- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly #26590 üzenetére
A Wi-Fi problémámat nem tudtam megoldani azóta sem. Annyit kizártam, hogy nem az IPv6 hibája, mert azt letiltva is rendszeresen előjön. Azóta a 2.37-es systemd is frissült 2.38-ra. A beállításokat is kézire raktam, fix IP, átjáró, Google-féle 8.8.8.8-as DNS. Még mindig szórakozik. Kezdem azt hinni, hogy a Wi-Fi modul haldoklik az X220-ban. Egyelőre most kilőttem a NetworkManagert, és a wpa_supplicant alapú wifi-menu-vel hoztam létre a kapcsolatot. Szerintem ez sem fog segíteni, de majd meglátjuk.
-
válasz
Frawly #26590 üzenetére
systemctl disable networkmanager
pacman -S wicd wicd-gtk
systemctl enable wicdwicd-t próbáld ki, sajna a networkmanager-ből a legfrissebbek néha ezt csinálják más disztrókon is, ezt még a buta Ubuntu vonalasok is tudják.
Az ipv6-ot meg lődd ki inkább tesztelés helyett, ahogy growler kolléga említi.
Semmi baja nincs a wifi kártyádnak, ez a netszakadás nálam is előjön szinte minden nap totál ok nélkül. Mivel más eszközön marad a kapcsolat, csak a desktop nm-jével lehet gond. -
growler
őstag
válasz
Frawly #26590 üzenetére
"NetworkManager visszaállítja alapállapotba (router IP-je a DNS újból). Ezt hogy lehetne állandóvá tenni?"
Hálózati kapcsolatok szerkesztése:
IPv6 beállításai: Mellőzés (opcionális)
IPv4 beállításai: Csak automatikus (DHCP) címek
DNS kiszolgálók: Google DNS, Norton secure DNS, Uncensored/nolog DNS ... stb.
Mentés.
NM, újraindítása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest