- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
TheMarci #15869 üzenetére
Nem egészen így működik. De ha használod az iTunes/iPhoto/Aperture/FCPX vagy akár a Finder meta tagelési rendszerét, akkor tudod mennyire piszok kényelmes és könnyen kezelhető.
A kedvenc vesszőparipám:
Filekezelővel szűrd ki dinamikusan azokat a zenéidet, amik 1990 és 2005 között kerültek kiadásra, lossless formátumban vannak meg, maximum csak kétszer hallgattad meg őket és Jazz kategóriájúak. Na ugye. -
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #15867 üzenetére
Majd leszoknak róla.
Annyi adat mozog már egy consumer gépen is, hogy az adatbázis és tag alapú kezelés sokkal racionálisabb szinte minden téren.
Aki pedig verziókezelők között éli mindennapjait, annak kézenfekvő a dolog.
-
Xero
nagyúr
Összefoglalóban leírtam az NTFS-re pár megoldást.
-
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #15862 üzenetére
Meg nem sokból tart egy automator workflow-t összedobni hozzá.
Egyébként pedig el kell felejteni a folder szintű tartalom managementet.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
Smells #15787 üzenetére
1. ifconfig
2. Airport Utility -
Xero
nagyúr
-
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
rbalint88 #15638 üzenetére
Félreértettük egymást. Azt hittem az UEFI vonal PC alkatrészek bevonását jelöli Nálad.
Természetesen 100%-os marad. Vedd semmisnek az írásomat. Nyugodtan mehet rá Windows és később OS X. Viszont mindenképpen backupold valahova a telepítőt, mivel egy teljes törlésnél ugrik a recovery partíció is, és azt követően Mac nélkül nehézkes helyrehozni.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #15453 üzenetére
Mindenképpen szervíz.
-
Xero
nagyúr
válasz
King Unique #15437 üzenetére
10.6 és GUID partíciós táblával menni fog.
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #15374 üzenetére
Kisebb az erőforrásigénye, és bele tudsz hallgatni bármibe anélkül, hogy a libraryhez kelljen adni.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95 #15327 üzenetére
Nem sokból tart a cmdt és optiont felcsrélni system preferencesben.
Én egyébként őt rendeltem meg végül.
Sajnos nincs ISO layout, de 75%-ban úgyis US kiosztást használok, a kicsi entert és az í hiányát meg lenyelem.Most gondoltam bele egyébként MP-hoz milyen jól fog menni, nem mintha szempont lett volna.
-
Xero
nagyúr
válasz
rootkiller #15221 üzenetére
Tegnap írtam: [link]
-
Xero
nagyúr
válasz
rootkiller #15213 üzenetére
2. Már nem egészen így van.
-
Xero
nagyúr
válasz
rachmaninoff #15190 üzenetére
Nem nagy kaland, ha figyel az ember.
Szinte minden Apple termékemet szedtem már szét, egyedül az i4S maradt ki eddig. -
Xero
nagyúr
Én még dolgozgatok, szóval írj ha elakadsz.
Közben felment MBP-ra a Mavericks. Ugyan az a build mint az utolsó GM.
Little Snitch-et frissíteni kellett, a Flip4Mac pedig frissítés után sem az igazi.Minden más megy.
Viszont megint szenvedhetem fel a CoolBook-ot. Ugye anno az iStyle beletört egy csavart a heatsink-be az alaplapcsere során, szóval nélküle alig bírja szegény gép a terhelést. Alul kell feszelni az öreget nincs mese.
-
Xero
nagyúr
Természetesen megoldható.
Terminal:
defaults write com.apple.DiskUtility DUDebugMenuEnabled 1Disk Utility - Debug - Show every partition
Így szépen látsz mindent.
Felesleges kétszer szerelni.
Berakod az SSD-t, megformázod a meglévő rendszer alatt, elindítod a telepítőt és megadod neki célnak az SSD-t. Ha felment, akkor arra boot, majd ott gyalulod a régi rendszert, átlinkeled a megfelelő foldereket a user folderedből a HDD-re, és örülsz. -
Xero
nagyúr
Ha lejött, akkor ott lesz az Applications folderben.
Sajnos kicsit variáltak rajta, tehát nem olyan egyszerű bootolható pendriveot készíteni belőle.
Itt egy kiváló leírás a legegyszerűbb módjáról.szerk: Mondjuk én ezt csak a két GM kiadással játszottam el, tehát lehet, hogy a véglegesben már a régi módi van. 10 perc és megmondom.
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #15151 üzenetére
Még jó, hogy én közben tesztelhetek...
De szinte biztos, hogy hétvégén már updatelünk. Engem mondjuk az új iPad, Mac Pro és 15-ös retina bejelentések jobban mozgatnak.
-
Xero
nagyúr
válasz
Bengio #15147 üzenetére
Ugyan nem ingyenes, de én ezt használom: Smart Utility
A másik amit ismerek SMARTReporter -
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95 #15131 üzenetére
Mivel az elmondásod alapján csak az lehetett a hibaforrás. Ettől függetlenül ennyire nem kellene hitványnak lennie.
(#15132) rootkiller: Valóban nem hátrány, ha a fontos végpontoknál ott van a falban a cat5e/cat6 csati (én is így cselekedtem-cselekszem), de a jobbra-balra tekergőző kábel (nyilván nem mindenki építkezhet így egyből), annyira nem esztétikus.
-
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95 #15129 üzenetére
Éppen 1x1080p-t és 1x480p-t streamelek Plex-el (MBP 5GHz-en, i4S 2.4GHz-en).
