Új hozzászólás Aktív témák

• Sub-ZeRo

nagyúr

Hali
    A linux egy Q4os és nem jutok vele dűlőre hogy a hálozaton elérjem a NAS néhány mappáját.
    Samba fent van, el is érem, van olyan mappa amit meg is tudok nyitni, meg is tudom nézni mi van benne, ha van benne videó azt el is tudom indítani. De, vannak olyan mappák amiket látok de ha megnyitnám akkor kéri a felhasználót. Megadom neki és nem lép be...
    A felh.név és jelszó is jó.
    Múlthéten egy WattOs-t raktam fel a műhelygépre és ott csont nélkül elérem a nas mappáit a felh.név és próbált jelszóval. Az asztali gépen Fedora van ott is elérem a nas-t.
    Windows alatt is elérem a nast és mappáit is.
    Egyszerűen nem tudom hogy ez a q4os miért szopat így le.
    Valakinek ötlet? :F
    A nas jól van beállítva mert akkor semmilyen rendszer alól nem érném el a mappákat.
    Sőt ez még csak nem is sima vendég userként lépnék be, ha nem rendszergazdaként (ami megy fedora és wattos alatt is).
    Szóval mi lehet a Q4os-ben ami miatt a samba így szopat.
    Próbáltam már a smb.conf-ot írni, hogy a client min protokol core, vagy smb1 legyen. Úgy sem lett jó. A workgroup az jó, azt nem bántottam.
    Nnem értem az adott pár mappákat miért nem tudom elérni, mikor minden mappám a nas-on ugyan úgy van beállítva és az írás/olvasás is meg van adva neki.
    :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés