- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali
A linux egy Q4os és nem jutok vele dűlőre hogy a hálozaton elérjem a NAS néhány mappáját.
Samba fent van, el is érem, van olyan mappa amit meg is tudok nyitni, meg is tudom nézni mi van benne, ha van benne videó azt el is tudom indítani. De, vannak olyan mappák amiket látok de ha megnyitnám akkor kéri a felhasználót. Megadom neki és nem lép be...
A felh.név és jelszó is jó.
Múlthéten egy WattOs-t raktam fel a műhelygépre és ott csont nélkül elérem a nas mappáit a felh.név és próbált jelszóval. Az asztali gépen Fedora van ott is elérem a nas-t.
Windows alatt is elérem a nast és mappáit is.
Egyszerűen nem tudom hogy ez a q4os miért szopat így le.
Valakinek ötlet?
A nas jól van beállítva mert akkor semmilyen rendszer alól nem érném el a mappákat.
Sőt ez még csak nem is sima vendég userként lépnék be, ha nem rendszergazdaként (ami megy fedora és wattos alatt is).
Szóval mi lehet a Q4os-ben ami miatt a samba így szopat.
Próbáltam már a smb.conf-ot írni, hogy a client min protokol core, vagy smb1 legyen. Úgy sem lett jó. A workgroup az jó, azt nem bántottam.
Nnem értem az adott pár mappákat miért nem tudom elérni, mikor minden mappám a nas-on ugyan úgy van beállítva és az írás/olvasás is meg van adva neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Path of Exile 2 early access kulcs
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest