- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
és mégegy, az lvm nem simán a disk , oszt jónapot... az lvm-mel létre lehet hozni egy logijkai kötetet (mint a formázás, adat elveszik), az lvm előnye a rugalmasság, tipikusan szervernél előnyös, ugyanis ha van egy lvm köteted, az átnyúlhat több lemezre, így ha pl van 200 gigás fájlkiszolgálód, elfogy a helyed, jön mégegy vinyó, ki tudod rá terjeszteni a köteteted, de a telepítésnél gondolom nem hoztál létre köteteket, a kötetkezelő ezért írja hogy inicializálatlan ugyanis nincs köteted, csak partíciód (nem is kell neked kötet, szerintem ) ... szóval ha fedorával játszol, akkor google-be '' fedora 5+ stanton finley '' és utána találsz egy lapot, ami neked kell, ntfs, java, flash plugin, ésatöbbi...
-
dr_strange
senior tag
hát, bevallom, én már piszkosul nem tudom, hol mid van
dev/hde7-ről beszélsz, ami azt sejteti, hogy ez az 5. IDE eszközön van (hde), de akkor mi lóg az első négyen? mi az az ntfs (fast)? melyik partícióra települt a fedora (a / gyökér?)
hátha erre téved valaki fedorás, az én szerény gentoos ismereteim ehhez most, úgy tűnik, kevesek -
-
rokefeller
senior tag
egyébként szerintem a partition magicet max annyira érdemes használni, hogy szabad helyet csinálsz, és a linuxos partícionálóval dolgozni inkább, amiket nekem a pm csinált, sosem volt teljesen jó, márha megcsinálta... ha már partition manager, akkor paragon...nekem az vált be
-
ngabor2
nagyúr
teljes lelki nyugalommal válaszd az 1. változatot. ekkora vinyó esetén még az a veszély se áll fenn, hogy nem tudsz rá bebootolni. de raktam én már 160-as vinyó végére is linuxot, működött. ahogy Sianis mondta/idézte: a linux nem windows. a rendszer betöltése a boot manager dolga, az meg jól végzi a dolgát.
-
-
ngabor2
nagyúr
az ubuntut én otthon egy 667-es p3-an futtatom, egész jól megy.
felhasználói szinten első körben nincs különbség az egyes linuxok között. parancssorban pedig illik is, hogy ne legyen különbség. az eltérés leginkább a rendszeradminisztrációban, a konfigfile-ok helyében és a karbantartásban van. bármelyik jó választás lehet, nem lebeszélni akartalak az uhuról.
a fedora is telepíthető az 1. cd-ről, a többi meg netről. az ubuntu: [link]. itt találsz letöltést is, meg leírást is. -
ngabor2
nagyúr
ez a 6+1 is jó. ha az aláírásodban szereplő gépen lesz, akkor valóban ajánlott az 1gb swap. partition magic-kel vagdostad le a részeket? mert annál be lehet állítani, hogy a nagyobbik partíció típusa linux native legyen, a kisebbik pedig linux swap. ezek után a telepítő igen jó eséllyel meg fogja találni.
a fedora-t asszem 2x próbáltam, de mivel deb-hez vagyok szokva, nem sokáig volt a gépemen. a fedora (core 5 jelenleg) a red hat leszármazottja, vagy jogutódja ingyenes vonalon.
ha olyan rendszert akarsz, amihez igen sokan értenek, de viszonylag egyszerű, akkor az ubuntut ajánlom.
(mivel úgy látom, te is debreceni vagy, akár tudok is adni egy ubuntu install-cd-t, én is kaptam. de le is lehet tölteni.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- BestBuy topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Scum
- DOOM - The Dark Ages
- Magisk
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest