Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Hali
A linux egy Q4os és nem jutok vele dűlőre hogy a hálozaton elérjem a NAS néhány mappáját.
Samba fent van, el is érem, van olyan mappa amit meg is tudok nyitni, meg is tudom nézni mi van benne, ha van benne videó azt el is tudom indítani. De, vannak olyan mappák amiket látok de ha megnyitnám akkor kéri a felhasználót. Megadom neki és nem lép be...
A felh.név és jelszó is jó.
Múlthéten egy WattOs-t raktam fel a műhelygépre és ott csont nélkül elérem a nas mappáit a felh.név és próbált jelszóval. Az asztali gépen Fedora van ott is elérem a nas-t.
Windows alatt is elérem a nast és mappáit is.
Egyszerűen nem tudom hogy ez a q4os miért szopat így le.
Valakinek ötlet?
A nas jól van beállítva mert akkor semmilyen rendszer alól nem érném el a mappákat.
Sőt ez még csak nem is sima vendég userként lépnék be, ha nem rendszergazdaként (ami megy fedora és wattos alatt is).
Szóval mi lehet a Q4os-ben ami miatt a samba így szopat.
Próbáltam már a smb.conf-ot írni, hogy a client min protokol core, vagy smb1 legyen. Úgy sem lett jó. A workgroup az jó, azt nem bántottam.
Nnem értem az adott pár mappákat miért nem tudom elérni, mikor minden mappám a nas-on ugyan úgy van beállítva és az írás/olvasás is meg van adva neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- A Noctua felvázolta a terveit jövő nyárig bezárólag
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPhone topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes.Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phantom
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest