Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Carmageddon 2
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Némi segítségre lenne szükségem merevlemez titkosításhoz/csatoláshoz (úgy gondoltam ismerkedek vele, miként is működik, de kifogott rajtam):
$ sudo cryptsetup -c aes-xts-plain -y -s 512 luksFormat /dev/sdb1
$ sudo cryptsetup luksOpen /dev/sdb1 backup
$ mkfs.ext4 -L "bckup" /dev/mapper/backupA fenti parancsokkal elvileg létrehoztam egy ext4-re formázott particiót.
A mount -t ext4 /dev/mapper/backup /media/backup paranccsal csatolni is tudom.A merevlemez általában standby állapotban lenne.
Miként oldható meg, avagy megoldható-e hogy luksOpen, luksClose automatikusan megtörténjen (crypttab és fstab nem megoldás, mert mint írtam, alapállapotban a rendszer indításakor standby-ba rakom a hdd-t hdparm-mal.)
Az is jó lenne, ha a nautilusban az említett partícióra kattintva ugyanúgy felcsatolódna, mint a több, természetesen a jelszó megadása után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Pánik a memóriapiacon
- EAFC 26
- Horvát fricska Elon Musk önvezető Tesláira
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi