Új hozzászólás Aktív témák

• sh4d0w

félisten

válasz urandom0 #34670 üzenetére

"De ez nem 10 év múlva derül, hogy hoppá, vissza kéne olvasni, hogy mi volt 2015 március 18-n, hanem ezt tudja az ember. Ha pedig tudja, akkor nyilván fel is készül rá, átküldi log szerverre, amit aztán archivál."

Visszautalnek bambano mondandojara: miert kell elbaltazni valamit, ami jol mukodik?

"Biztos lehet, kérdés, hogy hogy van megoldva a tűzfal konfig betöltése. Ha az egy systemd service, és hibára fut, akkor meg lehet adni a network service-nek is, hogy ne induljon el."

Ha nem systemd service, akkor se induljon el - ha mar ugyis rakkent terjedt szet a systemd.

"Én tmuxot használok, de sosem lőtte még le a systemd egyetlen processzemet sem. Amikor mégis ilyesmi történt, az az OOM Killer okozta, de hát annak pont az a dolga, hogy lelőjje a túl sokat zabáló processzt."

Mas meg screent es igen, lelovi a tavoli processt - semmi koze a lokalis systemdnek ahhoz, hogy a tavoli rendszeren mennyi eroforrast zabal a process, lehet, hogy az a dolga (csak a teljesseg igenye nelkul: DB reorg, sha checksumok stb.).

"Itt nem tudom, mire gondolsz, én a dmidecode és a biosdecode programokat ismerem, de azoknak semmi köze a systemdhez."

https://github.com/systemd/systemd/issues/2402

Ezen felul persze azt is tudta a systemd (nem tudom, hogy ez igy van-e meg): ha a userneved szammal kezdodott, akkor root jogosultsagot kaptal, maga Poettering is kihasznalta ezt a bugot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés