Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

őstag

A titkosítás most hogy felmerült: beugrott, hogy volt egy korábbi kérdés tőlem, amiben arról volt szó, hogy a pendrive-ról induló rendszer nem hajlandó elindulni és boot-hibára gyanakodtam. Az MX indulás elején igen gyorsan valami titkosításra utaló hibaüzenet jött, amit akkor nem is értettem, azt hittem valami téves boot hiba-üzenet. Most, hogy ez a gyanú felmerült majd megerősödött bennem, némi célzatos rákérdezés után tegnap kiderült a felhasználótól, hogy a Vadvirágos MX-Linux rendszerén létre hozott Gparted-del egy üres partíció, és megpróbálta annak a titkosítását. Hogy azonnal, vagy több indítás után, nem tudni, de egyszer csak azzal jött hozzám az említett pendrive, hogy nem indult a korábbi MX-Linux (sem). Arra tippelek a mozaik összerakása után(Sherlock is besegített), hogy, valami el lett "kalimpálva" és valahol-valamilyen hiba miatt(...természetesen az MX-Linux hibája, nem User-error, Ááááá...) titkos lett az egész driver, nem csak a próbából titkosítani tervezett partíció.

Vissza szeretném varázsolni a sok tíz-GB-os anyagot a (ezek szerint szinte biztosan titkosított)rendszerből, vagy ha lehet a rendszert is a próbálkozó kedvű Ismeretségnek.
    A jelszó (ha lett egyáltalán megadva) ismeretlen.

Valójában egyébként a NASA/Roskozmos/ESA pendrive-ját akarom törni, de ez maradjon köztünk! ;]

Új hozzászólás Aktív témák