Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano
    titán

Sziasztok!

Egy olyan problémával állok szemben, hogy linuxból sokkal lassabbak a P2P letöltések, mint windowsból (ugyanaz a gép).
    Kipróbáltam, hogy linuxon futtatok uTorrent-et/StrongDC-t Wine-al, de akkor is lassú.
    Ugyanaz a file win alól stabil 50-70 kByte/sec-el jön, linuxból meg 3-4kByte/sec szintén stabilan. Nem csak egy file esetében tapasztaltam ezt, hanem minden esetben, és egyértelmű a nagy különbség.
    Valami tűzfal probléma lehet? Alapbeállításon van (Suse 10.3), csak a VNC, és a Samba van engedélyezve pluszként).

Előre is köszi a tanácsokat!

Nem állítom, hogy amit mondok, minden lassulásra csodaszer, de nekem a linuxos klienssel való sima http letöltés windowsos tűzfalon keresztül 50-60kbyte/secről felgyorsult olyan 17-18MByte/sec-re, amikor a linuxban kikapcsoltam a tcp window rescale opciót.

Ez egy új szabványos kiegészítése a hálózatnak, amit tapasztalataim szerint a windowsos szerverek nem igazán jól beszélnek. Korábban ezzel nem volt ilyen gond, mert a windowsok nem tudták, így a protokoll egyeztetési fázisban kikapcsolásra került.

Új hozzászólás Aktív témák