Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
noorbertt
üzenetére
Na, a Linux disztrók GUI-jainál jobb lesz a macOS-é, ezt legalább garantálhatom

Nem arról va szó, hogy kompatibilis-e a billentyűzeted a mac-kel... de mindegy, majd megkátod, miről van szó
A jó dolog, hogy ha a karakteres Linux-shelleket használtad, akkor a macOS-en nagyon otthon fogod érezni magad (zsh a default, de van bash is alapból, be is lehet állítani defaultnak azt is egyetlen parancssal).Csak érdekességként, a többieknek is, a memóriakezelés hatékonyságának margójára, jelenleg épp ezek futnak nálam a 16GB RAM / 1TB SSD M2Pro-mon:
- Docker Desktop két futó konténerrel, mindkettő Debian alapú (tehát VM-es), az egyikben egy MariaDB, a másikban PHP, Apache 2 és a teljes phpBB fórumrendszer
- két terminálablak, egyikben az egyik debianos konténerben mc, a másik macos-es zsh, főleg build parancsokhoz és git-hez
- Commenader One
- külön desktopon Visual Studio Code a fejlesztéshez, PHP, JS, CSS/HTML és Docker extensionökkel
- NordVPN és DisplayLink Manager a háttérben
- külön desktopon egy Vivaldi a DeveloperTools-szal, a fejlesztett phpBB-kiegészítés teszteléséhez és frontend-debuggoláshoz, de ebben fut most épp a fórum is, amibe épp írok, meg egy másik fórum is
- külön desktopon Roon, amely épp lejátszik, konvolúciós filteres DSP-zéssel, külső DAC+fejhallgatóra (direkt említem, mert ez eszik a legtöbb memóriát)
- szintén külön desktopokon: mail, messages, és egy BluOS alvó példány (mert a hozzátartozó eszköz nincs bekapcsolva).
- na meg egy halom egyéb apróság
És a memóriahasználat mindezekkel:
Screenhot néhány aktív desktopról:

Szóval, szerintem eléggé rendben van az a memóriakezelés macOS-en

Én is csak megismételni tudom az előttem szóló egyik fórumtársat: 16GB nekem már mindenre is elég. A Windowsos gépemben 32 GB van, és egy hasonló felállásnál az már kell is neki (igaz ezzel a duplaméretű RAM-mal ő is megvan) -
válasz
noorbertt
üzenetére
Egy darab 4K-s videó vágása (ami nem művészfilm-hosszúságú), simán menni fog.
De a lényeg: ha 8GB elég neked a Windowson, akkor 110%, hogy macOS-en is elég lesz
Sőt, nagyon meg fogsz lepődni, mennyire.
A bajod nem ezzel lesz, hanem a macOS f..ságainak megszokásával a Windows után.
Billentyűzetkiosztás, ablakkezelés, képernyőkezelés, ilyenek. Elsőre tuti lesznek fejfalbaverős gondolataid. De aztán megszokod
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

TigerCat