Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Re
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazo
tag
válasz
dr_strange
üzenetére
Szóval a /etc/fstab állomány:
/dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1
LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2
devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
sysfs /sys sysfs defaults 0 0
/dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0
[Szerkesztve] -
Pazo
tag
válasz
dr_strange
üzenetére
gyorsba feltettem az uhu-t, hogy lássam ő megtalálja-e a vinyót és igen. szal most kicsit nem értem mi lehet a baja a fedorának, de körültekintőbben ptóbálom elvégezni a harmadik telepítést
azt mondja most a telepítés helyének kiválasutásakor, hogy vannak LVM kötetcsoportok és merevlemezes meghajtók, mindkettőben talál telepítésre alkamlmas helyet, elvileg a kettő ugyanaz, szal az lvm-re teszem. a többi ablak nem igényel beavatkozást...
az opcionális telepítési csomagoknaál felraktam a Windows fájlkiszolgálót (''Ebben a csoportban olyan programok találhatók, amelyek Linux és MS Windows rendszerek közötti fájlmegosztásra alkalmasak'') bár ez nem az ami nekem kell.
igen, van egy normál felhasználó és van rootjelszó.
a progi nem tudom máshol minek felel meg, itt logikai kötetkezelő névre hallgat, osztott ablakos cucc, mutatja az általa látott meghajtókat/kötegeket és mindegyiknek írja a méretét, fájlrendszerét, csatolhatóságát... és a /dev/hde5-t nem inicializáltnak látja.
a fájl tartalmát azonnal másolom, amint lesz működő fedorám.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Viccrovat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Gran Turismo
- Milyen egeret válasszak?
- boot hiba
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Új Asus 15 Expertbook FHD Nano i5-13420H 4.6Ghz 16GB DDR5 512GB SSD UHD Graphics XE Win11 Garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
azt mondja most a telepítés helyének kiválasutásakor, hogy vannak LVM kötetcsoportok és merevlemezes meghajtók, mindkettőben talál telepítésre alkamlmas helyet, elvileg a kettő ugyanaz, szal az lvm-re teszem. a többi ablak nem igényel beavatkozást...