- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
urandom0 #34670 üzenetére
"De ez nem 10 év múlva derül, hogy hoppá, vissza kéne olvasni, hogy mi volt 2015 március 18-n, hanem ezt tudja az ember. Ha pedig tudja, akkor nyilván fel is készül rá, átküldi log szerverre, amit aztán archivál."
Visszautalnek bambano mondandojara: miert kell elbaltazni valamit, ami jol mukodik?
"Biztos lehet, kérdés, hogy hogy van megoldva a tűzfal konfig betöltése. Ha az egy systemd service, és hibára fut, akkor meg lehet adni a network service-nek is, hogy ne induljon el."
Ha nem systemd service, akkor se induljon el - ha mar ugyis rakkent terjedt szet a systemd.
"Én tmuxot használok, de sosem lőtte még le a systemd egyetlen processzemet sem. Amikor mégis ilyesmi történt, az az OOM Killer okozta, de hát annak pont az a dolga, hogy lelőjje a túl sokat zabáló processzt."
Mas meg screent es igen, lelovi a tavoli processt - semmi koze a lokalis systemdnek ahhoz, hogy a tavoli rendszeren mennyi eroforrast zabal a process, lehet, hogy az a dolga (csak a teljesseg igenye nelkul: DB reorg, sha checksumok stb.).
"Itt nem tudom, mire gondolsz, én a dmidecode és a biosdecode programokat ismerem, de azoknak semmi köze a systemdhez."
https://github.com/systemd/systemd/issues/2402
Ezen felul persze azt is tudta a systemd (nem tudom, hogy ez igy van-e meg): ha a userneved szammal kezdodott, akkor root jogosultsagot kaptal, maga Poettering is kihasznalta ezt a bugot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- PC Game Pass előfizetés
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest