Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
noorbertt #41710 üzenetére
Na, a Linux disztrók GUI-jainál jobb lesz a macOS-é, ezt legalább garantálhatom
Nem arról va szó, hogy kompatibilis-e a billentyűzeted a mac-kel... de mindegy, majd megkátod, miről van szó
A jó dolog, hogy ha a karakteres Linux-shelleket használtad, akkor a macOS-en nagyon otthon fogod érezni magad (zsh a default, de van bash is alapból, be is lehet állítani defaultnak azt is egyetlen parancssal).Csak érdekességként, a többieknek is, a memóriakezelés hatékonyságának margójára, jelenleg épp ezek futnak nálam a 16GB RAM / 1TB SSD M2Pro-mon:
- Docker Desktop két futó konténerrel, mindkettő Debian alapú (tehát VM-es), az egyikben egy MariaDB, a másikban PHP, Apache 2 és a teljes phpBB fórumrendszer
- két terminálablak, egyikben az egyik debianos konténerben mc, a másik macos-es zsh, főleg build parancsokhoz és git-hez
- Commenader One
- külön desktopon Visual Studio Code a fejlesztéshez, PHP, JS, CSS/HTML és Docker extensionökkel
- NordVPN és DisplayLink Manager a háttérben
- külön desktopon egy Vivaldi a DeveloperTools-szal, a fejlesztett phpBB-kiegészítés teszteléséhez és frontend-debuggoláshoz, de ebben fut most épp a fórum is, amibe épp írok, meg egy másik fórum is
- külön desktopon Roon, amely épp lejátszik, konvolúciós filteres DSP-zéssel, külső DAC+fejhallgatóra (direkt említem, mert ez eszik a legtöbb memóriát)
- szintén külön desktopokon: mail, messages, és egy BluOS alvó példány (mert a hozzátartozó eszköz nincs bekapcsolva).
- na meg egy halom egyéb apróság
És a memóriahasználat mindezekkel:Screenhot néhány aktív desktopról:
Szóval, szerintem eléggé rendben van az a memóriakezelés macOS-en
Én is csak megismételni tudom az előttem szóló egyik fórumtársat: 16GB nekem már mindenre is elég. A Windowsos gépemben 32 GB van, és egy hasonló felállásnál az már kell is neki (igaz ezzel a duplaméretű RAM-mal ő is megvan) -
válasz
noorbertt #41706 üzenetére
Egy darab 4K-s videó vágása (ami nem művészfilm-hosszúságú), simán menni fog.
De a lényeg: ha 8GB elég neked a Windowson, akkor 110%, hogy macOS-en is elég lesz
Sőt, nagyon meg fogsz lepődni, mennyire.
A bajod nem ezzel lesz, hanem a macOS f..ságainak megszokásával a Windows után.
Billentyűzetkiosztás, ablakkezelés, képernyőkezelés, ilyenek. Elsőre tuti lesznek fejfalbaverős gondolataid. De aztán megszokod
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk Mini Gépek! Bomba ár, kicsi készlet:( G2-G3-G4!
- 9800x3D // RX 9070 XT 16GB // 32GB RAM - Friss PCX Garival
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÁFA-s Munka/Gamer PC ÁFA-s számlával, garanciával 12400F, RTX 3070, 32GB DDR5 RAM
- ÚJ CORE I7 12700KF GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3080TI 12GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest