Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz sh4d0w #34672 üzenetére

miert kell elbaltazni valamit, ami jol mukodik?

Miért, el van baltázva? Nem logol a rendszered? Vagy nem tudod elolvasni őket?
    Én elsősorban a könnyű kereshetőség, szűrhetőség miatt szeretem a bináris logot, és szerintem ez kicsit gyakoribb use case, mint az, hogy 10 év múlva is szükség lesz a logokra. De itt még van pár érv.

Ha nem systemd service, akkor se induljon el - ha mar ugyis rakkent terjedt szet a systemd.
    Ha nem systemd serviceként definiálsz valamit (és nem is timer, nem mount unit), akkor
    hogy várod el, hogy a systemd kezelje?

semmi koze a lokalis systemdnek ahhoz, hogy a tavoli rendszeren mennyi eroforrast zabal a process

Én távoli processzről beszéltem. A távoli processzt a távoli OOM killer lelövi, ha túl sok memóriát eszik.
    Egyébként az OOM killer nem systemd feature, hanem kernel feature, és kikapcsolható (ha tényleg ez lövi ki a processzt).

ha a userneved szammal kezdodott, akkor root jogosultsagot kaptal

Ez ugyanaz a hiba, mint amiről korábban beszéltünk. A számmal kezdődő usernevet a Systemd invalidnak tekinti (ilyen nevű user nem létezhet a Systemd policyja szerint), ezért fallbackelt rootra. Egyébként 2017-ben lett javítva.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés