Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- 
			  LOGOUT Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

The DJ addikt Felhomályosításra lenne szükségem. Adott egy Debian szerver (2.6.24-etchnhalf.1-486 kernellel) erről futott jó néhány shoutcast szerver, játék szerver, verlihub, stb. A probléma az volt, hogy nem ismert fel alapból a benne lévő 2 GB ramból csak 900 MB-ot, ráadásul a kétmagos processzorkezelést se támogatta. Ezért a szerverteremben levő rendszergazda végzett rajta egy kernel frissítést a következőre: "2.6.26.3-haha i686". A problémát meg is oldotta, felismer most már mindent rendesen, csak... ...mikor reggel ideértem (és megtörtént a kernelfrissítés) szinte semmi nem futott a szerver programok közül ami az init.d-ben szerepelt.  Nem indult el az apache2, ennek következtében nem volt weboldal, nem voltak elérhetők a webes alkalmazások. Nem indult el egyetlen shoutcast szerver sem, sem a verlihubok. Próbáltam elindítani az apache-ot "apache2 start"-al de semmi, mintha nem ismerte volna fel a parancsot. Fél óra google bújás és konfig fájl módosítás után elindult ugyan, de szintén nem ezzel a paranccsal, hanem az "apache2 -k start"-al. A webmin szintén nem indult a "webmin start"-al, csak a saját telepítése mappáján belül volt hajlandó megindulni ./start-al. Most nagy nehezen újra működik minden, de most már félek, hogy a következő restartkor sem indulnak el ezek és nem azért írkáltam scripteket minden programhoz az init.d-be, hogy ne működjenek. Nem indult el az apache2, ennek következtében nem volt weboldal, nem voltak elérhetők a webes alkalmazások. Nem indult el egyetlen shoutcast szerver sem, sem a verlihubok. Próbáltam elindítani az apache-ot "apache2 start"-al de semmi, mintha nem ismerte volna fel a parancsot. Fél óra google bújás és konfig fájl módosítás után elindult ugyan, de szintén nem ezzel a paranccsal, hanem az "apache2 -k start"-al. A webmin szintén nem indult a "webmin start"-al, csak a saját telepítése mappáján belül volt hajlandó megindulni ./start-al. Most nagy nehezen újra működik minden, de most már félek, hogy a következő restartkor sem indulnak el ezek és nem azért írkáltam scripteket minden programhoz az init.d-be, hogy ne működjenek.Mi lehet a baj? Mért nem indultak el és mit tehetek, hogy legközelebb ne történjen ilyesmi? (Esetleg nem jól írtam meg a scripteket? De ezt meg kizárom, mert mikor elkészültek webminből megpróbáltam őket indítani is és leállítani is.  ) )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gumi és felni topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3714, 100% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem indult el az apache2, ennek következtében nem volt weboldal, nem voltak elérhetők a webes alkalmazások. Nem indult el egyetlen shoutcast szerver sem, sem a verlihubok. Próbáltam elindítani az apache-ot "apache2 start"-al de semmi, mintha nem ismerte volna fel a parancsot. Fél óra google bújás és konfig fájl módosítás után elindult ugyan, de szintén nem ezzel a paranccsal, hanem az "apache2 -k start"-al. A webmin szintén nem indult a "webmin start"-al, csak a saját telepítése mappáján belül volt hajlandó megindulni ./start-al. Most nagy nehezen újra működik minden, de most már félek, hogy a következő restartkor sem indulnak el ezek és nem azért írkáltam scripteket minden programhoz az init.d-be, hogy ne működjenek.
 Nem indult el az apache2, ennek következtében nem volt weboldal, nem voltak elérhetők a webes alkalmazások. Nem indult el egyetlen shoutcast szerver sem, sem a verlihubok. Próbáltam elindítani az apache-ot "apache2 start"-al de semmi, mintha nem ismerte volna fel a parancsot. Fél óra google bújás és konfig fájl módosítás után elindult ugyan, de szintén nem ezzel a paranccsal, hanem az "apache2 -k start"-al. A webmin szintén nem indult a "webmin start"-al, csak a saját telepítése mappáján belül volt hajlandó megindulni ./start-al. Most nagy nehezen újra működik minden, de most már félek, hogy a következő restartkor sem indulnak el ezek és nem azért írkáltam scripteket minden programhoz az init.d-be, hogy ne működjenek.