Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Üdv!

Történt, hogy a számítógép használatban kevésbé rutinos családtag leformázta a merevlemezét egy véletlen folytán, Windows recovery disk rossz helyre ment ezzel legyalulva a partíciókat és egy FAT32-t hagyott a windows telepítő fájloknak. Kértem, hogy ne írjon rá többet és csatolja le, így nagy adatvesztés a Windows telepítőn kívül nem történhetett. Csak a partíciók vesztek el.

Futtattam rajta egy testdisket, meg is találta a vélhetően hiányzó NTFS partíciót:

A kérdésem az, hogy merjem-e futtatni a testdisket, hátha visszaállítja a partíciókat? Vagy egyenest vegyek egy másik 2 TB HDD-t és photorec-kel próbáljam meg menteni a dolgokat? Csak a képekre lenne szüksége, viszont félek, hogy a partíciók létrehozása csak még több kárt okozna. Tudom, az lenne a legoptimálisabb, ha egy másik HDD-re tükrözném ennek a tartalmát és úgy kisérleteznék, de csak ezért nem akarok beruházni ennyi HDD-be.

Ui.: bocs, ha egy picit off, természetesen Linux alól próbálom helyreállítani a lemezt egyébként... :B

Új hozzászólás Aktív témák