fizikailag olyan erősségű (nem tudom mi rá a pontos szakmai kifejezés), hogy az alapáras lencséből is lehet fúrt vagy damilos keretes szemüveget készíteni. A Hoya-ra nekem azt mondták, hogy a sima keretes lencse kb 11e/db, míg az, amelyikből már lehet fúrt vagy damilos keretbe is tenni, máris a 3-szorosa.
Ettől függetlenül kíváncsi lennék a tapasztalataitokra/véleményetekre, hogy a kettő közül melyik lehet jobb választás mint lencse, eltekintve attól, hogy milyen keretbe szeretném.
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.
-
-
Soma01
veterán
Én is itt akarok venni számítógépes munkához szemüveget.
Hoya Blue Control lencsét válasszak vagy inkább ZEISS Officelens? A Zeiss-nek nem tudom melyik a kék szűrős lencséje, lehet a ZEISS Officelens, nem tudom. A lényeg, hogy a Hoya vagy Zeiss vagy esetleg más gyártó lencséit nézegessem? 2-es vékonyított lencse kellene.
A fórumban tart még év végéig a vi**on express-ben az akció...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Óvodások homokozója
- OLED TV topic
- Android szakmai topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest