Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
Aktív témák
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
aszongya'k a 6 karakter me'g turheto ido alatt megvan ....
http://www.openwall.com/john/ -
Tiltus
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ok akkor még 1x ethát a monitor nak 85Hz-ig bírnia kéne. Én elöször 1024x768/75 Hz állítottam be, ekkor a monitor elszállt OUR-el H:20.5K V:25.4
Ha jól tudom akkor a V értéknek legalább 50Hz kéne lenni de 75Hz beállításnál legalább 75-nek hamár ezt állítotam be, míg a H-nak 60KHz-nek kellen lennie, akkor hogy a csudába veszei fel ezt a 20.5-t!!!!!!!! -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Akkor énis OFF

insmod évrenlét még kb egész könnyen bement, de az insmod buszozás már sehogysem akart, de ugye első nap, szal insmod --force buszozás. Persze suliból kiválsztanak hogy maradjak unnepélyen és ott is belémerőszakolták az ünnepély modult. Nem is hálálta meg ezt a sok erőszakosságot a renccer magja, szal mikor meghalottam hogy neumann marslakó szülőktől származik egy kernel paniccal meghaltam.
Ez tulajdonképpen még vicces is lenne, de az a baj tényleg informáltak minket neumann őseivel kapcsolatban és az egész ünnepély modul egy elég nagy offot kibírna...lehet megyek is offtopicba
On
Üdv.: steveetm -
WN31RD
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Anélkül, hogy hittéríteni próbálnék
, ajánlom figyelmedbe a sylpheed illetve inkább a sylpheed-claws
levelezőprogramot. Linux alatt egyértelműen és messze a legjobb, amivel eddig találkoztam (legalábbis az én szempontjaim és igényeim alapján).
http://sylpheed.good-day.net/
http://sylpheed-claws.sourceforge.net/ -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
http://www.mozilla.org/products/firebird/why/
Ittvan, hogy miért váltanak az emberek firebirdre, bár ebből egy csomó a mozillaban is megvan.
Amit tudok tutira, hogy egy telejesen újraírt, optimalizált kódon alapul, szvsz gyorsabb mint sima mozila.
rii
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
uhum ...
csak tod ein most prog.mat szakra jarok estin .... es ahogy a prog tanarrunk is megmonta ... eleg gaz, ha valaki prog.mat szakra jar, programozo akarna lenni, de a Linux-ot nem tudja feltenni ...
es ha mar Linux, akkor Debian, mert annak mar lattam regebbe a lelkivilagat ....
.... ha feltom tenni, beconfigolni, ... akkor majd nem csak mari-neni fogja rammondani, hogy ertek a szamitastechnikahoz, hanem talan mar en is ugy fogom latni ....
itt valami gyoker problema van .... szerientem a kernelbe nem forditottam bele valami modules-es cuccost ............
-
rii
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
error: cannot open Packages index using db3 - no such file or directory
error: cannot open Packages database in /var/lib/rpm
szal nincs is /var/lib/rpm ... akkor tegyem fel az RPM shared library, developmnet kit ..... librpm-dev ..........?
soha nem hazsnáltam még rpm-et ......... bocs ....... ;) -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
a readmeben az van írva, hogy telepítés után állítsam be a mixerrel a kívánt értékeket mert minden mute-n van, tényleg azon is volt, hangot felnyomtam, már szól.
Szal doksiban én nem találtam hogy mér lenne szar de ha megmutatod melyiket olvassam el, akkor elolvasom.
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Elismerem, hogy néha idegesítő sokat olvasni, de hasznos
Főleg, hogy a slackot már pl félkézzel, becsukott szemmel megkonfigolom. Bármilyen disztrib ezután gyerekjáték lesz. Ezt főleg azért neked címeztem, mert ugyan rögös az út a teljes boldogságig de szerintem nagyon is megéri ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
botye
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
1.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2. Olvasni, olvasni, olvasni: usrdoc alkönyvtárban (vagy a net-en) keress Bash-Prog-Intro-HOWTO file-t... esetleg man bash...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
3. Hát akkor ezt hagyom inkább azoknak, akik tényleg értenek a kde-hez... én ugyanis annyira ''rühellem'', hogy nem használom szegényt (azt a böszme nagy dög anyját neki...)
-
botye
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
A pontos problémádat ugyan nem ismerem, de ez teljesen természetes. (Lásd linux programok, processzek, jogok stb...)
1.
A su nem tud jelszónélkül működni. Kicsit negy volna a biztonsági lyuk...
Ha mindenáron root jog kell, akkor rakj fel egy sudo nevű programot...
Ha mount-olni szeretnél, akkor módosítsd a /etc/fstab file-t, hogy a user-nek is legyen joga hozzá...
2.
Megadható a su-nak egy -c ''parancs'' opció, ekkor az adott parancsot végrehajtja... (man su)
3.
Hol szeretnél ''ráklikkelni''? Merthogy ez elég környezetfüggő kérdés...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WN31RD
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ha arra vagy kíváncsi, hogy a Linuxod a Windowshoz képest több memóriát igényel-e, akkor próbáld ilyen téren túlterhelni mindkettőt, és nézd meg, hogy hány nagy programot kell futtatni ahhoz, hogy észrevehetően belassuljanak.
A Windowsok hajlamosak kiüríteni a memóriából minden régebbi cuccot, míg a Linux inkább benne hagyja, amíg nem kell a hely másra. Tehát az éppen aktuális szabad memória mennyisége nem feltétlenül jó összehasonlítási alap. -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
kill -9 programpidje
Gondolom arról lehet szó, hogy fut egy program és azt le akarod állítani, akkor ez az egyszerűbb mód egy másik konzolról. Viszont ugyanarról a konzolról is van lehetőség a kilövésre. A legtöbb program a ctrl+z billentyűparancs hatására szépen háttérbe vonul. Na ekkor meg lehet ''gyilkolni'' őket
Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung UE50NU7022 125 cm / 50 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Akkor viszont mégiscsak meg kéne hegeszteni azt a drivert).
de a download re'szne'l egy csomo' mindent meg kell adni, hogy regisztra'ltassam magamat .....
.... meg azt a kiege'szito okositot kuld mar akkor mail-ban ...
PLS .....
a ./configure -val, így ./configure --help és ez alapján a gtk helyének megadása. (Egyébként én úgy tapasztaltam, hogy ez a ''./configure --help'' szinte minden proginál müxik

levelezőprogramot. Linux alatt egyértelműen és messze a legjobb, amivel eddig találkoztam (legalábbis az én szempontjaim és igényeim alapján).
Én néhány évnyi kihagyás (Linux-mentes időszak) után rögtön Debiant kezdtem használni, és kis gyakorlással belejön az ember.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)