Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, már kiolvastam az internetet és az AI bicskája is bele tört.
Adott egy linux nasban használt HDD, ahol anno a jogosultságokat össze meg vissza állítottam.
Most az lett az eredmény, hogy nem enged törölni ebből a mappából semmit se tudok törölni samba megosztás alatt,
root@thlt13:~# ls -ld /mnt/4TBHDD1/Film drwxr-x--- 763 root storageusers 73728 Aug 5 2024
Elvileg ez az immutability van rajta
Ez a parancs se távolítja el ezt az törlés
sudo chattr -i /mnt/4TBHDD1/Film"root@thlt13:~# lsattr -d /mnt/4TBHDD1/Film
-----------I--e------- /mnt/4TBHDD1/Film"Annyira jutottam hogy mivel ott nagy I betű van így ezt nem tudom eltávolítani, viszont a mappában több száz GB cucc van ami részben kell részben nem és átmásolni máshova ahol már jók a jogosultságok kissé nehézkes.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest