Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

Érintős dolgokkal van valakinek tapasztalata? Mint 20.3 + XFCE, aminél az érintőképernyőt be akarom állítani. Az a kínom vele, hogy Windows-nál megszoktam, hogy egy érintésre ha húzom, akkor scrolloz, kettőre meg lehet drag-dropolni ugyanígy vagy keretet húzni. Ha hosszan nyomom, akkor meg kijön a menü a fájlra. Valami hasonlót szeretnék elérni XFCE alatt is, de csak azt tudja, hogy egy érintésre klikkel ezerrel meg keretet húz, ami nekem teljesen alkalmatlan munkára vagy bármire. A touch pad-et sikerült beállítani a menüből, ott is ugyanez volt a default (nem tudom kinek a hülye ötlete volt ez), de ott sem találtam ilyen Windows-hoz közeli megoldást, ami működött, hogy "kattintás érintésre bepipálva" és "jobb oldalt scrollozzon". Tulképp nekem ez a touch screenen is elmenne talán, ha nem akarok nagyon a szélén kijelölni dolgokat. Már ha nem lehet az eredeti működését visszaállítani. Furcsállom, hogy aki ért hozzá annak ezt nem egy bonyolult dolog leprogramozni, talán pár nap lehet onnantól, hogy érzékeli a cucc az érintést, húzást, ezek időtartamát, és valahogy mégsem támogatott menüből a beállítása a Windows-al azonos viselkedésnek. Valami olyasmire gondolok, hogyha menüből nem is, de talán valami libinput konfig fájl írással esetleg megoldható. Tudtok ilyet?

Új hozzászólás Aktív témák