Eközben ettől függetlenül 3MB/s-el tölt fel WAN irányba a server, fut a virtualboxban egy Debian idle-ban és települ egy Archlinux. A halkan szóló iRadio már nem oszt, nem szoroz.Mindez egy sűrűn lakott területen.
Sehol semmi akadás, igaz a MP már nagyon szűkösen áll memória ügyileg, de ez pont mindegy.
Szóval még mindig nem értem a helyzetedet.
-
-
Xero
nagyúr
válasz
King Unique #15090 üzenetére
Jól működő ingyenes megoldásról jelenleg nem tudok. Érdemes exFAT-al próbálkozni.
Windows bootcamp driverekkel tudja olvasni a HFS-t, míg MacDrive-al írni is.
A bootcamp segítségével Windows natívan telepíthető.
-
Xero
nagyúr
Magyar cégről van szó, szóval már csak ezért is érdemes megvenni.
Maga a Forklift a legjobb TotalCommander (két paneles file manager) alternatíva Mac-en. Ezen felül sok extra funkcióval is rendelkezik. Én jellemzően távoli file managelésre használom. Erre talán egyedül a Transmit a jobb megoldás, de ha már a mi kutyánk kölyke, akkor támogassuk, hiszen szinte ugyan az, sőt sok mindenben több is.Egy szó mint száz, ez a csomag már a Forklift miatt is megéri.
-
Xero
nagyúr
Én a fusion drive-ot továbbra sem szeretem és munkára nem is javaslom.
Érdemesebb aliasokkal megoldani a home folder bizonyos elemeinek a költöztetését. Én mindenhol elférek egy 60-as SSD-n úgy, hogy a home folderből minden HDD-re van költöztetve kivéve a Desktop és Library folderek. Minden más az SSD. Ezen felül van bőséggel pro app (PS, AI, FCPX, Motion, Compressor, Xcode).
Itt le is írtam a menetét. -
Xero
nagyúr
válasz
roberto211 #14737 üzenetére
Én a mini-t venném. A C2D már öreg architektúra és még jobban el fog értéktelenedni egy éven belül.
-
Xero
nagyúr
válasz
roberto211 #14728 üzenetére
CS:GO-t bírja a HD3000 30-110FPS között. A többi nem fontos.
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #14699 üzenetére
Ne emeld el a csuklódat. Hüvelykujjal kattints és a többivel "motoszkálj". Semmi gond nincs így vele. Érdemes úgy használni mint a trackballakat.
-
Xero
nagyúr
válasz
Fr3eWar #14654 üzenetére
szerk: Látom a rEFIt halott, de a rEFInd (egy fork) továbbra is él.
A bootcamp alapvetően úgy készítette el a partíciódat, hogy az a rendszerpartíción van. Tehát megzavarja, hogy most külön drive-ra került. Az Apple dokumentáció is azt javasolja, hogy multi drive-os rendszer esetén alakítsuk ki a második meghajtón a bootcamp partíciót, majd az installálás idejére válasszuk le a többi meghajtót.
-
Xero
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #14533 üzenetére
Valójában erre Mac Pro való igazán.
-
Xero
nagyúr
Melegszik nyilván, hogy csendesebb és kompaktabb legyen, de egy CPU-nak 100 fokig az ég világon semmi baja nincsen. Ha kínja van úgyis visszaveszi a feszültséget és az órajelet az energia management.
Viszont a Te profilodhoz inkább egy Mac Pro való. Akár egy olyasmi is mint az enyém (bár ez több magos) vagy némileg régebbi. Használtan 3-1000e között megszerezhető kiépítéstől függően.
A Mini is kiválóan ki tud szolgálni ettől függetlenül. Ha csak a melegedés tart vissza, akkor nyugodtan vedd meg, nem lesz vele bajod.
-
Xero
nagyúr
Az másnak megvan, hogy a VOX átköltözött a store-ba? Én nagyon lemaradtam.
Régóta használtam flac-hez és olyan dolgokhoz amiket nem akartam az iTunesban látni, de most ez az új kiadás valami elképesztő lett. Olyat ugrottak minőségben, kezelhetőségben, hogy nem győzök pislogni. Az iTunes libraryt is hibátlanul és egyszerűen kezeli. Csak tapsolni tudok hozzá. Nem is értem hogy hagyhatták ingyenesen. -
Xero
nagyúr
válasz
M@trixfan #14485 üzenetére
Ki beszélt itt mobil gépről?
Mint mondtam teljes funkcionalitású gép állítható össze. Ami itt van a háznál, ugyan úgy sleepel mint a MP.
Videovágásnál a komolyabb sw környezeten jót mosolyogtam. FCP nem elég komoly?
De meddő a vita. Én is Mac párti vagyok, most is egy MP-n pötyögök.
-
Xero
nagyúr
De tud.
(#14474) M@trixfan: Elég rosszul látod. Valóban minimálisan macerásabb és nem elég kivenni a dobozból, de onnantól, hogy működik, onnan bizony ugyan az. Ha a családi gépbe beszórnék egy i7-t még némi memóriát és egy dedikált GPU-t, akkor bizony pont ugyan azt hozná látatlanban mint a MacPro-m.
Viszont a MacPro-t elég volt kivenni a dobozból, összekötni pár dologgal és elindítani/átköltözni rá.
-
Xero
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Z790 / i5-13600KF / RTX 3080 / DDR5 32Gb / 2Tb SSD / 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest