Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32597) vicze válasza ivana (#32593) üzenetére


vicze
félisten

"A Linux+DPDK az ami képes ilyen 100 gigágat is routolni/szűrni, sima x86-on."
Még minding nagyon nem. Nem a Linux végzi és nem az x64 végzi a routingot semmilyen formában olvass már utána kérlek. :U
Amúgy Intel oldaláról vannak külön networking Xeon SKU-k, amikbe integrálva van a QuickAssist gyorsító, esetleg az megállja a helyét önmagában.

BSD szintekkel gyorsabb routing és fűzfalban, nem véletlen lett az használva tűzfalakban nagyon sokáig bare metal telepítésekben, amíg nem volt a CPU-kben olyan sok dedikált gyorsító. Még egyszer a lényeg a HW gyorsításon van nem azon, hogy milyen kernelt használsz, gyakorlatban nincs jelezősége ha HW gyorsított a hálózatkezelés.
Amúgy Netgate-től a nagyvállalati TSNR már egy tök sima Ubi alap, de tök lényegtelen mert az egész stack le van cserélve sajátra.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.