Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34038) urandom0 válasza ivana (#34035) üzenetére


urandom0
senior tag

És mi a garancia arra, hogy run0-ban nem fognak exploitokat találni? Pláne úgy, hogy ez a run0 az egész PAM mechanizmust meg a polkitet berántja maga alá, és amúgy systemd-run alapon megy, ami mögött meg ott az egész systemd. Lehet, hogy a run0 kódja 5 sor, de ott van mögött az egész systemd a 8000 soros kódjával, meg a pkexec, a polkit, meg a PAM...

Egyébként a sudo legtöbb sebezhetősége ilyen snassz buffer overflow és hasonlók voltak, ilyesmik ellen meg nem véd a systemd sem (főleg, hogy azt is C-ben írták).

A SUID/GUID koncepció lehet, hogy rossz, de erre vannak módszerek a különféle LSM-ek képében, mint pl. a SELinux és az AppArmor.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.