- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
sh4d0w #34672 üzenetére
miert kell elbaltazni valamit, ami jol mukodik?
Miért, el van baltázva? Nem logol a rendszered? Vagy nem tudod elolvasni őket?
Én elsősorban a könnyű kereshetőség, szűrhetőség miatt szeretem a bináris logot, és szerintem ez kicsit gyakoribb use case, mint az, hogy 10 év múlva is szükség lesz a logokra. De itt még van pár érv.
Ha nem systemd service, akkor se induljon el - ha mar ugyis rakkent terjedt szet a systemd.
Ha nem systemd serviceként definiálsz valamit (és nem is timer, nem mount unit), akkor
hogy várod el, hogy a systemd kezelje?semmi koze a lokalis systemdnek ahhoz, hogy a tavoli rendszeren mennyi eroforrast zabal a process
Én távoli processzről beszéltem. A távoli processzt a távoli OOM killer lelövi, ha túl sok memóriát eszik.
Egyébként az OOM killer nem systemd feature, hanem kernel feature, és kikapcsolható (ha tényleg ez lövi ki a processzt).ha a userneved szammal kezdodott, akkor root jogosultsagot kaptal
Ez ugyanaz a hiba, mint amiről korábban beszéltünk. A számmal kezdődő usernevet a Systemd invalidnak tekinti (ilyen nevű user nem létezhet a Systemd policyja szerint), ezért fallbackelt rootra. Egyébként 2017-ben lett javítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest