Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• haddent

addikt

válasz samujózsi #29478 üzenetére

Természetesen semmilyen komoly helyen nem használnak Arch -ot productionben. A tipped, hogy Debian testing szerintem nem jó. Egyik oldalról valószínűleg a Debian testingnél is még sokkal gyorsabb, frissebb csomagok vannak benne, másik oldalról viszont sokkal jobban karbantartott, nagyobb, érdeklődöbb közösség által. Mondjuk így "szumma kábéra" lehet pont kijön.
    Arch esetén egyébként pacman -t kell kicsit megtanulni, ezen felül minden alapvető dolog (is) vanilla.

Nyilván neked kell tudnod dönteni, én jó szívvel ajánlom az Archot szervernek is, nálam lassan 3. éve fut gond nélkül. Pár havonta nagy update esetén előfordul 1-1 kernel panic, mert 1-1 csomag nem érzi jól magát a többi közt, ilyenkor chroot, eggyel régebbi package fel, aztán megy minden tovább mintha muszáj lenne neki :K
    Általad is leírt szempontok miatt (is) nálam ő a baremetal host, rajta vannak a kvm -ek, docker minden

Illetve alternatívának én valami valódi enterprise server os -t választanék már, pl. openSUSE, redhat, centos. Mi/én most melóban is openSUSE mellett döntöttem, saltstack is tök jól integrálódik stb.

Új hozzászólás Aktív témák