Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

Felhomályosításra lenne szükségem. Adott egy Debian szerver (2.6.24-etchnhalf.1-486 kernellel) erről futott jó néhány shoutcast szerver, játék szerver, verlihub, stb. A probléma az volt, hogy nem ismert fel alapból a benne lévő 2 GB ramból csak 900 MB-ot, ráadásul a kétmagos processzorkezelést se támogatta. Ezért a szerverteremben levő rendszergazda végzett rajta egy kernel frissítést a következőre: "2.6.26.3-haha i686". A problémát meg is oldotta, felismer most már mindent rendesen, csak...

...mikor reggel ideértem (és megtörtént a kernelfrissítés) szinte semmi nem futott a szerver programok közül ami az init.d-ben szerepelt. :U Nem indult el az apache2, ennek következtében nem volt weboldal, nem voltak elérhetők a webes alkalmazások. Nem indult el egyetlen shoutcast szerver sem, sem a verlihubok. Próbáltam elindítani az apache-ot "apache2 start"-al de semmi, mintha nem ismerte volna fel a parancsot. Fél óra google bújás és konfig fájl módosítás után elindult ugyan, de szintén nem ezzel a paranccsal, hanem az "apache2 -k start"-al. A webmin szintén nem indult a "webmin start"-al, csak a saját telepítése mappáján belül volt hajlandó megindulni ./start-al. Most nagy nehezen újra működik minden, de most már félek, hogy a következő restartkor sem indulnak el ezek és nem azért írkáltam scripteket minden programhoz az init.d-be, hogy ne működjenek.

Mi lehet a baj? Mért nem indultak el és mit tehetek, hogy legközelebb ne történjen ilyesmi? (Esetleg nem jól írtam meg a scripteket? De ezt meg kizárom, mert mikor elkészültek webminből megpróbáltam őket indítani is és leállítani is. :U )

Új hozzászólás Aktív témák